- 23 Şubat 2018
- 272
- 338
- 103
- 43
Aynen katılıyorum söylediklerinize ama bu konuda çok beceriksizim. Sezon sonu takibini bir türlü yapamıyorum hele pazar alışkanlığım hiç yok gibi. Artı dediğiniz gibi istediğim standartta bir ev ve okul için bazı şeyleri yapmam lazım. Artık Bursa da hayat gerçekten zorBebek esyalarini bir sezon onceden indirimde alin. Oglum 3 yasinda,dogdugundan beridir hep ayni yontemle her seyini ucuza aliyorum magazalardan. Mesela e-bebek,h&m,gap surekli olarak sezon gecislerinde indirim yapar. Onceden buyuk buyuk alip stok yapiyorum. Ben de Bursadayim, her seyin bir bedeli var,duzgun semtte yasamak istiyorsak bazi seylerden feragat etmek zorundayiz,cocuklarimiz kossun oynasin,duzgun arkadaslari olsun,duzgun cocuklarla ayni okulda okusun istiyorsak Niluferde yasamak zorunda kaliyoruz.
Pazar alisverislerinizi de Yildirim ilcesinden yapin. Fiyatlar yari yariya fark ediyor. Duacinari mahallesinin pazari sali gunleri. Her sey cok ucuz ve cesitli. Ya da Gorukledeki ogrenci pazarina gidebilirsiniz,hangi gun bilmiyorum,belki pazar gunu falandir,bir defa denk geldim senlik zamaniydi her sey neredeyse bedava fiyatinaydi.
Kayinvalidenizin odemelerinden kisilmaz,kadin cocugunuza bakacakmis kaldi ki bakmasa bile bunca zaman ilgilenip de “ay sekerim her seye zam geldi sen evde acliktan geber” denmez elbettene vicdanliymissiniz millet kaynanayi anayi sokaga atiyorken siz ilgileniyorsunuz,emin olun yaptiklariniz olumlu karsilik bulur.
Bursada kafayi calistirmak lazim,hem daga hem denize yakiniz,dolayisiyla dag koyleri ve kiyi koyleri yani basimizda. Pazarda kilosu 30 lira olan baligi kiyi koylerinden 15 liraya alabilmek mumkun. Veya marketlere hic ugramayan koy tavugunu taptaze ucuza alabilmek mumkun. Kendi salca yapma aliskanliginiz yoksa bile kilosu 10 liraya salca yapan koyluler var. Hem katkisiz hem ucuz hem de fabrikasyondan daha lezzetli. Ben sirf daha saglikli diye son 4 yildir bu sekilde besleniyorum. Bakkaldan ekmek alma huyum bile yok,koylu teyzeler yapiyor cok daha guzel. Tarlasindan 1 liraya domates aldim hep bu yaz. Sehirde 5 liranin altina dusmedi. Biraz da akilli davranmak,aliskanliklari degistirmek gerekiyor artik. Yoksa hayat her yerde zor ama biraz da biz zorlastirmasak daha guzel olacak.Aynen katılıyorum söylediklerinize ama bu konuda çok beceriksizim. Sezon sonu takibini bir türlü yapamıyorum hele pazar alışkanlığım hiç yok gibi. Artı dediğiniz gibi istediğim standartta bir ev ve okul için bazı şeyleri yapmam lazım. Artık Bursa da hayat gerçekten zor
Geri kalanini nasil cebe atiyorsunuz . Ne yiyor ne iciyorsunuz ?Kv ye de yardım ediyormuşunuz bizimse gelirimiz tam o civarda 7000 . 2300 ev kredisi , 750 ev kirası, 50 aidat . Toplam 3500 giderimiz var geri kalanı cebe atıyorum
bizde Nisan gibi bodruma alıcı gözüyle gezmeye gelicez inş. Bursa dan ayrılıp oraya yerleşmeyi düşünüyoruz. Ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz sizi yurtdışına gidecek kadar sıkıntıya sokan. Orada yasamanın olumlu ve olumsuz yönleri hakkında bilgi verirseniz cok makbule gecer.
Daha buyuk bir eve tasinin 4 odali ya da kucuk dublex. Bir evin kirasi eksilsin.Evi ayrı, geliri yok babasının maaşını alıyor, o da sadece kirasına yetiyor maalesef. Aslında çalışır ama hastalıkları çıktı ben de istemiyorum o yüzden bu saatten sonra çalışmasını, bir de ben işe başlarsam bebeğimize bakacak bi aksilik olmazsa.
5 mi ?Domatesin 5 tl oldugu guzel ulkemde eksiye girmeyen varmi ?
Bebeğin masrafı çok olur . Bunu kayınvalideniz bildiği halde hala yardım beklentisi içerisinde mi ? Doğumdan sonra izin kullanacağınızıda düşünürsekTemmuzdan sonra çözemediğim bi şekilde eksiye giriyoruz sürekli, Kafam almıyor tama her şey zamlanıyor ama yani ne dışarıda yemek yiyoruz, ne kıyafet alıyoruz ne de ayakkabı.
Araba kredimiz 2250, kira 1250, toplamda 7250 maaş giriyor eve, ekstra olarak kaynanama destek oluyoruz, faturaları ihtiyacı marketi falan. Yemeği genelde kaynanam yapıyor evde yiyoruz yani. Yok ama her ay eksiden çıkamıyoruz. Aralık'ta doğumum olacak daha doğum parasını koyamadım bi kenara
Ne yapacağımı şaşırdım. Eşimin üstüne de gitmek istemiyorum çok didiklemedim soruyorum, hesabına giriyor, işte 200 markette harcanmış, işte 150 bebek için aldıklarımız falan, 100 benzin doldurdum vs vs ...
Nasıl düze çıkacağız, ne zaman eksisiz bi ay olacak şaştım. Ki kışın doğalgaz faturası da eklenecek masraflara
Yok ben dogudayim burda ucuz demekki :) gondersem kargoyla daha ucuza gelir sanirim ben ist bir sure gittim geldim 6 gun otelde kalmistim ve herseyin okadar pahali olmasina sok olmuatum oralardaki insanlar bitmis zaten Allah hepimize yardim etsin 1 hafta once aldigim mamaya bugun 50 tl zam geldi siz dusunun5 mi ?
En son 11 tl ydi. Istanbulda.
Ablam da öyle demişti ama sanırım bu şimdi olmayacak bi şey. Bakalım zaman ne getirecek.Daha buyuk bir eve tasinin 4 odali ya da kucuk dublex. Bir evin kirasi eksilsin.
Evet bir de öyle bi sıkıntımız olabilir. Ama eğer ki sadece mama olayı olursa o zaman ücretsize ayrılmam galiba, bakalım bi sağ salim kavuşayım öncelikle inşallah.Bu arada konu sahibi benim sutum olmadi malesef cok ugrastim mama vermek istemedim ilk ay bebegim hic kilo alamadi ve dr mama baslatti inanin mamanin kutusu 150 tl oldu ve her ay zam geliyormutlaka birikim yapin ama insallah dutunuz olur gerek kalmaz
Bizde eşimle aynı beklentiler içindeyiz ama anladım ki buyüksehirden farkı kalmamış. En son 5 yıl önce gelmiştimCok cok pahali , son 2 senede cok göç aldi.
Artik buyuksehirden farki yok ,trafik var hergun , heryer saygisiz tuhaf tuhaf insanlarla doldu
Insanlar geldikce hersey daha da pahalilasti
Gayet basit siradan evlerin kiralari 2 binden basliyor eskiden ozel okullar ucuzdu simdi onlarda istanbul fiyatina geldiler
Butcenizi bilemiyorum yada bejlentinizi ama ben buraya huzur ve sakin bir hayat icin yerlesmistim artik oyle bir hayat yok maalesef
Süpermiş sizin yaşam tarzı. Yapabilene ne mutluBursada kafayi calistirmak lazim,hem daga hem denize yakiniz,dolayisiyla dag koyleri ve kiyi koyleri yani basimizda. Pazarda kilosu 30 lira olan baligi kiyi koylerinden 15 liraya alabilmek mumkun. Veya marketlere hic ugramayan koy tavugunu taptaze ucuza alabilmek mumkun. Kendi salca yapma aliskanliginiz yoksa bile kilosu 10 liraya salca yapan koyluler var. Hem katkisiz hem ucuz hem de fabrikasyondan daha lezzetli. Ben sirf daha saglikli diye son 4 yildir bu sekilde besleniyorum. Bakkaldan ekmek alma huyum bile yok,koylu teyzeler yapiyor cok daha guzel. Tarlasindan 1 liraya domates aldim hep bu yaz. Sehirde 5 liranin altina dusmedi. Biraz da akilli davranmak,aliskanliklari degistirmek gerekiyor artik. Yoksa hayat her yerde zor ama biraz da biz zorlastirmasak daha guzel olacak.
5 yil once hayat sahaneydi , ama simdi inanin sinir harbi yasiyorum her sabah trafikteBizde eşimle aynı beklentiler içindeyiz ama anladım ki buyüksehirden farkı kalmamış. En son 5 yıl önce gelmiştim
2020 de bitecek maalesef, yani söylemiştir diye düşünüyorum, ücretsiz düşündüğümü de biliyor kaynanam. Ama doğumdan sonra sattırıp en azından 3 ay arabasız kalsak, bakımıydı benziniydi derken tahminen minumum 2-3 bin bize kalmış olur, aylık yakıtı vardır 400 en az.Acaba esiniz annesiyle konussa da o da biraz daha dikkat etse harcamalarina olmaz mi? Suan bile eksidesiniz, bebek gelince onun masraflari da olacak. Aldiginizi verdiginizi bir deftere ya da excell e yazin, paranin tam olarak nereye gittigini bilirseniz ona gore cozum de bulabilirsiniz. Araba krediniz de fazlaymis, kac yil odemeniz gerekiyor? Bebek de olacagi icin araba daha cok gerekli olacak, elinizdekini satip daha uygun olanini tercih edebilirsiniz belki. Kolayliklar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?