- 12 Temmuz 2011
- 1.824
- 3.942
- 333
- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
Cevapların tamamını okumadım ama kendi düşüncemi yazayım. Maalesef hayatını birden değiştirecek bir sihirli değnek yok. Bu herkes için geçerli, hiçbir şey mücadelesiz yoluna girmiyor. Şuan senin için yapılacak ilk iş bir işe girmen olmalı. Çocuk fikrini de bir süre ertele. Özetle şikayet edip durma canım eline hiçbir şey geçmez böyle. Kalk bir şeyler yap. Kayınvalidenin de her lafına bozulursan kafayı yersin bu tarz insanlara yapılacak en güzel şey onlara aldırmamak. Tabi bir de işe girersen gün boyu onları görmeyeceğin için tahammül düzeyin yükselir. Bu arada kayınvalide beni anneme şikayet ediyor da nedir? Annen de bi zahmet cevap versin kayınvalidene, benim kızımı bana şikayet etmeyin falan desin bence...
Benimde senden farkim yok aslina bakarsan soyleki bes senelik evliyim uc seeye yakin beraber oturduk sonra kv. Sevgili kizinin hasretine dayanamayip kizini buldugu sehre tasindik hatta aynj apartmana altli ustlude olsa evimizi ayirdim cok sukur sonrasinda bir sene sonra ev aldik dubleks alti onlarin ustu bizim iki katli apartman misali herseyimiz ayri bunada sukur ne diyeyim gerci suan alt kat yapim asamasinda o yuzden kv. Hanim kizinda kaliyor aradada alt kata tesrif ediyor ama mutfak banyosu yapimmasamasinda oldugu icin yukariya cikiyor geldidemi surat bes karis ne yemek yapar ne yardim eder dedigin gibi kendi cok tamammis gibi birde kizini ara davet eder onda uc cocuk bnde iki o zamanki curcunayi gor sen birde geldin madem gel yardim et butun gun oturur tekli koltuga ne yemek ne bulasiga yardim eder ustune ustluk ve kizinin eline ne varsa doke saca yer ickm gider oglu desen acar buzdolabi alir istedigini gecer koltuk doke doke yer hic evladim napiyosjn diyen yok kendi evinde mumkunmu asla yaptirmaz, kv desen bir yemek yapar yeminle on kere ardindan toplarim anlicagin olan bana olur birde cocuklarima arkalarindan toplamaktan onkarla ilgilenemem bir kac gun once baktim yine geldiler kiziyla.... bir arkadas var o gelicekmis bende ev darmadaginik evi toparliyorum surat astim sinirden deli oldum madem arkadasin gelicek kendi evinde agirla benim evime niye getiriyosun...ertesi gun tekrar yemege geldiler bu arda ekliyeyim iyi hazir yiyicilerdir evimde iki lokma pistimi yedikleri yetmiyormus gibi evinedd goturur kocalarinida cagirirlar evde bide kim onlara yemek hazirlicak dimi?konumuza donelim aksama baktim geldiler bende mutfaktayim yemek yapiyorum baktim hemen kuruldular ana kiz oturdular yemek bekliyorlar insan bir yardim edelim demezmi kir kat yabanci gelse evime yardim et icin pervane oluyorlar ben suratimi astim tek kelime etmedim cok zorlarina gitmis bir ara lavaboya girdim baktim pisir pisir arkamdan esjme sikayet ben bu eve hergunmu geliyorum diyor (minimum haftanin uc dort gunu burdalar)nesse yiyip icip gittiler arkalarindan temizleyen ben oldum esimle bir ara konustuk cok ayipladilar dedi inan cok uzuldum dedim asil kendileri ayiplanicak olan dedim annen geliyor bacin geliyor biride bir cop kaldirmadan yiyip icip gifiyor olan bana oluyor mutfakta dag gibi bulasik bir bucuk saat demek bu mutfak dedim sen icin guzel anan bacin geldilerdemi sohbetde guzel vana sor birde dedim....sesi cikmadi sende onlara gittigjn bir copu kaldirma dedi anca ben oyle terbiye edilmedim ben misafirlige gittigimde ev sahibinden cok is yaparim dedim ....iste bendede durum bu sen yine sukret kari kocalar bende tam aile boyu...ne diyeyim beterin beteri var bu halimizede sukurr
saat 10 oldu pijamaları giyip yatayım dedim kaynanam görümcemi aradı sesi odaya geliyo...hadi kızım gelin bugün gelemediniz..onlrad gezmedeymişler heralde dedim gelmezler ordan eve giderler yarım saat sora zil çaldı....görümceyle enişte...sinir sistemlerim hopladı...dokunsalar ağlayacak gibi oldum..5 dk falan durdum yanlarında odaya kaçtım ve şuan sinirden hüngür hüngür ağlıyorum...ben hergün gitsem annemlere olay yaratır evde kızı hergün burda...hiç iyi değilim ...eşimin umrunda değil onlarla oturuyo gülüp eğlenio karısı nerde diye düşünmüyo hiç galiba şuanda......kaynanam eminim şuan beni ayıplıyodur...allah kahretsin ben hergün onun kızınıda damadna hizmetmi edicem tetikte onları mı beklicem....ben napcamı bilmiyorum.....hakkımı helal etmiyorum hiçbirine...bana verilen sözler için
Onun eşide bi süre sonra sıkılacaktır merak etme uzun sürmez (yani inşallah) ama kızamam da açıkcası annesine geliyo
çok sağlıklı bir tavsiyemi bilmiyorum ama yerinde olsam yapacağımı yapar gideceğim yere gider ama asla ne eşimle ne kayınvalidemle kavgaya polemiğe girmezdim girer odama söylenmesinin bitmesini beklerdim
valla bi çıkarken kapı sesimi duyarlardı bide eşime mesaj atardım anneme gidiyom diye
kendi hayatımdan örnek vereyim çok basit ama benin banyonun havluluğu çubuk şeklinde tam kapının yadında kalkık bir haldeyken içeri dalarsam tam gözüme giriyo
kaç kerede uyardım
ama kayınvalidem her geldiğinde havluluğun çubuğunu açıp havlu asıyo kendii boyu kısa
oldu baya yine daldım banyoya çubuk burnuma çarpti oda abdest alıyo gittim bi tane bıçak aldım gacırt die söktüm havluluğu
napıyon dedi dedim dekor yapıyorum
canım artık şaşırmış kadın napcanı bilmiyo ...eşim ona demiş güya bikere sen kızını hergün görüyon ben ona izin veriom diye..ama eşimide takmıyo ki ....bide milletin yanında ben bişe demiyom demesi yokmu....görümcem hamile canım geldiği gibi yatıo kalkıp gidio bişe demiyorum bende....bazen gerçekten hasta oluyorm yapamıyorum kaynanam yapıo ozaman birsürü sölenio gençler oturuo ben dönüom diyor
Niye ağlıyorsun ki ağlamak sana ne kazandırır?
Hakkını helal etmesen ne olur çok mu umrunda onların?
Keyifler yerinde sen daha hizmetçilik ediyorsun.
Ben olsam giyer pijamalarımı yatarım.
Odaya mı geldiler pijamayla hatta iç çamaşırı falan giy
açık görsünler seni utanırlar belki..
Sanmıyorum geleceklerini sana kızmaya eşin gelir yanına
Ona da içini kus. Uykum var, hastayım senin annenin keyfinde değilim.
Git gülüş eğlen karım nasıldır diye düşünme.
Canın isteyince de sırnaşma bana.
Ben mutlu olmadıkça seni mutlu etmiycem çünkü.
Şimdi beni rahat bırak de!
İki at kendini yere. Bu nedir yahu?
Misafir davet eden ağırlasın madem pöff.
Sen erken yaşlanırsın ben sana diyim..
saat 10 oldu pijamaları giyip yatayım dedim kaynanam görümcemi aradı sesi odaya geliyo...hadi kızım gelin bugün gelemediniz..onlrad gezmedeymişler heralde dedim gelmezler ordan eve giderler yarım saat sora zil çaldı....görümceyle enişte...sinir sistemlerim hopladı...dokunsalar ağlayacak gibi oldum..5 dk falan durdum yanlarında odaya kaçtım ve şuan sinirden hüngür hüngür ağlıyorum...ben hergün gitsem annemlere olay yaratır evde kızı hergün burda...hiç iyi değilim ...eşimin umrunda değil onlarla oturuyo gülüp eğlenio karısı nerde diye düşünmüyo hiç galiba şuanda......kaynanam eminim şuan beni ayıplıyodur...allah kahretsin ben hergün onun kızınıda damadna hizmetmi edicem tetikte onları mı beklicem....ben napcamı bilmiyorum.....hakkımı helal etmiyorum hiçbirine...bana verilen sözler için
Niye ağlıyorsun ki ağlamak sana ne kazandırır?
Hakkını helal etmesen ne olur çok mu umrunda onların?
Keyifler yerinde sen daha hizmetçilik ediyorsun.
Ben olsam giyer pijamalarımı yatarım.
Odaya mı geldiler pijamayla hatta iç çamaşırı falan giy
açık görsünler seni utanırlar belki..
Sanmıyorum geleceklerini sana kızmaya eşin gelir yanına
Ona da içini kus. Uykum var, hastayım senin annenin keyfinde değilim.
Git gülüş eğlen karım nasıldır diye düşünme.
Canın isteyince de sırnaşma bana.
Ben mutlu olmadıkça seni mutlu etmiycem çünkü.
Şimdi beni rahat bırak de!
İki at kendini yere. Bu nedir yahu?
Misafir davet eden ağırlasın madem pöff.
Sen erken yaşlanırsın ben sana diyim..
Her sorununun altına, her cevabımızın karşılığı olarak "ama eşim iyi, ben ona kıyamıyorum" diyorsun ya. O kocan iyi falan değil. İşine yarıyorsun sadece. Evde huzursuzluk olmaması için arada yemliyor sadece. Yine kendini ve annesini düşündüğü için. Kayınvalidene kızıyorsun, kayınpedere, görümceye hatta enişteye kadar kızıyorsun ama burada tek suçlu var. Oda seni ezdiren, seni görmeyen eşin.
iyi değilim artık....ne dicemi bilemiyorum....eşim geldi azönce napıyon burda dedi öpmeye falan kalkıştı bende gözyaşlarımı siliyodum o geldiiğinde noldu dedi..bende nolucak bu ssaat oldu kızını çağırıyo ben yatıcaktım bıktım artık dedim...gel çay ver dedi ..defol dedim kendiniz yapın hizmetinizi anan çağardı dönsün ortalarda dedim kapıyı çarptı gitti bende hırsla şak diye kitledim hemen peşinden....hepsinden nefret ediyorum...bu enişte nebiçim adammış yaa hiç mi utanma arlanma kalmadı hergün gelinirmi yaaa hiç mi şu evdeki gelinin halini düşünmüyosun...sen bari alayışlı çıksaydın...gemzişiniz negüzel yorulmadınızmı defolun gidin evinize....şuan avazım çıktığı kadar bağarmak istiyorm hepsine ....allahım kimse anlamıyor annemlere söylüyorum olsun gelsinler sana ne zararları var diyolar eşimde aynılarını diyo..ama yaşamayan bilemez işte...be şimdi sakin kafala neden yatağıma yatamıyorum 8 ay hiç eşimle başbaşa kalamamak ne demek? ben napıcamı bimiyorum..tek şey var aklımda buara çok yaklaştım o şeye söylemek bile istemiyorum adını...aa ma hiç iyi şeyler düşünemiyorum artık..
Ya ben anlamiyorum niye sen onlarin yaninda oturasin ki o saatte? Zaten onlar artik misafir filan degil bildigin yuzsuz olmuslar. Kafaya cok takiyorsun bence. Kayinvaliden de seni ayiplarsa ayiplasin. Hatta kocan da ayiplasin. Sen odaya cekilmis sinirden aglarken kocanin ruhu duyuyor mu? Sen de gir iceri otur, ne yapiyorsan yap biraz da bu duruma kocan sinir olsun. Boyle is mi olur? Boyle yaparsan cok uzulursun aglarsin.
Sinir sisteminin de ziplamasina gerek yok. Sadece sundugun hizmetin kalitesini dusureceksin. KAyinvaliden de ne derse desin duymayacaksin.
Ne oldu is durumlarin?
iyi değilim artık....ne dicemi bilemiyorum....eşim geldi azönce napıyon burda dedi öpmeye falan kalkıştı bende gözyaşlarımı siliyodum o geldiiğinde noldu dedi..bende nolucak bu ssaat oldu kızını çağırıyo ben yatıcaktım bıktım artık dedim...gel çay ver dedi ..defol dedim kendiniz yapın hizmetinizi anan çağardı dönsün ortalarda dedim kapıyı çarptı gitti bende hırsla şak diye kitledim hemen peşinden....hepsinden nefret ediyorum...bu enişte nebiçim adammış yaa hiç mi utanma arlanma kalmadı hergün gelinirmi yaaa hiç mi şu evdeki gelinin halini düşünmüyosun...sen bari alayışlı çıksaydın...gemzişiniz negüzel yorulmadınızmı defolun gidin evinize....şuan avazım çıktığı kadar bağarmak istiyorm hepsine ....allahım kimse anlamıyor annemlere söylüyorum olsun gelsinler sana ne zararları var diyolar eşimde aynılarını diyo..ama yaşamayan bilemez işte...be şimdi sakin kafala neden yatağıma yatamıyorum 8 ay hiç eşimle başbaşa kalamamak ne demek? ben napıcamı bimiyorum..tek şey var aklımda buara çok yaklaştım o şeye söylemek bile istemiyorum adını...aa ma hiç iyi şeyler düşünemiyorum artık..
Neden öpmeye kalktığını anladın mı kaderiminoyunu misafirlere çay yapman için. Utanmadan bide çay ver demiş ya yazık yani. Sen boşuna enişteye kızma, eşin diyemiyor mu "eee yatma vaktiydi kaderiminoyunu da yattı normal olarak". O demezse kim diyecek ki?
yüzsüzlükmü artık nedir bilmiyorum...lanet olsun aklıma ki bu eve gelin geldim...lanet olsun bana verilen vaadelere inandım nediyim...haram olsun ...görümcem annesinin babasının kucağında yatıyor ohh negüzel bide kahkalarla gülüyor bide hamile herşeyi yerinde keyfi var....ben ayrı eve çıkcam deyince neler dedi bana ..şimdi saolsunlar onların yüzünden evlattanda oldum evlat sahibi olamıyorum stresten...hayallerimi görümcem yaşıyor....mutlu bir yuva , annelik duygusu hepsini o yaşıyor ...sayelerinde hayallerim kalmadı....
o aklına gelen şeyi hemen sil aklından.ne olacak cokmu iyi olacak.hem bu dünyan hem gercek dünyan gidecek.
sonuc???? kim için yapacaksın bunu. hiçkimse için degmez kardeşim.tavrını koy ne olacaksa olsun.
o dediğin hiç olacak sey değil bilmem anlatabildimmi?cok kızdım sana su anda emin ol.
tavrını koy geri adım atma.yeri geldiğinde lafını söyle bitsin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?