Hep kalmak isteyen Anne

onun 1 odası zor soguyo diye cok bunalıyomus

evinde yabancı yok gitsin o bir odada otursun yatsın

ne bileyim don atlet gezsin evinde

bana cidden çok ütopik geldi

hani evinde hiç olmaz gündüz güneş vurur oturmaya gelir yine anlayacağım da gece gelip sizde yatmak aklım almıyor desem

bu arada buradaki çoğu gelin ve ben bu nedenle kv eve gelse ikinci gün kavga çıkarırız

gitsin evine eli ayağı tutuyor evinde de kliması var

hatta çok rahat anasının karnından klima ile mi doğmuş deriz

eşin ima etmiş daha ne yapsın

Bilemiyorum belkide bastan kal deyip ben alıstırdm diger kardesm asla kal demez ondan bişey beklemiyo sanırım benden bekliyo ama bende elimden geleni yapıp sk ak cagırıyorm zaten dahada fazlsını suan yapmam esime haksızlık olabilir
Size doğru davranıyorsunuz yazanlar olmuş bence şu an da doğru davranmıyorsunuz. Haftada üç gün iki sokak aşağıda kalan annenize kal diyorsunuz. O kadar hiç gerek yok ki. Diğer kardeşlerinize diyemediği için sizi kullanıyor anneniz. Elimden geleni yapıp sık sık çağırıyorum zaten demişsiniz ya, işte onu yapmayın. Bir gün olur, iki gün olur aynı şehirde haftalarca üçer gün üçer gün kızında kalınmaz.

Daha fazlasını yapsam mı yapmasam mı diye düşünmeyi bırakın, şu an yaptığınızı da yapmayın. Bunu yapmak zor geliyorsa kademeli kademeli azaltın ve bitirin.

Her evin özerkliği ve bireyselliği olmalı, onun dışında tabi ki misafirimiz olabilirler. Annenizinki misafirlik değil.

Sorun orada işte.. Herkesin aile yapısı eş ilişkisi anne baba evlat ilişkisi yetiştirilme tarzı ile alakalı.. Bana annem bunu yapsa ben huzursuz olmam..annem bana huzursuzluk vermez.. Özel hayatımızın ihlal edildiği düşüncesine de kapılmam bir iki hafta değil de bir ay kalsın ne olacak.. Sonra yine gidecek yani eşimle bir ömür yaşayacağım Allah nasip ederse bir ayın hesabını ben yapmam eşimde zaten yapmaz.. Ben bunu demek istedim.. Ama herkesin ilişki dinamiği farklı düşüncesi yapısı farklı.. Bu da benim kafa işte 🤗
siz huzursuz olmazsınız da eşiniz olur? adam haklı üstelik, evde rahat rahat giyinemez,yatamaz, uzanamaz, oturamaz...1 2 gün neyse de aylarca, mecbur mu?

Evet eşimide gözardı etmek istemem sonucta adam yorgun geliyo uzanamıyo bile diger kardesmde arada cagırsa kal dese belki böyle sorun olmaz dı
Diğer kardeşin aklı başında bir insanmış. Siz ayrı bir aile kurduğunuzun farkında olmalısınız. Eşiniz de rahatsız olmuş ama bir şey söyleyemiyor gariban

Evet annem basımn tacıdır fakat rahatınada düşkündür işin özü hizmet edilmesindende hoslanır ama bilemedm hem SK sk cagırıyorumda hemde bazen yahuu bende aileyim benmde canm var diyorm muallakta bir durum
Anneniz başınızın tacı peki ya babanız? Annenizin bunaldığı evde o bunalmıyor mu? Eşim haftanın üç günü evde kalmasa ben rahatsız olurum. Babanız belki de siz alınırsınız diye bi şey diyemiyordur. Bence bu durumdan hoşnut değildir. Sadece annenizi değil babanızı da düşünerek hareket etmelisiniz. Burda vicdan yapacak bi durum göremedim ben. Tek taraflı bi çıkar ilişkisi söz konusu. Anneniz sadece kendi rahatını düşünüyo, bencilce bi durum. Siz nasıl onun rahatını düşünüyorsanız, onun da sizi ve babanızı düşünmesi lazım. Eşinizle olan özel hayatınıza hiç değinmiyorum bile. Annenizin ihtiyacı olsa, baş göz üstüne.

Nasıl insanlarla evleniyorsunuz ki annenizden rahatsız oluyo? Hadi onu geç insan kocası rahatsız olacak diye kendi annesini istememesi, üzücü...
Ya sürekli kalmak istemesi gerçekten saçma ama istiyorsa da kal derdim ben.. Annemin kalbini kırmaktansa rahatsız olmayı tercih ederdim.. Ki annemden rahatsız olmazdım açıkçası eşim de rahatsızlık duymaz ama rahatsız olsa bile idare etmesi gerektiğini söylerdim.. Annem benim için herşeyin üstünde çünkü.. Bir anneden daha değerli ne olabilir ki?? O benim herşeyim saçma sapan şeyler de istese sırf o istiyor diye yapıyorum.. Annem gecesini gündüzünü bırakıp bana bakmış zamanında herşeyin en iyisini benim için istiyor ne bilim gereksiz de olsa ben kal derdim..Hem yaz bitiyor zaten sürekli sizde kalacak değil.. Sen hep eşinle yalnızsın onunda gönlü olsun ne olacak biraz idare ediverin
Anneniz bu kadar kiymetliyse evlenmeseydiniz madem.neden kocanizida annenizi cekmeye zorluyorsunuz?herkes mecburmu.o ev sadece siizin eviniz olmuyor iste birsey yapacakken esinize danismaniz gerekir.ayrica adam belki hergun sicakta isten gelip don atlet klima onunde ayaklarini uzatip yatacak.insan evinde bu konforu isteyemezmi.her hafta 3 gun cekilirmi.eskiden klimami vardi insanlar nasil yasiyordu.bu dusunceler klasik kaynana laflari.su dusuncelerden siyrilin artik 2020 yilindayiz herkesin kendine has evi hayati var.basklarinin rahati icin biz neden rahatimizi bozalim.ayni sehirde olup hic geceli kalinirmi bana asiri sacma geliyor zaten

siz huzursuz olmazsınız da eşiniz olur? adam haklı üstelik, evde rahat rahat giyinemez,yatamaz, uzanamaz, oturamaz...1 2 gün neyse de aylarca, mecbur mu?
Yaaa anlatamadım galiba?? Benim eşim rahatsız olmaz buna siz nasıl karar veriyorsunuz ki? Yeri geldiğinde annemi de babamı da idare etmek zorunda bir ay rahat yatmaz uzanmaz giyinmez ama benim annemi idare eder..Yani benim eşim buna mecbur anlıyor musunuz?? Bende eşimde biz bu konularda hassasız.. sizin eşiniz idare etmesin beni ilgilendirmez herkes kendine göre seçiyor eşini herkesin eşi farklı karakter neden bu adamların hepsini aynı kalıbın içine sokuyorsunuz ki.. Benim eşim adına karar veriyorsunuz.. Siz eğer evliyseniz eşinizi ben tanımıyorum dolayısıyla neden rahatsız olur bilemem ama siz nasıl eminsiniz ki benim eşimle ilgili? Neden sizi bu kadar rahatsız etti ki anlayamıyorum bu benim fikrim olduğunu açıkça belirttim.. Herkes sizle aynı şeyi düşünmek zorunda değil ki.. Benim eşimde sizlerin eşi gibi düşünmek zorunda değil..

Herkese cevap ve yorumları için cok tesekkur ederim.. Çünkü hep vicdan yapıyordum bu konuda ve anneminde hep beklentisi vardı ama sanırım gereksiz vicdan yapıyormusum hep huzursuz hissediyordum kendimi evin içinde..Sonuçta karsımda hep sıcaktan bunalan devamlı şikayetlenen bir anne var bende yaz bitene kadar acaba kalsamı deyip içimi kemiriyodu

Nasıl insanlarla evleniyorsunuz ki annenizden rahatsız oluyo? Hadi onu geç insan kocası rahatsız olacak diye kendi annesini istememesi, üzücü...
Annem için dünyayı yakarım, canımı veririm Rabbim onu başımdan eksik etmesin tüm anneleride , zaten bir annem var , beni deli gibi seven benimde onu deli gibi sevdiğim aşık olduğum kocamı dahi annem için silebilirim.

Anneniz bu kadar kiymetliyse evlenmeseydiniz madem.neden kocanizida annenizi cekmeye zorluyorsunuz?herkes mecburmu.o ev sadece siizin eviniz olmuyor iste birsey yapacakken esinize danismaniz gerekir.ayrica adam belki hergun sicakta isten gelip don atlet klima onunde ayaklarini uzatip yatacak.insan evinde bu konforu isteyemezmi.her hafta 3 gun cekilirmi.eskiden klimami vardi insanlar nasil yasiyordu.bu dusunceler klasik kaynana laflari.su dusuncelerden siyrilin artik 2020 yilindayiz herkesin kendine has evi hayati var.basklarinin rahati icin biz neden rahatimizi bozalim.ayni sehirde olup hic geceli kalinirmi bana asiri sacma geliyor zaten
Adı üstünde size saçma geliyor.. Sizin gibi düşünmek zorunda mıyım?? Buna alışın artık bütün insanlar farklı düşünceye sahip sizin gibi düşünmüyorlar ve de düşünmek zorunda değiller.. Sizi de hiç ilgilendirmiyor benim eşimle aramdaki muhabbet.. Eşimle ben 6 yıl birliktelik üzerine evlendik annemin de çok kıymetli olduğunu bilir bırakın ona eşim karar versin.. Size sorsaydı eğer benle evlenmezdi :KK70:Kendi hayatınız ve düşüncelerinize yön vermekle ilgilenmelisiniz zira benim için sizin önerileriniz ve telkinleriniz birşey ifade etmiyor.. Benim annem çoookk kıymetli eşimin annesi de onun için aynı şekilde siz her ne kadar böyle insanların evlenmesine karşı olsanız da biz evlendik ve çok mutluyuz eşimde anlayışlı bir adam sizin gibi düşünmüyor yani 😊 öyle olsa onunla evlenmezdim zaten.. Siz canınızı sıkmayın eşimde benden çok razı 🤭

Yaaa anlatamadım galiba?? Benim eşim rahatsız olmaz buna siz nasıl karar veriyorsunuz ki?

Yeri geldiğinde annemi de babamı da idare etmek zorunda bir ay rahat yatmaz uzanmaz giyinmez ama benim annemi idare eder..Yani benim eşim buna mecbur anlıyor musunuz??
Eşinizin rahatsız olmayacağına biz karar vermedik ki, siz eşim rahatsız olur ama mecburen idare edecek yazmışsınız. Yani rahatsız olacağına ama idare etmek zorunda olduğuna siz karar vermişsiniz eşiniz kendisi karar vermemiş. Eşinizi bu şekilde kısıtladığınız ilişkinizde size mutluluklar dilerim. 🙋🏻‍♀️

Eşinizin rahatsız olmayacağına biz karar vermedik ki, siz eşim rahatsız olur ama mecburen idare edecek yazmışsınız. Yani rahatsız olacağına ama idare etmek zorunda olduğuna siz karar vermişsiniz eşiniz kendisi karar vermemiş. Eşinizi bu şekilde kısıtladığınız ilişkinizde size mutluluklar dilerim. 🙋🏻‍♀️
Yooo rahatsız olsa bile yazdım iyi okuyun bence.. Eşim benimle evlenerek bir karar verdi zaten biz çok mutluyuz siz canınızı sıkmayın lütfen.. Eşimi de benden çok düşündüğünüz için ayrıca teşekkür ediyorum ne güldüm yaaa :KK70:Herkes sizler ve eşleriniz gibi düşünmek zorunda değil farklı fikirler olduğunu kabul edin artık.. Halbuki dün sizinle konuşmuştuk sanırım bu konuda anlaşılan sindiremediğiniz şeyler olmuş ama canınızı sıkmayın lütfen biz gerçekten memnunuz birbirimizden 🤭🤭

Son düzenleme:
Yooo rahatsız olsa bile yazdım iyi okuyun bence.. Eşim benimle evlenerek bir karar verdi zaten biz çok mutluyuz siz canınızı sıkmayın lütfen.. Eşimi de benden çok düşündüğünüz için ayrıca teşekkür ediyorum ne güldüm yaaa :KK70:
Yine not düşmek istiyorum derdim sizinle tartışmak ya da ikna etmek değil. Ama mesajlarınızın çelişkili olduğunu göstermek istiyorum. Her ilişkinin dinamiği farklıdır ve bu sizin düşünceniz, farkındayım.
Ama önceki sayfalardaki mesajınızda demişsiniz ki “eşim annemi idare etmezse ben zaten sorun çıkarırım”
“İdare etmek zorunda” diye de sık sık belirtmişsiniz.
Yani sizin ilişkinizin dinamiği annelerinizi sonuna kadar ağırlamak falan değil, siz eşinizi buna mecbur tutuyorsunuz ve rahatsızlığını ifade ederse sorun çıkarıyorsunuz. Bunu siz yazmışsınız ben söylemiyorum. Dolayısıyla siz eşinize saygı duymuyorsunuz. Bunu bir türlü kabul etmiyor ve “o kendi isteğiyle idare ediyor” havası yaratmaya çalışıyorsunuz.
Onu zorluyorum, saygı göstermiyorum, darlıyorum deyin hepimiz rahatlayalım.
Bu arada bizim annelerimiz de kıymetli, yalnızca sizinki değil. Sadece sınırlarımız var, olması gerektiği gibi, bu hayatta herkese karşı. Sizinkinde o yok, fark o.

Halbuki dün sizinle konuşmuştuk sanırım bu konuda anlaşılan sindiremediğiniz şeyler olmuş ama canınızı sıkmayın lütfen biz gerçekten memnunuz birbirimizden 🤭🤭
Niye sindiremeyeyim ayol, banane sizden? Üslubunca fikir konuşuyorum burada. Ama gayet mantıklı cümlelerim size biraz fazla geldi anlaşılan.

Niye sindiremeyeyim ayol, banane sizden? Üslubunca fikir konuşuyorum burada. Ama gayet mantıklı cümlelerim size biraz fazla geldi anlaşılan.
boşa dil döküyoruz bence, eşim mecbur filan diyor ya aslında o kafasındaki hayali durumu anlatıyor, hiç deneyimlememiş, belki de yeni evli,belki daha çocuk bile yok evde, belki de daha hiç uzun süreli anne veya akraba ağırlamamış, eşinin veya kendisinin olası tepkilerini kafasındaki kutsal ana taslağı üzerinden olmuş olacak gibi anlatıyor...umarım gerçekten mecbur kalmazlar böyle bir sınava çünkü sınır ve saygı konusunda çok büyük hatalar yapacak gibi görünüyor...ne yapalım bazı insanlar yaşayarak öğrenir, hatta yaşasa da kabullenmez , öğrenmeyi reddeder, yapacak bir şey yok

Yine not düşmek istiyorum derdim sizinle tartışmak ya da ikna etmek değil. Ama mesajlarınızın çelişkili olduğunu göstermek istiyorum. Her ilişkinin dinamiği farklıdır ve bu sizin düşünceniz, farkındayım.
Ama önceki sayfalardaki mesajınızda demişsiniz ki “eşim annemi idare etmezse ben zaten sorun çıkarırım”
“İdare etmek zorunda” diye de sık sık belirtmişsiniz.
Yani sizin ilişkinizin dinamiği annelerinizi sonuna kadar ağırlamak falan değil, siz eşinizi buna mecbur tutuyorsunuz ve rahatsızlığını ifade ederse sorun çıkarıyorsunuz. Bunu siz yazmışsınız ben söylemiyorum. Dolayısıyla siz eşinize saygı duymuyorsunuz. Bunu bir türlü kabul etmiyor ve “o kendi isteğiyle idare ediyor” havası yaratmaya çalışıyorsunuz.
Onu zorluyorum, saygı göstermiyorum, darlıyorum deyin hepimiz rahatlayalım.
Bu arada bizim annelerimiz de kıymetli, yalnızca sizinki değil. Sadece sınırlarımız var, olması gerektiği gibi, bu hayatta herkese karşı. Sizinkinde o yok, fark o.
Tekrar söylüyorum dün de söyledim bir türlü tatmin olmuyorsunuz 😊 bu sizin sınırlarınız dışında olabilir ama benim sınırların dahilinde AYNI ŞEKİLDE EŞİM İÇİNDE ÖYLE..durun büyük harflerle yazayım daha anlaşılır olsun 😊BEN VE EŞİM YANİ İKİMİZ AİLELERİMİZ KONUSUNDA HASSASIZ VE YERİ GELDİĞİNDE KENDİ RAHATIMIZDAN AİLELERİMİZ İÇİN ÖDÜN VEREBİLECEĞİMİZİ BUNU KARŞILIKLI OLARAK YAPABİLECEĞİMİZİ, BAZI DURUMLARDA SIKINTIYA DÜŞSEK BİLE YANİ SİZİN BAHSETTİĞİNİZ EŞİMİN RAHATSIZ OLSA BİLE EŞİM KENDİ RIZASI İLE BUNA KATLANABİLECEĞİNİ VE AYNI ŞEKİLDE AYNI ANLAYIŞI DA BENDEN BEKLEYECEĞİNİ KONUŞTUK ANLAŞTIK KARAR VERDİK..BİZİM İLİŞKİMİZ İÇİN BU GAYET NORMAL BİR DURUM YANİ ANLIYOR MUSUNUZ?? BÖYLE BİR DURUM YAŞAMADIK AMA BENZERİ GEÇTİ HAYATIMIZDAN SİZİ TEKRAR KIZDIRACAK BELKŞ AMA KAVGASIZ GÜRÜLTÜSÜZ HALLEDİVERDİK İDARE EDİVERDİK 🤣 BENİM İKİ YILLIK KOCAM OLMASINA RAĞMEN 9 YILDIR HAYATIMDA KENDİSİ DOLAYISIYLA İKİMİZDE BİRBİRİMİZİ ÇOK İYİ BİLİRİZ.. BİLİYORUM DUYMAK İSTEDİĞİNİZ BU DEĞİL AMA KUSURA BAKMAYIN SIRF SİZİ MUTLU EDECEK DİYE SÖYLEYEMEM Kİ😊 Herkes herşeye çok seve seve katlanamıyor.. Benim demek istediğim oydu eşim rahatsız oluyor demedim çünkü bir kez bile bu konuyla ilgili bana söylenmedi tekrar söylüyorum rahatsız olsa bile annelerimiz için katlanırız ve buna mecburuz.. Onu mecbur tutan ben değilim ikimizde birbirimizden aynı şeyi beklediğimiz için buna mecburuz.. Ben kocaman adamı neden darlayıp saygısızlık yapayım? Umarım antabildim Sizi üzdü belki bunlar ama inanın bu şekilde.. Ya da isterseniz inanmayın..

Bilemedim inanın 🤷‍♀️ ısrarla kendi fikrinizi kabul ettirmeye çalışıyorsunuz gibi görünüyor burdan da 🤭

Back
X