Hep kadınlar mi gider erkek tarafina?

Aslında demek istediğim eşim iyi bir insan her sıkıntımda destek ama annesi arayıp diğer kardeşlerini acindiriyor eşim de onlara da düşkün acıyıp yardım ediyor

Anladım benim maaşıma, aileme ve harcamalarıma karışmasın da ne oluyorsa olsun diyor. Peki hiç ev alma, yatırım yapma gibi hayal ve hedefleriniz olmuyor mu? Bu şekilde pek olmaz gibi geldi de bana.

Anladım benim maaşıma, aileme ve harcamalarıma karışmasın da ne oluyorsa olsun diyor. Peki hiç ev alma, yatırım yapma gibi hayal ve hedefleriniz olmuyor mu? Bu şekilde pek olmaz gibi geldi de bana.
Şuan bebek için yapıoruz ayda bir miktar hesaba atarak inşallah bide araba yi büyütmeyi düşünüyor galiba bebek sorumluluk getirdi

Herkes gibi yaşamak zorunda değilsiniz . Bunu açıklamaya çalışın eşinize. Sadece erkek olması , ona uygun standartlarda yaşamanız gerektiği anlamına gelmiyor.
eşinizle aranız bozulmasın tabiki dikkat edin. Kırmadan konuşmaya çalışın.
ama dediğimi yanlış anlamayın hepimizde hatalar var . Eşinizi eleştirmek değil niyetim. ama bir kurnazlıkla karşı karşıyasınız. Bana öyle geliyor.
erkek kurnazlığı. “ Ama diğer erkeklerin karıları “ diye başlayan lafı duyduğunuz anda susturun derim.

Kimseye böyle bir fırsat vermeyin aksine eşinize sözünüzu geçirin catlayacaklari varsa catlasinlar

Çok sorunlu bir adam. Her yorumunuzda daha da şaşırıyorum. Biz farklı şehirlerdeyiz yılda dört kere gideriz en fazla ona rağmen haftada bir bazen on günde bir arar ailesini o da görüntülü olur çocuğumuzu göstermek için.

Şu adamdan ayrıldığınıza sevinmeniz lazım en çok da size şaşırıyorum.
Kendini benden üstün gören, kadın erkek eşitliğind inanmayan biriyle ben devam etmezdim.

Evet annesi de arkadaşları da akrabalarında olan diğer kadınlar da kadının erkeğe itaat etmesi gerektiğini savunurken değişim maalesef çok zor
Kadınlar neyi savunursa savunsun ben erkeklerin bu sistemi kolay kolay yıkacaklarını düşünmüyorum.
öyle veya böyle devam ettirmeye çalışacaklar.
insan çıkarcı bir canlıdır. Binlerce yıldır uygulanan kadınlara saldırının sonuçları var ellerinde.
sistem onların çıkarlarına göre işliyor. En modern görüneni bile işine gelince birden kadınları aşağılıyor.
kadın haklarını biraz olsun savunan bir kadına dönüşün ve bunu aktif bir şekilde sosyal medyada şurda burda yapın. Erkekler tarafından korkunç saldırılara uğrarsınız.
amerikada 3 kadın vardı. Video çekiyorlardı . kadın erkek eşitliği ile ilgili . Videoları gayet güzeldi. Birsürü kişi videoyu şikayet etti. Herkes bu işareti yaptı.
kafede otururken kadınlara saldırdılar. Düşünün. Videoları nefret içermiyordu. Kız çocuklarına da Lego alın falan diyen , sade , mantıkı , gayet güzel videolardı. Hem de Amerika’da oluyor tüm bunlar.
kadınların çoğu bu saldırılardan çekindiği için susuyor artık. Durum o kadar kötü ki susan kadınlara bile hak veriyorum bazen.

Herkese benim kusurlarını anlatan,beni başkalarıyla kıyaslayan,çalışan esin de ona boyun egmesini bekleyen bir eş suçlayıcı tavırlara girerek bencillik ve kurnazlık yapıyor işte ben de bunu ksldiramadim

Evet istediğin kadar kazan, malın mülkün olsun bu sisteme boyun egdirmek için her taraftan aşağı çekiyorlar.Amerikada bile durum buysa bizde kesinlikle duzelmez

Çalışsanız da çalışmasanız da bu tavırlara katlanmak zorunda değilsiniz. Hakkınızda hayırlısı.

Evet ben erkek çocuğu olmayan bir ailede kararlarına saygı duyulacak büyüdüm.Ama şimdi beni olmadığım bir insana dönüştürerek mutlu ederim ama ailemle iyi olursan bla bla.. Sona geldik zaten canım acaba bir ben mi aykiriyim diyordum ama anladım ki kimse boyun eğmez kendisini 2.plana atan bir adama

Ona gelinden önce insan olduğunuzi,insani duygular yaşadiginizi,bir aileye sahip olduğunuzu iyi bi şekilde aşılayın.
Ona gelin olduğum icin değil insan oldugum için ailenle görüşüyorum,ama sen bu şekilde konuşursan insani duygularımı öldürürsün diyin

Babasından gördüğünü birebir uygulamak isteyen ve de bu işine gelen birisi anlasa da anlamamazliktan geliyor ki kendini rahatlatsin ve yapmak zorunda olmadığını kabul ettirsin

Bence genellemeniz doğru. Burada eşi ailesine yapişik olmayan çok sayıda kadin olsa bile türkiyede özellikle doğuda evlenen kadın erkek ailesine girer bu kadar basit. Bunu da erkekligin göstergesi sayarlar. Erkek ailesine ne kadar iyi hizmet edecek birini bulursa statüsü o kadar yüksek olur.
Benim eşim de aileci. Benim ailemde oturduğu süre batar birşey demez çaktırmaz güya ama ben anlıyorum. İlk zamanlarda diretmese bile önce erkek ailesine gidilir daha çok orada kalınır gibi kuralları dayatmaya çalıştı. Bunu yaparken de o kadar inanıyor ki gerçekten adamın inandığı savunduğu şey bu yani iliklerine genlerine işlemiş. Değiştirmek imkansız gibi birşey. Ama ben kabul edemem. Kv min bir ihtiyacı varsa vs hiç düşünmem ya da maddiyatı gözüme batmaz. Onun dişinda eşim annemi aradın mı dedikçe aramadım. Açıkça söyledim biktirdiğini. Öyle bir noktaya geldik ki ailemle ailesi aynı şehirde ve ben gidince yatılı kalmıyorum dayatma kurallarına uymuyorum misafir gibi oturup kalkıyorum. Tanı kv yaşlı ona kendi yediğim yemeğin bulaşığı yikatmam ihtiyacı varsa supururum evini ama derin temizlik yapmam birini tutup yaptırmayı teklif ederim. Çok uzun yazmamayim ama eşim dayattikca reddettim uzaklaştım çizgi çektim korudum iş boşanmaya gidebilirdi ona da söyledim ve göze aldım. Kısacası belki erkek değişir gelisir ama kadının esinin değişmeyeceği fikrini unutmaması ve boşanmayi göze alması gerek. Evlilik hizmetcilik değildir. Mesela eşim annesine ihtiyac dahilinde bizim bakmamız gerektiğine inanır üstelik 2 ablası var. Neden onlar varken bana düşsün. Ama annesinden aşırı etkilendiği için anlamak istemez beni. Üzüldüm yasadiklariniza ama hayat kısa değmeyecek durumlar için harcanmayan değmez inşallah yeni hayatınız çok çok güzel olur.

Valla sen ben gibi saflar yaşıyor bunları bacım.
Benim bir arkadaş sevgiliyken daha ben ailemin yanında yaşayacağım haberin olsun.
Eğer tayinin benim memlekete çıkarsa yaparız nişanı demiş.
Daha ortada hiç bir resmiyet yokken oğlan tayin istemiş gelmiş.
Kız eşeği sağlam kazığa bağladı.
Sonra yaptı nişanı.
Şimdi iki çocuklu eşiyle birlikte ailesinin dibinde.
Eşi ailesine oğul oldu resmen.
Yılda iki kez gelen kvsine katlanamıyor.

Biz de söze bakıp atlaya atlaya gidiyoruz, afedersin b.k var.
Yüzüğü taktıktan sonra bizi kimsenin taktığı yok.
Allah'ın izniyle kızım olacak.
Ben salaktım onu çok kurnaz yetiştireceğim inşallah

Ben bekarım ama evlenince iki tarafın ailesine de uzak durmayı isterim. Ne kadar az samimiyet o kadar iyi. Benim gördüğümde genelde kız ailesi kıza baskı yapıyor yakın otur bir sorun olursa bize bak ilgilen diye. Erkek ailesi de genelde gelinim bana hizmet etsin kafasında oluyor. İkisi de çok yanlış geliyor bana.

Keşke eşimde de bir mucize olup evine yuvasına sahip cikabilseydi hep ailem ailem demeseydi.
İnşaallah. Bende çok çektim eşim beni düşünene kadar. Zaman herşeyin ilacıdır. Sabret ve elinden geldiğince ara bulucu ol

[QUOTE="Yavrusu
Bence genellemeniz doğru. Burada eşi ailesine yapişik olmayan çok sayıda kadin olsa bile türkiyede özellikle doğuda evlenen kadın erkek ailesine girer bu kadar basit. Bunu da erkekligin göstergesi sayarlar. Erkek ailesine ne kadar iyi hizmet edecek birini bulursa statüsü o kadar yüksek olur.
Benim eşim de aileci. Benim ailemde oturduğu süre batar birşey demez çaktırmaz güya ama ben anlıyorum. İlk zamanlarda diretmese bile önce erkek ailesine gidilir daha çok orada kalınır gibi kuralları dayatmaya çalıştı. Bunu yaparken de o kadar inanıyor ki gerçekten adamın inandığı savunduğu şey bu yani iliklerine genlerine işlemiş. Değiştirmek imkansız gibi birşey. Ama ben kabul edemem. Kv min bir ihtiyacı varsa vs hiç düşünmem ya da maddiyatı gözüme batmaz. Onun dişinda eşim annemi aradın mı dedikçe aramadım. Açıkça söyledim biktirdiğini. Öyle bir noktaya geldik ki ailemle ailesi aynı şehirde ve ben gidince yatılı kalmıyorum dayatma kurallarına uymuyorum misafir gibi oturup kalkıyorum. Tanı kv yaşlı ona kendi yediğim yemeğin bulaşığı yikatmam ihtiyacı varsa supururum evini ama derin temizlik yapmam birini tutup yaptırmayı teklif ederim. Çok uzun yazmamayim ama eşim dayattikca reddettim uzaklaştım çizgi çektim korudum iş boşanmaya gidebilirdi ona da söyledim ve göze aldım. Kısacası belki erkek değişir gelisir ama kadının esinin değişmeyeceği fikrini unutmaması ve boşanmayi göze alması gerek. Evlilik hizmetcilik değildir. Mesela eşim annesine ihtiyac dahilinde bizim bakmamız gerektiğine inanır üstelik 2 ablası var. Neden onlar varken bana düşsün. Ama annesinden aşırı etkilendiği için anlamak istemez beni. Üzüldüm yasadiklariniza ama hayat kısa değmeyecek durumlar için harcanmayan değmez inşallah yeni hayatınız çok çok güzel olur.
[/QUOTE]
Ben reddettikce eve gelmedi,konuşmadı,günlerce kaldi, küstü, huzursuz etti sonunda dediklerini tek tek yaptım ondan sonra da tavizler basladi

Aslında kadınlar bu tip adamlarla evlenmese uzak dursa bence işe yarar. Mesela ben kendini benden üstün gördüğünü hissettiğim en küçük cümle de arkama bakmadan kaçarım. Herkes kaçsa bunlar böyle yapamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…