her akşam burdalar bıktım:(

Bende arkadaşlarla aynı şeyi düşünüyorum. Eşin ayrı ev konusunda istikrarlı değil, çalışman konusunda da. Sen o evde boğulurken eşin böyle seni oyalarken bir de bu keşmekeşte çocuk yapmak istiyorsun. Kesin ve kararlı olmadığın sürece sızlanmaya devam edeceksin.

benim kv sert çıktığımızda yada terslendiğimizde hemen şey der '' sizinde çocuğunuz var.siz bana ne yaparsanız oda size aynısını yapacak.'' yada şey der '' ben kv' me hiç kötü davranmadım.sende bana kötü davranamazsın''...dün gezmeye gidecektik.evini süpürüp temizletmeden gezmeye gitmedi kiiiiiiiiiiii aynı evde oturmuyoruz bile.haftaiçi yada haftasonu gittiğimizde elini hiçbir işe sürmüyo artık.hoş öncedende laf söyleye söyleye yapıyodu.şimdi pazar günleri gidiyoruz ve mutfakta enaz 3 günlük bulaşık oluyo.onu yıkamadığı gibi, makineye yerleştirip yıkadığım bulaşıkları bile yerine alıp yerleştirmiyo.bende iş yapmayı sevmiyorum.yapacak olsam kendi evimin işini yaparım zaten.mecbur değilim ama kv mecbur tutuyo beni.bu yüzden dün akşam eşimle kavga ettik ve şimdi yüzüne bile bakmıyorum.

malesefki bu doğru ...evdeki gelin insan yerine koyulsaydı belki bu çatışmalar da olmazdı..herkez el kzıdır deyip anayı babayı bırakıp gelmiş yuva kurmaya çalışıyor deseydi şevkatle yaklaşsaydı sende kim oluyorsun kırk yıllık evime senin evin gibi gör istediğini yap deselerdi,aynı eve gelmeyi kabul eden gelin buevde hiç bişeye karışamaz ,sen o evin hanımı değilsin demeselerdi ,sende bu evin hizmetini yapıyosun yemeklerini çamaşırını bulaşığını yıkıyosun kahrımızı çekiyosun biraz da sen söz sahibi ol deselerdi belki bu beraber yaşayan bazı gelinlerde bukadar zıt gitmezdi...neyse.buarada tokiyi eşim değil ben istemedim taksitlerin 6 ayda bir artması bizi sıkıntıya sokacaktı biliyordum.bence herşey büyüklerde ve eşde bitiyor...tama benim eşimde yumrunu masaya vuran biri değil ama aileside büyüklük yapan insanlar değiller..bilmiyorum hakkımda hayırlısı allah benim gibi olanlara yarım etsin...toz pembe masum ve saf hayalleri (büyükten zarar gelmez!!!!-miş ) siyah dumanla kaplıyorlar...hiç bir genç kız bu hataya düşmesin lütfen...

Son düzenleme:
Eşnizle gezmeye falan çıkmıyormusunuz.Bazı geceler mesela arkadaşlarınıza,yemeğe vs çıkın.Annesi evde nasıl olsa
eşimle geziyoruz çok şükür..o konuda sorun yok...ama çalıştığı için yorgun olduğu zamanlar gezemiyoruz birde sınavları yaklaştığınıda..normalde gezeriz yani severizikimize gezmeyi..kaynanam buna karışamıyor..ama biz dışardayken habire eşimi çaldırıyor...sürekli onlarla gezmemeizi istiyorlar bu da ayrı bir konu..konusunuda açmıştım kk ya

evet zaten şuanda da git gide eşim beni kağle almaz oldu artık destekçim değil ,ve galibada ailem benim dertlerimden sıkıldı gibi sabret deyip duruyorlar diyorum zaten....biriktiriyor biyandan borç ödemeye çalışıyor bi yandan para biriktirmeye 1100 tl maaşla zaten nekadar olurki bana yetersiz gelior bilmiyorum elektrik suyu da biz ödüyoz hemnde yüklü miktarda geriye ne kalıoki yavaş yavaş bitiyor borçlar parada yavaş yavaş birikiyor amaçok yavaş gerçekten..se bişeyler yap diyosun da ben çaresizim arkadaşım ne yapayım evden git diyosunuz boşan diyosunuz ben istemiyorum bunları yapmak direnmek istiyorum iyilikle halletmek istiyorum....evde bu tarz sorunlar olmasa zaten ben sabredicem ama içimi dküyorum buraya

Son düzenleme:
çocuk şuan için düşünme eğer o evden çıkmadan çocuğun olursa kv kp torunum torunum diye bırakmazlar sizi
büyüsün gidersiniz sonra büyür okula başlasın gidersiniz.
ardından okulu bitsin vs vs derler..inan bak hiç çıkartmazlar sizi
eve çıkın öyle olsun bence. yazık edersin kendine

ıyıkı konu sahıbının pcde olmasına barı karışmıyorlar yoksa hepten bunalır

sahı bişi demıyorlarmı

Kaderiminoyunu öyle üzülüyorum ki senin konularına...

Nasıl yorum yapsam da işe yarasa diyorum içimden.

Kk ca para toplayıp seni ayrı eve çıkaralım valla )

En son tokiden vazgeçmiştiniz.Başka bir ev bulamadınız değil mi ?

Keşke hemen çıksanız.Bak sana ne diyorum sen ayrı eve çık yeni gelin gibi hissedeceksin kendini.

Herşeye sıfırdan başlayacaksın.

Kayınvaliden çok düşüncesiz canım ya.Halden anlamayan biri.Görümcen de öyle.

Ama hergün gelmeleri fzla sürmez damat sıkılmayacak mı bu işten dersin.

Eşinle aran nasıl gidiyor ?

beraber yaşamanın zorluğunu bi kez daha gördük keşke baştan kabul etmesydn beraber yaşamyı ama kv çok fettan dkkat et kocanı nap et kendine çek allah sabır versin canım

bunların nedenleri de insan kendi değerini kendi belirler kısa ve öz budur
baştan bi duruşun olsaydı ne eşin ne ailesi böyle ezemezlerdi seni

çözüm ne kayınvaliden de ne de görümcenin haftanın bi günü gelmesinde
senin çözümün net olarak işe başlaman ve bebek konusunu biraz ertelemen
ama bunları da istemediğine göre anca böyle konu açar bi kaç gün sinirini çıkartır sonra başka konular açarsın

kaderiminoyunu sana üzülüyorum
konularını okudukça senden daha çok sinirleniyorum
hele o kv yokmu elime geçsin varya saç baş yolarım heralde
ailene gitmene eşinden başka kimse karışamaz ki
kv kp ne onlarda kim
haftanın belli günü belirle ve her hafta aynı günde yada günlerde git kal ailende
eşinle konuş mesala her pazartesi ve her cuma diyelim
böyle yapsan kv belki bu rutine alışır
laf sokma geregi duymaz
inş.en kısa zamanda da ayrı eve çıkarsın

içini mi döküyosun..
o zaman biz kaç konudur boşu boşuna yazıp çiziyoruz...
kısaca ne halin varsa görmü deseydik..
hoş ne yazsak bahanen hazır..
çocuk yapma diyoruz -istiyorum
çalış diyoruz-bakıyorum
taşın diyoruz-eşim istemiyo
cidden fikir almak değil içini dökmek için yazıyosun..
artık sana bişey yazmanın manası yok
seneye ki konularınıda ben yazayım..
kv.çocuğuma bağırdı
eşim çocuğumla ilgilenmiyor
görümcemin çocuğunun herşeyini aldılar benimkine bişey almadılar
eşim çocuğun masrafları yüzünden taşınmıyor
böyle uzar gider

hem içimi döküyorum hem çare arıyorum arkadaşım..elimden gelebilecek bişe olsa bu kadar bunalmazdım zaten..örneğin iş konusunda ben sizin sayenizde akıl alıp eşimi ikna edip i,şe girebilmiştim....taşın di,yoruzz eşim istemio diyorum e gerçketn çıkaramıyorumki adamı evden bende bunun çabasındayım bu süreçte yaşadığım zorlukları sinir bozucudurumları paylaşarak içimi döküyorum arkadaşlarıma

şuan ailemin yanındayım kızlar...kaynanama gidiyorum bile demedim....dün gece ben odama geçtim eşim annesine salonda "yarın kaderiminoyunu annesine gidicek haftayada almaya gidicem babası gelip alıcak " demiş o da tamam demiş...bilmiyorum başka bişe dedimi..eşim bu kadar dedi...evden giderkende onlar evde yoktu bizde babamı bekloduk tam babam aradaı aşağı in diye kaynanamlar geldi odada işi vardı bende ölece çıktım ...umarım gidince laf yemem gerçi cevabını alır

tatlım tokiden vazgeçtik diğer evlerde ha deyince alınmıyor az bişeler biriktirmemiz lazım birazda borç var..zaten hala çeyizlerim duruyor canım ah bi ev düzsem yeni gelin evi olucak varya inş..klozet paspası yapmıştım çeyizime okadar harika ki kullanmak için can atıyorum...bazen marketlerden falan çok hoşuma giden mutfak gerekçlerini falan alıp kenara koyuyorum çay bardağa bile aldım napim heves işte damat sıkılmaz canım gerdek sabahı bile koşa koşa geldiler bu eve...eşimle aram neilim yaa ailesi konu oluncaçok kötüyüz bide ayrı ev konusunda...normalde iyiyiz ama

ben zaten binbir pişmanım beraber oturduğum için..ama olan oldu zaman geri dönmüyor napim....bebek zaten olmuyo ...iş yok olsa girecem .geçende acele ettim girdim bi işe 1 gün zor durdum..bende evdeiğne oyası falan yapıp satıyorum yine boş durmuyorum işş bulana kadara..gerçi evden uzak olmak başka bişey...her yere sv bıraktım birinden biri aramadı henüz

bişeyler yap diyosun da ben çaresizim arkadaşım ne yapayım evden git diyosunuz boşan diyosunuz ben istemiyorum bunları yapmak direnmek istiyorum iyilikle halletmek istiyorum....

farkında mısın senden başka iyiliği düşünen yok
herkes istediği gibi at oynatıyor

Sen polyanacılık oynamayı seviyorsun. Biz ne yazsak boş yani diyorsun ki ne şiş yansın ne kebap ama bu hayatta mümkmün değil. Kımı kandırıyorsun

Yanii.. Çok bencil biri o kadın. Bence çalış akşamları da yorgunum de erkenden yat canım bırak huzursuzluk çıksın laf soksun vs. hiiiiç takma. Çünkü kafana takıp üzüldükçe böyle yapmaya devam ederler. Görümcen de hizmet etmeyen biri olmayınca uğramaz bile o eve. Seneye de mutlaka iyi kötü bir ev alıp çıkın ordan bunu eşinle açık açık konuş seni seviyorsa mutsuz olmana göz yummaz istese pekala rahat ettirir. Maddi imkanlar kısıtlı oldugu için şuan ayrı eve çıkamasanız bile annesine kardeşine böyle davranmamaları gerektiğini söylesin en azından. kimsenin üzülmesine kırılmasına bakma bir ömür böyle geçer mi ya? Senin en güzel yıllarını bu şekilde hebaa etmeye kimin hakkı var? Ayrıyetten eve çıkmadan çocuk düşünme bana göre. Zateen sıkıntıdasın bunların üstüne bir de çocugun sorumlulukları yüklenecek sana bu nedenle iyice bunalabilirsin canım Allah yardımcın olsun inşAllah herşey gönlüne göre olur.

Son düzenleme:

Tatlim yazilarini okudum. Gercekten cok zor bir durumdasin. Modern kolecilik diye buna denir. Beraber yasiyorsunuz herseye kv karar veriyor. Eve gelenlere hizmetci gibi hizmet. Benim cevremde ve esimde gorduklerim eger es surekli kendini ezdirirse ve evde surekli hizmetci gibi donerse bir sure sonra erkekler eslerini begenmiyor. Kucuk goruyor. Insan yerine koymuyor, diger guclu kadinlara hayran kaliyor.
Sen boyle yapmaya devam edersen ayrilsanda esinin ailesi senin uzerinde etkilerini surdururler. Sen esinle konus kendince dogru olani yap. Aileni ziyaret et bol bol. oraya kafa dinlemek icin de gidiyorsun cunku degil mi? Gitmezsen psikolojin cok bozulur birde depresyonla falan bogusmak zorunda kalirsin. Ayrica kv nin laf sokmalarini hic takma. O senin bu konu da hassas oldugunu bildigi icin laf sokuyordur. Sen umursamazsan bir sure sonra birakir.
Ayrica gorumcen geldigi zaman neden hizmet ediyorsun? o da evin kiziymis hamileyse ne olmus yani biz de hamile olduk. Son gune kadar calistik (ben son gece sancilarim vardi hala isim icin dosyalarimi tamamladim utulerimi yaptim. Gorumcen kendi evinin isini yapmiyor mu?) Yani kendi yerini bil. Sen evin hizmetcisi degilsinki! Evin gelinisin. Hizmetci muamelesi gormek istemiyorsun o na gore davran.
Benim yakin arkadasimda senin yasadiklarini yasamisti. Sonra rest cekti ailesinin yanina gitti ayri eve cikarsak gelirim degilse gelmem dedi. Inan o parasi olmayan esi bir ay icinde ayri evi ayarladi. Simdi cok rahat arkadasim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…