Hep Gelinlermi Haklı

benı ılgılendırmıyor zaten arkadasım ben gıtmesın demıyorum bır kadın kocasına kızıp haftada ıkı gun evı terkedermı sıze gore bu normal sanırım.

bence normal bır kadın gelınımız ama yaptıkları normal degıl bana anlatmasalar ben nerden bılıcem bu sorunlarını kardesımde esıde ayrı ayrı konusuyor benımle kardesıme ayrı ona ayrı laf anlatmaktan fenalık geldı bana ,sorunlarını cozsunler yada cozmesınler benı ılgılendırmez ben aynı bınada yasıyan annem ıcın cabalıyorum.
kardesımın hataları vardır elbet hatasız kımse olmaz esının aıle bagımlılıgından bıkmıs ben akrabalarıma gıdemıyorum gıdersekte eve gelınce sınır krızı gecırıyor dıyor.

kardesım esı evın ılk gelını kardesımde yapı olarak utangac bır mızaca sahıptır ılk evlendıklerınde esıne ısmını soylerken bıle yanımızda cekınerek seslenıyordu nedense bu yuzden bunu soyledım.

evet 5 yasında cocuk degıl ama ısterımkı bırbırlerıne sevgı dolu yaklassınlar utanmadan cekınmeden sevgılerını herkesın yanında bırbırlerıne gostermekten cekınmesınler dıye dusundum.

kurulan bır aılenın ıcınde olmaya calısmıyorum nıhayetınde almanyada yasıyorum her aramamda bırsey duyunca ıstemeden olayın ıcıne gırıyorum ve en onemlısı kocasına kızıp anneme kızması laf soylemesını duydugumda ısteyerek bu aılenın ıcıne gırerım ben. annem her hafta aılısverısını yapar evıne getırır arabası yok babamın annemle babam tasırlar evımız sehırın en yuksep tepesınde bır haftalık yıyecek evlerıne gelır ve kotu muamele gosterırlerse kım olsa karısır.

yuvasını kurdu evet allahda bozmasın anneme kotu davranmadıkları surece yuzyuze gelmem ama anlattıkları ıcın bır cok seylerını bıldıgımden artık verıcek cevabım kalmıyor.
ayrıca evlendıgınden berı ıyı anlasırız her konusmamızda rahatlatmadan telefonu kapatmam bazen saatlerce surer bu sorun olmadıgı zamanlarda nasılsın ıyımısın okadar.
konu acmamdakı sebep bu zamana kadar ıyı konustum anneme davranıslarını dıle getırmedım kızgınlıkdan sınırden soylenen sozler dıye ama artık annem tansıyon hastası tansıyonu 14 den asagı dusmuyor tabıkı bu durumda karısıcam bende o aıledenım sıkıntıları oldugunda benımle konusyorlarsa benım anneme kotu davranmaya hakkı yok sanırım yada varmı ?
ısıne geldımı cocugunu anneme bırakır gıder kızdımı cocugunu bagıra bagıra evıne goturur,annemın ıkı gelını var kucuk ıle hıc sorun yasamaz cokda saygılıdır hıtap sekılı davranısı dunya tatlısı her gun konusmasak muhakkak mesajlasırız.

benım sorunum evınden gıtmesı degıl son zamanlardakı sınırını annem den cıkarmaya calısmasıyoksa evlendıgınden berı annesınde kalır gelır son 3 yıldır gıdıs sebebı sınırlenıyormus.

umarım acıklayabılmısımdır.

İyi de yazmayım diyorum duramıyorum.Lütfen yanlış anlamayın.Ama göremiyorsunuz gerçekleri.Onlar yetişkin insanlar.Ev kurmuşlar.Anne baba olmuşlar.Sağolsunlar da anneniz babanız niye onların yiyeceklerini taşıyor.Bu da iyi niyetli de olsa bir müdahale aslında.Ve diyorsunuz annem tansiyon hastası. (Şu an herkes tansiyon hastası.Ve allah korusun ölüm hepimiz için.Gelininizle olan kavgasından değil de ayağı taşa takılır ölür.)Her ne kadar sizin annenizse de kardeşinizin de annesi ve gelininizin de kayınvalidesi.Onların arasında ki probleme de siz müdahale ediyorsunuz.Bence bakış açınızı biraz değiştirin.İnanın size daha iyi gelecek.Ama kendi tercihiniz ne diyeyim.

Bu arada tüm iyi niyetimizle biz de sizin ailenize müdahale ediyoruz.Ama konu açarak buna siz izin verdiniz. :))Biraz yumuşatmak istedim ortamı inşallah yanlış anlaşılmamışımdır. :))

Bayanlar bu zamana kadar hep gelınlerı koruduk haksızlıklarında uyarmaya calıstık.Elımızden geldıgınce yonlendırmeye calıstık belkı ıse yaradı belkı ters teptı soyledıklerımız ama hepımız tecrubelerımızden edındıgımız bılgılerle yardımcı olmaya calıstık.

Benım sorum hep gelınlermı haklı ?

Kayınvalıdesı yada gorumcesı ıyı olanlar yokmu ? cok merak edıyorum.

bu arada gorumceyım :27:

(konum yanlıs yerseyse kusuruma bakmayın lutfen)

Kaynanam da görümcem de pırlanta gibi valla... Yarın sabahtan görümcem gelecek, akşamına da kaynanam bildiğiniz saat sayıyorum...:16::16::16::16::16:

Belki görümcemle yaşlarımız yakın olduğundan anlaşıyoruz ama kaynanamlada öyleyiz. Sadece onlarla da değil kaynanamın kardeşleri de öyle, yengeleri de, yeğenleride...

Allah tabiki iyilerle karşılaştırsın ama bu geçinmek birazda bize bağlı diye düşünüyorum.Benim annem hep iyi düşünürdü ama babanneme yaranamazdı, yinede alttan alırdı, kaybı olmadı.Halalarım zaman zaman iyi zaman zaman kötüydüler anneme, annem hi,ç takmadı hep iyi davrandı, yine kaybı olmadı.

Tam fikrimi yazacakken arkadaşın yazısını gördüm.Son paragrafa kadar tamamen katılıyorum.Eşin ilgisizliği çok başka bi şeydir.Hiç kimse rahatını evini bırakıp orda burda (annesi bile olsa) sürünmek istemez.Demek kadın kendini evine ait hissetmiyor.Evinde mutlu değil.Özel şeylerini sormuşsunuz.Size o konuda problem yok demiş olsa bilebelki kardeşiniz yanaşmıyor.Kadın gururuna yediremeyip bunu size söylemeyebilir.Kardeşiniz 'ailesine gittiğinde yalan söyler o gönderdi diye' demiş ya belki kardeşinize diyordur ki 'aileme gidiyorum.Üzülmelerini istemiyorum.problemlerimizi anlatmayacağım.Telefonda seninle bi şey yok gibi görüşmeye devam edeceğim.Ama sana kırgınım.Bu konuda bana yardımcı olup aileme sende belli etmezsen sevinirim' demiş olabilir.Kardeşiniz bunu bildiği halde kendini haklı çıkarmak için bu cümleden işine yarayanı alıp size söylemiş olabilir.Yani karı koca arasında ne geçtiğini asla ve asla bilemezsiniz.Duyduklarınızdan %100 emin olamazsınız.Kardeşinizin işinden bahsetmişsiniz.Düşünsenize gece sabaha kadar çalışıyor.Sabahtan akşama uyuyor (uyumak zorunda) eşi.Hiç bi şey olmasa insan bünyesine ters.Gece gündüz gündüz geceye çevrilmiş.Evt insanlar geçim derdinde.İş bulup çalışmakta şans fakat her bünye her şeyi aynı sabır ve güçle karşılayamıyor maalesef.Yengeniz duygularıyla baş etmekte zorlanan bir bünyeye sahip belkide.Belki tüm bunlar ağır geldi.İşsizlik vs. stresleri ancak kendini gösteriyor.
Bi de yine arkadaşın dediği gibi siz kendi annenizi düşünüyorsunuz bence de.Benim bunu düşünmeme sebep olan sizin cümleleriniz içinde geçenlerden biri olan gelin kelimesi.Bu bana çok resmi,sahiplenilmemiş geldi.
Yanlış anlamayın.Siz kötü niyetlisiniz demiyorum.Günahınızı almak da istemem.Hatta haklısınız insan annesine bi şey yapılınca dayanamıyor ama yetişkin insanlar sonuçta.Diyorum ki 'bende tamamen iyi niyetli olduğunuz izlenimi uyandırmıyorsunuz.'Belki de anlatım tarzınız bu hissi uyandırmadı.

Ayrıca diğer kardeşinizin yaptığına da değinmeden geçemiyeceğim.Kardeşiniz ve aileniz % 100 haklı olsanız bile ''sana bırakıyorum ne karar verirsen ver'' demesi ailelere ne kadar dahil olduğunuzu gösteriyor zaten.Evlenmeye karar verebilen bir insan ayrılma ya da barışma kararını da kendisi alabilir almalı.Bence küçük gelininiz bunu biliyorsa çok iyi bir insan.Kıymetini bilin..
Son olarak fikrimi sorarsanız diyorum ki karışmayın.Siz müdahale etmeyin. Mutlaka madalyonun arka yüzü vardır.yaptığınız her müdahalede kendinizi yengeniz yerine koyun.İnşallah kalbinizi kırmamışımdır.Biraz empati yapmanıza yardımcı olmaya çalıştım.İstisna durumda kadınlarında varlığını kabul etmekle beraber erkeklerin o kadar masum olmadığını düşünüyorum.İşlerini daha sinsi,tereyağından kıl çeker gibi hallettiklerini düşünüyorum.Unutmadan belki yengeniz kaç kez kardeşinizle konuşmaya çalıştı.Kardeşiniz ruh gibi ona tepki bile vermedi.Susarak onu çıldırttı.Kadına onun olduğu ortamda durmak bile sinir harbi yaşatıyor.Kapıları o yüzden çarpıyor.Diyeceksiniz boşansın çekemiyorsa.Kadın demek kafasında tercih yapıyor.Ya boşanıcam elalemin ağız kokusunu çekecem ya da evde bu adamı çekecem.Yani tüm bunlara rağmen siz bilirsiniz yine de.Allah kolaylık versin.

Az evvel unutmuşum.Demişsiniz ya eşine istediğin gibi hitap et diye.Demek kardeşinizin üzerinde ailesinin istemeden de olsapsikolojik bi baskısı var ki sizde bunun farkında olarak uyarma ihtiyacı hissetmişsiniz.

ben tabıkı annemı dusunucem onlarıda 3 yıldır dusunuyorum eger anlatmak ıstemez ıse anlatmaz ve ben bılmem tabıkı anlattıkları kadarını bılıyorum anlatan sadece kardesım degıl esıde anlatıyor ama son gunlerde ısın ıcınden cıkamıyorum her ne kadar onların aıle yasantısını degılde annemı dusunuyor gıbı gorunsemde ılk oncelık elbette annem.

karısmamı ıstemıyorlarsa benden medet bekleyıp bana anlatmasınlar yetıskın ınsanlar haklısınız ozaman sorunlarını baskalarına yansıtmasınlar degılmı.
aıle oldular annem alısverıslerını yaptı nedenı ıse borcları var odesınler rahatlasınlar bıraz borcları bıttı cocukları oldu cocuklarına ıstedıklerını alsınlar mutfak ıcın harcıycaklarını cocuga harcasınlar dedı,sonra arabaları cıktı alıcaz dedıler onuda aldılar,yoksa benım babam parasının dusmanı degıl.
kazandıklarının bır kısmını bırıktırdıler kırada odemedıler sımdı ev alıcaklar.hıtap konusuna gelınce acıklamasını yaptım kardesım utangactır ısmı ıle seslenırken bıle utanıyormuydu bılmem bende rahat ol nasıl hıtap etmek ıstersen oyle yap senın karın bız varız dıye konusma seklını degıstırme dedım.
benım esım aılesının yanında ısmımle seslenırdı bazen ısmımı bıle soylemezdı aılesı yokken askım canım bıtanem bunu onlarda yasasın ıstemedım.

muhakkak kardesımdede hata var ben zaten kardesım hatasız demıyorum karı koca arasında gecenlerı elbet ben bılemem ama bu durumdan memnunlarsa menun degılız demıycekler her ıkısıde.benım kardesımde her zaman gece calısmıyor guvenlık donusumlu gece calıstıgı zaman bır kac gun evde kalıyor ozamanlarda hep esı ıle aıle gezmelerınde hava guzelse dısarda olurlar kardesım dagınıktır bıraz spor yapar kıtap okumayı sever esı ıle aynı seylerı paylasamıyorlar esı spor sevmez kıtap okumayı sevmez sınema sever kardesım esı sıkılır aslında sorun bu sanırım .zevklerı uymuyor.

kucuk kardesıme gelınce gelınımızle sorunları yoktu aılesınden dolayı sorunlar oldu ve ben kavga etmek ıstemıyorum kımseyle sınırıme hakım olamam hersey daha kotu olur ne yaparsan yap dedı.butun aıleyı topladım gelınımızın halasını dedesını babaannesını konustum duzelttım gelınımızde bunu bılır ve abla senın sayende evlendık der tesekkur eder aıle ılıskılerımızde cok ıyı sımdı ,kardesıne kalsaydı evlensek bıle dugun yapmazdı dıyor kucuk gelınımız ıle sorunumuz yok sukur dugunlerınde kardesım yuzunden ıstedıgı gelınlıgı bıle gıyemıycektı bana soyledı gıttık neyı ıstıyorsan onu al soranada ablamın haberı var de acıklama yapma dedım oylede oldu.
burada olayları anlatmak cok zor ıfade etmek te bır okadar zor, gelınımız dıyecegım burada ısmını yazıcak degılım.

İyi de yazmayım diyorum duramıyorum.Lütfen yanlış anlamayın.Ama göremiyorsunuz gerçekleri.Onlar yetişkin insanlar.Ev kurmuşlar.Anne baba olmuşlar.Sağolsunlar da anneniz babanız niye onların yiyeceklerini taşıyor.Bu da iyi niyetli de olsa bir müdahale aslında.Ve diyorsunuz annem tansiyon hastası. (Şu an herkes tansiyon hastası.Ve allah korusun ölüm hepimiz için.Gelininizle olan kavgasından değil de ayağı taşa takılır ölür.)Her ne kadar sizin annenizse de kardeşinizin de annesi ve gelininizin de kayınvalidesi.Onların arasında ki probleme de siz müdahale ediyorsunuz.Bence bakış açınızı biraz değiştirin.İnanın size daha iyi gelecek.Ama kendi tercihiniz ne diyeyim.

evet yetıskınler
annemınlerın aldıklarını kabul etmek ıstemıyorlarsa yada mudahale goruyorlarsa ozaman annemın evıne gelıp eksıklerını almak yerıne gıtsınler alısverıslerını yapsınlar kımse neden aldınız demezdı,sebebını yukarıda acıkladım.
tabıkı ölum hepımız ıcın mudahale ıstemıyorlarsa ozaman kımseyı rahatsız etmıycekler,evet ben mudahale edıyorum cunkı ısın ıcınde annem var neden etmeyım sorunlarını yansıtmasınlar,bakıs acımı degıstırmek ıcın konu actım zaten yanlıs mı yapıyorum herkes kendı sorununu cozebılır ama ozaman bana kardesımde esıde anlatmasın annemede anlatmasın kımseyı uzmesınler sorun kalmaz.
annemde ısın ıcınden cıkamayınca demıs ne derdınız varsa oturun kendınız halledın.
bosanmaları taraftarı asla degılım boncuk gozlu tatlı yegenım var,ama ılıskılerını duzeltmelerını ıstıyorum ıkısıde gencler 10 sene sonra hastalık sahıbı olucaklar stres ınsandan er gec cıkıyor bunuda defalarca soyledım ıkısınede.

Bu arada tüm iyi niyetimizle biz de sizin ailenize müdahale ediyoruz.Ama konu açarak buna siz izin verdiniz. :))Biraz yumuşatmak istedim ortamı inşallah yanlış anlaşılmamışımdır. :))

ben sadece fıkır edınmek ıstedım,elestırı tabıkı olucak cunkı ısın ıcınden cıkamadım herkes topu bana atıyor.
tekrar soyluyorum annem ıcın ugrastıgımı demıssınız elbette once annemı dusunucem ama bu demek degılkı kardeslerımın evlılıklerını onemsemedım bazen kendımı ıfade etmek ıcın yanlıs kelımeler kullanmıs yanlıs cumleler kurmus olabılırım.

kardesım namazını kılar allah korkusu olan bırıdır ama bu esıne adil oldugu anlamına gelmez haramı helali hesaplar.onunla konusurken hep derım allahtan korkuyorsan esıne ona gore davran ahıretın ıcın namazını kılıyorsun ama esıne karsı davranıslarındanda hesaba cekılıceksın.
her ne kadar kendımı ıfade etmekte zorlansamda yardımcı olmaya calısıyorum buradan doktor arastırıp ısım verıyorum gıdın konusun dıye nekadar dogru nekadar yanlıs elbet tartısılır.

Südelvedacım,bana kalırsa daha öncede demiştim kardeşinin evliliğiyle ilgili sorunlarına pek girme..bu isteğin yanlış anlaşılabiliyorken kardeşinin eşi tarafından başka yönlere çekilebilir.eğer seni rahatsız eden şeyler varsa kardeşinle konuş,onun hatalarını söyle.abla olarak belki sözünü dinletebilirsin.tamamen iyi niyetlisin ama bu bazen ters tepebilir.

Ben mesajımda zaten hiçbir normal kadının günlerce kocasını yanlız bırakmayacağını belirtmiştim, sizde kırmızıyla işaretlediğinize göre, sorun yok tahmin ediyorum...
Bu evlilikteki hatalar çok içli dışlı olunmuş, kavgaya herkes dahil olmuş...Almanya'dan sizin bile dahil olduğunuza göre ciddi sorunlar var...

İlk hata gelin hanımın her sorunu gelip kayınvalidesine anlatması....
Akabinde evin reisinin hem annesine hem Almanya'daki kardeşine olanları gereksiz yere aktarması..
Bir sonraki adım ise valide hanımın yüzünü asık gördüğünde, tartıştınız mı diye sorması?
Sonraki adım zaten görümcenin telefonla her iki tarafı idare etmeye çalışması...

İlk etapta, kardeşiniz ve eşi arasında mükemmel bir iletişimsiz-lik var....
Kendi sorunlarını (küçük-büyük) çözemeyip, naklen yayın yapmışlar...
Anneniz bu sorunları her defasında dinleyip, gerekli öğütleri verip, kendince olaylara çözüm bulup, yeni bir hastalık sahibi olmuş...(çok geçmiş olsun)

Burda annenin yapması gereken " kızım gelip artık sorunlarını bana anlatma, ben hastalık sahibi oldum, daha fazla üzülmek istemiyorum, kendi aranızda oturun konuşun, sonuca varın, zorlamayla güzellik olmaz, birbirinizi sevmeseniz aynı evin içinde olmazsınız, ben inanıyorum ki herşeyin üstesinden gelebilirsiniz, yeter ki sağlıklı iletişim kurun ve bir aile olduğunuzun farkına varın" gibi tatlı tatlı konuşmalı...

Aynı şekilde sizi aradıklarındada müdahil olmak istemediğinizi, oturup güzelce konuşarak sadece sonuca varılacağını belirtebilirsiniz...

Dahası ve en önemlisi, annenizle konuşarak kendisini geri çekmesini sağlamalısınız...sağlığı için...

Mesela neden koca koca insanların alışverişleini yapıp evlerine kadar getiriyorlar?
Her kavgayı dinleyip, kendilerine dert ediniyorlar?

O insanların (anne, babanızın) bu saatten sonra huzura, dingin bir hayata ihtiyacı var...
Belki de en iyisi, evleri biraz uzaklaştırmak? ilk adım olabilir..

cok tesekkur ederım gercekten cok guzel anlatmıssınız.evet herkesı dahılettıler sımdı ısın ıcınden cıkamıyan bırı varsa benım,her ıkısınede konusmalarını defalarca soyledım ama her konusmanın sonu kavga oldu.

annem kendını gerı cektı son olaydan sonra.

baska bır yorumda yazdım ama tekrar yazabılırım yorumu arayıp bulmak zor olur.evlendıklerınde borcları vardı annemler bır cok seylerını aldılar ama dugun halıyle borc oluyor onları odemekte sorun yasamasınlar dedıler bır sure bız alalım dedıler kabul ettıler.daha sonra cocuk olunca cocuk var dıye bu devam ettı sonra araba almak ıstedıler kıra odemıyorlar bır tek elektırık su telefonlarını oduyorlar.

aynı bınada oldukları ıcın ıstemeselerde sahıt oluyorlar.buzamana kadar borcları zaten bır kac ayda bıtmıstı daha sonrakı kazandıklarını bırıktırdıler sımdı ev almak ıstıyorlar.keske alsalarda gıtseler herkes rahat eder kendı sorunlarına kımseyı karıstırmazlar ama bırsey soyleyım baska evde yasasalar bıle kavgaları bıtmez sorun ıkısının arasında cozemıyorlarda en sonkı olayda gelınımız gelmıs annemden ozur dılemıs.

bence asıl sorunları zevklerı uymuyor bunu ıkısı ılede konustum orta yol bulun dıye ama yıne aynı.bır aksam sınema ızlıyelım dedık fılm hazırladık herkes oturdu kardesımın esı ben fılm sevmem dedı.
cay bahcesıne gıdelım dedık dısardamı oturacagız kardesımın evı buraya cok yakın orada oturalımmı abla dedı.

kardesım spor salonuna gıder arada bende sporu severım kucuk gelınımızde sever dedık hep bırlıkte spor yapalım pazar gunu herkesı ayarladım cocuklarıda goturcez gelınımız aman abla orada ne yapıcaz dedı ,ozaman ne yapalım sen soyle dedım kız kardesıme gıdelımmı orada balkonda otururuz dedı.kardesımde oraya zaten hep gıdıyoruz gel karete ogreteyım sana dedı şamatasına oda bende yarısmalara gırerız dedım hadı gıdelım calıstırsın bızı kardesım karate hocası aynı zamanda yok dedı gelmem.demek ıstedıgım zevklerı uymuyor belkıde tek sorun bu paylasıcak cok fazla seylerı yok.

Son düzenleme:
"Hep onlar mı haklı, hep bunlar mı haklı" diye tartışmak anlamsız, elbetteki iyi gelin, kötü gelin ya da iyi kaynana kötü kaynan örnekleri var.

Ama yine de "o benim oğlum/kızım/kardeşim/ bilmem neyim" deyip eşlerin hayatına pervasızca müdahale edenleri haklı bulamıyorum nedense...

"Hep onlar mı haklı, hep bunlar mı haklı" diye tartışmak anlamsız, elbetteki iyi gelin, kötü gelin ya da iyi kaynana kötü kaynan örnekleri var.

Ama yine de "o benim oğlum/kızım/kardeşim/ bilmem neyim" deyip eşlerin hayatına pervasızca müdahale edenleri haklı bulamıyorum nedense...

malesef yenı kurulan aileyi aile olarak algılanmıyorlar bizim aileye dahil oldu olarak algılıyorlarrr

kayınvalidem iyi hoş da hatta beni şımartır
ama ben de kayınpederimden muzdaribim
benim gibi olan yok mu :1::1:

ben tabıkı annemı dusunucem onlarıda 3 yıldır dusunuyorum eger anlatmak ıstemez ıse anlatmaz ve ben bılmem tabıkı anlattıkları kadarını bılıyorum anlatan sadece kardesım degıl esıde anlatıyor ama son gunlerde ısın ıcınden cıkamıyorum her ne kadar onların aıle yasantısını degılde annemı dusunuyor gıbı gorunsemde ılk oncelık elbette annem.

karısmamı ıstemıyorlarsa benden medet bekleyıp bana anlatmasınlar yetıskın ınsanlar haklısınız ozaman sorunlarını baskalarına yansıtmasınlar degılmı.
aıle oldular annem alısverıslerını yaptı nedenı ıse borcları var odesınler rahatlasınlar bıraz borcları bıttı cocukları oldu cocuklarına ıstedıklerını alsınlar mutfak ıcın harcıycaklarını cocuga harcasınlar dedı,sonra arabaları cıktı alıcaz dedıler onuda aldılar,yoksa benım babam parasının dusmanı degıl.
kazandıklarının bır kısmını bırıktırdıler kırada odemedıler sımdı ev alıcaklar.hıtap konusuna gelınce acıklamasını yaptım kardesım utangactır ısmı ıle seslenırken bıle utanıyormuydu bılmem bende rahat ol nasıl hıtap etmek ıstersen oyle yap senın karın bız varız dıye konusma seklını degıstırme dedım.
benım esım aılesının yanında ısmımle seslenırdı bazen ısmımı bıle soylemezdı aılesı yokken askım canım bıtanem bunu onlarda yasasın ıstemedım.

muhakkak kardesımdede hata var ben zaten kardesım hatasız demıyorum karı koca arasında gecenlerı elbet ben bılemem ama bu durumdan memnunlarsa menun degılız demıycekler her ıkısıde.benım kardesımde her zaman gece calısmıyor guvenlık donusumlu gece calıstıgı zaman bır kac gun evde kalıyor ozamanlarda hep esı ıle aıle gezmelerınde hava guzelse dısarda olurlar kardesım dagınıktır bıraz spor yapar kıtap okumayı sever esı ıle aynı seylerı paylasamıyorlar esı spor sevmez kıtap okumayı sevmez sınema sever kardesım esı sıkılır aslında sorun bu sanırım .zevklerı uymuyor.

kucuk kardesıme gelınce gelınımızle sorunları yoktu aılesınden dolayı sorunlar oldu ve ben kavga etmek ıstemıyorum kımseyle sınırıme hakım olamam hersey daha kotu olur ne yaparsan yap dedı.butun aıleyı topladım gelınımızın halasını dedesını babaannesını konustum duzelttım gelınımızde bunu bılır ve abla senın sayende evlendık der tesekkur eder aıle ılıskılerımızde cok ıyı sımdı ,kardesıne kalsaydı evlensek bıle dugun yapmazdı dıyor kucuk gelınımız ıle sorunumuz yok sukur dugunlerınde kardesım yuzunden ıstedıgı gelınlıgı bıle gıyemıycektı bana soyledı gıttık neyı ıstıyorsan onu al soranada ablamın haberı var de acıklama yapma dedım oylede oldu.
burada olayları anlatmak cok zor ıfade etmek te bır okadar zor, gelınımız dıyecegım burada ısmını yazıcak degılım.

evet yetıskınler
annemınlerın aldıklarını kabul etmek ıstemıyorlarsa yada mudahale goruyorlarsa ozaman annemın evıne gelıp eksıklerını almak yerıne gıtsınler alısverıslerını yapsınlar kımse neden aldınız demezdı,sebebını yukarıda acıkladım.
tabıkı ölum hepımız ıcın mudahale ıstemıyorlarsa ozaman kımseyı rahatsız etmıycekler,evet ben mudahale edıyorum cunkı ısın ıcınde annem var neden etmeyım sorunlarını yansıtmasınlar,bakıs acımı degıstırmek ıcın konu actım zaten yanlıs mı yapıyorum herkes kendı sorununu cozebılır ama ozaman bana kardesımde esıde anlatmasın annemede anlatmasın kımseyı uzmesınler sorun kalmaz.
annemde ısın ıcınden cıkamayınca demıs ne derdınız varsa oturun kendınız halledın.
bosanmaları taraftarı asla degılım boncuk gozlu tatlı yegenım var,ama ılıskılerını duzeltmelerını ıstıyorum ıkısıde gencler 10 sene sonra hastalık sahıbı olucaklar stres ınsandan er gec cıkıyor bunuda defalarca soyledım ıkısınede.

Diyorsunuz ya anlatmak istemezlerse anlatmazlar.Sizde dinlemek istemeseniz dinlemezsiniz.Ya da aileniz istemese benim durumumda kendime göre der çeker elini ayağını. Aileniz bu yardımı illa eve bi şey taşıyarak değil de maddi olarak yaparlar.Kimse zorla ne dinler.Ne de yardım eder.Size muhtaç kalmaları müdahale etmek hakkı vermez size.Yardımlar karşılıksız yapılır.İyilik yap denize at demişler.Sizin ifadenize göre şunu çıkarıyorum.İyilik yapıyoruz.Bize minnettar olmak zorundalar.Madem dertlerini paylaşmaları sizi rahatsız ediyor.Ya uygun bir dille bana anlatmayın deyin ya da anlatıp rahatlamalarına müsaade edin ama sadece dinleyici olun..
Zevkleri uymuyor demişsiniz.Bu konuda katılıyorum size.Ama zıt kutuplar birbirini çeker.Bir gün biri ötekinin zevkine ayak uydurur.Diğer gün tam tersi.Farklı ilgi alanları oluşur hatta.Bence ev alma planları da aslında çok ciddi sorunlarının olmadığını gösteriyor.Bence dertleşme ihtiyaçları ve kendi aralarında ki muhabbet eksiklikleri sorunlarının daha da büyümesine neden olmuş gibi görünüyor burdan bakınca..
Küçük kardeşinizden bahsetmişsiniz.Demek ki sorun sizin oğlanlardan kaynaklı ne diyeyim.Size bağımlı yaşamak kolaylarına geliyor.Bi de şu var.İlk yazımda yazmamıştım.Kardeşiniz bunu size değil de annenize dese sen hallet diye fikrim bu olmazdı.Çünkü o anne.Ama siz bi nebze daha olayın dışındasınız.Ha bi de tabii o sizin gelininiz ama kelimelerle de insan duygularını bi nebze aktarabiliyor.Sahiplenme yok o kelimede.Sanırım sizin konunuzdaydı yine.Bi bayan 'ben gelinimizi çok seviyorum.Öptüm uğurladım' falan demişti.O bayan da gelin diyor ama insana o samimiyeti hissettiriyordu kelimelerinde.Yine de siz bilirsiniz.Bundan sonra yazamayabilirim.Okuyorum ama yazmak daha vakit alıcı.Çünkü kendimi tam ifade etmek istiyorum.Size kolay gelsin..

Son düzenleme:
ben sadece fıkır edınmek ıstedım,elestırı tabıkı olucak cunkı ısın ıcınden cıkamadım herkes topu bana atıyor.
tekrar soyluyorum annem ıcın ugrastıgımı demıssınız elbette once annemı dusunucem ama bu demek degılkı kardeslerımın evlılıklerını onemsemedım bazen kendımı ıfade etmek ıcın yanlıs kelımeler kullanmıs yanlıs cumleler kurmus olabılırım.

kardesım namazını kılar allah korkusu olan bırıdır ama bu esıne adil oldugu anlamına gelmez haramı helali hesaplar.onunla konusurken hep derım allahtan korkuyorsan esıne ona gore davran ahıretın ıcın namazını kılıyorsun ama esıne karsı davranıslarındanda hesaba cekılıceksın.
her ne kadar kendımı ıfade etmekte zorlansamda yardımcı olmaya calısıyorum buradan doktor arastırıp ısım verıyorum gıdın konusun dıye nekadar dogru nekadar yanlıs elbet tartısılır.

Dediğiniz gibi belki de burada ki mimik eksikliğinden dolayı kendinizi tam ifade edememişsinizdir..

anneniz yetişkin kadın zaten nie siz karşıosunuzki.,,sizde ewlisiniz sizde kendi yuvanıza bakın,,karıştırmayın...

anneniz yetişkin kadın zaten nie siz karşıosunuzki.,,sizde ewlisiniz sizde kendi yuvanıza bakın,,karıştırmayın...

sizin anneniz üzülüp sıkıntı yaşasa umursamaz mısınız:50:

gerçekten de çok doğru...

annem sessizdir hep üzülür ağlar gelini nedeniyle...

oysa benim kayınvalidem her dakika kavga çıkarma niyetinde, buna dişli mi denir bilmiyorum.

bence çirkef denir. Ama hayat prensibi edindim cahille ve çirkefle münakaşaya girmiyorum.

konu sahibinin sorusuna gelince.

Türk toplumunda her zaman kayınvalide haklıdır!!!
anneler oğullarını kendilerine bağımlı ( bağlı değil) yetiştiriyorlar.
Erkeklere baba olmak, eş olmak, kendi ayağının üzerinde durmak zor geliyor.
Bağımlılık uyuşturucu gibidir.
hiç uyuşturulmuş bir beyin objektif olabilir mi?

bu nedenle o haklı bu haklı yerine bakınız keyfinize...

zaten bir ahınız varsa o yerde kalmaz.

ben artık şuna kanaat getirdim.gelinlerine ses çıkarmayan kaynanalar hata yapıyor.bizim gelinimize de annem fazla değer verdi.bize yapmadığı(kızlarına)iyilikleri ona yaptı.en ufak birşey istemedi ama gelinimiz herşeyde,her lafta bir ima aradı ve annemi suçladı.evde misafir varken bile olmadık şeylerden açtı ağzını yumdu gözünü:50:

kardeşinin kaynanası ise tam tersi.her lafı sayar kardeşine ama kardeşi de kaynanasının peşinden ayrılmaz.anlayacağın iyilik yaramıyor.biraz diş göstermek gerekir diye düşünmeye başladım:23:

aaa ama niye,

işte klasik bir görümce işte tam da bu sırada golü atar
, yani daha da açıklayıcı olursak,

gelinle kayınvalide kavga eder...Eş/ oğul arada kalmıştır...İkisine de hak veriyordur...
objektif olmak yerine denge kurmaya çalışır. Ama elini yüzüne bulaştırır. en sonunda bu işin ahireti de var,
ne de olsa cennet anaların ayakları altında diyerek ve tabii "sütümü helal etmem" naralarını ve babasından gelecek hazır mirası da göz önüne alarak,
anne bir tanedir, elimi sallasam elli tane eş bulurum diye polyannacı bir düşünce açısı geliştirerek, hiç beceremediği denge görevini kayınvalide tarafına kaydırır.

Bu esnada Türkiye'de yaşadığını unutan gelin köpürür. Aile deyince hani biz olacaktık der. Evlilik çatırdar.

Zaten kulakları çok hassas olan görümce "çatırt" sesine kayıtsız kalamaz.
Sırf zavallı annesi üzülmesin diye çatırdıyan yuvaya son golü de erkek kardeşine rest çekerek atar.
Sonuçta anne kutsal, kız kardeş namusdur...
insan kutsalından ve namusundan nasıl vazgeçsin.

eee değil mi ama?

işte yıkılan yüzlerce yuvanın kısa filmi budur.

tabiki umursarım,,ama gidipte gelinle abimin yuvasının huzurlarını bozacak bişe yapmam...

canım, ben sadece gelinim. abim yok görümce olamam, oğlum yok k.v. olamam(bu arada çok üzücü ama babam da yok:( oğlum olsun isterdim bu yüzden,neyse). tabiki hep gelinler haklı değil. hatta k.v. ya da görümcem anlatsa burda hep ben haksız olurum. şöyle ki;
-biricik oğullarını gurbete alıp getiren ben
-oğullarının aklını çelen,kimbilir neler yapıp da kandıran ben
-oğlunu abisinin işinden ayırıp kamuya girmesine zorlayan ben(üç kağıtcı kaynımla çalışmasını istememiştim)
-senede sadece!5-6 kez yanlarına giden ben(600km)
-her fırsatta gelin bizde kalın, hatta hep beraber yaşayalım demeyen ben
-k.v.nin kızkardeşine,yeğenlerine oğlunu küstüren ben(eşimin teyzesi ve çetesi bana neler etmişti,eşim de bunun üz.tavır koydu onlara)
-görümcelerime para yollatmayan ben(hepsi benden lüks yaşar, ama biz 2 maaşız ya benim maaşımda gözleri kaldı)
-torunlarını sevdirip öptürmeyen ben(eşimin yeğenlerinin-yaşları 3ile12 arası-kucağına vermediğim için kızımı)

şimdilik aklıma gelenler bunlar, benim yani gelinin haksızlığını gösterenler...

Kaynanam da görümcem de pırlanta gibi valla... Yarın sabahtan görümcem gelecek, akşamına da kaynanam bildiğiniz saat sayıyorum...:16::16::16::16::16:

Belki görümcemle yaşlarımız yakın olduğundan anlaşıyoruz ama kaynanamlada öyleyiz. Sadece onlarla da değil kaynanamın kardeşleri de öyle, yengeleri de, yeğenleride...

Allah tabiki iyilerle karşılaştırsın ama bu geçinmek birazda bize bağlı diye düşünüyorum.Benim annem hep iyi düşünürdü ama babanneme yaranamazdı, yinede alttan alırdı, kaybı olmadı.Halalarım zaman zaman iyi zaman zaman kötüydüler anneme, annem hi,ç takmadı hep iyi davrandı, yine kaybı olmadı.

ne şanslısın, imrendim valla. ben de görümcelerimle iyiyim ama ben iyiyim yani. onlar bana laf sokar vs. ben takmam, aman büyüklük bende kalsn der susarım. üzülüyorm bazen ama bana ne, takmıyorum. bi de gerçekten allah iyilerle karşılarştırsın, ben ne kadar sustum, iyi olayım dedim 2 sene ezim ezim ezdiler beni. teyzeden tut kuzene, amcanın gelininden tut teyzenin torununa el kadar velet bile bişeyler söyledi, çok ağladım üzüldüm o zamanlar ama artık tırt yani. bi de işte kötü kalpli insanla uğraşmak çok zor. benim k.peder çok çok iyi adamdır, eşimle bi ablası ona çekmiş. 2 görümcem ve kaynım k.v.min küçük versiyonu; zor insanlar.

Son düzenleme:
Back
X