- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.414
- 598
Bence didikleyin, erkeklere guven olmaz....Temmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
Kv den el altından kızlarına mı harciyor yoksa???Haklısınız ama annene kuruş verme diyemem ki. Bir annesi var yani. Sıkıntı ekstra şeylerin çıkması biraz da.
Bu davranışınızı hiç doğru bulmadim..madem bebeginize yeğenlerinizin eskilerin giydireceksiniz siz hic çalışmayın o zaman....Zaten çok uygun bi oyun parkı aldık bebeğimize, oda falan yapmayacağız, eşim pek istemiyordu ama yeğenlerimin eskilerini de istedim ablamdan kıyafet giderimiz çok olmasın diye.
Memursanız daha iyi değil mi? Doğum sonrası ücretsiz izin hakkınız var. Kayınvalideye bakmazsanız tek maaş yeter size.Çünkü memurum ev hanımı değilim, ben çalışırsam illa ki birinin bakması gerekecek bakıcı da en az 1500 olur sanırım bursada,
Ayyyy bir batık osmanda ben:))
Ben bağımlıyım ya. Her gün kahve içiyorum, 3 gün dışarda yiyorum.( 2 günü eşimle) mutlaka ufakta olsa (50 tl ) bir şey almadan eve dönemiyorum.
Tek öğrendiğim şey toplu taşıma kullanmaya alışmak.
Kazandığım sadece lüksüme gidiyor. Artık sinirlerim bozuluyor.
Gereksiz harcamalarımı komple ortadan kaldırcam ya da kendimi eve kitlicem.Kozmetik magazalarinin onunden gecerken asiri derecede iceri girme istegi geliyor bana ve girince bir dunya dolanip ihtiyacim olmasa da illa bisey alipta eve geliyordum.
Son 3-4 gundur onunden geciyorum ama girmedim.Esimle yine magazanin onunden gecerken durup "bakmak ister misin" dedi ama hayyyyir dedim. Şok oldu.
Sağol canım ben hazirana kadar evdeyim büyük ihtimal. Okul ortaminda calisiyorum asil işbaşı Eylül'de ....o zaman da küçük iki yaşını dolduruyor olacak.Biz hamileliği öğrenince bankaya 3/5 koymaya başladık.Her ay oradan tirtikliycaz... hayırlısı olsun .
Ben anneme bakmıyorum, sadece faturasını ödüyorum atandığımdan beri, çok büyük bi geliri yok babamdan aldığı maaşı varNeden o annesıne sen annenıze bakıyorsunuz . Kendı gelırlerı yok mu zaten sızın eve gıren toplam tutar atla deve degıl. Neden kabul edıyorlar?
Valla canım bebek için her şeyi en uygundan seçtik nerdeyse, 700 e de park yatak vardı veya başka beşikler 1000den başlıyor biz 400e aldık, 100 tl ye de indirimdeydi yatağı jokerde öyle aldık. Kıyafet desen 30 tl ye alt üst takımını aldık. Tek pahalı aldığım unibaby nin ıslak pamuk mendili yenidoğan için bi de bez olarak primayı seçtik. Onu da yine indirimdeylen a101 den aldık yenidoğanını, 2 ve 3 numaralarını da migrosun indiriminden aldık ikişer paket.Geçen yıl bursada yasıyordum inanılmaz pahalı
Herseye iki katı zam geldiği halde kira hariç istanbul’da daha iyi fiyatlar.
Malesef hepimiz öyleyiz bizim de kira harici ödememiz yok ayda bi çeyrek atsak köşeye şanslı hissediyoruz ki gelirimiz iyi
Bazı seylerden kısmaya calısabilirsinz mesela rutin kontrollerde özel yerine zübeyde hanım hastanesinde muayene olabilirsiniz, bebek alışverişini zara yerine soobeden yapabilirsiniz gibi.
Ben bodrum'dayim , inanilmaz pahali burasi
Bizde yurtdisina yerlesmeye karar verdik , gun sayoyoruz simdi , insan gibi yasamayi ozledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?