Her ay daha da eksiye girmek :(

Bence didikleyin, erkeklere guven olmaz....

Defter tutun

Oncelikle harcamissin gibi kenara koyarak bu ise ise baslamalisin. Once birikim yani. Azi cogu yok at kenara. Bunu ekonomi topiginden ogrendim . Daha once ogrenseydim iyi olurmus.

Ve yazicaksin. Esine soyle artik eksiden yoruldum . Yakinda cslisamiyacagim. Giderlere el atmam lazim de. Ve yaz. Nerede hata yaptigi goruceksin.

Eksiden cikana kadar bir sure disari disari n .zaten havalar sogudu , evde bir seyler yapin.

Eksiden cikinca da birikime devam. Boylece bir daha sikintiya girdiginde eksiye dusmezsiniz.

Ben calismiyorum . 2400 ev kredisi oduyoruz . Suanlik bir luksumuz yok . Ama normal geciniyoruz. Alisverisimi sezon sonlarindan yaparim. İhtiyacima gore indirimleri takip ediyorum. Ekside degiliz en azindan.
Allah kolaylik versin

Alıcaksınız kalemi kağıdı son 2-3 aylık bütün gelir-giderleri yazacaksınız.
Bundan sonrada her ay aldığınız suyu bile bu deftere yazın eşinizle
Sonra eşin kv söylecek annecim biz sana elden atıyorum 1000 lira verelim sen harcamanı ona göre yap durum bizim bu.
Böylece akılda olmayan bir borç çıkmaz.
Kayınvaliden tek başına 2000 lira harcarsa siz 1750 ile zar zor geçinirsiniz bebek alışverişi de varken.

Zaten çok uygun bi oyun parkı aldık bebeğimize, oda falan yapmayacağız, eşim pek istemiyordu ama yeğenlerimin eskilerini de istedim ablamdan kıyafet giderimiz çok olmasın diye.
Bu davranışınızı hiç doğru bulmadim..madem bebeginize yeğenlerinizin eskilerin giydireceksiniz siz hic çalışmayın o zaman....

Oh iyiymis kv istediği gibi harcasın, gelin bebeğine eski kıyafet ayarlasin...

Gelir ne kadar olursa gider esdeger oluyor
Nasil oluyor bilmiyorum ama oluyor.
5binse gelir 5 bin gider 20 binse gelir 20 bin gider.
3bin lira kira veriyoruz 1500 aidat faturaya gidiyor.
Tek kurus borcum yok
Ama ek ek ek odemeler cikiyor kizin okulu kursu sporu arabanin bakimi simdi bebekte geliyor
Butun kartlari kapattık. Cuzzi rakamlı 1 tanesi kenarda duruyor.
Yinede biriktirelim dediğimizden beri tek kurus birikmedi.
Bi tek tatil kumbaram var butun birikimim o

Ayyyy bir batık osmanda ben:))

Ben bağımlıyım ya. Her gün kahve içiyorum, 3 gün dışarda yiyorum.( 2 günü eşimle) mutlaka ufakta olsa (50 tl ) bir şey almadan eve dönemiyorum.

Tek öğrendiğim şey toplu taşıma kullanmaya alışmak.

Kazandığım sadece lüksüme gidiyor. Artık sinirlerim bozuluyor.

Siz 3 ev bakıyorsunuz ki.
Kv, anne ve kendi eviniz.
Bu zamanda 3 ev geçindirirseniz tabi ki eksiyi görürsünüz.

Bir de madem para sizden çıkıyor, söz hakkınız olsun.
Anne ve kv ye maaş bağlayın, onunla geçinsin.
Kv tek başınayken 2000 tl neden harcar ki?
İpleri elinize alın. Kendi kazandığınız paranın hesabını tutmaktan çekinmeyin.
Kv den, anneden kısın, kendinizden değil.

Bu arada araba acil ihtiyaç değilse satın. Araba kredisi dışında, benzini ve rutin bakımlarıyla bile çok masraflı oluyor.

Eşinizle oturun, hesap kitap yapın. Gerekirse tartışın, er geç uzlaşacaksınız.

iki maaşlıyız sizden çok az miktar daha giriyor evimize iki çocuğum var küçük bezli kışıda öyle çıkarırız muhtemelen anca çeviriyoruz gerçekten herşey çok pahalı çocukların istekleri bitmiyor adım atsan para olmuş kış geldi doğalgaz artı elektrik faturaları artacak Allah kolaylık versin herkese içinde bizede

Kozmetik magazalarinin onunden gecerken asiri derecede iceri girme istegi geliyor bana ve girince bir dunya dolanip ihtiyacim olmasa da illa bisey alipta eve geliyordum.

Son 3-4 gundur onunden geciyorum ama girmedim. Esimle yine magazanin onunden gecerken durup "bakmak ister misin" dedi ama hayyyyir dedim. Şok oldu.

Gereksiz harcamalarımı komple ortadan kaldırcam ya da kendimi eve kitlicem.

Amin cümlemiz için inşallah. Bizim de o şekilde paramız var ama işte ona dokunmak istemiyoruz... malum dönem belli. Elimizdeki para dursun bari diyoruz. Sen o zaman neredeyse sonuna kadar kullanacaksın iznini. Sevindim :)

Geçen yıl bursada yasıyordum inanılmaz pahalı
Herseye iki katı zam geldiği halde kira hariç istanbul’da daha iyi fiyatlar.
Malesef hepimiz öyleyiz bizim de kira harici ödememiz yok ayda bi çeyrek atsak köşeye şanslı hissediyoruz ki gelirimiz iyi
Bazı seylerden kısmaya calısabilirsinz mesela rutin kontrollerde özel yerine zübeyde hanım hastanesinde muayene olabilirsiniz, bebek alışverişini zara yerine soobeden yapabilirsiniz gibi.

Neden o annesıne sen annenıze bakıyorsunuz . Kendı gelırlerı yok mu zaten sızın eve gıren toplam tutar atla deve degıl. Neden kabul edıyorlar?
Ben anneme bakmıyorum, sadece faturasını ödüyorum atandığımdan beri, çok büyük bi geliri yok babamdan aldığı maaşı var
Valla canım bebek için her şeyi en uygundan seçtik nerdeyse, 700 e de park yatak vardı veya başka beşikler 1000den başlıyor biz 400e aldık, 100 tl ye de indirimdeydi yatağı jokerde öyle aldık. Kıyafet desen 30 tl ye alt üst takımını aldık. Tek pahalı aldığım unibaby nin ıslak pamuk mendili yenidoğan için bi de bez olarak primayı seçtik. Onu da yine indirimdeylen a101 den aldık yenidoğanını, 2 ve 3 numaralarını da migrosun indiriminden aldık ikişer paket.
Ama hastane olarak Zübeyde çok kalabalıkmış suriyelilerden dolayı. Özeller içinde de jimer pembemavi var ama esentepe ye gidiyorum ben.

Bu arada Bursada yasayan arkadaslar,sebze meyve dondurucuya stok yapacaginiz zaman koylere gidin,oralardan alin. Her seyi bulabilirsiniz. Tarhana corbasindan domates biber salcasina,peynirden dogal tavuga. Usenmeyin gidin alin. Hem duzgun beslenmis olursunuz hem de ucuza alirsiniz.

Ben bodrum'dayim , inanilmaz pahali burasi
Bizde yurtdisina yerlesmeye karar verdik , gun sayoyoruz simdi , insan gibi yasamayi ozledim
bizde Nisan gibi bodruma alıcı gözüyle gezmeye gelicez inş. Bursa dan ayrılıp oraya yerleşmeyi düşünüyoruz. Ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz sizi yurtdışına gidecek kadar sıkıntıya sokan. Orada yasamanın olumlu ve olumsuz yönleri hakkında bilgi verirseniz cok makbule gecer.

Ben de KKTC’de yaşıyorum, burası daha kötü pahalandı öğrenciyim ve 1000 tl ile zor geçiniyorum bence eşinizin telefonundaki uygulamadan kontrol edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…