Hem normal hem de sezaryen doğum yapan anneler hangisini tavsiye edersiniz???

bence öyle vahimlik bir durum yok neden abarttınız anlamadım..çogu insan normal dogum yapmaktan yana korkular elbetteki bununla ilgili fikir alınabilir..

:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:hayırlısı olsun canım.inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.bende yeni üyeyim.sakıncası yoksa bende bişeyler söylemek istiyorum.2 tane evladım var.ikiside sezeryanle dünyaya geldiler.ilki sezeryan olunca ikinciyide mecbur tutuyolar.tabiki en sağlıklısı normal doğum .son ana kadar bişey belli olmaz canım.sen içini ferah tut.bende normal doğum istemiştim ama olmadı.şartlar öyle gerektirdi.hayırlısı ne ise o olsun.şu bir gerçek ki .. insan normalde yapsa ,sezeryanda yapsa evladını kucağına aldığı an bütün acıları bitiyor .bu bir gerçek inan bana
moralini yüksek tut canım.

bence öyle vahimlik bir durum yok neden abarttınız anlamadım..çogu insan normal dogum yapmaktan yana korkular elbetteki bununla ilgili fikir alınabilir..

arkadasim...
normal dogum yada sezeryana bizler deil doktorlar karar verir(eger sorun varsa annede bebekte sezaryen der)..simdi biz bu arkadasa git sezaryen ol daha rahat nasil deriz...sezaryeni doktorlar secer bizler deil...

ama yurt dışında saglık sigortasından tasarruf etmek için normal dogum yaptırıyorlar daha cok maliyeti düşük çünkü.. birde şu var normal dogumda 20gün oturamayanlar dikişleri iltihap olanlar var ve rahim sarkması gibi durumlarda mevcut.. ben sezeryan oldum tek kötü yanı benim iiçin aşırı ameliyattan sonra susuzluk cekmem olmuştu.. 2.günü eve geldim ve hic yatmadım çünkü dr dolaşmamı önermişti.. inş bidahaki sefer korkmam ve epidural sezeryan yaparım o zaman narkoz etkiside olmayacak.. bu arada oglum nerdeyse 10 aylık bünyesi çok kuvvetli ve şükür sarılık gecirmedi..ve çevremde 2 kişi tanıyorum normal dogumda beynine oksijen gitmeyip sakat olan yinede Allahın takdırı ne diyeyim herkesin kendi kararı

ben doğumumu sezeryan yaptım fakat 12 saat dakikada 1 sancılarım vardı ben çok normal doğum yapmak istedim fakat bebeyim biraz iri ve rahim ağzı yeterince acılmadığı için sezeryana karar verildi 3 defa doğum masasına yattım fakat bütün çabalara rağmen olmadı normal doğumdan korkmayın anlatıldığı gibi değil acıya dayanamayan insanlar çok abartıyor bebeyin için normaldoğum daha iyi onu düşün ben bir dene derim doktorlara fazla kulak asma sende ve bebekte problem olmasada sezeryan diyorlar bir çoğu para derdinde eğer bir problem yoksa her koşul normal doğuma uygunsa normal yap ben her ikisinide biliyorum birazdan bebeğimi kuçağıma alacağım diye düşün allah kolayını veriyor allah yardımcınız olsun

arkadasim...
normal dogum yada sezeryana bizler deil doktorlar karar verir(eger sorun varsa annede bebekte sezaryen der)..simdi biz bu arkadasa git sezaryen ol daha rahat nasil deriz...sezaryeni doktorlar secer bizler deil...

bende zaten sezeryanı savunmadım nasıl ki herkes fikrini söyleme hakkı varsa burada bende söyledim..evet bir çok kişide çogunlukla normal dogum korkusu var bu bir gerçek bu yüzden yazdım öyle ama lafımın yanlış anlaşılması için yazmadım..sanırım sizde anne adayısınız hayırlı olsun allah saglıkla kucagına almak nasip etsin... a.s.

bende normal doğum yapaan biri olarak normal doğumu tavsiye ederim canım ..okadar dayanılmayacak bir durum değil zaten doğurur doğurmaz herşey orda bitiyoo..ne sancı kalıyo ne acı nede başka bişeyy..ve hemen ayağa kalka biliyosun ..dikiş yerlerin ilk zamanlar biraz ağrıyo ama 10 günde felan kendiliğinden dökülüyo zatenn..
sezeryan o an için güzel acı çekmeden doğum yapıyosun ki buna doğum demiyor doktorlar ameliyatla bebeğini alıyorlar ama sonrası zor oluyomuşş bebeğini emzirirken bile zorlanıyomuşssun ..

ben mecburen sezeryan doğum yaptım aslında normal istiyordum. ben eşimin kuzeniyle 2 ay arayla doğum yaptık önce ben sonra o ben sezeryan oldum o normal doğum. ben aynı gün ayağa kalktım bebeğimi hemen emzirdim bebeğimin herşeyini ben yaptım hiç ağrım olmadı 21ay geçti doğumumun üstünden hiçbir ağrı kaşınma sancı hassasiyet olmadı bende bebeğim de ne sarılık ne de başka birşey olmadı ayrıca pek hastalanan bir bebek de değil ama eşimin kuzeninde 44 tane dikiş vardı. ağrıdan sütü gelmedi bebeğini emziremedi uzun zaman bebek sarılık oldu doğum kilosunun çok altına düştü. ama yine de bu kişiden kişiye değişen bir durum iyi bir doktor ve hastane bulup onlara güvenmek ve fikirlerine önem vermek gerekiyor gibi geliyor bana hepinize sağlıklı doğumlar ve bebekler diliyorum..

arkadaşlar merhaba..öncelikle bu konuyu açan arkadaşımızın normal ve sezeryanla doğum yapan kişilerin düşüncelerini ve karşılaştıkları durumları öğrenerek heriki doğum şekli hakkında da bilgi sahibi olmak istediğini düşünüyorum ki bu çok normal çünkü arkadaşımızın ilk gebeliği..ayrıca doğum fobisi dediğimiz psikolojik bir problemde mevcuttur ve çok ciddi bir konudur.. internette bununla ilgili güzel yazılar da var bilgi edinmek isterseniz.eğer kişi doktoruyla gerçekleştiği görüşmeleri sonucunda normal doğum yapmasına herhangi engel olmasa bile psikolojik yönden kendini hazır hissetmiyorsa sezeryan isteyebilir.doktoru isterse yapar isterse ben yapamam der.zaten sezeryanlarda bir onam formu imzalatılıyor doktor burda gerekçesini belirtebilir ayrıca psikiyatrist konsultasyonu ilede sezeryan olabilir.normal doğuma hazır olmadığı halde gerek ekonomik nedenlerden gerekse son anda oluşan kokulardan dolayı( yani hastane ortamındayken)zorluklarla karşılaşan bayanlara bizzat tanık oldum..ya aşırı korkudan dolayı rahim kasılmaları son buluyor bunlara suni sancı denilen oksitosin serum içinde verilerek doğum gerçekleştiriliyor.bazıları doğum anında bilinçsizce davranıyor serumlarını çıkarıp doğum masasından kalkmaya bağırıp çağırmaya başlıyorlar..ıkınmaları reddettiği içinde zor bir eylem gerçekleşiyor bu sonrası içinde annede kötü izler bırakıyor. yani psikolojı bu olayda çok önemli.ama herhangi bir komplikasyon yoksa doktorlar normal doğumu tercih ediyrolar çünkü doğum normal fizyolojik bir süreçtir.

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul
* Doğum fobisi bir sorun mu, bir hastalık mı?
Doğum fobisi bir hastalık haline dönüşebiliyor. Eğer insanın yaşamını etkiliyorsa onu çok mutsuz ediyor. Kişi bu nedenle sıkıntılar yaşıyorsa ve bu durum uykularına bile giriyorsa; hastalık haline dönüşebiliyor. Onun dışında, hamilelik sırasında bütün kadınlarda bu gözlenebilir.

Çok fazla görülüyor mu?
Hamile kalan kadınların hepsi doğum yapmaktan korkar ama yüzde 5'inde hastalık olarak gözlenir.

:1shokoktorların doğum fobisi olan bir kadına normal doğum yapması yönünde ısrar etmeleri, doğru bir davranış olur mu?
Korku; anne karnındaki çocukta huzursuzluk yaratabilir. Kadın önce psikolojik yardıma yönlendirilmeli, fayda etmiyorsa sezaryen yapılmalıdır. Korku yaşayan bir kadına ısrar hiç doğru olmaz. Çünkü o an mantıklı düşünme yeteneğini kaybetmiştir. Ancak doktora güvenmesi sağlabilirse doğum başarılı olur. Onun dışında sezaryen korkularını azaltır.

Arkadaşlar bu konuyu ben ve benim gibi birçok anne adayı takip ediyor ve aynı korku ve tedirginlikler heleki ilk bebekse hepimizde var.. bu konuyu özellikle her iki doğumuda yaşayan annelerden fikirlerini almak için açtım ama tabiki hepinizin görüşü bizler için önemli çünkü istisnai durumlar yaşayanlarda olabiliyor burada anlatıyor en azından kimin başına neler gelmiş neler yaşanabiliyor fikir sahibi olup doğumumuzu gerçekleştiririz.
normal doğumunda komplikasyonları var sezaryeninde birinden birini seçme hakkımız olduğunu düşünüyorum.sonuçta tv de normal doğum ısrarcısı doktorlarında neler yaşattığını görüyoruz...

lacrimale arkadaşımada katılıyorum psikoloji çok önemli. kendimi hangisi olacaksa psikolojik açıdan hazırlamam gerekiyor... tüm doğum yapacak annelerin benim gibi düşündüğüne eminim...

bu arada hepinizin yeni yılını kutluyorum teşekkür ediyorum arkadaşlar...
a.s.a.s.a.s.:CüvCüv:

geçende arkadaşım hastaneye gitmiş tahlil için..sonuçları beklerken birkaç ebeyle muhabbet etmiş orada..normal doğummu tavsiye edersiniz sezeryanmı demiş arkadaşım..ebelerin hepsi tabiki de normal..sezeyan tavsiye edilecek bir yöntem değil zaten demişler..herşeyin doğalı olmalı demişler...ebelerden ikisi hem normal hem sezeryan olmuş..sezeyanları zorunluluktan olmuşlar..asla normal doğumla karşılaştırılmaz bile diyorlarmış...keşke sezeryan olmasaydık normal doğurabilseydik onlarıda demişler.ve çok rahatlatıcı şekilde konuşmuşlar..sancılardan korkmaması gerektiğini,onun bebek için çok gerekli bişey olduğunu söylemişler...ben daha yapmadım ama yapanlarınkini paylaşmak istedim...

teşekkür ederim canım paylaştığın için

ben kizimi normal dogumla dünyaya getirdim oglumunda sezeryanla ama sahsen kesinlikle normal dogum diye tavsiye ederim bebegim dogum kanalina dönmedigi icin sezeryan oldum hala agrim var dikis olan yerde hissizlik ve sislik olustu yatakta sag sola dönerken icim dökülüyor sanki anlican ben cok cektim bu his kaybi uzun sürebilirmis.
herkeze sorunsuz kolay dogum nasip olur ins.

herşeyin normali tabiki ama şunuda söylemek istiyorum.. ben sezeryanda bi zorluk çekmedim sadece kaşıntı oldu ama geçiyo yavas yavaş.. arkadaşlar normal dogum sezeryana göre daha kolay diyorlar.. bende düşünmeden edemiyorum normal dogum sezeryandan daha kolaysa o zaman normal dogum cok kolaydır heralde büyütülecek bişey degil sanırım.. çünkü sezeryan daha zorsa ben zorluk çekmedim tek pişmanlıgım keşke epidural sezeryan olsaydım hatta normal dogum bu kadar kolaysa keşke deneseydim merak ediyorum acıkcası dogum sancılarını

ben normal doğum istiyordum ama sezeryan olmak zorunda kaldım doğum hanede normal doğum yapmak içim tam 12 saat yattım ama yinede sezeryan oldum ve buna ben karar vermedim doktorum karar verdi bence sen hiçbirşey düşünme sadece sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alacağın günü düşün doktorlar en iyisini senin için düşünür korkutmak gibi olmasın ama sezeryanda daha çok canın yanıyor. seni şimdiden tebrik ediyorum canım:)

sewilcim seni tebrik ederim hamileliğin sonuna kadar bu kararlılıkda devam edersen emin bnm gibi çok kolay doğum yapıcaksın allah yardımcın olsun canım

Bende seni yanlış yönlendirmek istemem ama ben kendi isteğimle sezaryan oldum acı eşiğim biraz düşük olduğu için cesaret edemedim.Ama hiç pişman olmadım her şey çok güzeldi hiç ağrım sızım hissizlik olmadı yine 10 tane yapsam yine sezaryan yaparım kişiye göre değişir sen en iyisii doktorunla karar ver ben ameliyattan eve geldikten sonra bulaşıklarımı bile yıkadım her şey çok iyi gitti inş 2. side öle olur

pardon bişey sorcam. bu hissizlik denilen şey nedir?

10 tane yapsam demişsin ama 10 tane olmuyor işte canım doğal yollardan olmadığı için en fazla 3..hoş 3 yapmak isteyen kim diyebilirisin ama rahmi 8 kat kes kes nereye kadar..ben sağlıklı bulmuyorum.ama ne şanslısın ki hemen ayağa kalkmışsın..vücudun dirençliymiş demekki..eminim normal yapsaydın sende doğrurunca koşmak isteyecek kadar enerjik olanlardan olurdunkaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…