- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
bütün yorumları okumadım zaten düşüncemin değişeceğini sanmıyorum
ilk önce bende haftanın 2 yada 3 günü annemdeyim hele ki şimdi hamileyim çalışıyorum ve ağır geçiyor hamileliğim
hiç olmadı annemlerde yemek yiyip eve gidiyoruz buna da ne kayınvalidem ne de aynı eve oturmaya gelen abimin eşi karışamaz ( ki öyle bi gelinimiz yok )
hele ki gelmesinler diyemez dedirtmem aynı eve evlenmeyi kabul eden kişinin belki toz pembe hayalleri olabilir ama o hayaller imkansızdır sen o evin hanımı değilsin olamazsın da kimse seneleri verdiği eve gelin geldi diye al bu ev senin sen çekip çevir ben köşe yastığı gibi dururum kızımın gelip gelmemesine bile karış demez bunu düşünmen başlı başına hata
aynı şekilde senin annene gitmene ne kayınvaliden ne de kayınpederin karışamaz nasıl ki onun kızı gelip ailesini görüyorsa senin de en doğal hakkın aileni ziyaret etmek ama bunun sorumlusu da eşin seni korumayı bilmiyor
sana çalış diyoruz eşin iş beğenmiyor tokiye çık diyoruz yok eşim istemiyor eşine ses çıkar diyoruz olmuyor bebek işini ertele böyle aileye bebek yapma diyoruz ama çok istiyorum diyorsun
çocuk için herkes delirir ama şartlar çok önemlidir senin o evde yaşama hakkını elinden alıyorlar sende böyle bi eşe ve aileye ödül gibi al çocuk diyorsun
üzgünüm sen o eşten hala umutlu olabilirsin ama dışarıdan olan birisi ve bütün konularını bilen birisi olarak
bence eşin seni oyalıyor ayrı eve çıkmayı düşünmüyor bi kaç gün seni ayrı eve çıkacaz para biriktirip diyor ama en fazla 5 10 gün sürüyor sonra aynı eş aynı aile
ahh vahh la ömür geçmez evet çok zor durumda olabilirsin ama ağlayıp sızlanmakla bi yere varamazsın
şart koş eşine bi göz dağı ver bakalım baktın düzelmiyor sende yoluna bakarsın yaşın daha küçük o ailenin elinde heba olmaktansa
ailenin evine dön daha iyi
herşey koca demek değil herkesin bi duruşu olmalı bu hayatta seni o evde herkes ayrı bi yönetiyor sen robot değilsin bi bireysin bunun farkına var artık
eşimle geziyoruz çok şükür..o konuda sorun yok...ama çalıştığı için yorgun olduğu zamanlar gezemiyoruz birde sınavları yaklaştığınıda..normalde gezeriz yani severizikimize gezmeyi..kaynanam buna karışamıyor..ama biz dışardayken habire eşimi çaldırıyor...sürekli onlarla gezmemeizi istiyorlar bu da ayrı bir konu..konusunuda açmıştım kk yaEşnizle gezmeye falan çıkmıyormusunuz.Bazı geceler mesela arkadaşlarınıza,yemeğe vs çıkın.Annesi evde nasıl olsa
senin konularını okurken bunalıyorum
boğuluyorum resmen
ilk konularında bu eve dayanamıyorum eşimle mutluyum destekçim diyordun
sonra ailem hep arkamda her zaman yardımcı diyordun
eşim para biriktiriyor diyordun görüyorsun ki borç da bitmiyor para da birikmiyor
bu seneye yalanının hala neresine inanıyorsun
bugün gördün ki kimse kimseye çare değil
şunu anla artık sen bi şeyler yapmazsan kimse yapmayacak
senin de yapmayacağını aynı tas aynı hamam yaşayacağını biliyorum da işte sinirden yazdım
malesefki bu doğru ...evdeki gelin insan yerine koyulsaydı belki bu çatışmalar da olmazdı..herkez el kzıdır deyip anayı babayı bırakıp gelmiş yuva kurmaya çalışıyor deseydi şevkatle yaklaşsaydı sende kim oluyorsun kırk yıllık evime senin evin gibi gör istediğini yap deselerdi,aynı eve gelmeyi kabul eden gelin buevde hiç bişeye karışamaz ,sen o evin hanımı değilsin demeselerdi ,sende bu evin hizmetini yapıyosun yemeklerini çamaşırını bulaşığını yıkıyosun kahrımızı çekiyosun biraz da sen söz sahibi ol deselerdi belki bu beraber yaşayan bazı gelinlerde bukadar zıt gitmezdi...neyse.buarada tokiyi eşim değil ben istemedim taksitlerin 6 ayda bir artması bizi sıkıntıya sokacaktı biliyordum.bence herşey büyüklerde ve eşde bitiyor...tama benim eşimde yumrunu masaya vuran biri değil ama aileside büyüklük yapan insanlar değiller..bilmiyorum hakkımda hayırlısı allah benim gibi olanlara yarım etsin...toz pembe masum ve saf hayalleri (büyükten zarar gelmez!!!!-miş ) siyah dumanla kaplıyorlar...hiç bir genç kız bu hataya düşmesin lütfen...
evet zaten şuanda da git gide eşim beni kağle almaz oldu artık destekçim değil ,ve galibada ailem benim dertlerimden sıkıldı gibi sabret deyip duruyorlar diyorum zaten....biriktiriyor biyandan borç ödemeye çalışıyor bi yandan para biriktirmeye 1100 tl maaşla zaten nekadar olurki bana yetersiz gelior bilmiyorum elektrik suyu da biz ödüyoz hemnde yüklü miktarda geriye ne kalıoki yavaş yavaş bitiyor borçlar parada yavaş yavaş birikiyor amaçok yavaş gerçekten..se bişeyler yap diyosun da ben çaresizim arkadaşım ne yapayım evden git diyosunuz boşan diyosunuz ben istemiyorum bunları yapmak direnmek istiyorum iyilikle halletmek istiyorum....evde bu tarz sorunlar olmasa zaten ben sabredicem ama içimi dküyorum buraya
içini mi döküyosun..
o zaman biz kaç konudur boşu boşuna yazıp çiziyoruz...
kısaca ne halin varsa görmü deseydik..
hoş ne yazsak bahanen hazır..
çocuk yapma diyoruz -istiyorum
çalış diyoruz-bakıyorum
taşın diyoruz-eşim istemiyo
cidden fikir almak değil içini dökmek için yazıyosun..
artık sana bişey yazmanın manası yok
seneye ki konularınıda ben yazayım..
kv.çocuğuma bağırdı
eşim çocuğumla ilgilenmiyor
görümcemin çocuğunun herşeyini aldılar benimkine bişey almadılar
eşim çocuğun masrafları yüzünden taşınmıyor
böyle uzar gider
tatlım tokiden vazgeçtik diğer evlerde ha deyince alınmıyor az bişeler biriktirmemiz lazım birazda borç var..zaten hala çeyizlerim duruyor canım ah bi ev düzsem yeni gelin evi olucak varya inş..klozet paspası yapmıştım çeyizime okadar harika ki kullanmak için can atıyorum...bazen marketlerden falan çok hoşuma giden mutfak gerekçlerini falan alıp kenara koyuyorum çay bardağa bile aldım napim heves işteKaderiminoyunu öyle üzülüyorum ki senin konularına...
Nasıl yorum yapsam da işe yarasa diyorum içimden.
Kk ca para toplayıp seni ayrı eve çıkaralım valla)
En son tokiden vazgeçmiştiniz.Başka bir ev bulamadınız değil mi ?
Keşke hemen çıksanız.Bak sana ne diyorum sen ayrı eve çık yeni gelin gibi hissedeceksin kendini.
Herşeye sıfırdan başlayacaksın.
Kayınvaliden çok düşüncesiz canım ya.Halden anlamayan biri.Görümcen de öyle.
Ama hergün gelmeleri fzla sürmez damat sıkılmayacak mı bu işten dersin.
Eşinle aran nasıl gidiyor ?
ben zaten binbir pişmanım beraber oturduğum için..ama olan oldu zaman geri dönmüyor napim....bebek zaten olmuyo ...iş yok olsa girecem .geçende acele ettim girdim bi işe 1 gün zor durdum..bende evdeiğne oyası falan yapıp satıyorum yine boş durmuyorum işş bulana kadara..gerçi evden uzak olmak başka bişey...her yere sv bıraktım birinden biri aramadı henüzbunların nedenleri de insan kendi değerini kendi belirler kısa ve öz budur
baştan bi duruşun olsaydı ne eşin ne ailesi böyle ezemezlerdi seni
çözüm ne kayınvaliden de ne de görümcenin haftanın bi günü gelmesinde
senin çözümün net olarak işe başlaman ve bebek konusunu biraz ertelemen
ama bunları da istemediğine göre anca böyle konu açar bi kaç gün sinirini çıkartır sonra başka konular açarsın
bişeyler yap diyosun da ben çaresizim arkadaşım ne yapayım evden git diyosunuz boşan diyosunuz ben istemiyorum bunları yapmak direnmek istiyorum iyilikle halletmek istiyorum....
hiç takmamak elde değil ki canım...şimdi yarın gitmeyi düşünüyorum 1 haftalına eşim olumlu baktı ama bu kadına sölediğimde izin almak değil tabi ben sadece sölüyorum haberin olsun diye sölediğimde kalma niye kalıyosun oğlumu yalnız bırakıyosun falan diyor..biz aramızda anlaşıyoruz kalıcam ben diyorum ogün evden çıkana kadar laf sokuyo bide bunun dönüşü var dndüğümde birsürü laflar artık sinirlerim çok gerildi...canım tokiden alıcaktık ama eşimle oturduk ödeme koşularını bütçemizi falan hespaladık .tokinin ödeme koşulları çok kazık geldi bize..kredi çeksek daha iyi diye karar verdik...6 ayda bir taksitler artıyor borç yerinde sayıyor falan..hiç bize göre değil...bizim bütçemize gre değil yada...bikaç yıl sora taksitler eşimin maaşını da geçio..kredi çeksek 10 senelik 650 den en azından bikaç sene sora hatta 10 sene sonrasında da taksitler aynı...ki her sene eşimin maaşı zamnlanıyor kredi takisid yerinde durduğu için o yüskelen maaşla birlikte o taksit bize az bile gelecek...bilmiyorum canım dün eşime dedim ktüde olsa krediye uygun bir ev alalım dedim ..diyorum...bazen ses etmio bazen almışken iyisini alacam diyo..bazen alıp kiraya verelim diyo...borçlar bitsin sora kredi çekcem diyo...oda ne dediğini bilmio
anesa; evet canım her aşam akşam artık bıktırdılar ..ya hani neyse onuda sineye çekerim ama benim neden yollarımı tıkıyo anneme gideceğim zaman
Yanii.. Çok bencil biri o kadın. Bence çalış akşamları da yorgunum de erkenden yat canım bırak huzursuzluk çıksın laf soksun vs. hiiiiç takma. Çünkü kafana takıp üzüldükçe böyle yapmaya devam ederler. Görümcen de hizmet etmeyen biri olmayınca uğramaz bile o eve. Seneye de mutlaka iyi kötü bir ev alıp çıkın ordan bunu eşinle açık açık konuş seni seviyorsa mutsuz olmana göz yummaz istese pekala rahat ettirir. Maddi imkanlar kısıtlı oldugu için şuan ayrı eve çıkamasanız bile annesine kardeşine böyle davranmamaları gerektiğini söylesin en azından. kimsenin üzülmesine kırılmasına bakma bir ömür böyle geçer mi ya? Senin en güzel yıllarını bu şekilde hebaa etmeye kimin hakkı var? Ayrıyetten eve çıkmadan çocuk düşünme bana göre. Zateen sıkıntıdasın bunların üstüne bir de çocugun sorumlulukları yüklenecek sana bu nedenle iyice bunalabilirsin canım Allah yardımcın olsun inşAllah herşey gönlüne göre olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?