sizin anneniz üzülüp sıkıntı yaşasa umursamaz mısınız
Diyorsunuz ya anlatmak istemezlerse anlatmazlar.Sizde dinlemek istemeseniz dinlemezsiniz.Ya da aileniz istemese benim durumumda kendime göre der çeker elini ayağını. Aileniz bu yardımı illa eve bi şey taşıyarak değil de maddi olarak yaparlar.Kimse zorla ne dinler.Ne de yardım eder.Size muhtaç kalmaları müdahale etmek hakkı vermez size.Yardımlar karşılıksız yapılır.İyilik yap denize at demişler.Sizin ifadenize göre şunu çıkarıyorum.İyilik yapıyoruz.Bize minnettar olmak zorundalar.Madem dertlerini paylaşmaları sizi rahatsız ediyor.Ya uygun bir dille bana anlatmayın deyin ya da anlatıp rahatlamalarına müsaade edin ama sadece dinleyici olun..
Zevkleri uymuyor demişsiniz.Bu konuda katılıyorum size.Ama zıt kutuplar birbirini çeker.Bir gün biri ötekinin zevkine ayak uydurur.Diğer gün tam tersi.Farklı ilgi alanları oluşur hatta.Bence ev alma planları da aslında çok ciddi sorunlarının olmadığını gösteriyor.Bence dertleşme ihtiyaçları ve kendi aralarında ki muhabbet eksiklikleri sorunlarının daha da büyümesine neden olmuş gibi görünüyor burdan bakınca..
Küçük kardeşinizden bahsetmişsiniz.Demek ki sorun sizin oğlanlardan kaynaklı ne diyeyim.Size bağımlı yaşamak kolaylarına geliyor.Bi de şu var.İlk yazımda yazmamıştım.Kardeşiniz bunu size değil de annenize dese sen hallet diye fikrim bu olmazdı.Çünkü o anne.Ama siz bi nebze daha olayın dışındasınız.Ha bi de tabii o sizin gelininiz ama kelimelerle de insan duygularını bi nebze aktarabiliyor.Sahiplenme yok o kelimede.Sanırım sizin konunuzdaydı yine.Bi bayan 'ben gelinimizi çok seviyorum.Öptüm uğurladım' falan demişti.O bayan da gelin diyor ama insana o samimiyeti hissettiriyordu kelimelerinde.Yine de siz bilirsiniz.Bundan sonra yazamayabilirim.Okuyorum ama yazmak daha vakit alıcı.Çünkü kendimi tam ifade etmek istiyorum.Size kolay gelsin..
anneniz yetişkin kadın zaten nie siz karşıosunuzki.,,sizde ewlisiniz sizde kendi yuvanıza bakın,,karıştırmayın...
tabiki umursarım,,ama gidipte gelinle abimin yuvasının huzurlarını bozacak bişe yapmam...
ben dınlemek ıstemedıgımı soyledım duygu somuru yapıyorlar resmen ne yapayım bende fıkır edınmek ıcın bu konuyu actım.oradan baktıgında kotu bır ılıskımız var gıbı gorunsede oyle degıl benı muhatap ettıklerı ıcın anneme yansıdıgı ıcın uzuluyorum.ılıskımız guzel denıcek kadar ıyı en son gıttıgımde kardesım ısteydı annesınde sabahladık gelınımızın kardeslerı halaları herkes geldı kızkardesının kayınvalıdesıne gıttık baska sehırde yasıyor halasının bırıyle cok ıyı anlasırız bırbırımızıde severız hep bırlıkte onlara gıttık her gıttıgımde mutlaka gıderım onlarda bıze gelırler mevlut okuttular bır hafta mevlut ıcın gıttım her hazırlıklarını bırlıkte yaptık, yanı onlardan kopuk yasamıyoruz ama herseyıde anlatamam burada zaten boyle konustukca aklıma gelıyor.
neden para yardımı yardımı yapsın aılem anlamadım evlerını verdı ustune bırde paramı verıcek bunalmasınlar dıye alısverıslerını yaptılar babamın ondan baska cocuklarıda var emeklı adam,tamam zorla yardım etmedıler ama kımsede bız hallederız sagolun demedı.yardım edılıyordu ama yıne bıze mınnettar yasamıyorlardı herkes keyfındeydı anlasmalıkları basladıktan sonra annemle daha ıyı oldu gelınımız.
ınsaallah bır gun o zıt kutuplar ıyı anlasırda herkes rahat eder.
evkonusunuda ben soyledım evınızı alın cocugunuz var dıkılı bır agacınız olsun dedım gelınımızın kızkardesı yenı ev almıstı bak ne guzel sızınde olsun evınız ıster oturun ıster kıraya verın bırkac sene sonra satar ustune bıraz ekler daha ıyısını alırsınız dedım kızkardesıde vardı yanımızda oda saga sola harcıyacagına dogru dıyor abla dedı,sımdı almak ıstıyorlar tabıkı suan ayrılmak nıyetınde degıl ıkısıde kımse ıstemez bu sekılde olsun.
kardesım bana degıl anneme konussa demıssınız evet annemede konustu ama gelınımızde anneme konustu ayrıca bana anlatması gorumce olmam demek kardesımın evlılıgıne zarar verıcem demek degılkı.
kucuk kardesım cok mutlu ıyıkı evlenmısler hem akıllı hem cok mantıklı kucuk gelınımız, her gıttıgımde hep bırlıkte gezerız komsuyada gıtsek carsıyada gıtsek fark etmez sabaha kadar oturuyoruz laptopu balkona getırıp kacırdıgımız dızılerı ızlıyoruz, turkıyedekı en ıyı arkadasım oldu ben bazen ıcerım cok fazla degıl gercı annem geldıgınde abla kac kac annemın sesı dercocuk uyuyor dıye zıle basmaz kımse bızde kapıyı duymamıs gıbı yaptık annem asagı ınınce ucumuzde cok gulmustuk ama annem fırcayı bastı bahceden muzık sesıne kapıyı duymuyorsunuz dıye, meger suan sorunu olan gelınımızın cocugu aglıyormus durmamıs onu soylemeye gelmıs :)
annemın yetıskın olması bu sorunlarla muhatap olmak zorunda oldugu anlamına gelmezkı gelınımızde yetıskın bır bayan evındekı huzura sahıp cıkıcak ozaman baskasının karıstıgını dusunuyorsa kımseyle bırsey paylasmıycak.
bende umursuyorum, ama huzurlarını bozmak ıcın bır seyde yapmıyorum. sorunlarını anlattılar bende bukadar zamandır cozemedım buradakı tecrubelı bayanlardan fıkır edınmek ıstedım.
'Neden para yardımı yapsın ailem anlamadım'demişsiniz ya bunu sizin yazdıklarınıza istinaden söyledim.'Annemler tüm alışverişlerini yapıyorlar nerden nereye taşıyorlar'diye yakındığınız için.'Madem onlara yaptıkları alışverişin parasını gözden çıkarmışlar.Onlara para olarak versinler.Alışverişlerini kendileri yapsınlar' dedim.Bir de kim gönüllü yapılan yardıma 'biz hallederiz sağolun' der ki.Kim istemez parayı allah aşkına.Afedersiniz köpeğin önüne atsanız dönüp bakmaz ama insanoğlu para için ne mücadeleler veriyor,ne canlara kıyıyor.Siz dermisiniz allah aşkına..
Zaten bana göre ilk hata da evlerin dip dibe olması.Diyeceksiniz ki evimiz onlar evlenmeden önce alındı falan fişman.O ev yatırım amaçlı değil de ya da yatırım amaçlı ama çocuğum evlenene kadar kira getirir evlenince de o oturur niyetiyle alındıysa niye bu kadar bitişikte alınır anlamam..Aslında anlıyorum da (bi siz değil tüm erkek aileleri böyle yapıyor.)..Sonra gelsin -hazmedilemeyip koskoca dağ haline gelen ufacık sorunlar...-
aaa ama niye,
işte klasik bir görümce işte tam da bu sırada golü atar
, yani daha da açıklayıcı olursak,
gelinle kayınvalide kavga eder...Eş/ oğul arada kalmıştır...İkisine de hak veriyordur...
objektif olmak yerine denge kurmaya çalışır. Ama elini yüzüne bulaştırır. en sonunda bu işin ahireti de var,
ne de olsa cennet anaların ayakları altında diyerek ve tabii "sütümü helal etmem" naralarını ve babasından gelecek hazır mirası da göz önüne alarak,
anne bir tanedir, elimi sallasam elli tane eş bulurum diye polyannacı bir düşünce açısı geliştirerek, hiç beceremediği denge görevini kayınvalide tarafına kaydırır.
Bu esnada Türkiye'de yaşadığını unutan gelin köpürür. Aile deyince hani biz olacaktık der. Evlilik çatırdar.
Zaten kulakları çok hassas olan görümce "çatırt" sesine kayıtsız kalamaz.
Sırf zavallı annesi üzülmesin diye çatırdıyan yuvaya son golü de erkek kardeşine rest çekerek atar.
Sonuçta anne kutsal, kız kardeş namusdur...
insan kutsalından ve namusundan nasıl vazgeçsin.
eee değil mi ama?
işte yıkılan yüzlerce yuvanın kısa filmi budur.
Zaten bana göre ilk hata da evlerin dip dibe olması.Diyeceksiniz ki evimiz onlar evlenmeden önce alındı falan fişman.O ev yatırım amaçlı değil de ya da yatırım amaçlı ama çocuğum evlenene kadar kira getirir evlenince de o oturur niyetiyle alındıysa niye bu kadar bitişikte alınır anlamam..Aslında anlıyorum da (bi siz değil tüm erkek aileleri böyle yapıyor.)..Sonra gelsin -hazmedilemeyip koskoca dağ haline gelen ufacık sorunlar...-
mükemmelllll bir yazı dizisiiiiiiiii tebriklerrrrr ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi bir gelin olarak da içim acıdıııı zavallı geliinler dıs kapının dıs mandallarıyız işteama herkesten cokda bizim içimiz yanarr ahh be
mükemmel tespit resmen kasti olarak yapılıyor bu erkek evlatlar evlenip yanı basımıza gelcekler kızlar birer birer gidecekler konu sahibi için demiyorum genelde mandalite bu yani
Tşk.Konu sahibi demiş ya ev arsa üzerine biz ufakken yapıldı falan diye.Bakın şimdi evinizi satın abinize başka yerden ev alın diyemem (böyle de çözülür ama)çünkü insanların orada sadece evi değil anıları da olabilir.Satmak istemeyebilirler.Ama kardeşinin oturduğu evlerini kiraya verip kardeşine başka yerden ev tutup o kira gelirini kardeşlerine verebilirler.Aynı kapıya çıkar.Kardeşleri yine kendi evlerinde oturuyormuş gibi kira masrafından kurtulmuş olur.Yani insan çözmek ve kafasını inlendirmek isterse çözüm bulur.Şim di bu söylediğim olmaz bi şey mi?Ya da çok mu garip bir seçenek...
Tşk.Konu sahibi demiş ya ev arsa üzerine biz ufakken yapıldı falan diye.Bakın şimdi evinizi satın abinize başka yerden ev alın diyemem (böyle de çözülür ama)çünkü insanların orada sadece evi değil anıları da olabilir.Satmak istemeyebilirler.Ama kardeşinin oturduğu evlerini kiraya verip kardeşine başka yerden ev tutup o kira gelirini kardeşlerine verebilirler.Aynı kapıya çıkar.Kardeşleri yine kendi evlerinde oturuyormuş gibi kira masrafından kurtulmuş olur.Yani insan çözmek ve kafasını inlendirmek isterse çözüm bulur.Şim di bu söylediğim olmaz bi şey mi?Ya da çok mu garip bir seçenek...
Bayanlar bu zamana kadar hep gelınlerı koruduk haksızlıklarında uyarmaya calıstık.Elımızden geldıgınce yonlendırmeye calıstık belkı ıse yaradı belkı ters teptı soyledıklerımız ama hepımız tecrubelerımızden edındıgımız bılgılerle yardımcı olmaya calıstık.
Benım sorum hep gelınlermı haklı ?
Kayınvalıdesı yada gorumcesı ıyı olanlar yokmu ? cok merak edıyorum.
bu arada gorumceyım
(konum yanlıs yerseyse kusuruma bakmayın lutfen)
eşinin ailesine yakın oturmak istemeyen,gidip başka yerde oturur..ama onlardan bitişik evi satıp kendilerine uzaktan ev alınmasını teklif edemezler..ne yani hem kurtulmaya çalış,hem de bunun için bizzat destek bekle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?