Hem normal hem de sezaryen doğum yapan anneler hangisini tavsiye edersiniz???

Merhaba,

Ben 3 ay önce normal doğum yaptım. Baştan beri bunda kararlıydım çünkü. Hep şu düşünce vardı aklımda "ne kadar zor olursa olsun annelerimiz nasıl o kadar çocuk doğurmuşlar", herşeyin bir zorluğu var elbette dayanıcam demiştim. Doktorumda kontrolümde normal doğumu kolay bir şekilde yapabileceğimi söylemişti. doğum sancılarını çekerken baştakiler değil tabi son zamanlara dogru biraz daha artıyor, o an sancıları çekerken demiştim sezeryan yapsaydım diye. Normal doğumu istememin nedenlerinden biride o duyguyu yaşamaktı acısı ve sevinci bir arada, olup bitenleri görmek. Bebeğimi kucağıma aldığımda bütün acıları senin için çekmeğe değer demiştim. Keşke sezeryan yapsaydım dediğim düşüncem bir anda değişti ve aradan zaman geçince diyorlar ya unutuluyor diye gerçekten unutuluyor. İkincisinde yine normali tercih ederim. 9 ay boyunca zaten bebeğinizi bekliyorsunuz önemli olan o doğduktan sonra onunla ağrısız sızısız ilgilenebilmeniz.
Size tavsiyem önce sizin kararlı olmanız ve normal doğumu yapıp yapamayacağınıza doktorunuzla birlikte karar verebilmeniz. Dayanılmıcak sandığınız sancılar hepsi geçiyor. Sezeryanda bazılarında dikişler soğukta sızlıyormuş ve 1 yıl boyunca sürebiliyormuş. Şunu düşünün belli bir saat aralığında mı sancı çekmek yoksa doğum sonrası bitti diyecekken bitmeyen ağrılar mı çekmek?

Allah bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almanızı sağlasın inş.

haklısın kardeşim sen de haklısın,hangi kadın istemez ki o duyguları yaşamayı,doğumdan sonra o kadar enerjik olabilmeyi.ben çok isterdim ama istediğin gibi değil de,yazılan oluyor
.insanın elinde olan birşey olsadı da,şu anda böyle yazılar okudukça iç geçirmeseydi.hepsi için demiyorum ama,birçoksezeryanlının normal doğum içinde kalmıştırsenağlamasenağlamasenağlama.daha da kötüsü 2.3. onların da sezeryan olacağı fikri insanı ne kadar üzüyor biliyormusun.sadece şans,kader.allah kurtarsın.,hayırlısıyla.

arkadaşlar bişey sorucam ben biraz cahilim bu konularda hamilede değilim ama kafama takıldı
ağrı eşinden bahsediyorsunuz yaa nasıl öğreniliyor merak ettim

bebeğimin doğmasına 5 yada 12 gün var bebeğim 3800 gr doktor catımın dar oldugunu söyledi...sizce cok zorlanırmıyım...bide normal dogumda vajina eski haline geliyormu toparlanıyormu acaba?

ben eylülde sezeryan yapmış biri olarak sezeryanı tavsiye etmiyorum canım, bir kere göbeğin 3 aylık gibi kalıyor üzerinde kesi yerinin üstünde sarkan bir et yığını olyor ki ben çok kilolu bir insan değilim, sonra sezeryandan çıkarken ortadan ikiye kesmişler gibi nasıl yanıyor anlatamam, insanlar sezeryan çok kolay diyor ama sezeryan sonrası 20 gün yataktan kalkerken bebeğini kucağına alırken hep acı çekiyorsun sonuçta kesilmiş bir yer var vücudunda inan sezeryan doğum sonrasında acıları çrikin görünütüsü ile yapışıp kalıyor üzerine normal doğumunu yap, sonrasında rahat et vücudundada kesik izi olması bebeğini istediğin gibi kucala emzir ben ertesi güne kadar bebeğimi emziremedim, kaç gün kucaklayamadım, acıysa acı her ikisindede var acı. ama normal doğumda en azından bebeğini hemen kucağına alabiliyosun onu koklayabiliyosun onu emzirebiliyosun, sağlığın elveriyosaa normala git kimsyide dinleme.

arkadaşlar teşekkür ediyorum hepinize kıymetli bilgilerinizi paylaştığınız için bu arada kızımın boynuna kordon dolanmış olduğunu öğrendim. bu da 10 doğumdan 1 inde risk oluşturuyormuş.dr bana bı9rakmıştı ben o riski göze almamak için sezaryene karar verdim.bebek doğum kanalında sıkışabiliyormuş.

canım aslında buna sen karar versende son anda hersey değişebililr ben normal dogum yapmak ıstıyodum ve son ana kadarda oyleydı fakat hıc sancı gelmeyınce gun verip sezaryana aldılar ıyıkıde sezaryan olmusum valla bir haftada ayaga kalktım umarım seninde hakkında hayırlısı olur..

10 gun once mecburi sezeryan oldum.ama bence mecbur kalmadikca sezeryan olmamak gerekiyor.cunku onun da cok riskleri var..mesela benim dikislerim acildi cok kotu.....tabi herkeste olacak diye birsey yok ama yine de zor ...hem de cok zor...

Eğer hiç bir engel yoksa sezaryan doğum yapmış biri olarakdan( çatım dar ve bebeğim büyük olduğu için mecburi oldu benimkisi), normal doğum taraftarıyım.
Sonrası çok zor bebeğinle ilgilenemiyorsun rahat oturup kalkamıyorsun 2 gün kesin yatıyorsun,ama normalde 2-3 saat sonra ayaktasın hareket kısıtlaman yok. birsürü ünlü bile normal doğum yapıyor
Pınar altuğ ,gülben ergen ,ebru şallı, demet şener vs vssss
senin onlardan neyin eksik sende çatır çatır yaparsın.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Güncelleyelim..
24.haftamdayım ve yabaştan doğum şeklini düşünmeye başladım.çevremden duyduğum normal doğum ama zor ama sonrasında ayağa kalkma ve bebeği emzirme açısından kolay.
Sezeryanla acı önce yok ama sonrasında titizlik gerektiriyor ve çoğu kişi göbeğim kaldı diyor ama sporla diyetle gider gibi geliyor bana.
Ben de dr um aksini önermedikçe normal istiyorum ama tabi ki son anda başka bir durumla karşılaşırsak iş değişir.
Herkese şimdiden hayırlı doğumlar.

Sezeryan bir doğum şekli degil anne ve bebegi kurtarma operasyonudur... Diyen bir doktora sahiptim cok şükür 4 ay önce normal dogum yaptim herkese tavsiye ederim. Yeniden doğmuş givi oluyorsun vajinanda sense toparlaniyorsun icindeki tüm pislikler atılıyor. Normal dogumdada sezeryandada göbek kalıyor sarmadikca. Bnm vajinal dikisim vardi biraz gec sardim baski yapiyodu karnim bnmde kaldi ins zayifladikca toparlarim. Normali siddetle tavsiye ediyorum dogru arastirma alistirma ve bilgiyle sahane bir dogm yolu nolur herşeyin dogalina gidin

dr un haklı ama türkiyede bayanların çoğu doğum şekline kendileri karar verdikleri için maalesef sezaryen doğum şekilleri sırasında zirveye oturmuş durumda :)
ben de şimdilik normal düşünüyorum çünkü bebek açısından da daha sağlıklı olduğu aşikar.
en büyük korkum da vakım ya da tüm normal sancısını çektilten sonra sezaryene girmek.
neyse bebekler sağlıklı olsun da son anda durum neyi gösterdi onu yaşıycaz.
Rabbim bebeğine uzun ve sağlıklı ömürler nasip etsin.

Amin sagolasin canım insallah saglikla kucagina al herseyin hayırlısı o sancıyı cekip sezeryanda olsan sunu düşün cektigin dogum sancisi gunahlarina kefaret olacak tertemiz olacaksin buda bir ödül hayırlısı icin dua et korkma güçlü ol milyonlarca kadin doğuruyor sen mi doguramayacaksin ben byle diyerek girdim doguma cokda zorlandm ama doktorum sayesnde basardm:)

evet haklısın doğum bu kadar zor olsaydı herkes tek çocukla kalırdı :)
senin doğum kiloları gitti mi ben 26.haftada 8 kilo aldım da dr biraz yavaşlamalısın dedi.bu aralar dikkat etme modundayım.
drum kilo bebeğe çok zararlı diyor.

Evet iri bebek dogurma riski oluyor bebekte erken seker hastaligini tetikliyor. Ben 74 le hamile kaldim 81le dogum yaptim hamilelik boyunca 7 kilo aldim sadece dogumdan snraki gun hemen hamile kaldigim kiloma ulastim emzirirkende kilo verdm suan 71im. Hamileligim cok zordu istahsizdim surekli kusuyordum yemek yiyemiyordum kilo alimi yasayamadim ilk aylarda 7. Aydan snra basladi kilo alimim. Bebegim 3 bucuk kilo dogdu yinede cok şükür

39+4 te bebeğim doğum pozisyonunu bozdu o zamana kadar çok gergindim sancım falan olmadı ki doktorum da normal doğum istiyorum diye kesinlikle vajinal muayene falan yapmadı ama bebeğim yan döndüğü için riskleri söyledi kordon sarkması olabilir eğer normal yapamazsan bebeği alma işi riske girer falan araya hafta sonu girdiği için doğum aynı gün oldu doktorum doğum sonrası odama geldi zaten istesemde normal yapamayacağımı çünkü çatımın dar olduğunu söyledi benim ameliyatım çok rahat geçti ağrım sızım olmadı sütüm geldi şu an kuzum 4. ayına girmek üzere rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin hakkınızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…