Tam fikrimi yazacakken arkadaşın yazısını gördüm.Son paragrafa kadar tamamen katılıyorum.Eşin ilgisizliği çok başka bi şeydir.Hiç kimse rahatını evini bırakıp orda burda (annesi bile olsa) sürünmek istemez.Demek kadın kendini evine ait hissetmiyor.Evinde mutlu değil.Özel şeylerini sormuşsunuz.Size o konuda problem yok demiş olsa bilebelki kardeşiniz yanaşmıyor.Kadın gururuna yediremeyip bunu size söylemeyebilir.Kardeşiniz 'ailesine gittiğinde yalan söyler o gönderdi diye' demiş ya belki kardeşinize diyordur ki 'aileme gidiyorum.Üzülmelerini istemiyorum.problemlerimizi anlatmayacağım.Telefonda seninle bi şey yok gibi görüşmeye devam edeceğim.Ama sana kırgınım.Bu konuda bana yardımcı olup aileme sende belli etmezsen sevinirim' demiş olabilir.Kardeşiniz bunu bildiği halde kendini haklı çıkarmak için bu cümleden işine yarayanı alıp size söylemiş olabilir.Yani karı koca arasında ne geçtiğini asla ve asla bilemezsiniz.Duyduklarınızdan %100 emin olamazsınız.Kardeşinizin işinden bahsetmişsiniz.Düşünsenize gece sabaha kadar çalışıyor.Sabahtan akşama uyuyor (uyumak zorunda) eşi.Hiç bi şey olmasa insan bünyesine ters.Gece gündüz gündüz geceye çevrilmiş.Evt insanlar geçim derdinde.İş bulup çalışmakta şans fakat her bünye her şeyi aynı sabır ve güçle karşılayamıyor maalesef.Yengeniz duygularıyla baş etmekte zorlanan bir bünyeye sahip belkide.Belki tüm bunlar ağır geldi.İşsizlik vs. stresleri ancak kendini gösteriyor.
Bi de yine arkadaşın dediği gibi siz kendi annenizi düşünüyorsunuz bence de.Benim bunu düşünmeme sebep olan sizin cümleleriniz içinde geçenlerden biri olan gelin kelimesi.Bu bana çok resmi,sahiplenilmemiş geldi.
Yanlış anlamayın.Siz kötü niyetlisiniz demiyorum.Günahınızı almak da istemem.Hatta haklısınız insan annesine bi şey yapılınca dayanamıyor ama yetişkin insanlar sonuçta.Diyorum ki 'bende tamamen iyi niyetli olduğunuz izlenimi uyandırmıyorsunuz.'Belki de anlatım tarzınız bu hissi uyandırmadı.
Ayrıca diğer kardeşinizin yaptığına da değinmeden geçemiyeceğim.Kardeşiniz ve aileniz % 100 haklı olsanız bile ''sana bırakıyorum ne karar verirsen ver'' demesi ailelere ne kadar dahil olduğunuzu gösteriyor zaten.Evlenmeye karar verebilen bir insan ayrılma ya da barışma kararını da kendisi alabilir almalı.Bence küçük gelininiz bunu biliyorsa çok iyi bir insan.Kıymetini bilin..
Son olarak fikrimi sorarsanız diyorum ki karışmayın.Siz müdahale etmeyin. Mutlaka madalyonun arka yüzü vardır.yaptığınız her müdahalede kendinizi yengeniz yerine koyun.İnşallah kalbinizi kırmamışımdır.Biraz empati yapmanıza yardımcı olmaya çalıştım.İstisna durumda kadınlarında varlığını kabul etmekle beraber erkeklerin o kadar masum olmadığını düşünüyorum.İşlerini daha sinsi,tereyağından kıl çeker gibi hallettiklerini düşünüyorum.Unutmadan belki yengeniz kaç kez kardeşinizle konuşmaya çalıştı.Kardeşiniz ruh gibi ona tepki bile vermedi.Susarak onu çıldırttı.Kadına onun olduğu ortamda durmak bile sinir harbi yaşatıyor.Kapıları o yüzden çarpıyor.Diyeceksiniz boşansın çekemiyorsa.Kadın demek kafasında tercih yapıyor.Ya boşanıcam elalemin ağız kokusunu çekecem ya da evde bu adamı çekecem.Yani tüm bunlara rağmen siz bilirsiniz yine de.Allah kolaylık versin.
Az evvel unutmuşum.Demişsiniz ya eşine istediğin gibi hitap et diye.Demek kardeşinizin üzerinde ailesinin istemeden de olsapsikolojik bi baskısı var ki sizde bunun farkında olarak uyarma ihtiyacı hissetmişsiniz.
ben tabıkı annemı dusunucem onlarıda 3 yıldır dusunuyorum eger anlatmak ıstemez ıse anlatmaz ve ben bılmem tabıkı anlattıkları kadarını bılıyorum anlatan sadece kardesım degıl esıde anlatıyor ama son gunlerde ısın ıcınden cıkamıyorum her ne kadar onların aıle yasantısını degılde annemı dusunuyor gıbı gorunsemde ılk oncelık elbette annem.
karısmamı ıstemıyorlarsa benden medet bekleyıp bana anlatmasınlar yetıskın ınsanlar haklısınız ozaman sorunlarını baskalarına yansıtmasınlar degılmı.
aıle oldular annem alısverıslerını yaptı nedenı ıse borcları var odesınler rahatlasınlar bıraz borcları bıttı cocukları oldu cocuklarına ıstedıklerını alsınlar mutfak ıcın harcıycaklarını cocuga harcasınlar dedı,sonra arabaları cıktı alıcaz dedıler onuda aldılar,yoksa benım babam parasının dusmanı degıl.
kazandıklarının bır kısmını bırıktırdıler kırada odemedıler sımdı ev alıcaklar.hıtap konusuna gelınce acıklamasını yaptım kardesım utangactır ısmı ıle seslenırken bıle utanıyormuydu bılmem bende rahat ol nasıl hıtap etmek ıstersen oyle yap senın karın bız varız dıye konusma seklını degıstırme dedım.
benım esım aılesının yanında ısmımle seslenırdı bazen ısmımı bıle soylemezdı aılesı yokken askım canım bıtanem bunu onlarda yasasın ıstemedım.
muhakkak kardesımdede hata var ben zaten kardesım hatasız demıyorum karı koca arasında gecenlerı elbet ben bılemem ama bu durumdan memnunlarsa menun degılız demıycekler her ıkısıde.benım kardesımde her zaman gece calısmıyor guvenlık donusumlu gece calıstıgı zaman bır kac gun evde kalıyor ozamanlarda hep esı ıle aıle gezmelerınde hava guzelse dısarda olurlar kardesım dagınıktır bıraz spor yapar kıtap okumayı sever esı ıle aynı seylerı paylasamıyorlar esı spor sevmez kıtap okumayı sevmez sınema sever kardesım esı sıkılır aslında sorun bu sanırım .zevklerı uymuyor.
kucuk kardesıme gelınce gelınımızle sorunları yoktu aılesınden dolayı sorunlar oldu ve ben kavga etmek ıstemıyorum kımseyle sınırıme hakım olamam hersey daha kotu olur ne yaparsan yap dedı.butun aıleyı topladım gelınımızın halasını dedesını babaannesını konustum duzelttım gelınımızde bunu bılır ve abla senın sayende evlendık der tesekkur eder aıle ılıskılerımızde cok ıyı sımdı ,kardesıne kalsaydı evlensek bıle dugun yapmazdı dıyor kucuk gelınımız ıle sorunumuz yok sukur dugunlerınde kardesım yuzunden ıstedıgı gelınlıgı bıle gıyemıycektı bana soyledı gıttık neyı ıstıyorsan onu al soranada ablamın haberı var de acıklama yapma dedım oylede oldu.
burada olayları anlatmak cok zor ıfade etmek te bır okadar zor, gelınımız dıyecegım burada ısmını yazıcak degılım.
İyi de yazmayım diyorum duramıyorum.Lütfen yanlış anlamayın.Ama göremiyorsunuz gerçekleri.Onlar yetişkin insanlar.Ev kurmuşlar.Anne baba olmuşlar.Sağolsunlar da anneniz babanız niye onların yiyeceklerini taşıyor.Bu da iyi niyetli de olsa bir müdahale aslında.Ve diyorsunuz annem tansiyon hastası. (Şu an herkes tansiyon hastası.Ve allah korusun ölüm hepimiz için.Gelininizle olan kavgasından değil de ayağı taşa takılır ölür.)Her ne kadar sizin annenizse de kardeşinizin de annesi ve gelininizin de kayınvalidesi.Onların arasında ki probleme de siz müdahale ediyorsunuz.Bence bakış açınızı biraz değiştirin.İnanın size daha iyi gelecek.Ama kendi tercihiniz ne diyeyim.
evet yetıskınler
annemınlerın aldıklarını kabul etmek ıstemıyorlarsa yada mudahale goruyorlarsa ozaman annemın evıne gelıp eksıklerını almak yerıne gıtsınler alısverıslerını yapsınlar kımse neden aldınız demezdı,sebebını yukarıda acıkladım.
tabıkı ölum hepımız ıcın mudahale ıstemıyorlarsa ozaman kımseyı rahatsız etmıycekler,evet ben mudahale edıyorum cunkı ısın ıcınde annem var neden etmeyım sorunlarını yansıtmasınlar,bakıs acımı degıstırmek ıcın konu actım zaten yanlıs mı yapıyorum herkes kendı sorununu cozebılır ama ozaman bana kardesımde esıde anlatmasın annemede anlatmasın kımseyı uzmesınler sorun kalmaz.
annemde ısın ıcınden cıkamayınca demıs ne derdınız varsa oturun kendınız halledın.
bosanmaları taraftarı asla degılım boncuk gozlu tatlı yegenım var,ama ılıskılerını duzeltmelerını ıstıyorum ıkısıde gencler 10 sene sonra hastalık sahıbı olucaklar stres ınsandan er gec cıkıyor bunuda defalarca soyledım ıkısınede.