hem sigara içip hem ameliyat olanlar :(

OFFPOFFF

çok özledim...
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
3.757
10
116
41
İzmir
herkese merhaba..

burun ameliyatı olmak istiyorum..ama su sigara illetinden kurtulamıyorum..azalttım gerçi baya ama iradesizim sanırım..bir de en büyük endişem kilo almak
mutlaka aranızda benim gibi sigara içen ve ameliyat olan vardır..ne yaptınız?nasıl yaptınız?ne kadar süre içmediniz?doktor bana ameliyattan sonra özellikle asla dedi..o yüzden bende şimdiden bırakmak istiyorum ama iste olmuyor ameliyattan ne kadar sonra tekrar icmeye başladınız?aslında tamamen bırakmayı çok istiyorum..belki ameliyat sayesinde başarırım diyorum..ama yinede merak ediyorum iste :) ameliyattan oncede bırakmam gerekiyormuş..siz de birakmismiydiniz oncesinde?
oof bana bu konuda özellikle fikir verin nolur..
çok canım sıkılıyor

bu arada iyi seneler diliyorum hepinize :)

Estetik ameliyat mı olacaksın anlamadım.Ben burnumdan kemik aldırdım.ama estetik ameliyat değildi.5 yıldır sigara kullanıyorum.Doktor içmememin daha iyi olacağını söyledi ama kesinlikle içme demedi.Tamponlarım 5 gün sonra alındı ve ben hastanenin bahçesine koşup sigara içtim.tek zararı burun içindeki yaralarımın daha geç iyileşmesi oldu.Tabi ki iç demiyorum.Zaten o haldeyken bir keyif de alamıyorsun.istesen de içemeyeceksin.Benim yaptığım cahillikti.Örnek alma lütfen.
Şimdiden geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim...

Son düzenleme:
cevap için çok teşekkür ederim...
evet estetik olmayı düşünüyorum...en azından dikişler alınana kadar icmemeyi düşünüyorum gerçi..ama yinede sormak istedim..içenler ne yaptı diye merak ettim..

cevap için çok teşekkür ederim...
evet estetik olmayı düşünüyorum...en azından dikişler alınana kadar icmemeyi düşünüyorum gerçi..ama yinede sormak istedim..içenler ne yaptı diye merak ettim..

Merhaba cekhucum yazdıklarını bolbol okuduğumu bilmeni isterşm canım:) bende bu kurban bayramında ameliyat oldum ve ameliyatın önceki akşamına kadar sigara içtim malesef canım ve en büyük korkum bu sırada narkozdan geç uyanmak falan oldu. Çünkü sigara içenlerde narkoz daha fazla yan etki gösterebiliyomuş falan demişlerdi. Ama narkozdan gayet kolay uyandım. 26 yaşındayım ben. anestezi uzmanı genç olmam nedeniyle büyük bi komplikasyon olmaz demişti. Allaha şükürde olmadı. Tabii gelelimm ameliyat sonrası sigara içme olayına:)

Bende ameliyat sonrası tamponlardan mı narkozdan mı bilmiyorum artık 10-12 gün falan sigaradan bi tiksinti oluştu. Zaten o süre içinde aklına çok fazla sigara falan gelmiyo devamlı ayna ile burnunu inceliyo insan:) neyse dediğim gibi o süre zarfında aklıma hiç sigara içmek gelmedi zaten bi itiksintide oluşmuştu. Ama nezamanki bandajlarım alındı ve burnumu gördüm sinirlerim fena bozuldu. Çünkü benim burnumun içinde de çok fazla işlem yapıldığından ve kalın derili olmam nedeniyle burnum ve yüzüm acayip şişmişti. Yüzümün ortasında şekli şemali olmayan patlıcan gibi bi burun vardı. Bide insan o şişliklerin falan zaman içerisinde ineceğini nekadar çok söylense de kendisine inanmıyor. Bu yüzden ben o sinir bozukluğuyla ilk sigaramı 13. gün içtim. Doktora sordum gerçi içmeden önce. O tabii kesinlikle içme falan dedi. Ama işte ben sinir bozukluğununda etkisiyle içtim 13. gün. ama tabii 13. gün ev sonrası iki hafta maks. 5 adet falan içiyodm. Ama biraz can gelince malum yerime:) tekrardan eskisi gibi içmeye başladım malesef
sonuç olarak şunu söyleyebilirim, iç demiyorum tabiki sana ama hani ben içtim (burnumdan duman çıkarmıyorum hiç) ve yan etkisini yaşamadım (kontrollerde bi sorun çıkmadı) tabiki sigara içmek ii değil tabiki belki iileşmemi yavaşlatmıştır ama benim hissettiğim bişey olmadı en azından. Malum bide yılbaşı falan girdi araya e içki içildi yanında illaki insanın canı çekiyo sigara vs.

İşte cekhucum benm ameliyat sonrası sigara içme sürecim bu şekilde gelişti:)

burnun içindeki şişlikler sigara içince daha da fazla şişiyor en basitinden. sırf içmesen bile içilen bir ortama girdiğinde bunu gözlemleyebilirsin. cilt için birşey demiyorum bile çünkü zaten birkaç ay boyunca iyi temizleyemeyeceğin, yağlı ve bol siyah noktalı cilde bir de dumanın verdiği zarar.. bence ameliyat çok güzel bir bahane bırakmak için.

chyberchick (umarım doğru yazmisimdir:) )
cevap için çok çok çok teşekkür ederim canım :))))
bende 26 yaşındayım:) zaten 3 gündür baya azalttım sigarayı..ama yemeklerden sonra tutamıyorum kendimi ve kahveyle..ameliyat oncesi benim tek problemim..sonrasında zaten bırakmak istediğim için sorun olacağını sanmıyorum..zaten elim mahkum icemiycem,bu vesile ile de bırakmış olurum..ama oncesinde bırakmam çok zor..günde 1 pakete yakın içiyordum,şimdi 6 tane iciyorum..slim iciyorum..bu benim için büyük bir basarı..
icime su serptin diyebilirim.. :)
kabustu benim için çünkü..içenin halinden içen anlar :)

cilt için söylenenleri duymuştum bende..zaten normalde de oldukça yağlı ve bol siyah noktali bir cildim var...ama cilt bakımı yaptırmayı düşünüyorum..az da olsa bir faydası olur belki..zaten ameliyattan sonra tamamen bırakmayı düşünüyorum..o donemde kendime iyi bakmam lazım..askerdeki sevgilimi ziyarete gitmek istiyorum :) ona iyi gozukmeliyim :))))

konuyla alakasız ama banyo yapmaya ne zaman başlanıyor?yuz yıkamaya falan?

Merhaba

Bende ameliyat öncesine kadar içtim son geceye kadar yani...ve çıktığım gün akşamı içtim pek tat alamadım gerçi ama nikotin ihtiyacımız karşıladım .....Doktorum sigara ile alakalı hç bir soru sormamıştı ama ....

Valla ben 1 ay öncesinden bıraktım ameliyattan 2-3 sonra yeniden başladım Gerçi doktorum 1 hafta öncesinden bırakırsan iyi olur demişti ama ben işimi sağlama alayım dedim.. Çünkü sigara içmek kılcal damarların beslenmesini engelliyormuş..

ameliyattan 1 gün önce içme dedi bana..sonrasında da 1 ay dedi..bırakmak istiyorum zaten belki bu vesiyleyle bırakırım..
ama insan yinede,çok istersem bi tane icerim,diyebilmek istiyor..psikolojik olarak bu bile rahatlatıyor..zaten bu rahatlık olduğu için icmiyim şimdi diyebiliyorsun :))) ah ah inşallah bırakırım ve bir daha asla ama asla başlamam...

bırakmak biraz zor ama inşallah bırakırsın canım ben bırakamadım 4.günümde başladım ben ama bir tane içtim dün gece başladım yani daha alçılarım çıkmadı çarşamba çıkacak ve eminim daha çok içicem. şu şişliklerim biraz geçsinn offf

kızlar doktor bana sigarayı bırakmam daha doğru olacagını söyledi 2 ay oldu bıraktım ameliyat olalıda 25 gün oldu burnumla uğraşıyorum şimdide aynalardayım

ben de ilk ameliyatım ve revizyon sonrası ameliyatım boyunca sigara kullandım.sigaranın çok zararlı olduğunu burun içi dokuların kaynamasının zor olacağını, ve burun hattı çizgisinin bozulacağını da bir çok doktordan öğrendim.fakat az önce bir doktorun ameliyat sonrası sigara kullanımı hakkında yazdığı yazıyı okuyunca içim rahatladı.için demiyorum tabi ama çok ilgimi çekti paylaşmak istedim:)

***Burun-Estetiği Ameliyatı Sonrası Sigara İçebilir Miyim? Sakıncası Var Mıdır?

Burun Estetiği ve Sigara Kullanımı

***Sigara kullanımı burun-estetiği-ameliyatı açısından herhangi bir engel teşkil etmez. Burun estetiği ameliyatı öncesi, estetik burun hastasına sigarayı bırakması yönünde herhangi bir koşul ya da telkin doğru değildir. Hastanın burun-estetiği ameliyatından bağımsız olarak sigarayı bırakması önerilebilinir; hatta sigarasız bir hayata yeni bir başlangıç yapılabilmesi için burun-estetiği ameliyatının bir dönüm noktası ve bir fırsat olarak değerlendirilebileceği hastaya hatırlatılabilir. Ama bu tavsiyeler bir öneri olarak kalmalı ve estetik burun hastasına sigarayı bırakması yönünde bir baskıya dönüştürülmemeli; burun estetiği ameliyatı sebebiyle stres altında olan hastanın bu sıkıntısı daha da arttırılmamalıdır.
Estetik burun ameliyatı sonrasında da aynı durum geçerlidir; hasta burun estetiği ameliyatı sonrası istediği zaman sigara içebilir. Sigara içmenin burun estetiği ameliyatı sonrasında ameliyatın selameti acısından herhangi bir etkisi yoktur.

Vallahi içtim bende akşamına. Bi hafta olmadı ama içiyorum gene azda olsa tasvip etmiyorum kesinlikle yaraların iyileşmesini geciktirir ama dayanamadım napim :/

Vallahi içtim bende akşamına. Bi hafta olmadı ama içiyorum gene azda olsa tasvip etmiyorum kesinlikle yaraların iyileşmesini geciktirir ama dayanamadım napim :/

ay öldüm gülmekten size :) bende ilk kemik aldırma ameliyatımda.gecesine kadar içmiştim.ameliyattan sonrası da sabah taburcu oldum daha hastanenin kapısında koca bir burunla içmiştim :)
şimdi yine ameliyat olucam ve biliyorum ki yine aynı haltı yiyeceğim :)
siz nerede ve kime ameliyat oldunuz öğrenmem mümkün mü ?

Son düzenleme:

İstanbul'da Abdulkadir Göksel'e ameliyat oldum 5. günüm bugün tamponlar dün çıktı rahat rahat içiyorum :) Güzel bişey değil kesinlikle ama zaten ameliyat psikolojisi bide içememek olmuyor :)

İstanbul'da Abdulkadir Göksel'e ameliyat oldum 5. günüm bugün tamponlar dün çıktı rahat rahat içiyorum :) Güzel bişey değil kesinlikle ama zaten ameliyat psikolojisi bide içememek olmuyor :)

doktorun hakkında biraz konuşmamız mümkün mü ? çünkü yine ameliyat olucam
burada yeni olduğum için nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…