Valla ben 1 ay öncesinden bıraktım ameliyattan 2-3 sonra yeniden başladımGerçi doktorum 1 hafta öncesinden bırakırsan iyi olur demişti ama ben işimi sağlama alayım dedim.. Çünkü sigara içmek kılcal damarların beslenmesini engelliyormuş..
Valla ben 1 ay öncesinden bıraktım ameliyattan 2-3 sonra yeniden başladımGerçi doktorum 1 hafta öncesinden bırakırsan iyi olur demişti ama ben işimi sağlama alayım dedim.. Çünkü sigara içmek kılcal damarların beslenmesini engelliyormuş..
25 mesaj hakkını doldurmam lazım kusura bakmayın :)
ben de ilk ameliyatım ve revizyon sonrası ameliyatım boyunca sigara kullandım.sigaranın çok zararlı olduğunu burun içi dokuların kaynamasının zor olacağını, ve burun hattı çizgisinin bozulacağını da bir çok doktordan öğrendim.fakat az önce bir doktorun ameliyat sonrası sigara kullanımı hakkında yazdığı yazıyı okuyunca içim rahatladı.için demiyorum tabi ama çok ilgimi çekti paylaşmak istedim:)
***Burun-Estetiği Ameliyatı Sonrası Sigara İçebilir Miyim? Sakıncası Var Mıdır?
Burun Estetiği ve Sigara Kullanımı
***Sigara kullanımı burun-estetiği-ameliyatı açısından herhangi bir engel teşkil etmez. Burun estetiği ameliyatı öncesi, estetik burun hastasına sigarayı bırakması yönünde herhangi bir koşul ya da telkin doğru değildir. Hastanın burun-estetiği ameliyatından bağımsız olarak sigarayı bırakması önerilebilinir; hatta sigarasız bir hayata yeni bir başlangıç yapılabilmesi için burun-estetiği ameliyatının bir dönüm noktası ve bir fırsat olarak değerlendirilebileceği hastaya hatırlatılabilir. Ama bu tavsiyeler bir öneri olarak kalmalı ve estetik burun hastasına sigarayı bırakması yönünde bir baskıya dönüştürülmemeli; burun estetiği ameliyatı sebebiyle stres altında olan hastanın bu sıkıntısı daha da arttırılmamalıdır.
Estetik burun ameliyatı sonrasında da aynı durum geçerlidir; hasta burun estetiği ameliyatı sonrası istediği zaman sigara içebilir. Sigara içmenin burun estetiği ameliyatı sonrasında ameliyatın selameti acısından herhangi bir etkisi yoktur.
herkese merhaba..
burun ameliyatı olmak istiyorum..ama su sigara illetinden kurtulamıyorum..azalttım gerçi baya ama iradesizim sanırım..bir de en büyük endişem kilo almak
mutlaka aranızda benim gibi sigara içen ve ameliyat olan vardır..ne yaptınız?nasıl yaptınız?ne kadar süre içmediniz?doktor bana ameliyattan sonra özellikle asla dedi..o yüzden bende şimdiden bırakmak istiyorum ama iste olmuyorameliyattan ne kadar sonra tekrar icmeye başladınız?aslında tamamen bırakmayı çok istiyorum..belki ameliyat sayesinde başarırım diyorum..ama yinede merak ediyorum iste :) ameliyattan oncede bırakmam gerekiyormuş..siz de birakmismiydiniz oncesinde?
oof bana bu konuda özellikle fikir verin nolur..
çok canım sıkılıyor
bu arada iyi seneler diliyorum hepinize :)
Ameliyat tarihin belli mi senin?aynı durumdan bende müzdaribim arkadaşlar
Valla ben ameliyattan bir önceki gün içmeyi kestim. sabah 8 gibi ameliyat oldum, ertesi günü de içtim.herkese merhaba..
burun ameliyatı olmak istiyorum..ama su sigara illetinden kurtulamıyorum..azalttım gerçi baya ama iradesizim sanırım..bir de en büyük endişem kilo almak
mutlaka aranızda benim gibi sigara içen ve ameliyat olan vardır..ne yaptınız?nasıl yaptınız?ne kadar süre içmediniz?doktor bana ameliyattan sonra özellikle asla dedi..o yüzden bende şimdiden bırakmak istiyorum ama iste olmuyorameliyattan ne kadar sonra tekrar icmeye başladınız?aslında tamamen bırakmayı çok istiyorum..belki ameliyat sayesinde başarırım diyorum..ama yinede merak ediyorum iste :) ameliyattan oncede bırakmam gerekiyormuş..siz de birakmismiydiniz oncesinde?
çok canım sıkılıyor
Valla ben ameliyattan bir önceki gün içmeyi kestim. sabah 8 gibi ameliyat oldum, ertesi günü de içtim.herkese merhaba..
çok canım sıkılıyor
henüz belli değil arkadaşımAmeliyat tarihin belli mi senin?
henüz belli değil arkadaşım
ben hala hekim konusunda karar veremedim.Ameliyat tarihin belli mi senin?
inş en kısa zamanda karar verirsinben hala hekim konusunda karar veremedim.
inşallah yarın başka bir doktorla görüşücem.inş en kısa zamanda karar verirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?