Her ay daha da eksiye girmek :(

Aynen katılıyorum söylediklerinize ama bu konuda çok beceriksizim. Sezon sonu takibini bir türlü yapamıyorum hele pazar alışkanlığım hiç yok gibi. Artı dediğiniz gibi istediğim standartta bir ev ve okul için bazı şeyleri yapmam lazım. Artık Bursa da hayat gerçekten zor

neden kv nin 1900 kartini ve baska neyini ödüyorsunuz
orayi biraz acarsaniz daha saglikli yorum yapicam

Acaba esiniz annesiyle konussa da o da biraz daha dikkat etse harcamalarina olmaz mi? Suan bile eksidesiniz, bebek gelince onun masraflari da olacak. Aldiginizi verdiginizi bir deftere ya da excell e yazin, paranin tam olarak nereye gittigini bilirseniz ona gore cozum de bulabilirsiniz. Araba krediniz de fazlaymis, kac yil odemeniz gerekiyor? Bebek de olacagi icin araba daha cok gerekli olacak, elinizdekini satip daha uygun olanini tercih edebilirsiniz belki. Kolayliklar diliyorum.

Bursada kafayi calistirmak lazim,hem daga hem denize yakiniz,dolayisiyla dag koyleri ve kiyi koyleri yani basimizda. Pazarda kilosu 30 lira olan baligi kiyi koylerinden 15 liraya alabilmek mumkun. Veya marketlere hic ugramayan koy tavugunu taptaze ucuza alabilmek mumkun. Kendi salca yapma aliskanliginiz yoksa bile kilosu 10 liraya salca yapan koyluler var. Hem katkisiz hem ucuz hem de fabrikasyondan daha lezzetli. Ben sirf daha saglikli diye son 4 yildir bu sekilde besleniyorum. Bakkaldan ekmek alma huyum bile yok,koylu teyzeler yapiyor cok daha guzel. Tarlasindan 1 liraya domates aldim hep bu yaz. Sehirde 5 liranin altina dusmedi. Biraz da akilli davranmak,aliskanliklari degistirmek gerekiyor artik. Yoksa hayat her yerde zor ama biraz da biz zorlastirmasak daha guzel olacak.

Cok cok pahali , son 2 senede cok göç aldi.
Artik buyuksehirden farki yok ,trafik var hergun , heryer saygisiz tuhaf tuhaf insanlarla doldu
Insanlar geldikce hersey daha da pahalilasti
Gayet basit siradan evlerin kiralari 2 binden basliyor eskiden ozel okullar ucuzdu simdi onlarda istanbul fiyatina geldiler
Butcenizi bilemiyorum yada bejlentinizi ama ben buraya huzur ve sakin bir hayat icin yerlesmistim artik oyle bir hayat yok maalesef

Daha buyuk bir eve tasinin 4 odali ya da kucuk dublex. Bir evin kirasi eksilsin.

Bebeğin masrafı çok olur . Bunu kayınvalideniz bildiği halde hala yardım beklentisi içerisinde mi ? Doğumdan sonra izin kullanacağınızıda düşünürsek

Esinle her seyi paylas yani net neye gitmis paraniz bil. Ve bebek olunca k.v. ile konusun mümkünse o da harcamalara nokta koysun. 1900 kart demissin yani ben suan düşünüyorum 100 tl karttan bisey alirken. Ki benim param. Evladi olabilir ama onun da sorumluluğu degisiyor bunu belli edebilirsiniz.

5 mi ?
En son 11 tl ydi. Istanbulda.
Yok ben dogudayim burda ucuz demekki :) gondersem kargoyla daha ucuza gelir sanirim ben ist bir sure gittim geldim 6 gun otelde kalmistim ve herseyin okadar pahali olmasina sok olmuatum oralardaki insanlar bitmis zaten Allah hepimize yardim etsin 1 hafta once aldigim mamaya bugun 50 tl zam geldi siz dusunun

Bu arada konu sahibi benim sutum olmadi malesef cok ugrastim mama vermek istemedim ilk ay bebegim hic kilo alamadi ve dr mama baslatti inanin mamanin kutusu 150 tl oldu ve her ay zam geliyor mutlaka birikim yapin ama insallah dutunuz olur gerek kalmaz

Evet bir de öyle bi sıkıntımız olabilir. Ama eğer ki sadece mama olayı olursa o zaman ücretsize ayrılmam galiba, bakalım bi sağ salim kavuşayım öncelikle inşallah.

Bizde eşimle aynı beklentiler içindeyiz ama anladım ki buyüksehirden farkı kalmamış. En son 5 yıl önce gelmiştim

Süpermiş sizin yaşam tarzı. Yapabilene ne mutlu

2020 de bitecek maalesef, yani söylemiştir diye düşünüyorum, ücretsiz düşündüğümü de biliyor kaynanam. Ama doğumdan sonra sattırıp en azından 3 ay arabasız kalsak, bakımıydı benziniydi derken tahminen minumum 2-3 bin bize kalmış olur, aylık yakıtı vardır 400 en az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…