• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep kalmak isteyen Anne

Merhaba hanımlar aslında dert degil ama bazen vicdan yapıyorum..Annemler 2 sokak asagıda oturuyo sıcak ve nemli bir sehirde yasıyoruz bu sebeple yatak odalarımıza klimalar taktırdım büyük boy...Annemlerde klima var ama odaya yetmiyo küçük ve 1 tane bu sebeple zaman zaman bende yatılı kaldıgı oluyo ...Kardrsmnin biri annemlerle konusmuyo digeri ise zaten yatılı kabul etmez kolay kolay kimseyi...Anneme bazen kal bu gecede demiyorum diye alınıyo gibi geliyo..Çıkarken yat rahat rahat serin serin diyo laf mı vuruyo anlamıyorum yada vicdanmı yaptırıyo bilmiyorm ama zaten haftanın 3 günü bende...Gereksiz kuruntu mu yapıyorm yoksa yaz bitene kadar devamlı misafr etmelimiyim bilmiyorm ama eşimide sıkmak istemiyorum sonucta bende ayrı bi aile oldum bilemedm ki arada kaldım

annene klima hediye et. eşimin annesi her hafta 3 gun kalsa annesine bişey demem de canım sıkılır eşime çatarım.

Bizde akdenizdeyiz klimasiz yasam dusunemiyorum burada
Eski klimayi kucuk odaya alsaniz bu fikir geldi aklima yani kucuk oda varsa bir sure orda uyunabilir temizletilmeyincede verim dusuyo birde aklima bunlar geldi valla yada ikinci el almaya bakin buralarda cok yaygin bizimde bi tanesi ikinci el gayette iyi calisiyor
Dedim babamada söyledim şimdi mobilya aldık idaree etmemiz lazım diyo para verme taraftarı degl annemle babam...Benmde kredim var zaten onu ödüyorum

Dedim babamada söyledim şimdi mobilya aldık idaree etmemiz lazım diyo para verme taraftarı degl annemle babam...Benmde kredim var zaten onu ödüyorum

Ben vicdan yapacak bir durum göremedim. Aynı şeyi kayınvalide yapsaydı "taşın/klimayı boz/boşan" ekseninde cevaplar yağardı buraya.

Gereksiz vicdan yapıyorum galiba dimi dün bendeydi bugünde az evvel gitti bu sefer kal demedim giderken de sen yat klimada serin serin ohh dedi sanki tavırlı gibi
Bu cok psikolojik bir durum ,birazdan bi üye sert yorum yaparsa bu sefer korumaya geçeceksiniz cunku oyle büyütülmüş çocuklarız
Sanki ebeveyn olunca her türlü sınırımızi ihlal edebilir ama en ufak ses çıkarırsak hayırsız evlat oluruz endişesi yüreğimizin bir köşesinde hep durur
Evet evham yapiyorsunuz , eşiniz haftanın 3 gunu kayinvalide çekmek zorunda değil, siz de vicdan yapmamalısiniz

Nasıl insanlarla evleniyorsunuz ki annenizden rahatsız oluyo? Hadi onu geç insan kocası rahatsız olacak diye kendi annesini istememesi, üzücü...
Adam iliskide mi yasamasin banyoda mi yapmasin kv gilde uzun zaman kaldigimizda birseyler yapinca banyoda gurultulu dus almistim benden sonra esim girmisti o kadar sessizdi ki saclarindan aanladim dus aldığını
Ve esim ondan sonra gitmek istemedi
Ustelik cocuklar bile varken rahat davranamiyorsun anne baba da hic olmaz bence konu sahibinin annesi gun boyu hizmete de alismis
Sorun klima degil bence...uzuldum anneniz icin..yalnızlık mesele bu

.
Kocasi yasiyormus
Ben uygun bulmadim
Bizim burda komsunun kocasi hic yok bir gunden bi gune gitmez kizlarinin yanina onlar gelir rahat rahat yatar kalkarlar
Sanırım ben fazla vicdan yapıyorum eşimde bir kere konu annem degildi akrabamızdı onla ilgili aynı sehirde yatılı kalmanın saçma olduğunu söylemişti laf arasında
E daha ne desin adam
Bence annenize gidip kalin bir kac gun
Annende rahatina duskunmus bayagi sabahtan aksama sadece oturuyor mu yaninizda hani siz cocuklarla yemek hazirlayip bulasik yikiyorsunuz ya anneniz ne yapiyor
Torunlarina olsun bakiyor mu
Çok saçma kocamın sabri tasar mı ne demek arkadaşım yeni evli de olabilirsin farketmez.o anne sen yuvanı kur diye nasıl sıkıntı çekti kim bilir ben ailemin yanında olmasını hep istedim onlar yük oluyoruz diye gelmezler 10 gun zor kalır farklı ildeyiz eşim annemi arar neden gelmiyorsun canımız çok sıkılıyor gel başımızda dur der keza kayınvalide oda burnundan kıl aldırmaz tenezzül etmez biz istedikçe kaçıyorlar demek ki. yazarken farkettimde kaçan kovalanır bizimkiler hep kaçıyor 😂😂😂😂benim halimde pek iyi değilmiş 🤣🤣🤣
Aayni ben tek fark annemle evlerimiz bahcede birlesik kv kp kayin gorum gelsin diye cok beklerim ama nerdeeeee

Yine de cok gelmek iyi olmaz
Belki esi yalniz vakit gecirmek istiyor
Dedem vefat edince babannem yalniz yatamadi bir sure sonra ramazan ayinda annem kaldi yaninda ev ayni avluda ve kapi birlesik neyse
Babam en son dayanamadi anne sen korkuyorsun ama bende korkuyorum dedi

Hatta gecen bir daha evlenicem f senin yaninda kalsin yeni este benim yanimda demis hic seslenememis
Tamam vaktinde anneannemin de yaninda kalmis amaa hastaneye gittigi zamanlar falan onun disinda hic kalmamis

Sanki annen gelsin yerlessin dedim ya yaz ayı dediğin kaç gün sanki hayret bisey
Kac gunde kisin da baska seyleri bahane edip gelecektir konu sahibi o zamanda annem corba yapmak zoruna gidiyor corba icmeye geliyor diye konu acarsa sasirma 😄😄😄😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Malesef benmde harcamalarm ödemelerin var...annemde klima var ama eski ve küçük yeterli degil..bende 2 odada var tüm ev soguk oluyo.ama her gün kal demekte ne bileyim eşimle sorun yasamak istemiyorum

klima hangi odadaysa kapatsiz cami kapiyi orda yatsin.

hayatimda duydugum en sacma bahane. yazik kocana.bunu yapan kv olsaydi yikardi kk ortaligi

Konuyu okuyunca tahmin ettim klima varsa kalınır evet.Cunku gerçekten çok zor ben annenize hak verdim :)
ben de cok sicak ve nemli bi yerde yaşıyorum dediğiniz gibi klima elzem ama bunun için örneğin cidden mobilya eksigim de varken onun yerine klima aldim. Konu sahibinin annesi hem pastam dursun hem karnım doysun psikolojisinde ,oyle bi dunya yok ki

Vicdan yapacağınız bir durum yok ki ortada.
2 sokak ötesinde ki evli çocuğunun evinde haftanın 3 günü kalmak pek aklı selim bir davranış değil açıkçasi.
Evde babanız da var yalnız değilmiş zaten.

Eşiniz açısından da biraz empati yaparsanız, kal demezsiniz zaten.

Suan mobilya aldılar alamam baska klima diyo ...birde rahatına düskündür annem...Benm ev rahattır geniştir serindir ama ne bileyim giderken hep böyle yapıyo eger ben kal demediysem
Anlamamış gibi davran. Tecrübeyle sabit. Bu iyi niyetin sonunda, sorun yasayinca annen bile kizim deseydin keske bana der. Duymazlıktan bilmezlikten gel. Annen hasta olur farklı bir durum olur tamam. Ama burada keyfiyet siz konusu. Vicdanın rahat olsun. Gereksiz özverinin sonu iyi.olmuyor.
Ben evleneli 10 yıl olmuş hala eşim bana evliligkmizin ilk zamanlarında yiğenim geldi bizde kaldı diye sitem ediyor.

ben de cok sicak ve nemli bi yerde yaşıyorum dediğiniz gibi klima elzem ama bunun için örneğin cidden mobilya eksigim de varken onun yerine klima aldim. Konu sahibinin annesi hem pastam dursun hem karnım doysun psikolojisinde ,oyle bi dunya yok ki
Yani ben annenin niyetini bilemem açıkçası ama Mersinde bu yıl 10 gün kaldım kaçacak delik aradım. Anneye yardim edilip klima almak mantıklı ya.da yatılı gelmiyormuş sanırım pzt ve.cuma günleri yatılı kalması teklif edilebilir eşinin de fikrini alıp.Benim ailem gelip kalan insanlar değiller keşke kalsa ne.biliyim .

Nasıl insanlarla evleniyorsunuz ki annenizden rahatsız oluyo? Hadi onu geç insan kocası rahatsız olacak diye kendi annesini istememesi, üzücü...

yardıma ihtiyacı olsa baş ustunde yeri var da kendi evi barkı varken eli ayağı tutarken neden her ayın yarısında kalsın?
bunun sevmekle ne ilgisi var.
istememek yok ki rahat edememek var. eşle asker arkadaşı gibi aynı evde yaşanmıyor ki özel hayat var. anne evdeyken ne kadar rahat olabilir ikili ilişkiler.

Yani ben annenin niyetini bilemem açıkçası ama Mersinde bu yıl 10 gün kaldım kaçacak delik aradım. Anneye yardim edilip klima almak mantıklı ya.da yatılı gelmiyormuş sanırım pzt ve.cuma günleri yatılı kalması teklif edilebilir eşinin de fikrini alıp.Benim ailem gelip kalan insanlar değiller keşke kalsa ne.biliyim .
Özverinin mecburiyet şeklinde algılanması cok cirkin .konu sahibinin eşi rutin bir sekilde haftanın 3 gününu kayinvalide ile geçirmek zorunda degil ya aslinda kimse zorunda değil turkiyede biz böyle bi zorunluluğun içindeyiz
Evlilik cok kişisel bi mevzu , cok kişisel bi alan , 3. Şahısların her hafta ziyareti stabil hale gelemez , bu hastalık gibi bisey de degil , evdeki serinlik düzeyini beğenmiyor kadin bi de giderken laf sokuyor

Özverinin mecburiyet şeklinde algılanması cok cirkin .konu sahibinin eşi rutin bir sekilde haftanın 3 gününu kayinvalide ile geçirmek zorunda degil ya aslinda kimse zorunda değil turkiyede biz böyle bi zorunluluğun içindeyiz
Evlilik cok kişisel bi mevzu , cok kişisel bi alan , 3. Şahısların her hafta ziyareti stabil hale gelemez , bu hastalık gibi bisey de degil , evdeki serinlik düzeyini beğenmiyor kadin bi de giderken laf sokuyor
Konu sahibinin eşi elbette mecbur değil ama tüm gün zaten işte akşam da anne evine gidiyor totalde maksimum 3 saat gibi düşündüm. 3 saat de çekilmeyecek bi zaman dilimi değil.haftanin 2 3 günü. Kalma kısmı evet bi ya da ikiden fazla olmazsa iyi.olur bence .Erkeklerin boyle şeylere çok takildiklarini da sanmıyorum ben .En azindan benim eşim takılmaz sık sık çağırır ailemi .Bilemiyorum ekimde havalar orada da biraz serinler 20 gün için annemi kırmam.Hos zaten dediğim gbi bizimkiler gelmezler işleri yoksa ama her ailenin dinamiği farklı

Bu cok psikolojik bir durum ,birazdan bi üye sert yorum yaparsa bu sefer korumaya geçeceksiniz cunku oyle büyütülmüş çocuklarız
Sanki ebeveyn olunca her türlü sınırımızi ihlal edebilir ama en ufak ses çıkarırsak hayırsız evlat oluruz endişesi yüreğimizin bir köşesinde hep durur
Evet evham yapiyorsunuz , eşiniz haftanın 3 gunu kayinvalide çekmek zorunda değil, siz de vicdan yapmamalısiniz
Kesinlikle hayırsız evlat olmak istemem elimden geldigncede agırlıyorum her zaman

Back
X