- 7 Nisan 2017
- 1.034
- 1.809
- 48
- 36
- Konu Sahibi Olakimefta
-
Zaten psikologa gidiyorum ama bir suru sorunum var duan adım adım seklinde yuruyor ve ilerleyen zamanlarda konusalim dedi ama bu halim beni bitiriyorPsikolojik destek şart. Burada verilecek tavsiyeler havada kalacak gibi geliyor. Muhtemelen uygulamaya geciremeyeceksiniz.
Uzun süreli bi ilişkiden yeni mi çıktınız peki?Merhaba hanimlar farkindayim hergun konu aciyorun ama zaten cevrende anlatacagim kimse olmayinca solugu burada aliyorum
Bu sekikde yorum yapacakların okumadan geçmesi ricamdır
Konuya gelecek olursam ne zamandan beridir böyleyim hatırlamıyorum ama uzun bir süredir attığım her adımda başkalarına hesap vermek zorubdaymisim gibi attığım her adında birilerine haber veriyorum yada obaylatma ihtiyacı hissediyorum
Örnek vermek gerekirse misal bi sure once bi tanidigim araciligiyla bi ise başvurmuştum ses seda yok arayıp sorsam sanki aracı kidiyi mahcup edecekmisim gibi hissediyorum arayacagim her zamsn o kisiyi arayip abi arayayim mi arasam uygun duser mi bilmem ne diye soruyorum
Yada gecen gun bi tanidikla lonusunca ise ihtiyacin varsa bi bakalim dedi bende kisiyi pek tanimiyirum hemen bi arkadasima soyledim
Yada biri benden hoslansa yada girusmek istedigini söylese illa birine soyleme ihtiyaci hissediyorum ama bu soylemede paylasma ddgilde hesap verme icgudusu gibi
Son olarak bugun bekledigim isle ilgilenen kisi is degisikligiyle baska bir yere gidecekmis ve tahminimce artik olmayacak gibi gorunuyor bendd araci kisiye sordum iste arayip hayirli olsun demem ilgilendigi icin tesekkur etmem gerekir mi falan dedim
O kiside bekle ben arayip sorayin isle ilgile falan sonra bakarsin falan dedi ama sanki onay bekleme ic gudusuyle aradim o kisiden haber gelmeden aradim
Tesekkur ettim hayirli olsun dedim falan sonra araci olan tanidiga mesaj attim ben aradim konustum isle ilgilide soyle soyle dedi diye
Mesaji gormus ama cevap vermedi ayip mi oldu keske yapmasaydim niye beklemedim falan diye yedim bitirdim kendimi
Bu arada yasim 29 ve bu ruh hali beni cok yipratiyor psikologa gidiyorum bu durumu anlattim ama bu kinuyla ilgili ilerleyen zamsnlarda konusalim dedi am bu durum gunden gune beni yipratiyor
Kendi basima bir karar alsam kimseye sormadan hareket etsem sanki felaketim olacakmis gibi hissediyorum o gun uykum gelmiyor kendimi yeyip bitiriyorum bu durumu yasayan var mi aranizda var ise bu durumu nasil yendiniz
Bende sizin gibi dusundum bir haftafir falan artik aldigim kararlarda attigim adimlarda kimseye haber vermiyicdm diyorum ama yok illa bi sekilde soylemis bulunuyorumBişeyi yenmenin ilk ve en önemli adımı farkındalık ikinci adımı da artık o davranışı yapmamak. Bu kadar basit aslında, birine her bişey sorasın geldiğinde dur ve yapma. Felaket falan olmayacak korkma.
Özgüven eksikligi konusundaki düşüncemi psikologla paylastin ama geldiginden beri seni gozlemliyorum ve senin özgüven eksikligiyle ilgili bir sorunun oldugunu dusunmuyorumÖzgüven eksikliğin var.yetiştirilme tarzınla alakalımı acaba.bazen kız çocuklarını pasif yetiştiriyo ya aileler ondan dedim.ama en azından farkındasın durumunun bu iyi bişey aşabilirsin bence
Uzun sureliyi bırakindan kimseyle çıkmadim sindiye kadarUzun süreli bi ilişkiden yeni mi çıktınız peki?
Ozgüven sikintım oldugunu bendd dusunuyordum ama psikologla bu konuyla ilgili konusunca beni gozlemledigini ve özguven problemine dair birsey gormedigini soylediÖzgüven sorununuz var sanırım. Hata yapmamak için onaylanmayı bekliyorsunuz, kendinize güvenmediğiniz için de hata yapacağınızı düşünüyorsunuz.
Birşey yapmadan önce şöyle düşünün ben bu konuda yanlış yaparsam ne kaybederim, sonu ne olur, çok mu önemli, bundan bir 5 yıl sonra bu olayı hatırlayacak mıyım?
Bu hata yapmanızın önemsiz olduğunu düşünmenize yardım edebilir.
Ben zaten söylediklerini dikkate alıyorum o şekilde hareket etmeye özen gosteriyorumMadem psikoloğa gidiyorsunuz acaba yönlendirmelerine kıymet verip en azından bir süre kendinizi ona emanet etseniz?
Yada kendinizi emanet edebileceğiniz güvendiğiniz bir psikolog bulsanız?
Şu yaptığınız kafanızı daha çok karıştırıp ilerlemenize engel olabilir sanki...
bunu doktoruna da soyle beni cok yipratiyor deMerhaba hanimlar farkindayim hergun konu aciyorun ama zaten cevrende anlatacagim kimse olmayinca solugu burada aliyorum
Bu sekikde yorum yapacakların okumadan geçmesi ricamdır
Konuya gelecek olursam ne zamandan beridir böyleyim hatırlamıyorum ama uzun bir süredir attığım her adımda başkalarına hesap vermek zorubdaymisim gibi attığım her adında birilerine haber veriyorum yada obaylatma ihtiyacı hissediyorum
Örnek vermek gerekirse misal bi sure once bi tanidigim araciligiyla bi ise başvurmuştum ses seda yok arayıp sorsam sanki aracı kidiyi mahcup edecekmisim gibi hissediyorum arayacagim her zamsn o kisiyi arayip abi arayayim mi arasam uygun duser mi bilmem ne diye soruyorum
Yada gecen gun bi tanidikla lonusunca ise ihtiyacin varsa bi bakalim dedi bende kisiyi pek tanimiyirum hemen bi arkadasima soyledim
Yada biri benden hoslansa yada girusmek istedigini söylese illa birine soyleme ihtiyaci hissediyorum ama bu soylemede paylasma ddgilde hesap verme icgudusu gibi
Son olarak bugun bekledigim isle ilgilenen kisi is degisikligiyle baska bir yere gidecekmis ve tahminimce artik olmayacak gibi gorunuyor bendd araci kisiye sordum iste arayip hayirli olsun demem ilgilendigi icin tesekkur etmem gerekir mi falan dedim
O kiside bekle ben arayip sorayin isle ilgile falan sonra bakarsin falan dedi ama sanki onay bekleme ic gudusuyle aradim o kisiden haber gelmeden aradim
Tesekkur ettim hayirli olsun dedim falan sonra araci olan tanidiga mesaj attim ben aradim konustum isle ilgilide soyle soyle dedi diye
Mesaji gormus ama cevap vermedi ayip mi oldu keske yapmasaydim niye beklemedim falan diye yedim bitirdim kendimi
Bu arada yasim 29 ve bu ruh hali beni cok yipratiyor psikologa gidiyorum bu durumu anlattim ama bu kinuyla ilgili ilerleyen zamsnlarda konusalim dedi am bu durum gunden gune beni yipratiyor
Kendi basima bir karar alsam kimseye sormadan hareket etsem sanki felaketim olacakmis gibi hissediyorum o gun uykum gelmiyor kendimi yeyip bitiriyorum bu durumu yasayan var mi aranizda var ise bu durumu nasil yendiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?