Hep okurdum, benim başıma gelmez sanırdım.

cikibum

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2024
627
2.728
28
Eşimle evlendigimde lüks bir semtte 2 evi vardı ve 1 arabası. Aile desteği ile alınmış. Benim bir şeyim yoktu. Mala mülke önem vermem. Parayı harcamayı severim ama ayağımı da yorganıma göre uzatırım.
Eşim 20 yıldır borsada işlem yaptığını söyler . (5 senedir beraberiz, 10 senedir tanıyorum.) Ben de borsada işlem yapardım ama çocuktan sonra grafik incelemeye vaktim hiç kalmadı bıraktım.
Bir süredir evimiz küçük diyordum. Onun evleri de kirada, biz de kiradayız. İş yerine yakın olabilmek için.
Bizimki koca koca evler bakmaya başladı. Sana iPhone 16 pro max alalım canım, sana ajda alalım canım, bilmem nereden ev bakıyorum. Hayırdır dedim , gömü mü buldun ?
1 hisse aldım uçuyor dedi.
3-4 hafta önce WhatsApptaki bir yatırım grubuna girmiş. Güya ortak hareket ettirip kağıtları uçuyorlarmış.
Bizimkinin 1 milyonu olmuş 10 milyon. Ama çekmesi için işlem bedeli 2 milyon istemişler , vermiş . Sonra KDV istemişler 1 milyon . Bizimki bana geldi cebinde 5 kuruş kalmamış, ağlamaklı benden para istiyor.
Şok içindeyim. 2 milyonu kardeşinden 2 günlüğüne almış . O kadar emin ki 10 milyon alacağına .
Azıcık araştırdım, eşim dolandırıcıların elinde.
Ama resmen hipnoz olmuş. İnanın aslında zeki bir adamdır. Nasıl büyülendi anlamıyorum.
Şimdi giden para 3 milyon. Neredeyse hepsi borç ve bence evlerden biri satılmalı ya da araba.
Çok fazla fikir beyan etmek istemiyorum çünkü bence hiçbiri benim değildi
Çünkü benim emeğim yok. Onun malı. Tabi cocugumunda...
Ailesi beni suçluyor, oğulları beni memnun etmek için yapmış.
Ama ben bir şey istemedim ki ? Elimdekilerle mutluydum. Ortalama 200 k gelirimiz var evimize giren. Çocuk olunca daha büyük bir eve kiraya çıkmayı istemek çok mu büyük bir istek ?
Bunları niye yazdım bilmiyorum.
Evliliğim zarar görsün istemiyorum. Eşim depresyona sürüklensin istemiyorum çünkü 5 aylık bebeğim var . Mutlu bir anne babayı hakkediyor yavrum..
Eşim dünden beri çöktü. Nasıl yaptım nasıl yaptım diye ruh gibi geziyor.
Elimden hiçbir şey gelmiyor, kimseye de anlatamiyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum

Son düzenleme:
Mune Mune konuyu bir derdim var a taşıyabilir miyiz ? Nasıl sacmalamışım bu kafayla.

Eşimle evlendigimde lüks bir semtte 2 evi vardı ve 1 arabası. Aile desteği ile alınmış. Benim bir şeyim yoktu. Mala mülke önem vermem. Parayı harcamayı severim ama ayağımı da yorganıma göre uzatırım.
Eşim 20 yıldır borsada işlem yaptığını söyler . (5 senedir beraberiz, 10 senedir tanıyorum.) Ben de borsada işlem yapardım ama çocuktan sonra grafik incelemeye vaktim hiç kalmadı bıraktım.
Bir süredir evimiz küçük diyordum. Onun evleri de kirada, biz de kiradayız. İş yerine yakın olabilmek için.
Bizimki koca koca evler bakmaya başladı. Sana iPhone 16 pro max alalım canım, sana ajda alalım canım, bilmem nereden ev bakıyorum. Hayırdır dedim , gömü mü buldun ?
3-4 hafta önce WhatsApptaki bir yatırım grubuna girmiş. Güya ortak hareket ettirip kağıtları uçuyorlarmış.
Bizimkinin 1 milyonu olmuş 10 milyon. Ama çekmesi için işlem bedeli 2 milyon istemişler , vermiş . Sonra KDV istemişler 1 milyon . Bizimki bana geldi cebinde 5 kuruş kalmamış, ağlamaklı benden para istiyor.
Şok içindeyim. 2 milyonu kardeşinden 2 günlüğüne almış . O kadar emin ki 10 milyon alacağına .
Ama resmen hipnoz olmuş. İnanın aslında zeki bir adamdır. Nasıl büyülendi anlamıyorum.
Şimdi giden para 3 milyon. Neredeyse hepsi borç ve bence evlerden biri satılmalı ya da araba.
Ama ben bir şey istemedim ki ? Elimdekilerle mutluydum. Ortalama 200 k gelirimiz var evimize giren. Çocuk olunca daha büyük bir eve kiraya çıkmayı istemek çok mu büyük bir istek ?
Evliliğim zarar görsün istemiyorum. Eşim depresyona sürüklensin istemiyorum çünkü 5 aylık bebeğim var . Mutlu bir anne babayı hallediyor yavrum..
Sizin suçunuz değil.
Ben de hep yazıyorum çocuktan önce 1+1 55 metrekare evde de yaşadık gayet mutluyduk. Çocuk olduğunda 2+1 evimiz küçük geldi. 20 gün önce daha büyük müstakil bahçeli eve taşındık.
Bu arada arabaya da sığamadığımız için 2 kez de araba değiştirdik.

Eşin; 1 milyonunun 10 milyon oldu sevdasına inanacak kadar paraya tapmasaydı…

Dünya üzerindeki sistemde; balina değilsen kazanacağın kar ortada iken bu neyin aç gözlülüğü…

Kusura bakmayın ama eşinize iyi olmuş evdeki bulgurdan da oldu.
Satsın arabasını hemen kardeşinin borcunu ödesin.
Kazandığın parayı çekmek için kim 2 milyon ister ayılamamış mı?
Şikayetçi olunda bari başka safların başı yanmasın.

Ailesinin ağzılarının payını vermezsen bu işin tüm ihalesi sana kalır demedi deme…

Geçmiş olsun ya, zor yani deee ailesine ne oluyor , bu ailelerde kendi çocuğuna bok kondurmayacak ya hep bı suçlu buluyorlar maşallah, ne alakası varmış oğullarınn yaptığıyla ev degistirmenin, zaten eviniz varmış, değiştireceğiniz ev kira yani, abartmasinlar, kocan bile isteye kendini kaptırmış gitmiş görmüş gününü, öyle para mı kazaniliyormus borsadan, bu tamamen işgüzarlk aç gözlülük.

Geçmiş olsun ya, zor yani deee ailesine ne oluyor , bu ailelerde kendi çocuğuna bok kondurmayacak ya hep bı suçlu buluyorlar maşallah, ne alakası varmış oğullarınn yaptığıyla ev degistirmenin, zaten eviniz varmış, değiştireceğiniz ev kira yani, abartmasinlar, kocan bile isteye kendini kaptırmış gitmiş görmüş gününü, öyle para mı kazaniliyormus borsadan, bu tamamen işgüzarlk aç gözlülük.
Eşin; 1 milyonunun 10 milyon oldu sevdasına inanacak kadar paraya tapmasaydı…

Dünya üzerindeki sistemde; balina değilsen kazanacağın kar ortada iken bu neyin aç gözlülüğü…

Kusura bakmayın ama eşinize iyi olmuş evdeki bulgurdan da oldu.
Satsın arabasını hemen kardeşinin borcunu ödesin.
Kazandığın parayı çekmek için kim 2 milyon ister ayılamamış mı?
Şikayetçi olunda bari başka safların başı yanmasın.

Ailesinin ağzılarının payını vermezsen bu işin tüm ihalesi sana kalır demedi deme…
Sizin suçunuz değil.
Ben de hep yazıyorum çocuktan önce 1+1 55 metrekare evde de yaşadık gayet mutluyduk. Çocuk olduğunda 2+1 evimiz küçük geldi. 20 gün önce daha büyük müstakil bahçeli eve taşındık.
Bu arada arabaya da sığamadığımız için 2 kez de araba değiştirdik.
Eşim sağ olsun hiç bir dediğimi ikiletmez. Nedense artık çocuğumuz var, durumumuz çok daha iyi olmalı, ona gelecek sağlamalıyız, beni mutlu etmek için paraya boğmalı gibi bir psikolojiye girdi. Ben de hissediyordum bu çabasını. Bak batacaksın ne yapiyorsan diyordum.

Tek derdim bu utanç ile kendisine bir şey yapmasın. Oldu bitti diyelim ödeyelim bu 3 milyonu.
Bir daha deneyeceğini sanmam çünkü hakkaten borsada işlem yapıyor sanmış
Meğer başka bir yazılım ile almışlar parayı.
Ben öğrenince direkt btk ya cimere yazıp savcılığa götürdüm zaten.
Yavrunun hayatından 3 milyon çalındı çok üzgünüm

Eşim sağ olsun hiç bir dediğimi ikiletmez. Nedense artık çocuğumuz var, durumumuz çok daha iyi olmalı, ona gelecek sağlamalıyız, beni mutlu etmek için paraya boğmalı gibi bir psikolojiye girdi. Ben de hissediyordum bu çabasını. Bak batacaksın ne yapiyorsan diyordum.

Tek derdim bu utanç ile kendisine bir şey yapmasın. Oldu bitti diyelim ödeyelim bu 3 milyonu.
Bir daha deneyeceğini sanmam çünkü hakkaten borsada işlem yapıyor sanmış
Meğer başka bir yazılım ile almışlar parayı.
Ben öğrenince direkt btk ya cimere yazıp savcılığa götürdüm zaten.
Yavrunun hayatından 3 milyon çalındı çok üzgünüm
Siz eşinizi bu şekilde görebilirsiniz ama bu adamlar ava giderken avlanan adamlar.

Yasal sistem belli neden başka bi platform diye sorarlar adama, bu ülkede kişisel veriler herkesin elinde… bu bir milli güvenlik sorunu ve bu ortamda sistem dışına çıkmak dolandırılmak demek.

Neyini satacak ise satıp ödesin bir an önce aldığı borçları…. Ah vay tüh tühlerle borçları ödemeyi ertelemesin.

Olanlar sizin değil tamamen eşinizin çabuk yoldan ve emeksiz para kazanma hırsından dolayı eşinizin suçu.
İMKAN var ise daha büyük eve çıkmayı istemek bana göre büyük bir istek değil, ailesinin de karışma hakkı zaten yok.
Olanla ölene çare yok, evet 3 milyon kaybınız olmuş ama dünyanın sonu değil, malı da varmış zaten satsın ödesin borcunu, ders olur bir daha girmez böyle işlere.

Olanlar sizin değil tamamen eşinizin çabuk yoldan ve emeksiz para kazanma hırsından dolayı eşinizin suçu.
İMKAN var ise daha büyük eve çıkmayı istemek bana göre büyük bir istek değil, ailesinin de karışma hakkı zaten yok.
Olanla ölene çare yok, evet 3 milyon kaybınız olmuş ama dünyanın sonu değil, malı da varmış zaten satsın ödesin borcunu, ders olur bir daha girmez böyle işlere.
Kendi tepkimin anormalliğini de düşünüyorum. Hiç tepki vermedim. Yani ağladım, üzüldüm, mideme vurdu sıkıntım ama onu suçlamadım.
Korktum kendisine bir şey yapar falan diye sanırım. Zaten hassas biridir. Çocuğumu düşündüm çok minik huzursuzlugu şimdiden hissetmesin istedim. Sütüm kesilmesin diye görmemezlikten duymamazlıktan geldim.
Acaba ben normal miyim. Başkası olsa yeri göğü inletirdi. Mal benim değil tamam da çocuğumuzundu aslında . Kendi anneligimi bile sorguluyorum.

Kendi tepkimin anormalliğini de düşünüyorum. Hiç tepki vermedim. Yani ağladım, üzüldüm, mideme vurdu sıkıntım ama onu suçlamadım.
Korktum kendisine bir şey yapar falan diye sanırım. Zaten hassas biridir. Çocuğumu düşündüm çok minik huzursuzlugu şimdiden hissetmesin istedim. Sütüm kesilmesin diye görmemezlikten duymamazlıktan geldim.
Acaba ben normal miyim. Başkası olsa yeri göğü inletirdi. Mal benim değil tamam da çocuğumuzundu aslında . Kendi anneligimi bile sorguluyorum.
Aslında ben ilk okuduğumda olayı çok olgunlukla göğüslediğinizi düşündüm, neden normal olmayasınız ki? Olaylara bakışımız gibi tepkilerimiz de farklı tabi ki, ben çok makul buldum sizi, dediğiniz gibi büyük tepkiler verseydiniz olan size ve çocuğunuza olurdu ve bu sonucu değiştirip giden parayı geri getirmezdi, aslında bu açıdan bakarsanız daha kolay sindirilebilir gibi duruyor, eşiniz gerçekten iyi bir adamsa yaptığının bir defaya mahsus bir hata olduğunu düşünüyorsanız, bu ve buna benzer sıkıntılarınız hiç olmadı ise destek olmanız en makulü. Ayrıca bu borcu ödeyebilecek durumunuzda var, sadece eldekini azaltmış olacaksınız evet ama, hiç birinizin canından değerli olduğunu düşünmüyorum, dediğim gibi ders olur ona da.

Aslında ben ilk okuduğumda olayı çok olgunlukla göğüslediğinizi düşündüm, neden normal olmayasınız ki? Olaylara bakışımız gibi tepkilerimiz de farklı tabi ki, ben çok makul buldum sizi, dediğiniz gibi büyük tepkiler verseydiniz olan size ve çocuğunuza olurdu ve bu sonucu değiştirip giden parayı geri getirmezdi, aslında bu açıdan bakarsanız daha kolay sindirilebilir gibi duruyor, eşiniz gerçekten iyi bir adamsa yaptığının bir defaya mahsus bir hata olduğunu düşünüyorsanız, bu ve buna benzer sıkıntılarınız hiç olmadı ise destek olmanız en makulü. Ayrıca bu borcu ödeyebilecek durumunuzda var, sadece eldekini azaltmış olacaksınız evet ama, hiç birinizin canından değerli olduğunu düşünmüyorum, dediğim gibi ders olur ona da.
Yorumunuz çok kıymetli. Teşekkür ederim, moral buldum bir nebze

İşte fazla hırs herzaman zarar verir.sürekli evde arabada üst sevıyeye geç geç nereye kadar lüksün sonu yok. Ne zenginler tanıyorum mütevazi normal standartlarda yaşayan .Ödenmeyecek bir rakam değil evin birini satıp kapatıp daha makul standartlarda yaşayacaksınız böyle şeylere bulaşmadan...

Benzer bisey yasamisiz, tek fark benim esim dolandirilan taraf değil, dolandirilan tarafin kardesi ve borc odemesi icin parasi alinan taraf. Bende ilk duydugumda asiri tepkisiz kalmistim, aylar gecince kafama dank etti neden? 2.kez para verilmis cunku. Ben abiye borctur verilir diye once onemsemedim ama olaylari idrak ettikce dolandirilan birinin, acgozlu birinin niye borclarini ustleniyoruz, 2 bebegimiz var diye dellendim, akilli olsaydi, açgözlü olmasaydida dolandirilmasaydi diye ama olan bize oldu. Dilerim siz toparlarsiniz.

Yani siz anormal degilsiniz ya da kotu anne degilsiniz, esinize guvenen bir kadinsiniz sadece, zaten guvenmeseniz neden evli olasiniz ki?

Gereksiz hassasiyet yapmışsınız. Evlenmeden önce ev almış olabilir ama bu gözü açıklıkla dolandırılmış olmasının borcu evlilik hayatınızda olmuş. Gayet de fikir beyan edip her şeyini satıp o borcu kapatacaksın diye diretebilsiniz.
Yalnız işiniz bundan sonra zor bu kadar inanmış bir adam aynı hatayı tekrar yapabilir.

Anladım toplam borç 2 milyon o da kardeşine yani

Bir de bankadaki 1 milyonu mu gitti?

Yapacak bir şey yok kardeşine bir şekilde öder artık daha kötü de olabilirmiş evler araba gidebilirmiş.
En azından akıllanmıştır

Evliliğim zarar görsün istemiyorum. Eşim depresyona sürüklensin istemiyorum çünkü 5 aylık bebeğim var . Mutlu bir anne babayı hakkediyor yavrum..
Yanı gecmıs olsun. En mantıklısı evı satıp borçtan kurtulmak.

Hiç üzülmeyin ona ,kendi etmiş kendi bulmuş; hatta iyi olmuş.Bu kadar para hırsının sonu hayır olmuyor zaten.Erken fark etmiş olacak en azından.

Bence hiç bi şey olmamış gibi yapın ben öyle yaptım. Bundan 4 sene önce filan eşim de ortalama bi araba parası kaybetti sizinki iki katı filan oluyo tabi. Hiçbir şey olmamış gibi yaptım. Yani risk şimdi almayacaksan ne zaman alacaksın gençsin ödersin demiştim. Ama benimki kendi kendine kaybetti aldığı tüyolar tutmadı filan gibi. Yoksa şunu yatır bunu yatırlı bi şey degildi. Üzgün durmayın. Sat bi ev öde cana geleceğine mala gelsin diyerek. Ama bir yerde dipnot olarak bırak bu işi de diyin. Zaten akıllı bir adamsa hatasından ders alacaktır. Değilse zaten bi yerde tekrar patlayacaktır siz ne yaparsanız yapın.

Back
X