- 17 Ekim 2016
- 598
- 935
- 33
- Konu Sahibi Olakimefta
-
Merhaba hanimlar farkindayim hergun konu aciyorun ama zaten cevrende anlatacagim kimse olmayinca solugu burada aliyorum
Bu sekikde yorum yapacakların okumadan geçmesi ricamdır
Konuya gelecek olursam ne zamandan beridir böyleyim hatırlamıyorum ama uzun bir süredir attığım her adımda başkalarına hesap vermek zorubdaymisim gibi attığım her adında birilerine haber veriyorum yada obaylatma ihtiyacı hissediyorum
Örnek vermek gerekirse misal bi sure once bi tanidigim araciligiyla bi ise başvurmuştum ses seda yok arayıp sorsam sanki aracı kidiyi mahcup edecekmisim gibi hissediyorum arayacagim her zamsn o kisiyi arayip abi arayayim mi arasam uygun duser mi bilmem ne diye soruyorum
Yada gecen gun bi tanidikla lonusunca ise ihtiyacin varsa bi bakalim dedi bende kisiyi pek tanimiyirum hemen bi arkadasima soyledim
Yada biri benden hoslansa yada girusmek istedigini söylese illa birine soyleme ihtiyaci hissediyorum ama bu soylemede paylasma ddgilde hesap verme icgudusu gibi
Son olarak bugun bekledigim isle ilgilenen kisi is degisikligiyle baska bir yere gidecekmis ve tahminimce artik olmayacak gibi gorunuyor bendd araci kisiye sordum iste arayip hayirli olsun demem ilgilendigi icin tesekkur etmem gerekir mi falan dedim
O kiside bekle ben arayip sorayin isle ilgile falan sonra bakarsin falan dedi ama sanki onay bekleme ic gudusuyle aradim o kisiden haber gelmeden aradim
Tesekkur ettim hayirli olsun dedim falan sonra araci olan tanidiga mesaj attim ben aradim konustum isle ilgilide soyle soyle dedi diye
Mesaji gormus ama cevap vermedi ayip mi oldu keske yapmasaydim niye beklemedim falan diye yedim bitirdim kendimi
Bu arada yasim 29 ve bu ruh hali beni cok yipratiyor psikologa gidiyorum bu durumu anlattim ama bu kinuyla ilgili ilerleyen zamsnlarda konusalim dedi am bu durum gunden gune beni yipratiyor
Kendi basima bir karar alsam kimseye sormadan hareket etsem sanki felaketim olacakmis gibi hissediyorum o gun uykum gelmiyor kendimi yeyip bitiriyorum bu durumu yasayan var mi aranizda var ise bu durumu nasil yendiniz
Elestirilme korkusu, takdir edilme ihtiyaci eksik bence. Cocuklugunuza bi inelim :)) aileniz tarafindan veya arkadaslariniz cok elestri aldiginiz yada sizinle dalga gecildigi bi zaman oldu mu?
Çocukluğumdada çok fazla eleştirildim hala elestiriliyorum maalesefonaylanma ihtiyacı var demekki. yetistiğiniz ortamda sürekli her yaptıgınız elestirildimi
Kendimi sartlandiriyorum yapmayacagim kimseye soylemeyecdgim diye ama bi bakiyorum kacirivermisim agzindan söylemişimBaktın ki birilerine söylemek istiyosun; hemen uzaklaş, bir şeylerle meşgul ol, yemek ye... bir de kendini buna çok inandırmışsın. İnkar et öyle biri değilim de, yapmayacağım de. Ve kendini ödüllendir yapmadığında.
Kitap okuyorum normalde eskiden cok okurdum kisisel gelisim ama sanki kisiden cok farkli bir kisilik olusturmasini yada olmayacak seyleri oldurmaya xalisiyorlarmis gibi geliyordu kisisel gelisim kitaplarini okumaktan vazgectimcanım merhaba, kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin. Hayatına kitabı sok. Ben de senin gibiydim. geçmişte de dramatik birçok şey yaşadım. benim psikologla tanışmam pek bir işe yaramadı. Kendi kendimi kendim tedavi ettim. Sizin psikoloğunuz belki iyidir. Kitabı hayatınıza katmanızı tavsiye ederim.
Bu dediginizi bende dusundum belkide hakli olabilirsinjz belki soruuluk almaktan kactigim için baskalarindan onay bekliyor olabilirimBence sorumluluk almak istemiyorsunuz. Farkında değilsiniz sanırım bunun ama tek başınıza karar alıp kötü sonuçlar doğurursa kendinizi suçlamaktan korkuyor olabilirsiniz. Neticede olumsuz sonuçlara sebep olan kararlarda topu başkalarına atmak hepimizi rahatlatır. Bunu farkinda olmadan ve sıkça yapıyor olabilirsiniz.
Fazla temkinliyim maalesef birseyi yapmadan once defalarca kez dusunuyirum onemli bir mevxuysa mutlaka bir kac kusiye sorup onaylarinj bekliyirum ama kucuk kararlarda ve emin olduklarinda dahi tereddutluyumÇok temkinli, aşırı kontrollü birine benziyorsunuz. Bir de kim ne düşünüre fazla önem veriyorsunuz.
Üzerine gitseniz. Doğru olduğuna inandığınız bişeyi yapın, amaan bu seferde 3. birine danışmayacağım diyerek, hızlıca eyleme geçin. Bişey olmadığını gördükçe özgüveniniz gelir bence. İnsan iç sesine, hislerine güvenmezse olur mu?
Bunu elbette, arama, teşekkür etme vs gibi şeylerde yapın yalnız. İnternetten tanıştığınız biriyle görüşürken değil meselaa.
Soyledim ama maddi manevi o kadar cok sorunum var ki konuyla ilgili adim adım ilerliyoruz buna ne zaman sira gelecek bilmiyorumbunu doktoruna da soyle beni cok yipratiyor de
Bu dediginizi defalarca kez yasadim etkisi varsa muhtemelen onunla alakali olabilirMuhtemelen ailen yada değer verdiğin birileri seni bu konuda baskilamislar
Suçlu hissetirmisler
Bu sekilde etkileri varmiydi bilmiyorum acikcasiOkb olabilir mi?
Mumkun bence cunku okbde biseyi yapmadan rahat edemez, huzursuz olursunuz.Bu sekilde etkileri varmiydi bilmiyorum acikcasi
Nasil bir çagdaysak saglam bi insan kalmadi herkeste bi sıkıntıBende dahil bir çok kişinin psikolojisi normal değil
Bu insana istemsiz bir rahatlama hissi veriyor
Kimi panik kimi manik kimi okb kimi depresif kimi asosyal daha neler neler
Karar alma mekanizmani bozmuslarBu dediginizi defalarca kez yasadim etkisi varsa muhtemelen onunla alakali olabilir
Psikologtan destek almakta fayda var, uzun ilişki sonrasında bazı insanlarda olur ya her yaptığını haber verme dürtüsü, eksikliği, ama ilişkiniz de olmamış, belki bu yüzdendir diye düşündüm.Uzun sureliyi bırakindan kimseyle çıkmadim sindiye kadar
Çocukluğumdada çok fazla eleştirildim hala elestiriliyorum maalesef
Elestitide dedigim yani keske hatalarimdan dolayi olsa sacimi toplama seklimden giydigim kiyafetlerin renklerine cantamdan ayakkabima herkes bende elestirecek birsey buluyor
Oy oy, hakkaten ömür geçmez böyle... çok yıpranırsınız. Bir anda beyininizden onca detay geçiyor, aşırı yüklenme yapar bu zamanla.Fazla temkinliyim maalesef birseyi yapmadan once defalarca kez dusunuyirum onemli bir mevxuysa mutlaka bir kac kusiye sorup onaylarinj bekliyirum ama kucuk kararlarda ve emin olduklarinda dahi tereddutluyum
Mesela bugun aradigim insani sadecd tesekkur etmek ve yeni gorevi icin hayirli olsun temennisinde bulunmak icin aradim ama sanki kendimi araci kisiyi mahcup etmisim gibi hissettim bi utandim bi mahcup oldum gerildim kendime kizdin
Iste bu tarz seyleri atmak istiyorum ben kotu birsey yapmadim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?