Onu sonra bahsetmiştim bana küfür etmedi hiç, küfürlü konuşmaları (başkalarına karşı trafikte vs) arttı, inanılmaz sinirli bi hale geldi bana karşı değil ama o sinirli halleri küfürleri korkutuyor.kayınvalide konusu bi şekilde çözülür eşin yanında olursa ama karısına küfretmesi ne demek??
Mesela yürüyüşe diyorum ki ben yıllardır yürüyüş yapıyorum bi ay yapmasam bacaklarımla ilgili kilo sıkıntısı yaşıyorum, ayrıca gebelikte yürümem gerek vs. Tamam yürü diyo, ama sonra ablası gelmiş kvnin beni evde bulamamış diye ben saygısız oluyorum, o zaman işte kuduruyorum sabredemiyorum :))Sende hasta ol ağla naza çek kendini. Adeta eşinin canına düş. Ama yüzünü asmadan. Kv yi yok sayarak. Mesela gereksiz ütü dedi, ütülemeyince tüyleri uçuşuyor çok hapşuruyorum huylanıyorum filan diye uydur, yürüyüşe çıktın diye laf ederse, eşine de ki, sabahtan akşama kadar aynı evdeyiz afedersin gazım oluyor yürüyüşte hallediyorum de, ortalığı toplamadoysan midem bulandı başım döndü uykum geldi de naza çek. Güleryüzlü ol, kv laf edecekse eşinin duymasını sağla, gerekirse üzülüp ağla ve duygu sömürüsü yap :) çok basit şeyler bunlar için hamile hamile canını sıktığını değmez :)
Eşinize boşanmak isteğinizi söylediniz mi?
Belki durumun ciddiyetini anlarsa düzelir
merhabalar arkadaşlar.
Benimle benzer surumu yaşayan arkadaşlardan fikir edinmek istiyorum.
Çok çok severek gerçekleştirilen ve 3 yıl güZel devam eden ama gebeliğimde değişen bir evlilik...
Bir çok sebepten dolayı boşanmayı düşünüyorum. Bu evde yaşamak, bu eve adım atmak, bu şehirdeki kimseyi görmek istemiyorum.
Baba evine dönersem eğer kızımla benim için kesinlikle daha iyi olacak. Kızım içinde bir kısımda iyi olacak çünkü kavgadan, tartışmalardan, sürekli dert yanan ve stresli insanlardan uzak olacak. Bebek doğar doğmaz babadan uzakta(baba evim bu şehre 5-6 saat uzakta) yetişmesi, arada mesafe olacağı için az görecek olması düşündürüyor beni. Bencil miyim bilmiyorum ama buna rağmen ayrılmamızın bebeğim ve benim için daha iyi olacağını düşünüyorum..
Var mı acaba ayrılmadığına pişman olan? Ya da ayrıldığına pişman olan?
Not: kısaca sorunları söyleyeyim; hamileyim diye annesi yardım eder düşüncesi ile eşim annesini iki-üç günde bir çağırdı. Kv yaptığım yemeğin çokluğuna, yıkadığım çamaşırın sıklığına, tembelliğime kadar laf etti. 37. Haftaya kadar çalışırken(ağır psikiyatri ve madde tedavisi gören bireylerin bulunduğu merkezde çalışıyordum) bide her gün gelip yemek yapıp onu ağırladım. İnsanların bu kadar sık ve habersiz gelmelerinden rahatsız olduğumu söylediğim için eşimle aram açıldı ve eşim bana inat her gün çağırmaya başladı. Eşimin Küfürleri, beni evden dışarı çıkartmamaları, sürekli akrabalarını ağırlamalarım, ağzından ne çıktığını bilmeyen akrabalarının beni kırmaları(çok tembelsin vs diyerek), eşimin bunları normal ve insanların benim iyiliğim için dediklerini düşünmesi.. Çalışmayacağım bir süre, ücretli izinden sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum bir kaç ay(ki kv bu konuda bile eşimi dolduruyor:))) ), çalıştığım ve hamile olduğum zamanda bu kadar sık gelen insanlar her gün gelmeye, yemeklerini ben de yemeğe başlayacklar. İyice daraltcaklar. Biraz daha uzağa taşınmayı teklif edince eşime kesinlikle reddediyor. Benim başka yapabileceğim yok sanki.
Bence esine ailesini istemedigin konusunda birseyler soyledin aileside ters politika uyguluyo seni sevdiklerini sana yardim amacli geldiklerini sana deger verdiklerimi vurguluyolar sende surekli ufleyen iyilige kotulukle karsilik verdigini dusundurttugun icin esine gicikliga bindirmis olayi onun icin nu kadsr ustune geliyo sana nacizane tavsiyem sende onlar gibi onlari sevdigini dusundurmen esine cunku boyle bagris cagris kavgayla gosteremezsin o insanlarin hatalarini esine tam tersi esinin yaninda ben onlari cok seviyorum ama bana tembel diyolar cok alindim aslinda onlarda hakli hamilelik beni biraz tembel yapti sanirim ama yuzume soylemeleri cok zoruma gitti zaten hormonlar tarzi konussan bu sadece bi ornek bence bu kadar inatlasmaz seninle ben bosanacak birsey gormuyorum duzelecegine inaniyorum bence bosanmayi aklindan cikarttip savas boyalarini sursen ailesine karsi senin kazanacagini dusunuyorum bak bi evladin olucak sen annesin guclusun onun icin savasman gerektigini dusunuyorum cunku gercekten asilmayacak birsey yok ortada hakkinda hayirlisi olsun insallahmerhabalar arkadaşlar.
Benimle benzer surumu yaşayan arkadaşlardan fikir edinmek istiyorum.
Çok çok severek gerçekleştirilen ve 3 yıl güZel devam eden ama gebeliğimde değişen bir evlilik...
Bir çok sebepten dolayı boşanmayı düşünüyorum. Bu evde yaşamak, bu eve adım atmak, bu şehirdeki kimseyi görmek istemiyorum.
Baba evine dönersem eğer kızımla benim için kesinlikle daha iyi olacak. Kızım içinde bir kısımda iyi olacak çünkü kavgadan, tartışmalardan, sürekli dert yanan ve stresli insanlardan uzak olacak. Bebek doğar doğmaz babadan uzakta(baba evim bu şehre 5-6 saat uzakta) yetişmesi, arada mesafe olacağı için az görecek olması düşündürüyor beni. Bencil miyim bilmiyorum ama buna rağmen ayrılmamızın bebeğim ve benim için daha iyi olacağını düşünüyorum..
Var mı acaba ayrılmadığına pişman olan? Ya da ayrıldığına pişman olan?
Not: kısaca sorunları söyleyeyim; hamileyim diye annesi yardım eder düşüncesi ile eşim annesini iki-üç günde bir çağırdı. Kv yaptığım yemeğin çokluğuna, yıkadığım çamaşırın sıklığına, tembelliğime kadar laf etti. 37. Haftaya kadar çalışırken(ağır psikiyatri ve madde tedavisi gören bireylerin bulunduğu merkezde çalışıyordum) bide her gün gelip yemek yapıp onu ağırladım. İnsanların bu kadar sık ve habersiz gelmelerinden rahatsız olduğumu söylediğim için eşimle aram açıldı ve eşim bana inat her gün çağırmaya başladı. Eşimin Küfürleri, beni evden dışarı çıkartmamaları, sürekli akrabalarını ağırlamalarım, ağzından ne çıktığını bilmeyen akrabalarının beni kırmaları(çok tembelsin vs diyerek), eşimin bunları normal ve insanların benim iyiliğim için dediklerini düşünmesi.. Çalışmayacağım bir süre, ücretli izinden sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum bir kaç ay(ki kv bu konuda bile eşimi dolduruyor:))) ), çalıştığım ve hamile olduğum zamanda bu kadar sık gelen insanlar her gün gelmeye, yemeklerini ben de yemeğe başlayacklar. İyice daraltcaklar. Biraz daha uzağa taşınmayı teklif edince eşime kesinlikle reddediyor. Benim başka yapabileceğim yok sanki.
Bence eşinizin maddi sıkıntıları yüzünden kendince tedbirler almaya çalışıyor siz çok harcamayın diye Sizin çok harcadığınızı düşünüyor heralde ütü hikayesi falan bana öyle geldi. Tembellik konusuna gelince ayyynı benimkiler Kendisi çok düzenli ve titizdir beni bir türlü beğenmez evlerine gittiğim zaman her işi yapmama rağmen tembel der kayınbabam.Kocanızı seviyor musunuz? Evet bazen ailesinden kurtulmak için bile insan düşünüyor ayrılmayı ama kv
Yaradı gelip bir de yük olmak nedir ya ben kayinvalidelerin gelenlerini yatırım olarak gördüğünü düşünüyorum gelsin misafirimi agirlasin çalışsın çocuk doğrusunu ama adını ben koyarım ben bu işteki bütün dengenin adamda olduğunu düşünüyorum adam adam olsa ne karısına ne anasına laf soyletmez
Kesinlikle, ne doğru söylemişsiniz, yatırım olarak düşünüyorlar bizi. En son 3-4 gün önce “Ben aile ile evlenmedim, eşimle hayallerimi gerçekleştirmek ve onunla vakit geçirmek için evlendim, aileler az uzak dursa bu kadar sorun olmaz” dedim ama anlamaz gibi yine her gün bizde.. Benim gelinim şöyle böyle olmalı dedi, ben gelin değilim, kendi hayatım var dedim ama yok anlamıyor
Bilmiyorum düzelir mi. Düzelmeme ihtimali beni ürkütüyor. Kv eşinin yanına gitse, böyle aklı kalmicak eşimin. Ama ben yalnızım, tek yemek yirorum, kahvaltımıntek başıma yapıyorum vs dedikçe insan acıyor. Ha ben acıyor muyum? Hayır. Konfordan vazgeçmemek adına eşinin yanına gitmeyen kendisi.Mrb cnm bendede öyledi es im hep cagirirdi ailesini benimse KV hep lag etti kendini övüp durdu ben at gibiydim vs diyerek benimkide degisti neyse huzur bulayim die dinlenmedim her ne dedikerse yaptim 5 bucuk aylikken bebegimin dusme ve karnimda ölme riski vardi hep onlarin yuzunden cocuk dogdu es im daha cok anaci oldu insallah sizin is düzelir
Kayinvaliden sana yerleşti çünkü torununa o bakacak.Sen doğuma kadar bebeğini kendin buyutecegini düşünüyorsun ama doğumdan kısa süre sonra sürekli eleştirilmekten ,sinirlerinin bozulmasından dolayı koşa koşa ise döneceksin.Esin maddi sıkıntıya düşmeyecek,kayinvaliden sizin evde akşam senin yaptığın yemeği yiyip ,temizledigin evde keyif sürecek.Olacak olan tam olarak bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?