okuyup okuyup ahhhhhh çektim kızlar.Allah muhabbetinizi bozmasın.benim kayınvalidemin en iyi tarafı çok iyi su böreği yapmasıdır.başka bişey de bulamadım.düşünüyom düşünüyom yine bulamıyom.belki ben göremez olmuşumdur artık.onca şeyden sonraaaaa
allah bozmasın ay, ne güzel, benim kaynananın bi kere kızım demişliği yoktur, ablam der hepkafamçokkarıştı
Aralıkta 13 yılı bitecek evliliğimizin.
Kayınvalidem ile zaman zaman çeliştiğimiz pekçok konu olmuştur.
Farklı kültürlerden olmamızın bir çok etkisinide hissettim bunca yılda.
Ancak en güzeli birbirimize olan saygımızı hiç yitirmedik.
Sağolsun kayınvalidem her zaman kollayıcı, üdare edici bir tavır
sergilemiştir bana karşı. Yaptığım hiçbir şeye kusur bulmadı.
Her zaman takdir etmeyi bildi, duasını ve güzel sözlerini eksik etmedi benden.
İlk günlerde çok yabancı gördüğüm evlerine, ne kadar ait olduğumu hissettirdi
bana.Allah ondan razı olsun bana zorluklar yaşatmadığı, her zaman destek verdiği için.
ben senden daha çok seviyorum dercesine yaptıkları kaydirigubbakcemile3
yani öyle içten gelerek değil bana nispet yaparcasına
biz kapıdan cıkınca arkamızdan camdan bakar bende bildiğim için
kocişe sırnasırım yamanırım sonrada dönüp ona el sallarım:dance:
yaa benim k.validem de iyidir. Ama önce herkes bi maşallah desin lütfen, çünkü aramızın bozulması hayatta en son isteyeceğim şeylerden biridir.
10 senelik neredeyse evliyiz. İlk evlendiğimizde aldı beni bi köşeye bak kızım sen de artık benim bir kızımsın. Benim için (görümcemin adını deyip) neyse artık sen de osun. Birşey için çekinme etme. Burası da artık senin bir evin dedi.
10 yıl boyunca da gerçekten kvalide değil anne oldu. Hatta eşim kimi zaman bana takılır ben mi çocuklarıyım sen mi emin değilim diye. Hep arkadan eşimi öğütler, aman üzme etme, evde yardımcı ol. Bak yoruluyor sen de bir işin ucundan tut diye.
Evime düzenime karışmaz. Arada sırada gelir, gelince de iş yapmak ister. Sen yoruluyorsun ediyorsun ne iş varsa de, yapalım diye. Benim de hiç alışkanlığım yoktur birinden iş isteyemem. Yok anne otur et dedikçe üzülür, ben işine karışmak için değil geldik bi faydam olsun diye dedim diye.
Evine gidersem sevdiğim yemekleri yapar, iş yaptırmaz. Sen istiyorsan, oyalanmak istiyorsan yap yoksa yaparız biz yorulma der.
Görümcem benden küçük biraz da havai kafalı. Aman kızım sen konuş, beni dinlemiyor sen ablasısın. Seni dinler der. (Yani kızıma laf söyletmem havalarına girmez.)
Çocuğum oldu hiç karışmadı öyledir böyledir diye. Biz böyle yapardık şöyle yapardık ama eski zaman tabi, doğrusunu sen bilirsin dedi. Çocuğumu yetiştirmeme hiç karışmadı. Hatta benim önem verdiğim konularda kpederimi, görümcemi kaş göz ile idare etti, uyardı, benim eğitimime göre davranmalarını sağladı.
Ben birşeye üzülsem etsem o benden daha fazla üzülür. Artık korkumdan anlatamıyorum bile birşey yazık şekeri filan yükseliyor.
Ne bileyim yaa daha var bir sürü güzelliği. Hatta bir keresinde ayağıma kahvaltı bile getirmişliği vardır. Ben misafir var aşağı inmeye çekinirim diye (müstakil ev) tepsi hazırlayıp getirmiş. Sen çekinirsin gelmezsin ben de öyle çekinirdim gençken diye hazırladım dedi (çok utanmıştım yaa. koskoca kadın öyle yapınca).
Aklıma gelmiyor daha şimdi.. Yoksa çok var. Ayrılırken helallik isterim, hakkını helal et derim. Ne hakkım olacak kızım esas sen hakkını helal et der. Ne bileyim işte.
Aman kızlar tekrar ne olur maşallah deyin lütfen. Hiç çekmedim ama çekenleri okudukça insanın kayınvalidesiyle anlaşamamasının ne fena olduğunu anladım. Kvalidemle 10 yılı geçirdik. Allah kısmet ederse inşallah hep böyle on yıllar geçirmek isterim Allah'tan.
10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin
Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....
Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....
10 sene evel geldim evine...5 evladima bir tane daha eklendi dedin...güzel kizim dedin bagrina bastin...baslarda zor oldu sana alismak....dogru düzgün tanimadigim bir kadina Anne gibi özel bir kelimeyi söylemek....samimi yüzlerden ayrilip yabanci bir aileye ailem demek.....elinden geleni yaptin sen....sofrada ilk benim tabagimi doldurur en cok yemeyi bana dökerdin...yesene Annecigim cok zayifsin deyip ben yiyene kadar sofradan kalkmazdin....utana SIKILA yedigmi görünce üzülür ogluna niye böyle bu kiz bizden niye cekiniyor birseyleri yanlismi yapiyoruz acaba derdin
Gel zaman git zaman cekinerek yemek yedigim evin simdi bir hanimida benim...simdi sofrada oturdugmuz zaman ben ilk olarak senin tabagni doldurur en cok yemeyi sana dökerim....yesene Anne sekerin düsecek der sen yiyene kadar sofradan kalkmam.....
Allah senden razi olsun Annecigim....Sabrin, Anlayisin, hosgörün ve ilgin icin.....ufak tefek sorunlarimiz oldu...olacakda ama hicbir zaman kalbimizi kirmadik....Allah senden razi olsun Annecigim...bana Annesizligimde Anne oldugun icin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?