• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hep böyle oluyor sadece dertleşmek istedim yine

insanlar ne umutlarla evlenip , kaç yıllık evlilikten sonra ayrılıyor. Zamanla birşeyler değişiyor , insan bunu baştan öngöremiyor bazen . Oyüzden hayırlısı olsun, zamana bırakmak en iyisi .

Belki de kaderde çok daha mutlu olacağın birisi var, Allah bilir :KK66:

Her canımın yanması benden duygularımı götürdü, olursa bile yine duygusuz saçma bir ilişki yaşarım. Engelledim her yerden sanki çok arıyordu da engelledim. Neler umuyordum neler buldum. Açıkça artık sevmiyorum dememelerinden, kaçak güreşmelerinden nefret ediyorum erkeklerin. Midem bulanıyor.

durmadan buraya yazıyorum çünkü ona yazamıyorum herkes yapardı sen yapmazdın bunu bana ya. tüm hastalıklarımda, tüm zor anlarımda, 45 kiloya düştüğümde, korkudan geceleri uyuyamadığımda ailemden çok sen nazımı çektin. neden yani neden şimdi kendimi biraz toparlamışken neden? ödeşmek mi istiyorsun hiç mi mutlu olmayayım ben.

neyse arkadaşlar konuyu takipten çıkarsanız bildirim gelmez belki özür dilerim.

tatile gittik daha geçenlerde ben orada da anladım ki eskisi gibi bakmadığını bana. ne kadar güzel hazırlanmıştım oysa. ne kadar istekliydin gelmeden önce. neden böylesin ya neden böyle oldun delirecek gibi oluyorum bari bir tane şey yolunda gitse hayatımda. bit artık 2017 yeni başlangıçlar yapmak istiyorum.

Sakin taviz verme. Sakin. Ben verdim... ve tonca hakareti yiyip oturdum popumun üstüne.

Sakin ama sakin.

Seni kirmakdan korkan adamla ol. Yoksa yanliz ol. Ama kiran döken sevmeyi bilmiyen adami sokağından bile geçirme

öyleydi ve bitti artık öyle biri değil, hiç değildi de maske mi taktı bunca zaman bunu hazmedemiyorum. başından beri böyle olsa anlayacaktım da kafam karışık. arayıp sorabilirdim ama ne cevap alsam da bir şey değişmeyecek ki, değişecek mi yaşadıklarım.

Bence evlenmeyi düşünmemiş olabilirler daha doğrusu ilk evlilik sorumluluğunu alabilirim gibi gelmiştir sonra korkmuş olabilirler

Ya işte kendi kendilerine yazıp oynamalarından, pis hesaplarından nefret ediyorum erkeklerin. Ben biraz korktum demek zor geldi herhalde yüzüme karşı, saçma sapan bahaneler uydurmaya çalışıyor işte.

engelledim her yerden hala aramış mı diye bakıyorum, keşke karşılıklı oturup bitirseydik ben gittiğimde peşimden gelmeseydin o zaman daha net olurduk. ayrılığın doğru düzgün adı geçmeden bitti. iğrenç bir durum. daha iki gün önce oradaydım bu ne yaman çelişki.

Ya işte kendi kendilerine yazıp oynamalarından, pis hesaplarından nefret ediyorum erkeklerin. Ben biraz korktum demek zor geldi herhalde yüzüme karşı, saçma sapan bahaneler uydurmaya çalışıyor işte.
Boş ver ya vardır bir hayır zaten kafasına koymul olsaydı evliliği böyle şeyler söylemezdi . Sebep üretmiş gibi geldi bana

ben sevilmeyi hak etmediğimi düşündüm hep, burada bir sürü konu açtım. hayatım olumsuzluklarla dolu. bu yaşa geldim işsizim, okudum aileme para harcattım hiçbir yere gelemedim. başıma bir ton iş açtım. ama bunları ona hiç yansıtmadım, sert duruşum benim savunma mekanizmamdı.
kim benim gibi biriyle olmak ister ki? hayatta elde ettiğim koca bir 0.

ben sevilmeyi hak etmediğimi düşündüm hep, burada bir sürü konu açtım. hayatım olumsuzluklarla dolu. bu yaşa geldim işsizim, okudum aileme para harcattım hiçbir yere gelemedim. başıma bir ton iş açtım. ama bunları ona hiç yansıtmadım, sert duruşum benim savunma mekanizmamdı.
kim benim gibi biriyle olmak ister ki? hayatta elde ettiğim koca bir 0.

Öyle deme. Sen ailene bir yük değilsin. Ailesinin parasını umarsızca kendi keyfi için harcayan hayırsız evlatlarla bir tutma kendini. Senin değerini iş sahibi olman vs. belirlemiyor. Senin değerini çabaların belirliyor. Eninde sonunda karşılığını göreceğin çabaların.. Bu biraz her şeyin bir zamanı vardır meselesi. Yani bir ağaçta hiç meyve yokmuş gibi görünürken, sadece yaprak, dal ve minik tomurcuklar varken, bir gün bir bakıyorsun olgun olgun meyveler.. Halbuki karamsar düşünüp, o kadar suluyorum, gübreliyorum ama hiçbir şey olduğu yok diye düşünseydi çiftçi, vazgeçseydi ne geçerdi eline?
Sen çabalarından vazgeçme, budur seni sen yapan..

Diğer mevzuya gelince.. Ben erkek arkadaşının korkup, geçmişi kafasında ölçüp biçtiğini ve geçici kaçış için zemin hazırladığını düşünüyorum. Ona göre kendi mutluluğu esas olduğu için, sanki bir ürün alıyor da kafasına yatmayan en ufak bir sorunu bahane ediyor beyefendi. Şu an bahane ettiği en ufak bir sorun yüzünden evlenince mutlu olamayacağına veya pişman olacağına inanmış olabilir. Sanki her şey yolunda gidince evlilikte çok mutlu olacak.. Sorunsuz evlilik yoktur ve kadın eşya değildir. Kendince bir karar alıp korkunca yan çizen erkek tipi, üstelik başında evlenelim diye baskı yapan da yok. Zorluğa gelemeyen bir başka cesaretsiz erkek kısacası.

Haberiniz de yok diye biliyor üstelik, arkadaşınız size söylediğini söylemediyse ona.
Acaba evlilik teklifi edeceğini birilerine duyurduğu için, mahcup olmamak adına, onlara sizin suçlu olduğunuzu mu düşündürmeye çalışıyor? Vazgeçtim ama sebebim var demek için.. Kısacası evlilik korkusu.. Siz de onun ne kadar cesur olup olmadığını tartın böylece.

Öyle deme. Sen ailene bir yük değilsin. Ailesinin parasını umarsızca kendi keyfi için harcayan hayırsız evlatlarla bir tutma kendini. Senin değerini iş sahibi olman vs. belirlemiyor. Senin değerini çabaların belirliyor. Eninde sonunda karşılığını göreceğin çabaların.. Bu biraz her şeyin bir zamanı vardır meselesi. Yani bir ağaçta hiç meyve yokmuş gibi görünürken, sadece yaprak, dal ve minik tomurcuklar varken, bir gün bir bakıyorsun olgun olgun meyveler.. Halbuki karamsar düşünüp, o kadar suluyorum, gübreliyorum ama hiçbir şey olduğu yok diye düşünseydi çiftçi, vazgeçseydi ne geçerdi eline?
Sen çabalarından vazgeçme, budur seni sen yapan..

Diğer mevzuya gelince.. Ben erkek arkadaşının korkup, geçmişi kafasında ölçüp biçtiğini ve geçici kaçış için zemin hazırladığını düşünüyorum. Ona göre kendi mutluluğu esas olduğu için, sanki bir ürün alıyor da kafasına yatmayan en ufak bir sorunu bahane ediyor beyefendi. Şu an bahane ettiği en ufak bir sorun yüzünden evlenince mutlu olamayacağına veya pişman olacağına inanmış olabilir. Sanki her şey yolunda gidince evlilikte çok mutlu olacak.. Sorunsuz evlilik yoktur ve kadın eşya değildir. Kendince bir karar alıp korkunca yan çizen erkek tipi, üstelik başında evlenelim diye baskı yapan da yok. Zorluğa gelemeyen bir başka cesaretsiz erkek kısacası.

Haberiniz de yok diye biliyor üstelik, arkadaşınız size söylediğini söylemediyse ona.
Acaba evlilik teklifi edeceğini birilerine duyurduğu için, mahcup olmamak adına, onlara sizin suçlu olduğunuzu mu düşündürmeye çalışıyor? Vazgeçtim ama sebebim var demek için.. Kısacası evlilik korkusu.. Siz de onun ne kadar cesur olup olmadığını tartın böylece.

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Yani evlilik konusu nereden çıktı hiç bilmiyorum tam manasıyla hazır bile değilim şartlarımdan dolayı, elimde işim olmadan değil evlenmek nişanlanmak bile istemezdim zaten bekleyecekti. Korktu demek ki. Bu ikinci kez başıma geliyor.
Ve evet herkese duyurmuş dediğiniz gibi olabilir.

Kolay tabii ben beklerken kafasını dağıtması. Engelledim ve açmayacağım ne olursa olsun arasa da mesaj atsa da başka bir yerden de ulaşamayacak bana yazmaya kalksa dahi. Planı ara vermekti bunu uyguluyor ama ben razı değilim buna. Kendi kendine bir şeyler yapıyor. Bakalım peşimden kalkıp 7 saatlik yola gelecek kadar cesaretli mi? Ama bunu düşünüp umutlanmak istemiyorum, gelirse sevinirim ama gelmezse de yıkılmayayım.

sevse dayanamazdı bu kadar, ben çok sevdiğimde dayanamamıştım. bir kere de biri benim için gurursuzluk yapsın peşimden koşsun, hiç mi hak etmiyorum. böyle böyle bitecek o kadar sakin ve iyi bir insan görüntüsü çiziyor ki ve bence hala iyi sadece beni sevmiyor, annem bile sen bir şey yapmışsındır kesin diyor. Yapmadım işte sadece sevmiyor beni.

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Yani evlilik konusu nereden çıktı hiç bilmiyorum tam manasıyla hazır bile değilim şartlarımdan dolayı, elimde işim olmadan değil evlenmek nişanlanmak bile istemezdim zaten bekleyecekti. Korktu demek ki. Bu ikinci kez başıma geliyor.
Ve evet herkese duyurmuş dediğiniz gibi olabilir.

Kolay tabii ben beklerken kafasını dağıtması. Engelledim ve açmayacağım ne olursa olsun arasa da mesaj atsa da başka bir yerden de ulaşamayacak bana yazmaya kalksa dahi. Planı ara vermekti bunu uyguluyor ama ben razı değilim buna. Kendi kendine bir şeyler yapıyor. Bakalım peşimden kalkıp 7 saatlik yola gelecek kadar cesaretli mi? Ama bunu düşünüp umutlanmak istemiyorum, gelirse sevinirim ama gelmezse de yıkılmayayım.

Ulaşamayınca buna dayanamazsa gelir elbette. Odaklanma düşünmeyeceğim, umutlanmayacağım diye, düşünmemeye çalıştıkça daha çok düşünüyor insan. Kendini zorlama, kasma, daha önce kötü bir deneyim yaşadın madem, şimdi de yıkılmazsın. Yaşaman gereken süreci yaşa. Çünkü makine değilsin, ne kadar sert görünsen de senin deyiminle. Belki o da senden bekliyordur. Belirsizlik kötü ama ne istediğine karar ver.
Tüm olanlardan sonra gelse de devam edemem diyorsan, bekleyeceğin bir şey yok demektir.
Hala senin açından bitmediyse iki seçenek var, ya bekleyeceksin canından can gitse de. Bu süreçte gerekirse ağlaya ağlaya işlerini halledeceksin. İş ararken geçici olarak pırıl pırıl olacaksın, sonra eve gelip ağlayacaksın.
Diğer seçenek ise nolacaksa olsun deyip onu aramak ve ilişkiye devam, son şeklinde netleştirmekti. Ama onu yapamazsın çünkü engelledin.
Sanırım beklemekten başka çaren yok.

O işsiz ben de öğrenciyken ondan hiçbir şey beklemeden benimle yaşamasına ses çıkarmadım bir gün bile batmadı, ne bileyim büyük paralar kazanmıyor ama hiç önemsemedim bunu. Kendim neyim ki diye baktım hep, arkadaşlarım hep kocaman kocaman evlerin büyük zenginliklerin hayallerini kurdu hiç böyle hayallerim olmadı. Tek beklediğim destek ve sevgiydi, bunu da bana veriyordu pilin mi bitti şimdi? Allahım yazdıkça yazasım geliyor sinirimden kuduruyorum.

Ulaşamayınca buna dayanamazsa gelir elbette. Odaklanma düşünmeyeceğim, umutlanmayacağım diye, düşünmemeye çalıştıkça daha çok düşünüyor insan. Kendini zorlama, kasma, daha önce kötü bir deneyim yaşadın madem, şimdi de yıkılmazsın. Yaşaman gereken süreci yaşa. Çünkü makine değilsin, ne kadar sert görünsen de senin deyiminle. Belki o da senden bekliyordur. Belirsizlik kötü ama ne istediğine karar ver.
Tüm olanlardan sonra gelse de devam edemem diyorsan, bekleyeceğin bir şey yok demektir.
Hala senin açından bitmediyse iki seçenek var, ya bekleyeceksin canından can gitse de. Bu süreçte gerekirse ağlaya ağlaya işlerini halledeceksin. İş ararken geçici olarak pırıl pırıl olacaksın, sonra eve gelip ağlayacaksın.
Diğer seçenek ise nolacaksa olsun deyip onu aramak ve ilişkiye devam, son şeklinde netleştirmekti. Ama onu yapamazsın çünkü engelledin.
Sanırım beklemekten başka çaren yok.

Bekleyeceğim, zaten süreç uzun sürerse gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler. Hep bekliyorum ama kolay olmasın istiyorum işi. Şu an henüz başka bir numaradan ya da gizli numaradan bile aramayı denemiş değil. Ayağa kalkmalıyım.

Bekleyeceğim, zaten süreç uzun sürerse gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler. Hep bekliyorum ama kolay olmasın istiyorum işi. Şu an henüz başka bir numaradan ya da gizli numaradan bile aramayı denemiş değil. Ayağa kalkmalıyım.

Umarım kıymetini anlar. Gerçi bunlara geç dank ediyor.

Farklı bir bölüme kişisel günlük gibi bir şey açtım. İyice dibe vurmam çıkmam için bir fırsat olabilir. Hayal kırıklıklarıyla dolu bir hayatım var bunlar beni güçlü kılacak. İlk iş b12 takviyesi ama enerjim üzüntüyle birleşince sıfıra erişti. Yarın da denemek için kendimi lys sınavlarına gireceğim. Hemen halledeyim şu işleri.

Back
X