- 26 Mart 2015
- 87
- 37
- 88
- Konu Sahibi mucizeolacak
-
Olayı maratona çevirmedim aslında bilinçsiz olarak öyle davranıyor da olabilirim amaBen gerçek ve sağlıklı bir ilişkide peşinden koşmalar vs ler olmayacağını düşünüyorum. Planlar, hesaplar ile ilişki yürümez. Ulaşılamaz olsanız da eninde sonunda ilişkiye devam edecekseniz ulaşılabilir bir hale geleceksiniz zaten, siz paylaşımları ve sevgiyi büyütmez olayı maratona çevirirseniz ya karşınızdakinin nefesi biter ya da maraton...
Çok haklısınız artık objektif olamıyorum ilişkinin başında renkli bi insan sayılırım hayatım kendi başıma bile çok eğlenceli ilerliyor sonradan ilgiye alıştığımda ve o ilgi hafif de olsa azalınca kaybetme korkusu devreye giriyor hep terkedilme hissinden belkiBence objektif değilsiniz.
'En kotu ozelligim herkesi kendim gibi iyi zannetmem' diyen kadınların cümlelerini kurmuşsunuz. Öncelikle kendinize dürüst olun ve ilişkilerde yaptiginiz hataları farkına varın ki düzeltmenin bir yolunu bulun.
Karşı taraf en çok neyden şikayet ederdi yani?
Ben çok sevdim,ondan kaçtı gibi seyler bana mantıklı gelmiyor. 27 yaşındayım , ne ilişkiler geldi geçti, tatil aşkları , okul asklari, ciddi ilişkiler, öylesine flortler... Hep bir taraf sevgisini belli edince diğer taraf da sevgisini belli ederdi, bir taraf sevince karşı taraf da çok severdi. Hatta 'ilgi gösterince kaçtı 'dan ziyade ilgi gösterip benimseyince daha aşk dolu olunurdu.
Acaba siz sevgiyi vermeyi başka şeyle karıstiriyor olmayasıniz?
Mesela siz sevgimi verdim diyorsunuzdur o bunu 'beni boguyor' olarak anlıyordur...
Dediğim gibi, daha mutlu ilişkiler için önce kendinizi tanıyın eksik ve tam yonlerinizle. Karşı taraf ilk zamanda peşimden kosuyir demiştiniz. Hangi huyunuz yüzünden mesela? Hangi ozelliginizi en çok beğenirlerdi? Peki zaman içinde siz o özelliğini bıraktıniz mi?
Mesela benim yabancı uyruklu bir sevgilim vardı, İstanbul'da tanışmıştık. Özgür, hayat dolu, eğlenceli bir adamdı. İlk günden aşık olduk karşılıklı. Ama meğerse sadece tatillerde öyleymiş. 15 yıllık mortgage kredisi ile ev almış kendi ülkesinde, aşırı planlı , programlı, spontane şeylerden nefret eden bir insanmış. Eglenceli-birlikte dünyayı keşfedecek bir adam degil de mantık çerçevesinde birliktelik yaşanacak bir adammış :)
Zamanla ona olan ilgim gitmişti mesela.
Peki amiyane tabirle sizi "sallamayan" birisi için de geçerli mi bu sevgi belirtme? Yani size yeteri kadar ilgi duymayan birini aynı şekilde umursamaz davranarak mı tavlayabiliriz,yoksa açık ve net sevgimizi belli ederek mi? Cevaplarsanız sevinirim. Sevgiler...Bence objektif değilsiniz.
'En kotu ozelligim herkesi kendim gibi iyi zannetmem' diyen kadınların cümlelerini kurmuşsunuz. Öncelikle kendinize dürüst olun ve ilişkilerde yaptiginiz hataları farkına varın ki düzeltmenin bir yolunu bulun.
Karşı taraf en çok neyden şikayet ederdi yani?
Ben çok sevdim,ondan kaçtı gibi seyler bana mantıklı gelmiyor. 27 yaşındayım , ne ilişkiler geldi geçti, tatil aşkları , okul asklari, ciddi ilişkiler, öylesine flortler... Hep bir taraf sevgisini belli edince diğer taraf da sevgisini belli ederdi, bir taraf sevince karşı taraf da çok severdi. Hatta 'ilgi gösterince kaçtı 'dan ziyade ilgi gösterip benimseyince daha aşk dolu olunurdu.
Acaba siz sevgiyi vermeyi başka şeyle karıstiriyor olmayasıniz?
Mesela siz sevgimi verdim diyorsunuzdur o bunu 'beni boguyor' olarak anlıyordur...
Dediğim gibi, daha mutlu ilişkiler için önce kendinizi tanıyın eksik ve tam yonlerinizle. Karşı taraf ilk zamanda peşimden kosuyir demiştiniz. Hangi huyunuz yüzünden mesela? Hangi ozelliginizi en çok beğenirlerdi? Peki zaman içinde siz o özelliğini bıraktıniz mi?
Mesela benim yabancı uyruklu bir sevgilim vardı, İstanbul'da tanışmıştık. Özgür, hayat dolu, eğlenceli bir adamdı. İlk günden aşık olduk karşılıklı. Ama meğerse sadece tatillerde öyleymiş. 15 yıllık mortgage kredisi ile ev almış kendi ülkesinde, aşırı planlı , programlı, spontane şeylerden nefret eden bir insanmış. Eglenceli-birlikte dünyayı keşfedecek bir adam degil de mantık çerçevesinde birliktelik yaşanacak bir adammış :)
Zamanla ona olan ilgim gitmişti mesela.
Evet çok fazla alttan alıyorum ama özellikle öyle tipler girmiyor hayatıma tersine düşününce egosu yüksek insanlar zaten güven patlaması yaşayan insanlar başta da sonda da öyleler . Çok iyiyim demiyorum ama çok kötü de değilim düzeltebilceğime dair bi umudum var hala , çok fazla negatif de değilim ama bu konu böyle giderse otomatik düşünceler yerleşiyor bu konuda daha güvensiz hissediyorumSizin gibi birisi yakın arkadaşımdı,aşağılık kompleksi vardı,özgüvensizdi,toplumda ezikleri seçerdi beni aldatmasın terketmesin diye sonra birlikte oldukları erkekler özgüven patlaması yaşar terkederlerdi bunuben terapi almanızı öneririm o arkadaşımla da görüşmüyoruz fazlasıyla negatif olduğu için beni de kendisinden soğuttu. Sorununuz kendinizle,şu ben çok iyiyim safsatasından da kurtulun,kendi patolojinize hizmet ettiğiniz için o kadar alttan alıyorsunuz,gerçekten iyi filan değilsiniz.
En iyisi kendini bir şey sanan insanlardan uzak durmak bence.Evet çok fazla alttan alıyorum ama özellikle öyle tipler girmiyor hayatıma tersine düşününce egosu yüksek insanlar zaten güven patlaması yaşayan insanlar başta da sonda da öyleler . Çok iyiyim demiyorum ama çok kötü de değilim düzeltebilceğime dair bi umudum var hala , çok fazla negatif de değilim ama bu konu böyle giderse otomatik düşünceler yerleşiyor bu konuda daha güvensiz hissediyorum
Kaybetme korkusu olunca ne yapıyorsunuz?Çok haklısınız artık objektif olamıyorum ilişkinin başında renkli bi insan sayılırım hayatım kendi başıma bile çok eğlenceli ilerliyor sonradan ilgiye alıştığımda ve o ilgi hafif de olsa azalınca kaybetme korkusu devreye giriyor hep terkedilme hissinden belki
Çok haklısınız ben bu şekilde kim iyi kim egolu ayırt edemiyorum hep benim suçum algısındayımEn iyisi kendini bir şey sanan insanlardan uzak durmak bence.
Ne kadar güzel analiz ettiniz duygulandım en son yazdığınız gibi ilk günlerin hatrına devam ediyorum devam etmemesi gereken bir ilişkiyi sürdürmeye çalışıyorum sonuç hep aynı . Terkedilme psikolojisine girince daha çok merak ediyorum kontrol etmeye çalışıyorum daha çok trip atıyorumKaybetme korkusu olunca ne yapıyorsunuz?
Ağlıyor musunuz? Kıskançlık krizlerine mi giriyorsunuz? Günlerce trip mi atiyorsunuz?
Bu hareketleriniz de soğutuyor olabilir insanları. Çünkü tüm ilişkileriniz aynı şekilde sonlaniyor . Ya hep tornadan çıkmış gibi aynı adamları bulmussunuz demek ki, ya da sizde var karşı tarafı rahatsız eden birşeyler...
Cicim aylarında çok neşeli olan, bana pozitif enerji veren birisi bir süre sonra ağlak, depresif , devamlı sitem eden birine dönüşse ben de iliskimi sürdürmek istemem asla. Bir senede böyle olduysa evlensem ne olur acaba diye korkarım.
Ayrıca hep terkediyorsaniz belki de biten bir ilişkiyi bitirmeyi bilmiyorsunuzdur. Kendine saygısı olan insan zaten mutsuz oldugu, her gün tatsızlık yaşadığı ilişkiyi sorgular ve bir süre sonra - belki birkaç şans vermeden sonra- bitirir.
Belki de siz mutlu geçen ilk günlerin hatrina onca kötü güne, ilgisizliğe, hakarete vs katlanıyor, berbat ve mutsuz bir ilişkiyi sündüre sündure devam ettirmeye devam ediyor, karşı taraf bitirdiğinde de sanki hersey rüya gibiyken sizi bir anda bırakmış gibi terkedilme psikolojisine giriyor olabilirsiniz.
Bana öyle gibi geldi
Valla nicedays çok ilginç yazdığın çünkü beni sallamayan bir insanla ben neden sevgili olayim ki?Peki amiyane tabirle sizi "sallamayan" birisi için de geçerli mi bu sevgi belirtme? Yani size yeteri kadar ilgi duymayan birini aynı şekilde umursamaz davranarak mı tavlayabiliriz,yoksa açık ve net sevgimizi belli ederek mi? Cevaplarsanız sevinirim. Sevgiler...
çok güzel analiz ettiniz teşekkür ederim yazdıklarınızın hepsi doğru hepsi , nasıl düzelecek bilmiyorum ama hatalı davranıp karşı tarafı boğuyorum bu şekilde ayrılıktan sonra da hatamı farkedip hem ayrılığa üzülüyorum üstüne bi de suçluluk psikolojisine girdiğim için dayanamıyorum kendimeBu konuda şöyle söyleyebilirim. Aslında ben çok iyiydim o yüzden bitti diye birşey yok. İlişkinin başıyla sonu arasındaki farka bakmak lazım. Siz terkedilme korkusuna o kadar odaklanıyorsunuz ki ilişkiyi normal seyrinde yürütemiyorsunuz. Arada olan ufak tefek problemler bile bu sebepten büyüyor çözme yoluna gitmekten ziyade ayrılmamanın yollarını düşünüyorsunuz. Bu yüzden de ilişki yalpalıyor ve sorun yumağına dönüyor. Belki karşıdaki size şans veriyordur kendince bakıyorki düzelen yok ayrılmayı seçiyor. Siz bu detayları görmezden gelip sırf baştaki güzel günleri yeniden yaşamak istediğiniz biraz da alışkanlık sebebiyle katlanmayı seçiyorsunuz. Sorunlar öylece durmuş oluyor sonrada herşey güzelken bitmiş gibi geliyor. Olayın bütünü değil detayları ı önemli bazen, bazende tam tersi. Şu varki kimse çok iyi diye terkedilmez. ( aldatılmak farklı bir durum o ayrı) benimde terkettiğim biri oldu o kadar boğuyor ve sorguluyorduki sorsan çok sevmiştir de ben gitmişimdir yok öyle bir dünya maalesef
Doğru kişi geldiğinde bunları sorgulamanıza bile gerek kalmayacak. Öncekiler tam olarak ruh eşiniz değildi öyle düşünün. Benimde eski ilişkilerim aynı şekilde bitti bazen bana yapıldı ben bitirdim. Tek çözümü fazla duygusal takılmamak. O zaman kırılacak çok şey oluyor bu da maalesef sizin durumunuza sebep oluyor.çok güzel analiz ettiniz teşekkür ederim yazdıklarınızın hepsi doğru hepsi , nasıl düzelecek bilmiyorum ama hatalı davranıp karşı tarafı boğuyorum bu şekilde ayrılıktan sonra da hatamı farkedip hem ayrılığa üzülüyorum üstüne bi de suçluluk psikolojisine girdiğim için dayanamıyorum kendime
çok haklısınız duygusallıktan uzak durmalıyım başka çarem de yok bu kadar düşünmenin takılmanın tek getirisi kendine güvenini kaybetmekDoğru kişi geldiğinde bunları sorgulamanıza bile gerek kalmayacak. Öncekiler tam olarak ruh eşiniz değildi öyle düşünün. Benimde eski ilişkilerim aynı şekilde bitti bazen bana yapıldı ben bitirdim. Tek çözümü fazla duygusal takılmamak. O zaman kırılacak çok şey oluyor bu da maalesef sizin durumunuza sebep oluyor.
Kabul ediyorum artık ama nereye kadar böyle sanki en doğru adam bile bizim karşımızda farklı oluyor bu kadar dürüstlük kafeste keklik imajı veriyor
Karşımızdaki bunu anlasa ve kıymetini bilseKabul ediyorum artık ama nereye kadar böyle sanki en doğru adam bile bizim karşımızda farklı oluyor bu kadar dürüstlük kafeste keklik imajı veriyor
Kabul ediyorum artık ama nereye kadar böyle sanki en doğru adam bile bizim karşımızda farklı oluyor bu kadar dürüstlük kafeste keklik imajı veriyor
:) çok doğru zaten yalan söylemeyelim ama bu kadar canım yanmamalı bi yerde bi hata yapıyorumÇok için dışın bir
Bunun zararı olmuyor mu ?
Diyenler olur hep bana
Bende yalandan öleceğime
Doğruluktan ölmek tercihim derim
bunu anlayan bi insan olmaaycakKarşımızdaki bunu anlasa ve kıymetini bilse
Günümüzde bulması zor olan güven
Son damlasına kadar bizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?