Her Adımımı Başkasına Haber Verme Dürtüsü

Baktın ki birilerine söylemek istiyosun; hemen uzaklaş, bir şeylerle meşgul ol, yemek ye... bir de kendini buna çok inandırmışsın. İnkar et öyle biri değilim de, yapmayacağım de. Ve kendini ödüllendir yapmadığında.

onaylanma ihtiyacı var demekki. yetistiğiniz ortamda sürekli her yaptıgınız elestirildimi

Elestirilme korkusu, takdir edilme ihtiyaci eksik bence. Cocuklugunuza bi inelim :)) aileniz tarafindan veya arkadaslariniz cok elestri aldiginiz yada sizinle dalga gecildigi bi zaman oldu mu?

onaylanma ihtiyacı var demekki. yetistiğiniz ortamda sürekli her yaptıgınız elestirildimi
Çocukluğumdada çok fazla eleştirildim hala elestiriliyorum maalesef

Elestitide dedigim yani keske hatalarimdan dolayi olsa sacimi toplama seklimden giydigim kiyafetlerin renklerine cantamdan ayakkabima herkes bende elestirecek birsey buluyor

Kendimi sartlandiriyorum yapmayacagim kimseye soylemeyecdgim diye ama bi bakiyorum kacirivermisim agzindan söylemişim

Yemek konusunda zaten ne zamsn sikılip bunalsam yemege sariyorun kilolarim aldi basini gitti ama diger dediklerinizi goz onunde bulunduracagim

Kitap okuyorum normalde eskiden cok okurdum kisisel gelisim ama sanki kisiden cok farkli bir kisilik olusturmasini yada olmayacak seyleri oldurmaya xalisiyorlarmis gibi geliyordu kisisel gelisim kitaplarini okumaktan vazgectim

Bu dediginizi bende dusundum belkide hakli olabilirsinjz belki soruuluk almaktan kactigim için baskalarindan onay bekliyor olabilirim

Fazla temkinliyim maalesef birseyi yapmadan once defalarca kez dusunuyirum onemli bir mevxuysa mutlaka bir kac kusiye sorup onaylarinj bekliyirum ama kucuk kararlarda ve emin olduklarinda dahi tereddutluyum

Mesela bugun aradigim insani sadecd tesekkur etmek ve yeni gorevi icin hayirli olsun temennisinde bulunmak icin aradim ama sanki kendimi araci kisiyi mahcup etmisim gibi hissettim bi utandim bi mahcup oldum gerildim kendime kizdin

Iste bu tarz seyleri atmak istiyorum ben kotu birsey yapmadim ki

Inşallah degildir ya bi suru sıkintınin arasinda bari bu eksik kalsin

Bende dahil bir çok kişinin psikolojisi normal değil
Bu insana istemsiz bir rahatlama hissi veriyor
Kimi panik kimi manik kimi okb kimi depresif kimi asosyal daha neler neler

Bende dahil bir çok kişinin psikolojisi normal değil
Bu insana istemsiz bir rahatlama hissi veriyor
Kimi panik kimi manik kimi okb kimi depresif kimi asosyal daha neler neler
Nasil bir çagdaysak saglam bi insan kalmadi herkeste bi sıkıntı

Bu dediginizi defalarca kez yasadim etkisi varsa muhtemelen onunla alakali olabilir
Karar alma mekanizmani bozmuslar
Ne zaman ki başkalarının kararlari yuzunden hayatinin yanlislarini yaparsan o zaman 'ye ter be başlarım size'diyebilirsin
O raddeye gelmeden hal etmeye bak...

Uzun sureliyi bırakindan kimseyle çıkmadim sindiye kadar
Psikologtan destek almakta fayda var, uzun ilişki sonrasında bazı insanlarda olur ya her yaptığını haber verme dürtüsü, eksikliği, ama ilişkiniz de olmamış, belki bu yüzdendir diye düşündüm.

Iste tam olarak bundan bence. Muhtemelen simdi elestiri aldiginda cabuk sinirleniyor, yada tahammul edemiyorsun?

Oy oy, hakkaten ömür geçmez böyle... çok yıpranırsınız. Bir anda beyininizden onca detay geçiyor, aşırı yüklenme yapar bu zamanla.

İnceliğiniz güzel ama bu dünyada hiç pratik değil. Kim bu kadar detay düşünür diğerini kırmayayım diye. İnsanların böyle olmadığını hatırlatın kendinize. Kendiniz gibi olun, özgürleşin inşallah. Zaten belli, hiç tartmadan iş yapacak, gönül kıracak biri olmazsınız siz kolay kolay... Sadece kendinizi aşırı detaycılıkda yormayı bırakın.

Bir arkadaşın dediği gibi, muhtemelen sizi sık eleştiren kuralcı birileri bu duruma sebebiyet vermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…