her geçen başka bir gün eşimi daha farklı görüyorum

eşinin seni sevmediğinden emin misin?

geçmişte herkes aşık oldu, ayrıldı, başkalarıyla evlendi.
eşine geçmişini hatırlatan sen olma. hatasız insan olmaz. hataları görmezden gelinebilir gibiyse öyle yap. iyi yönlerine odaklan.

elbette kocanla aranda gizli saklı olmasın ama her şeyi anlatma ki ilerde sana koz olarak kullanmasın.
anlattığın ok anısı gün gelir , gerçekmiş gibi başına kakılır.

eşine varlığını hissettirmek istiyorsan pek çok yol vardır eminim. benim aklıma gelen birkaç şey var. mesela;

eşin geldiğinde süslenmek, bakımlı olmak ve güler yüzle karşılamak, ondan duymayı beklediğin sözleri ona söylemek (aşkım, hayatımın erkeği, seni seviyorum yakışıklı vb), cinsel yaşantıda atik olmak.

iyi niyetli yaklaşımlar işe yaramazsa evle ilgili işleri terk etmek. ev temizliği, yemek, bulaşık, çamaşır vs. gerekçen de mutsuzluk, ilgisizlik sonucu depresyon başlangıcı olabilir.

sıkıntılarınız birikmiş birikmiş açtığınız onlarca bence çok derin etkilere neden olabilecek konu var.
Sıkıntılarınız bir anda peydah olmadıysa o çocukları yapmaya karar verirken de sorunlarınız vardı.
Bu durumda boşanmanın kilit noktasına onları koymak bence pek mantıklı değil.
çünkü onlaır dünyaya getiren de sizsiniz herşeye rağmen..
Yani yaşadığınız her sıkıntıya rağmen anne olacağım bu adamda baba olsun demişsiniz.
şimdi çocuklar var boşanamıyorum derken bir mantık hatası var.

benden esirgediği yüzlerce hareketin ve sözün 1 ni çocuklarımızdan esirgese bu denli bağlı olmasa 1 dk düşünmem zaten .. Ama çocukları için canını verebilecek bi adam.. Birde yani bu çocukların paylaşımı falan söz konusu olur mu ... çünkü yine allah aklı fikir verirde düzelir inş.. Birlikte yaşlanırız ama olurda boşanma esnasında oda vermek istemeyecek bende ..... Ben çocuklarımdan ayrı asla yaşayamam o konuda çok kafamı kurcalıyor bir bilgi sahibi deilim

eşinin seni sevmediğinden emin misin?

geçmişte herkes aşık oldu, ayrıldı, başkalarıyla evlendi.
eşine geçmişini hatırlatan sen olma. hatasız insan olmaz. hataları görmezden gelinebilir gibiyse öyle yap. iyi yönlerine odaklan.

elbette kocanla aranda gizli saklı olmasın ama her şeyi anlatma ki ilerde sana koz olarak kullanmasın.
anlattığın ok anısı gün gelir , gerçekmiş gibi başına kakılır.

eşine varlığını hissettirmek istiyorsan pek çok yol vardır eminim. benim aklıma gelen birkaç şey var. mesela;

eşin geldiğinde süslenmek, bakımlı olmak ve güler yüzle karşılamak, ondan duymayı beklediğin sözleri ona söylemek (aşkım, hayatımın erkeği, seni seviyorum yakışıklı vb), cinsel yaşantıda atik olmak.

iyi niyetli yaklaşımlar işe yaramazsa evle ilgili işleri terk etmek. ev temizliği, yemek, bulaşık, çamaşır vs. gerekçen de mutsuzluk, ilgisizlik sonucu depresyon başlangıcı olabilir.

ASLINDA SEVİP SEVMEDİĞİNDEN PEK EMİN DEİLİM SEVGİSİNİ GÖSTEREMİYOR OLABİLİR ... ELİMİ KOLUMU BAĞLAYAN NEDENLERDEN BİRİDE BU İŞTE ...VERDİĞİN TAKTİKLERİN HEPSİ MEVCUT ZATEN .. HER DAİM BAKIMLI ve GÜZEL SÖZLER SÖYLEYEN Bİ KADIN OLDUĞUM İÇİN SIRADANLAŞTIK BELKİDE ....ONLAR SÖKMÜYO BİZ<İMKİDE ... DEPRESYONDA DENEDM Bİ O BİRAZ TUTTU Bİ KAÇ GÜN ANLAYIŞLI DAHA Bİ SICAK GELDİ .. AMA GEL GELELİM ÖMÜR BOYUDA DEBRESYONDA KALAMAM DEMİ

Son düzenleme:
benden esirgediği yüzlerce hareketin ve sözün 1 ni çocuklarımızdan esirgese bu denli bağlı olmasa 1 dk düşünmem zaten .. Ama çocukları için canını verebilecek bi adam.. Birde yani bu çocukların paylaşımı falan söz konusu olur mu ... çünkü yine allah aklı fikir verirde düzelir inş.. Birlikte yaşlanırız ama olurda boşanma esnasında oda vermek istemeyecek bende ..... Ben çocuklarımdan ayrı asla yaşayamam o konuda çok kafamı kurcalıyor bir bilgi sahibi deilim

çocuklar sende kalır merak etme.
annenin yüz kızartıcı bir suçu yoksa annede kalıyor velayet...

yaşları küçükse zaten sende ama yaşları büyükse çocukların isteği de önemli oluyor...soruyorlar kimde kalmak istiyorsun diye...

çocuklarıda ayırmazlar birbirinden ikiside tek ebeveynde kalır...

Şimdi bak...
Anlattıklarının hiçbiri belli başlı (toplumda geçer akçe diyelim) boşanma sebebi değil.
Neden dersen,bu şekilde yaşayıp giden biiiir sürü kadın var.
Mutlular mı dersen,elbette mutsuzlar.
Asıl sorun bu işte.
Kimisi bunu daha geç görür,kimisi daha erken görür.
Sen erken görmüşsün.

20 yaşında,tahminimce hayattan ne beklediğini tam kavrayamadan evlenmişsin.
Şimdi 24 yaşındasın.Eşin de 24 filan olsaydı,değişime-uyuma daha açık olabilirdi.Ama sanıyorum,onun kafasındaki aile kavramı böyle birşey.
Aile reisi olarak,baba olarak sorumluluklarımı yaparım,görevimi tamamlarım düşüncesinde.

Evlendikten sonra,eşler birbirlerine daha özensiz davranabiliyorlar.
Bunlar ufak hoşluklar ve ara sıra yapılan ikazlarla düzeltilebiliyorsa tolere edilir.
Ama karakterler ve beklentiler farklıysa,yapacak birşey yok.

çocuklar sende kalır merak etme.
Annenin yüz kızartıcı bir suçu yoksa annede kalıyor velayet...

Yaşları küçükse zaten sende ama yaşları büyükse çocukların isteği de önemli oluyor...soruyorlar kimde kalmak istiyorsun diye...

çocuklarıda ayırmazlar birbirinden ikiside tek ebeveynde kalır...

ama bunabaglı bi çok nedenler oluyor heralde ... Sadece yüz kızartıcı suc vs.. Deil. Mesela suan ben calışmıyorum çocuklarım kücük bir ve iki yaşındalar... Yani çalışma imkanımda yok eşim maddi olarak ii durumda ... Vs.. Vs... Bunlarada bakılmıyor mu

peki hakedip haketmediğini nerden anladınız

Haketmedi, çünkü saygı görmedim. Kimseye saygısı yoktu gerçi, bana göstermesini beklemek aptallıktı.
Haketmedi, çünkü bencilce yaşadı.
Haketmedi, çünkü her zaman nezaketini koruyan bir insan olmama rağmen küfür ve hakaret edebildi. Bu küfürlerin sebebi de artık özgür olmamasından kaynaklı sıkıntılarıydı. Yani istediği gibi bir hayat yaşayamıyordu. Evlilikten sıkıldı. İstediği gibi yaşayamadı. Kadınlara olan zaafları sonucu yaptıklarını öğrendiğim için bana kızgındı. Allah hepsini tek tek karşıma getiriyordu. Reddedemeyeceği şekilde. Ben sakince bunların hesabını sorduğumda suç bastırmak için yaptığı hareketlerdi.
Haketmedi, çünkü evliliğin ve çocuklarımın tüm yükünü benim üzerime bırakmaktan çekinmedi. Çünkü çocuklarıyla ve benimle ilgili gözü asla arkada değildi.
Haketmedi, çünkü verdiği hiçbir sözü yerine getirmedi.
Öyle çok şey var ki haketmediğiyle ilgili.
İnsan sevilmediğini hissetmez mi?
Değer görmediğini. Sizinki iyi bir baba.
Ama iyi bir baba olmak iyi bir eş olmak değil ki.
İnsan hem iyi bir baba olmalı hem iyi bir eş.
Ben yoksayılmış hissediyordum kendimi.
Sıradandı herşey.
Azıcık düzeltmeye çalışsam çirkinleşebilen bir adamla karşı karşıyaydım.
Nasıl daha iyi bir çocuk yetiştirebilirim diye her dakikamı araştıran, çocuklarına faydalı olmaya çalışan bir anneye tahammülü olamadı. Kendim için ona söylenmeyi bırakmışken, çocuklarımla ilgili gördüğüm yanlışlarda tekrar onu uyarmaya başlayınca iyice koptuk gittik zaten.
Sürekli hayır kelimesini kullanmasını istememi yaptığı yanlışı kırılmadan anlamasını sağlayabilmek için bir makaleyi ona maille gönderirken, karşılığında küfürle karışık hakaretle cevap alıyorsam, bu evliliğin geleceğinden söz edilebilir miydi.
Çocuklarım çok minik şu anda.
2 yaş ergenliğini çok zor atlatmışken, daha sonraki problemlerinde bir de bu adamı aptalca ikna etmekle mi geçecekti ömrüm. Ona yapma , etme, bu çocuklara zarar veriyor diye hakaret duyma pahasına onunla mı uğraşacaktım.
Bana ne olacaktı, çocuklarıma ne olacaktı tüm bunlar yaşanırken.
Bunlar çok uzun ve çok zor şeyler.
Üçbeş tane örnekle olmuyor. Yaşarken görüyorsunuz, anlıyorsunuz ve kararınızı veriyorsunuz.
Haftalarca düşündüm. Çocuklarım ve benim için olması gereken ne?
Yalnız kalmak ürkütüyor insanı. Çocuklarınız büyüdüğündeki yalnızlığınızı bile düşünüyorsunuz.
Ama ömür öyle kısa ki. Çocuklarımla huzurlu ve mutlu olmayı seçmek için bu karar doğruydu benim için.
Siz kendi yaşadıklarınıza bakacaksınız.
Ne kadar tahammül edebileceğinize.
Sizi neyin mutlu edeceğine.
Çocuklarınız için hangisinin doğru olabileceğine.
Ve son kararınızı verdikten sonra hareket edeceksiniz.
Ne olursa olsun bir daha da geri dönmemenizi tavsiye ediyorum ayrıca.
Onun için dedim bir süre ayrı kalın düşünün.

şimdi bak...
Anlattıklarının hiçbiri belli başlı (toplumda geçer akçe diyelim) boşanma sebebi değil.
Neden dersen,bu şekilde yaşayıp giden biiiir sürü kadın var.
Mutlular mı dersen,elbette mutsuzlar.
Asıl sorun bu işte.
Kimisi bunu daha geç görür,kimisi daha erken görür.
Sen erken görmüşsün.

20 yaşında,tahminimce hayattan ne beklediğini tam kavrayamadan evlenmişsin.
şimdi 24 yaşındasın.eşin de 24 filan olsaydı,değişime-uyuma daha açık olabilirdi.ama sanıyorum,onun kafasındaki aile kavramı böyle birşey.
Aile reisi olarak,baba olarak sorumluluklarımı yaparım,görevimi tamamlarım düşüncesinde.

Evlendikten sonra,eşler birbirlerine daha özensiz davranabiliyorlar.
Bunlar ufak hoşluklar ve ara sıra yapılan ikazlarla düzeltilebiliyorsa tolere edilir.
Ama karakterler ve beklentiler farklıysa,yapacak birşey yok.

yani bende bunları daha agır bi şekilde yaşayıp hala evliliklerini devam ettiren kadınlarımızın var olduğunu biliyor o yüzden bu çelişkileri yaşıyorum ...... Karar veremiyorum ....

Arkadaşım sen korkunç derecede sabırlı bir insansın.
Ben biraz kurcalayınca hatırladım seni o zaman da şaşkınlık yaşamıştım bu sabrına.
Eşini çok sevdiğini düşünüyorum özünde yoksa herşeye rağmen bu kadar sabırlı olamazdın.
Bu adam senin çocuğunu fırlatmadı mı?
Sana kendini erkeklere göstermek için birşeyler yapıyorsun gibi namusuna laf etmedi mi?
Seni imansızlıkla suçlayıp kendini de imanlı olarak görmedi mi?
Off offf yazdıkça daralıyorum sen bunları yaşıyorsun.
Gerçekten güçlü bir kadın olduğunu düşünüyorum.

ASLINDA SEVİP SEVMEDİĞİNDEN PEK EMİN DEİLİM SEVGİSİNİ GÖSTEREMİYOR OLABİLİR ... ELİMİ KOLUMU BAĞLAYAN NEDENLERDEN BİRİDE BU İŞTE ...VERDİĞİN TAKTİKLERİN HEPSİ MEVCUT ZATEN .. HER DAİM BAKIMLI ve GÜZEL SÖZLER SÖYLEYEN Bİ KADIN OLDUĞUM İÇİN SIRADANLAŞTIK BELKİDE ....ONLAR SÖKMÜYO BİZ<İMKİDE ... DEPRESYONDA DENEDM Bİ O BİRAZ TUTTU Bİ KAÇ GÜN ANLAYIŞLI DAHA Bİ SICAK GELDİ .. AMA GEL GELELİM ÖMÜR BOYUDA DEBRESYONDA KALAMAM DEMİ

açıkça sordun mu?

depresyon halinde iken seninle ilgilendiğine göre muhtemelen seni seviyor.

bazı erkekler "karnı tok, aç değil, açıkta değil, hem anne, hem eş, daha ne isterim" diye düşünüp rehavete kapılırlar. bu rehavetten onu çıkartmayı denedin mi?
maalesef böyle düşünen erkekleri "giderim bak, yapayalnız kalırsın" diye korkutmak gerekebiliyor.

ama bunabaglı bi çok nedenler oluyor heralde ... Sadece yüz kızartıcı suc vs.. Deil. Mesela suan ben calışmıyorum çocuklarım kücük bir ve iki yaşındalar... Yani çalışma imkanımda yok eşim maddi olarak ii durumda ... Vs.. Vs... Bunlarada bakılmıyor mu

tabi ki bakılıyor eşinin maddi durumuna bağlı olarak çocuklarının ikisine ayrı şekilde iştirak nafakası, kendin içinde yoksulluk nafakası alabilirsin.

davan devam ederken de tedbir nafakası talep edersin o da boşanma sürecinde eşinin size ihtiyaçlarınızı karşılamanız için ödeyeceği nafaka oluyor.boşanma sonuçlanınca yukarıdaki nafakaları alırsın tedbir nafakası biter.

Son düzenleme:
açıkça sordun mu?

Depresyon halinde iken seninle ilgilendiğine göre muhtemelen seni seviyor.

Bazı erkekler "karnı tok, aç değil, açıkta değil, hem anne, hem eş, daha ne isterim" diye düşünüp rehavete kapılırlar. Bu rehavetten onu çıkartmayı denedin mi?
Maalesef böyle düşünen erkekleri "giderim bak, yapayalnız kalırsın" diye korkutmak gerekebiliyor.

dün akşam beni seviyormusun die defalarca sordum defalarca sen ne hissediyorsan bende oyum dedi.... Ewt aynen öle karnı tok aç açıkta deil misali bana rahat batmış gibi gösteriyor bu isterimin nedenini ....

yani bende bunları daha agır bi şekilde yaşayıp hala evliliklerini devam ettiren kadınlarımızın var olduğunu biliyor o yüzden bu çelişkileri yaşıyorum ...... Karar veremiyorum ....

Canım sen beni yanlış anladın.
Herkes devam ediyor,sen de devam et demiyorum.

Onlar devam ediyorlar ama mutsuzlar.
Bunu senin kadar erken farketmeyenler var.Bir kısmı da çok geç diye veya çaresizlikten kalıyor.

İlk yıllar hay huy içinde,uyum sağlamaya çalışmak,değişmesini düzelmesini beklemek,kayınvalide bilmem ne sorunları,çocukları büyütmek derken,göz açıp kapayana kadar geçiyor.
Farkındalık sonradan olunca,yapacak birşey kalmıyor.

Sen erken farkına varmışsın,çaresini düşün diyorum.

dün akşam beni seviyormusun die defalarca sordum defalarca sen ne hissediyorsan bende oyum dedi.... Ewt aynen öle karnı tok aç açıkta deil misali bana rahat batmış gibi gösteriyor bu isterimin nedenini ....

rahatsızlığının sonucuna ona göster bakalım. onun rahatı bozulacak mı?

annen ve baban ayrı sanırım. annene danışabilirsin. evlilikte nelere ne kadar katlanmak gerekir, katlanmaya devam etmeye değer mi, ne zaman ayrılmak gerekir? vb şeyleri ondan öğrenebilirsin belki.

malum, "damdan düşenin halinden, damdan düşen anlar."

Evet dese ölür sanki.
Ya da erkekliğine zeval gelir.
Böyle bir cevap yerine hayırı bile tercih ederim ben.
En azından dürüst derim. Kıvırmıyor derim.
Sormayın artık siz de seviyor musun diye.
Şişirmeyin şu adamın egosunu.
Bunlara böyle yaptıkça kendilerini daha bir adam zannediyorlar.
Yüce görüyorlar kendilerini zavallılıklarına bakmadan.
Böyle bir soru sorulduğunda evet dese ne kadar yüceleceğini bilmiyor.
Hele sizin onu daha da çok seveceğinizi, gözünüzde.daha da değerli olacağını ve hissettireceğinizi
Korkak ve küçükbeyinli insanların cevabı bu.

arkadaşım sen korkunç derecede sabırlı bir insansın.
Ben biraz kurcalayınca hatırladım seni o zaman da şaşkınlık yaşamıştım bu sabrına.
Eşini çok sevdiğini düşünüyorum özünde yoksa herşeye rağmen bu kadar sabırlı olamazdın.
Bu adam senin çocuğunu fırlatmadı mı?
Sana kendini erkeklere göstermek için birşeyler yapıyorsun gibi namusuna laf etmedi mi?
Seni imansızlıkla suçlayıp kendini de imanlı olarak görmedi mi?
Off offf yazdıkça daralıyorum sen bunları yaşıyorsun.
Gerçekten güçlü bir kadın olduğunu düşünüyorum.

çocuğu fırlatma derken kolundan çekip iteklemişti .. O anlık kızgınlıkla yanlış bi kelime kullanmışım ...
Ewt geri kalanın hepsini bana yaptı .... Dahasınıda yaptı benimde söylediklerim yaptıklarım kırdıklarım oldu elbet ama hiç bi zaman onun kadar çirkinleşmedim .... Nedenler nedenler çok daha nedenler var elbet .... Sevgimi aldı götürdü .. Ama bugün mantık çerçevesinde baktığımda gercekten eşimde çok büyük sıkıntılar var ...

yine çocuklar annede kalıyor yani

çocukların zaten 1 ve 2 yaşında babaya vermezler.anne bakımına ihtiyaçları olduğu için sende kalır...büyüyünce almak istese o zamanda zaten çocukların gitmez merak etme...

hem sende kalır hemde nafakanızı alırsınız, ödemezse de icrayla maaşından direkt keser sizin hesabınıza verirler...

Son düzenleme:
rahatsızlığının sonucuna ona göster bakalım. Onun rahatı bozulacak mı?

Annen ve baban ayrı sanırım. Annene danışabilirsin. Evlilikte nelere ne kadar katlanmak gerekir, katlanmaya devam etmeye değer mi, ne zaman ayrılmak gerekir? Vb şeyleri ondan öğrenebilirsin belki.

Malum, "damdan düşenin halinden, damdan düşen anlar."

aslına bakarsanız ailemde herkez böyle bu duruma karsı çıkar .... Cünkü eşim çocuklarına bağlı eve ekmek getiren bi adam buda onunla hayatımı eşimle devam ettirmem için en büyük neden onlar için .....

aslına bakarsanız ailemde herkez böyle bu duruma karsı çıkar .... Cünkü eşim çocuklarına bağlı eve ekmek getiren bi adam buda onunla hayatımı eşimle devam ettirmem için en büyük neden onlar için .....

eğer amaç iki lokma ekmek ve dört duvar olsaydı çevreniz haklı olurdu. ama bu dünyada herkes mutlu ve huzurlu olmak için yaşıyor.

terapistiniz ne diyor?

Back
X