Hep kalmak isteyen Anne

ben de cok sicak ve nemli bi yerde yaşıyorum dediğiniz gibi klima elzem ama bunun için örneğin cidden mobilya eksigim de varken onun yerine klima aldim. Konu sahibinin annesi hem pastam dursun hem karnım doysun psikolojisinde ,oyle bi dunya yok ki
Evet annem basımn tacıdır fakat rahatınada düşkündür işin özü hizmet edilmesindende hoslanır ama bilemedm hem SK sk cagırıyorumda hemde bazen yahuu bende aileyim benmde canm var diyorm muallakta bir durum

Anlamamış gibi davran. Tecrübeyle sabit. Bu iyi niyetin sonunda, sorun yasayinca annen bile kizim deseydin keske bana der. Duymazlıktan bilmezlikten gel. Annen hasta olur farklı bir durum olur tamam. Ama burada keyfiyet siz konusu. Vicdanın rahat olsun. Gereksiz özverinin sonu iyi.olmuyor.
Ben evleneli 10 yıl olmuş hala eşim bana evliligkmizin ilk zamanlarında yiğenim geldi bizde kaldı diye sitem ediyor.
Evet eşimide gözardı etmek istemem sonucta adam yorgun geliyo uzanamıyo bile diger kardesmde arada cagırsa kal dese belki böyle sorun olmaz dı

Yani ben annenin niyetini bilemem açıkçası ama Mersinde bu yıl 10 gün kaldım kaçacak delik aradım. Anneye yardim edilip klima almak mantıklı ya.da yatılı gelmiyormuş sanırım pzt ve.cuma günleri yatılı kalması teklif edilebilir eşinin de fikrini alıp.Benim ailem gelip kalan insanlar değiller keşke kalsa ne.biliyim .
Annemler mobilya aldılar alamam diyolar.benmse kredi borcum var diger kardesm asla ortak almaya yanasmaz ..Mobilya yerine klima alsaydı madem der

Merhaba hanımlar aslında dert degil ama bazen vicdan yapıyorum..Annemler 2 sokak asagıda oturuyo sıcak ve nemli bir sehirde yasıyoruz bu sebeple yatak odalarımıza klimalar taktırdım büyük boy...Annemlerde klima var ama odaya yetmiyo küçük ve 1 tane bu sebeple zaman zaman bende yatılı kaldıgı oluyo ...Kardrsmnin biri annemlerle konusmuyo digeri ise zaten yatılı kabul etmez kolay kolay kimseyi...Anneme bazen kal bu gecede demiyorum diye alınıyo gibi geliyo..Çıkarken yat rahat rahat serin serin diyo laf mı vuruyo anlamıyorum yada vicdanmı yaptırıyo bilmiyorm ama zaten haftanın 3 günü bende...Gereksiz kuruntu mu yapıyorm yoksa yaz bitene kadar devamlı misafr etmelimiyim bilmiyorm ama eşimide sıkmak istemiyorum sonucta bende ayrı bi aile oldum bilemedm ki arada kaldım
Valla bende çok sıcak bir sehirde yaşadım 3 sene. Klimada yoktu ilk zamanlar. Öldüm öldüm dirildim o sıcakta. Kendim yatamadığım sıcakta annecigimi yatiramam ben. Ama Allah var eşim de birşey demez öyle bir durumda 😊

Valla bende çok sıcak bir sehirde yaşadım 3 sene. Klimada yoktu ilk zamanlar. Öldüm öldüm dirildim o sıcakta. Kendim yatamadığım sıcakta annecigimi yatiramam ben. Ama Allah var eşim de birşey demez öyle bir durumda 😊
Zaten sık sık cagırıyorm haftanın 3 günü ama hergün cagırmam mantıklı mı bilemedm eşim açısından

Bazıları konu sahibini haksız bulmuş ama eğer kayınvalidesi aynı şeyi yapsaydı rahatsız olmasına bir şey demezlerdi :) Bence çok haklısınız ve vicdan yapılacak bir şey yok. Eşiniz işten gelince odasına çekilip dinlenmek isteyebilir, sizinle baş başa vakit geçirmek isteyebilir vs. Olur da rahatsız olur yarın bir gün dile getirirse siz mahçup olursunuz. En iyisi o dengeyi kurabilmek. Aynı şehirde yaşadığınız için haftada üç gün çok fazla

Merhaba hanımlar aslında dert degil ama bazen vicdan yapıyorum..Annemler 2 sokak asagıda oturuyo sıcak ve nemli bir sehirde yasıyoruz bu sebeple yatak odalarımıza klimalar taktırdım büyük boy...Annemlerde klima var ama odaya yetmiyo küçük ve 1 tane bu sebeple zaman zaman bende yatılı kaldıgı oluyo ...Kardrsmnin biri annemlerle konusmuyo digeri ise zaten yatılı kabul etmez kolay kolay kimseyi...Anneme bazen kal bu gecede demiyorum diye alınıyo gibi geliyo..Çıkarken yat rahat rahat serin serin diyo laf mı vuruyo anlamıyorum yada vicdanmı yaptırıyo bilmiyorm ama zaten haftanın 3 günü bende...Gereksiz kuruntu mu yapıyorm yoksa yaz bitene kadar devamlı misafr etmelimiyim bilmiyorm ama eşimide sıkmak istemiyorum sonucta bende ayrı bi aile oldum bilemedm ki arada kaldım
Ya sürekli kalmak istemesi gerçekten saçma ama istiyorsa da kal derdim ben.. Annemin kalbini kırmaktansa rahatsız olmayı tercih ederdim.. Ki annemden rahatsız olmazdım açıkçası eşim de rahatsızlık duymaz ama rahatsız olsa bile idare etmesi gerektiğini söylerdim.. Annem benim için herşeyin üstünde çünkü.. Bir anneden daha değerli ne olabilir ki?? O benim herşeyim saçma sapan şeyler de istese sırf o istiyor diye yapıyorum.. Annem gecesini gündüzünü bırakıp bana bakmış zamanında herşeyin en iyisini benim için istiyor ne bilim gereksiz de olsa ben kal derdim..Hem yaz bitiyor zaten sürekli sizde kalacak değil.. Sen hep eşinle yalnızsın onunda gönlü olsun ne olacak biraz idare ediverin

klasik toxic anne...klima bahane canım, amaç seni sömürmek, ya klima hediye edeceksin ya eşinle huzurunu bozup ona minnet edeceksin, her durumda kazanan o olacak...yeni mobilya çok mu acilmiş şu kriz zamanı, önce sağlığı için klimasıni alsaymış , yaz mevsiminin geleceğini bilmiyor muymuş ?

Sanırım gereksiz vicdan yapıyorum.Ama ne bileyim annem cıkarken bugün yat burda demedim diye ohh sen kal yat serin serin dedi sanki tavırlı gibiydi ama hergünde yatıramam ki eşimede haksızlık yapmak istemem diger kardesimde hiç kal yat demez
diğer kardeşlerine sökmüyor çünkü, seni ve eşini bulmuş saf , kolay lokma...yaptığı resmen duygu sömürüsü başka bişey değil, ben 42 yıl dayandım böyle bir anneye ,insan annesinin kötü, bencil olduğunu kabullenmek istemez , vicdan yapar,aklı karışır , zordur bilirim ama annelik bu değil, anne olmak yeri gelince kan kusup evladı üzülmesin diye üzulme kızılcık içtim demektir ...üzüleceğini bile bile , alt tarafı bi klima için oh oh sen yat serin serin denir mi evlada ? keşke herkes anne olmasa

Son düzenleme:
Bence haklısınız.Anneniz klima için sizde kaldığı izlenimini vermiş sizi çok sevdiği vs için değil yani.Böyle düşünmeniz haliyle doğal ayrıca klimanın yaktığı elektrik vs de cabası.Klimam bozuldu diyin

Ya sürekli kalmak istemesi gerçekten saçma ama istiyorsa da kal derdim ben.. Annemin kalbini kırmaktansa rahatsız olmayı tercih ederdim.. Ki annemden rahatsız olmazdım açıkçası eşim de rahatsızlık duymaz ama rahatsız olsa bile idare etmesi gerektiğini söylerdim.. Annem benim için herşeyin üstünde çünkü.. Bir anneden daha değerli ne olabilir ki?? O benim herşeyim saçma sapan şeyler de istese sırf o istiyor diye yapıyorum.. Annem gecesini gündüzünü bırakıp bana bakmış zamanında herşeyin en iyisini benim için istiyor ne bilim gereksiz de olsa ben kal derdim..Hem yaz bitiyor zaten sürekli sizde kalacak değil.. Sen hep eşinle yalnızsın onunda gönlü olsun ne olacak biraz idare ediverin
Bu yazdığınız bekar biri için evet mantıklı olabilir fakat evli insanlar için de mantıklı mı sizce? Yani iki taraf da annesi sürekli kalmak isterse “tabi tabi kal anne istediğin kadar, yeter ki kalbin kırılmasın, senin gönlün olsun, sırf klima için az ötede oturmana rağmen bizde kal neredeyse hafta boyu, idare ediveririz nolucak” mı demeli? Eşi rahatsız olduğunda da idare etmesi gerektiğini söylemeli eşine öyle mi?
Eşiniz size böyle yapsa, kayınvalideniz her gün klima için iki adım ötede oturmasına rağmen sizde kalsa ve eşiniz sizin rahatsızlığınızı hiçe saysa ne hissedersiniz?
Konudaki anne haftanın üç günü kalıyor, kalamadığı günler de laf vurup gidiyormuş kalamadı diye.
Ama siz “eşim rahatsız olsa bile idare etmesi gerektiğini söylerdim” diye tavsiye vermişsiniz.
Şaştım kaldım.

Nasıl insanlarla evleniyorsunuz ki annenizden rahatsız oluyo? Hadi onu geç insan kocası rahatsız olacak diye kendi annesini istememesi, üzücü...
Şimdi bu arkadaşın yazdığını da bir erkek yazmış gibi okuyun.
Ve sinirlenmeyin sakin kalın, farz edin ki arkadaş bize şaka yapmış. 😅

Bu yazdığınız bekar biri için evet mantıklı olabilir fakat evli insanlar için de mantıklı mı sizce? Yani iki taraf da annesi sürekli kalmak isterse “tabi tabi kal anne istediğin kadar, yeter ki kalbin kırılmasın, senin gönlün olsun, sırf klima için az ötede oturmana rağmen bizde kal neredeyse hafta boyu, idare ediveririz nolucak” mı demeli? Eşi rahatsız olduğunda da idare etmesi gerektiğini söylemeli eşine öyle mi?
Eşiniz size böyle yapsa, kayınvalideniz her gün klima için iki adım ötede oturmasına rağmen sizde kalsa ve eşiniz sizin rahatsızlığınızı hiçe saysa ne hissedersiniz?
Birincisi bunun kendi fikrim olduğunu belirttim.. İkincisi ise yazın sıcaklarda kadın kalmak istiyormuş sürekli konu sahibinin evinde yaşamak gibi bir derdi yok yazdığına göre.. Arada annelerin de idare edilmesi taraftarıyım.. Eşlerimizle bir ömür boyu aynı evde yalnız yaşayacağız zaten annelerimiz ne kadar yanımızda oluyor.. Olmak istemişse de kalsın biraz ne olacak.. Ayrıca kayınvalidem de aynısını yapsa kendi annem gibi tabi ki istemem ama eşimin annesi olduğu için mecburen kabul ederim aynen de yazınızda belirttiğiniz gibi hafta boyu idare ediverelim yapacak birşey yok derim.. Yani çok ütopik birşey değil benim için annemin veya kayınvalidemin evimde 1 2 hafta kalması.. İsterse aynı apartmanda yaşayalım istiyorsa kalır bu benim için böyle.. Herşeyin tabi ki sınırı var ama bu benim sınırlarım içinde sizin sınırlarınızı aşıyor olabilir.. Ayrıca eşim annemi biraz idare edemeyecekse eşimle tartışırım..sorduğunuz için söyleyeyim o zaman Her ilişkinin farklı kırmızı çizgileri var benim de ailem söz konusu olduğunda eşim idare etmek zorunda.. Benim kocamla aramdaki ilişki bu şekilde ama başkasını bilemem kimse de bizim gibi olmak zorunda değil tabi ki.. Zaten siz genelleme yapmışım gibi yoeumlamışsınız.. Halbuki herkes gibi bende kendi fikrimi belirttim açık ve net ortada zaten yazdıklarım..

Back
X