Henüz doğmamış bebek ve boşanmak.

Bugün arayıp, dünkü yemek tuzluydu, daha tuzsuz yap şöyle yap böyle yap, bana dokunuyor diyor. Ya zaten şu aralar sinirliyim, iyice zıtlanıyorum.
Bir haftadır burda annemi yıldırdı yemin ederim. Korkuyorum şu süreçler devam edicek diye..

Bu durumda sen ailenin evine geç ,bebeğini dünyaya getir başka da birşey düşünme.İnan bana bazen lohusalık da çok zor gecebiliyor.Sen bebeğini ve kendini koru,sadece buna odaklan.Ne boşanmak,ne bir arada yaşamak ,ne de kayinvalideyi gündeme alma.Esine su an zamana ihtiyacım var de.Hem o da doya doya annesi ile birlikte yaşama imkanı bulsun.Hayatinin geri kalanının provasını yapsın.Bebegini görmeye yanınıza gelirse oturur konuşursunuz.Gelmezse zaten o da bazı kararları kendisi almış demektir.

Deli mi ne?Bundan sonra siz pişirin oglunuz yesin de.Telefona filan da çıkma.Karsinda normal birisi yokken normal sağlıklı tepkiler vermen sorunları ne yazık ki cozmuyor.Hakkinda hayırlısı olsun

Gerçekten zamana çok ihtiyacım var.. belki normal zamanda bu kadar zıtlanmazdım ama sanki birikim yaptı bişeyler, git gide nefret besleyen birine dönüşüyorum, kendimde böyle bu duyguyu tanıyamıyorum.. lohusalıkta kv her gün gelince, yemeğini yiyip, peşine başkalarını da takıp bi yandan da ağzı susmayınca sinirlencem.. bebeğim etkilensin, sütüm kesilsin, ya da gerginlikten bebeğimle daha uzak bi ilişki kurmak iatemiyorum.. en iyisi dediğiniz gibi lohusalığımı ailemin yanında geçirmeliyim.. ama ya eşim sorun çıkarır onay vermezse?

Bunun bebek ve siz için olduğunu ,aksi taktirde geri dönülmez konuşmalar yapmak zorunda kalacaginizi ve bunun bir karar olduğunu,nasıl kendisi evinizi ,evliliginizi ve sizi etkileyen kararları tek başına alabiliyorsa sizin de kendi hayatınız ile ilgili kararlar almaya ihtiyaç duydugunuzu söylersiniz.En azından lohusalıkda rahat edin.Bu dönem inanın insanın zihninden çıkmayan yasantilardan gebe olabiliyor.Kayinvalidem lohusalıkda beni çok üzdü.Annem de keza öyle.2. çocuğa 8 yıl sonra cesaret ettim ki ben hamile iken iki çocuğumuz olsun diyen biriydim.2. çocuğumda anneleri misafir gibi oturttuk evde ,hastahane de bile toplam 4/5 saat tuttuk .Evimizde annemi 10 gün (o zaten çalışıyordu,dönmesi de gerekti),kayinvalidemi 20 gün misafir ettik ve biletlerini alıp yolcu ettik.

Geçecek takma hamilelik bitsin bebişini al kucağına sonra düşünürsün kuzum.
Benim arkadaşım da vardı boyle simdi mutlu geçiyor inan.

Sen niye gidiyosun kayınvalide kişisi gitsin belliki bu misafirler gelip gitmeye başladıktan sonra huzurunuz kaçmış sen evini kocanı bırakıp gitme misafirlerin ayağını kes eşinle kavga etmeden maduriyetini yaşadığın sıkıntıları tekrar anlat erkeklere sert çıkışıp ses yukselttiginde Haksız da olsalar savunma maya geçebiliyorlar tatlı dille konuşup misafir ağırlamayi seyreklestirmek istediğini söyle umarım düzelir canım üzüldüm yaşadıklarına

Onay mı?
Yok
Siz bu naiflikle çözemezsiniz bu kaos ortamını
Bu kadar emrivaki olay oluyor adam sizin onayınızı sorguluyor mu sanki de siz ondan onay bekliyorsunuz?
Kadın birde yemek talimatı veriyor yüzsüz yüzsüz
Böyle lohusalık geçmez
Eninde sonunda patlayacaksın bari doğurmadan patla da alttan alsınlar

Sana tavsiyem izin isteme esinden. Ben dogumumu annemlerin orada yapmak istiyorum de. Izin istersen direk hayir der. Bebegime ve bana annemin bakmasini istiyorum. Yoksa hem uykusuz kalicam hem de cok yorulucam, bebek ve benim icin bu en iyisi de.

kayınvalideyi uzakta tutmayı başarırsaanız bence herşey düzelicektir

ailenın yanına git...bıraz gozdagı ver...bakbakalım surec nasıl ışleyecek...baktın olmuyor kararını verirsin.

Anasini eve yerlestirirken senden onay aldi mi?
Senin yerinde olsam gider, eger bana haber vermeden gelirse birdaha ben gelmem der resti cekerdim.

Merhaba kızlar yeniden ben.. Kendi annem yanımda bir süredir, ama henüz benim doğumum gerçekleşmedi. Bugün yine tartışma oldu, beni sokak ortasında azarlayan ablasını aramadım diye(oğlu alkolden hastaneye kaldırılmış) terbiyesiz, saygısız, hadsiz gibi bayağı lf duydum. Kötüyüm, ne yapacağımı bilmiyorum...

Ya bence lütfen baba evine git doğumdan sonra valla bak lohusalık kolay degil, bu aptalliklari nasil kaldıracaksın üzüldüm senin adina...

Ya bence lütfen baba evine git doğumdan sonra valla bak lohusalık kolay degil, bu aptalliklari nasil kaldıracaksın üzüldüm senin adina...
Eşim bugün olanları bilmiyor, akşam kv gelxekmiş konuşmaya, eşimi de çağırcam erken gelsin işten konuşalım.. annem hep yapıcıydı, olur böyle şeyler alttan alın vs derdi ama bugün öyle laflar duydum ki, hem de anneme de “sizin kanınızda var yalancılık” deyince dayanamadı annem.. doğumdan sonra memlekete gidelim diyor..

Aaa kv mi etti bu laflari, bende esin sandim. Senin yerinde olsam beklemem bile gelmesini. Arar su an esyalariki topluyorum der cidden de toplar giderdim. Annende yaninda madem cik git.

Yanlış anlamayın ama şimdiye kadar gitmeniz gerekirdi zaten. Daha neyi düşünüyorsunuz anlamadım. Bile bile çocuğunuzu kötü bir ortamda doğurmaya hazırlanıyorsunuz....siz bunu kendinize uygun görüyor gibisiniz bu tavrınızla.

Doğacak bebeğe yazık ya millet yüzünden çocuk babasız bi evde büyüyecek insanlar ne kadar dusuncesiz birakmiyorlarki evlerinde mutlu yasasinlar eşinle bi konusuyum fikrini onunla paylaş ona rağmen duz3lmezse bosan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…