Hep uzaktan seyreden olmak

Nazeninne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013
82
26
88
Hep aynı şeyler ama içim sıkılıyor kızlar. Başkaları hayallerimi yaşarken ağlayan yine ben. Ağlamaktan yoruldum. Gerçekten ne kadar çabalasam da olmuyor. İsteklerim hayallerim hep bana çok uzak. Oysa ki biliyorum hiç çaba göstermeyenler nasıl mutlu gülümsüyor hayata.

Zaten hep oyle degil midir? Ne icin cabalasak mal gibi ellerimiz bombos kaliriz ortada
Kafani yorma yalniz degilsin

Hep aynı şeyler ama içim sıkılıyor kızlar. Başkaları hayallerimi yaşarken ağlayan yine ben. Ağlamaktan yoruldum. Gerçekten ne kadar çabalasam da olmuyor. İsteklerim hayallerim hep bana çok uzak. Oysa ki biliyorum hiç çaba göstermeyenler nasıl mutlu gülümsüyor hayata.[/QUOT
hayatı fazla ciddiye alıyorsun bence.çok hafife al demiyorum ama biraz oluruna bırak.ne demişler su akar yolunu bulur.takma bu kadar,takarsan olmaz...

Ne kadar başkalarına değer verirsen iyi biri olursan hayat karşılığını böyle mi veriyor acaba. Bilmiyorum ki...

Hep kendimi avutmaktan da yoruldum. Olmuyor. Bekliyorum bekliyorum sadece bekliyorum. Tıpkı kafesteki kuş gibi kafesinde kendi kendine çırpınan ve yalnız.

Hep aynı şeyler ama içim sıkılıyor kızlar. Başkaları hayallerimi yaşarken ağlayan yine ben. Ağlamaktan yoruldum. Gerçekten ne kadar çabalasam da olmuyor. İsteklerim hayallerim hep bana çok uzak. Oysa ki biliyorum hiç çaba göstermeyenler nasıl mutlu gülümsüyor hayata.

Tam olarak öyle değil aslında.

Siz çok kafaya taktığınız için istediğiniz şeyleri istemsizce kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.

Hiç çaba harcamayıp mutlu olduğunu iddia ettiklerinizin bir kısmı sizden daha olumlu düşündüğü için hayallerine kavuşuyor, bir kısmının da çabalamadığı sizin yanılgınız yani onlar da bedel ödüyor.

Bir de şu var.

"Ben hep kaybediyorum" düşüncesi çok negatif ve arabesk, böyle düşünerek kazanmak ütopik olur zaten.

Tamam birden aksini düşünüp kendinizi güdüleyemezsiniz ama en azından sürekli olumsuzu anmayı ve çağırmayı bırakarak bile hayatınızı bir nebze güzelleştirebilirsiniz, tecrübeyle sabittir.

evet hayat bazen cok acimasiz ola biliyor.ama umudu kayb etmemek lazim.bir caresi bulunur elbet her seyin.

Otuz altı senelik hayatımda edindiğim tecrübelerden biri de neyin peşinden koşup onu kafanda yüceltmeyi bırakırsan hop diye sana geldiği. Bu kadar üstünde durmayın, elbet sizin için de açılacak kapılar vardır.

Dünyadaki en büyük adaletsizlik; Senin çok istediğin bişeyi başkasının çaba sarfetmeden ulaşabiliyor olması...
Bu sözü çok sewerim. Yazınızı okuyunca aklıma geldi.

Başkalarının kendi hayalleri, hayatı ve mutluluğu için çabalamadıklarını nerden biliyorsunuz? Bitiyorum kendi sorunlarından dolayı başkalarını ve hayatlarını iğneleyen insanlara. Onların mutluluğundan size ne, sizin mutsuzluğunuzdan onlara ne? Bence başkalarının mutlu veya mutsuz hayatlarına yorum yapmak yerine kendi hayatınıza odaklanın.

Seni cok iyi anliyorum cnm.. ben hayatimda ne icin fedakarlik yapmisam, ne icin mucadele etmissem, hepsini gelip benim yerime baskalari yasadi ve yasiyorda.. hemde benim sarf etmis oldugum mucadeleyi gerceklestirmeden, kolay bir sekilde.. bilmem anlatabildimmi.. olay ben kotu oldum, ben yiprandim.. takmamaya calisiyorum... Cok mucadeleci bir insanimdir, hedefime ulasmadan hic birseyin pesini birakmam .. ornek verecek olursam diplomasi olanlar is bulamiyor, diplomasi olmayanlar en guzel islerin sahibi oluyor.. adaletsiz dunya..

Dünya adaletli bi yer değil kimsede bize bunu vadetmedi diil mi ? Böyle bi beklentiye girmek neden ? Sizden daha iyi şartlarda olanları görüp üzülmek yerine daha kötü şartlarda olup savaşın ortasında bi lokma ekmek bulamayan yaşama hakkı tanınmayan insanları düşünüp sükrettiniz mi hiç ? Yada o mutlu oldugunu düşündüğümüz insanlarin içlerinde ne yasadigini bilebilir misiniz ? Herkesin bir derdi var en iyi sartlarda olanlarin bile.. Hala nefes alabiliyorken umut var yani geç değil hiç bisey için umutsuzluk mutsuzluk getirir her zaman..

Kıskanmak, haset etmekle imrenmek arasında fark vardır.
Ve ben konunuzu okuduğumda ilk gruba dahil olduğunuzu düşündüm.
Belki başkalarında olana değil de kendiniz için olabilecekler hakkında çabalamak daha mantıklı bir harekettir.
Başkası için bin, kendiniz için bir isterseniz daha iyi olur.

Hic caba gostermeyenleri siz bence farkli algiliyosunz.
Onlar caba gostermemek degilde, daha cok hayati akisina birakmayi ogrenmis kisilerdir.
Sizde denemelisiniz bunu.
Kotu biseymi oldu? Cok cok kotu biseymi oldu? Seher vaktinden once her gece cok cok karanlik coker, ama sonra gunes dogar..

Neden bu kadar umutsuzsunuz ki?
Bazı meselelere bu kadar kafayı takarsanız,yarın için endişelenirseniz bugünü nasıl yaşayacaksınız?
Birazcık akışına bırakın her şeyi

Sizinle ayni hisleri paylasiyorum.

Ozellikle ask konusunda.
Kimsenin acigini aramiyorum, dedikodu yapmiyorum, hirsli degilim, rekabeti sevmem, nispet de yapmam.
Ama bu olumsuz ozelliklerin hepsine sahip bir kiz taniyorum ve cok mutlu gorunuyor. Sozlusu el ustunde tutuyor. Surekli tebessum halinde ve ne kadar sevildigini, ne cok gezip eglendigini, bol bol para harcadigini anlatiyor.

Cok sukur saglikliyim, basariliyim da ama cok mutsuzum.

Bir adami sevdim, bunu yazarken bile ruhum titriyor. Hala selamlasma evresine gelemedik. Baskasi olsaydi evlenme teklifi bile almisti :(

Sanssiz miyim neyim of

Back
X