haklısın kardeşim sen de haklısın,hangi kadın istemez ki o duyguları yaşamayı,doğumdan sonra o kadar enerjik olabilmeyi.ben çok isterdim ama istediğin gibi değil de,yazılan oluyor10 tane yapsam demişsin ama 10 tane olmuyor işte canım doğal yollardan olmadığı için en fazla 3..hoş 3 yapmak isteyen kim diyebilirisin ama rahmi 8 kat kes kes nereye kadar..ben sağlıklı bulmuyorum.ama ne şanslısın ki hemen ayağa kalkmışsın..vücudun dirençliymiş demekki..eminim normal yapsaydın sende doğrurunca koşmak isteyecek kadar enerjik olanlardan olurdunkaydirigubbakcemile5
canım harika açıklamışsın. teşekkür ederim. benim ilk başlardaki düşüncem normal doğumdu ama gidişat değişince hastane konusunda bulunduğumuz yer konusunda sezaryenide düşünmeye başladım hastanemizde alet edevat nst cihazı usg hep eski tip ve doktorlarımızda güvenmiyorlar hep sezaryen yapıyorlar..tamam sancılardan korkuyorum ama katlanmayıda göze almıştım. şimdi yaklaştıkça sezaryen için istemem yan cebime koy demeye başladımkaydirigubbakcemile3 yanlış karar vermek istemiyorum.
Güncelleyelim..
24.haftamdayım ve yabaştan doğum şeklini düşünmeye başladım.çevremden duyduğum normal doğum ama zor ama sonrasında ayağa kalkma ve bebeği emzirme açısından kolay.
Sezeryanla acı önce yok ama sonrasında titizlik gerektiriyor ve çoğu kişi göbeğim kaldı diyor ama sporla diyetle gider gibi geliyor bana.
Ben de dr um aksini önermedikçe normal istiyorum ama tabi ki son anda başka bir durumla karşılaşırsak iş değişir.
Herkese şimdiden hayırlı doğumlar.
dr un haklı ama türkiyede bayanların çoğu doğum şekline kendileri karar verdikleri için maalesef sezaryen doğum şekilleri sırasında zirveye oturmuş durumda :)Sezeryan bir doğum şekli degil anne ve bebegi kurtarma operasyonudur... Diyen bir doktora sahiptim cok şükür 4 ay önce normal dogum yaptim herkese tavsiye ederim. Yeniden doğmuş givi oluyorsun vajinanda sense toparlaniyorsun icindeki tüm pislikler atılıyor. Normal dogumdada sezeryandada göbek kalıyor sarmadikca. Bnm vajinal dikisim vardi biraz gec sardim baski yapiyodu karnim bnmde kaldi ins zayifladikca toparlarim. Normali siddetle tavsiye ediyorum dogru arastirma alistirma ve bilgiyle sahane bir dogm yolu nolur herşeyin dogalina gidin
dr un haklı ama türkiyede bayanların çoğu doğum şekline kendileri karar verdikleri için maalesef sezaryen doğum şekilleri sırasında zirveye oturmuş durumda :)
ben de şimdilik normal düşünüyorum çünkü bebek açısından da daha sağlıklı olduğu aşikar.
en büyük korkum da vakım ya da tüm normal sancısını çektilten sonra sezaryene girmek.
neyse bebekler sağlıklı olsun da son anda durum neyi gösterdi onu yaşıycaz.
Rabbim bebeğine uzun ve sağlıklı ömürler nasip etsin.
evet haklısın doğum bu kadar zor olsaydı herkes tek çocukla kalırdı :)Amin sagolasin canım insallah saglikla kucagina al herseyin hayırlısı o sancıyı cekip sezeryanda olsan sunu düşün cektigin dogum sancisi gunahlarina kefaret olacak tertemiz olacaksin buda bir ödül hayırlısı icin dua et korkma güçlü ol milyonlarca kadin doğuruyor sen mi doguramayacaksin ben byle diyerek girdim doguma cokda zorlandm ama doktorum sayesnde basardm:)
evet haklısın doğum bu kadar zor olsaydı herkes tek çocukla kalırdı :)
senin doğum kiloları gitti mi ben 26.haftada 8 kilo aldım da dr biraz yavaşlamalısın dedi.bu aralar dikkat etme modundayım.
drum kilo bebeğe çok zararlı diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?