her geçen başka bir gün eşimi daha farklı görüyorum

annem 20 yıl ertelemiş ayrılmayı zamanında bu 20 yılda hem ben hemde kardeşim olmuş çacuk sayısı artmış sorumluluk ağırlaşmıs acılar çoğalmış... annem artık karar verdiginde ablam hamile ben ünivde kardeşimse erkek ergenlik çağındaydı
ablam kasılmadan doguramadı ben gurbette şok oldum dönmenin yollarını aradım hemen evi sırtlamaya calıstım daha 20 sinde kardeşimse etmedigini koymadı halıları perdeleri kesti herkese herşeye zarar verdi gezdirmediğimiz dr kalmadı kardeşimi bedellerini çok ağır ödedik suclandık hırpalandık dışlandık kocaman bi aileyken küçücük olduk 24 yıl sonra ablam 20 yıl sonra ben alışkanlıklarımızı değişmek zorunda kaldık sadece babaya hasret olmadık halaya,dedeye .... dolu. şimdi ne zaman bi cenaze olsa yada kutlama en son millet dağılır biz gideriz üzülmeyelim diye...

biz kadınlar görmek istediğimiz gibi görüyoruz bazen
yani çok iyi karar verin derim geç olmasın eğer sonu ayrılıksa
ama ayrılmayacaksanızda şunu iyi bilinki cocugunuz 30 yaşındada olsa büyük bi darbe oluyor ailesinin ayrılışı
yaşadıklarınız elbette kolay değil ama yapmadıgım kalmadı dıyene kadar en azından 1 yıl daha mücadele edin bence ve hem kalbiniz hem vicdanınız rahat ayrılın.
Allah yar ve yardımcınız olsun

Ya bence boşanmak zorunda değilsin bazı değişikliklere ihtiyacınız var siziin acaba bir evlilik danışmanı bulsan onunla konuşsan,tek başına da olsa.Bir anlat bunları bakalım o ne diyecek..Şimdi ben evli değilim henüz o yüzden bir şey söyleyemiyorum şöyle yap böyle yap diye ama ilgisizlik, artık aradaki ilişknin değişmesi(monotonlaşıp sadece aynı evde yaşayan 2 insana dönüşmeniz )sanki aşılabilir şeyler gibi bilmiyorum..Annemle babam da biz küçükken mesela kavga ettiklerini hatırlıyorum bazen sorunlar neydi bilmiyorum ama bir ara hatta boşancaz filan demişlerdi..Şimdi kavganın k'sı yok babam da annem de birbirlerine bize çok düşkün oldular iyice :nazar: Yani eski hallerinden eser kalmadı sanki halledilebilir iletişim şekli değişebilir gibi geliyor..

aslına bakarsanız ailemde herkez böyle bu duruma karsı çıkar .... Cünkü eşim çocuklarına bağlı eve ekmek getiren bi adam buda onunla hayatımı eşimle devam ettirmem için en büyük neden onlar için .....

Asıl sorun bu değil mi?
Çevrenizden, özellikle de kendi ailenizden alacağınız tepkiler.
Sizi asıl endişelendiren bu gibi geldi bana.
Sizin mutsuzluğunuzu görmek istemeyen, aman lir lokma ekmek getirsin daha ne istiyorsun, çocuklarının başında olsun diyen zihniyet.
Onları da suçlayamıyoruz ki, Öyle görmüşler öyle yetişmişler.
Ama birileri mutsuz olacak, size kızacak, anlamayacak diye yazık etmeyin kendinize de çocuklarınıza da.

çocukların zaten 1 ve 2 yaşında babaya vermezler.anne bakımına ihtiyaçları olduğu için sende kalır...büyüyünce almak istese o zamanda zaten çocukların gitmez merak etme...

Hem sende kalır hemde nafakanızı alırsınız, ödemezse de icrayla maaşından direkt keser sizin hesabınıza verirler...

zaten bi kavgamızda boşanma üzerine geldik yine o zaman bana çocuklar konusunda her türlü iftirayı atarım sana demişti ..... Sonra bana 7 yılbirlikte yaşayalım ayrı ayrı odalarda çocuklar secsin kimde kalacagını demişti aslında o kelimesinden sonra kocamın gercek yüzünü görmeye başlamıştım .. Daha sonrasında babası araya girdi falan derken olay düzeldi görünüşte amaiçimdeki sevgi ve saygıdan gram eser kalmadı tabi ...aaslında benm kocam çoktan boşanılmayı haketmişte işte ... Ailelerin desteği yaklaşımı kendi maddi imkanların hepsi rol oynuyor böle durumlarda

zaten bi kavgamızda boşanma üzerine geldik yine o zaman bana çocuklar konusunda her türlü iftirayı atarım sana demişti

Bu adamdan korkmuyor musunuz?
Nasıl arkanızı dönebiliyorsunuz bu adama?
İnsan sadece güvendiğine sırtını dönebilir. Arkasından iş çevrilmeyeceğini bilir.
Hep tetikte olmak zorundasınız siz?
Ruh sağlığını kaybeder bunu söyleyebilen bir adamla yaşayan..

zaten bi kavgamızda boşanma üzerine geldik yine o zaman bana çocuklar konusunda her türlü iftirayı atarım sana demişti .

Bu cümleyi kuran insanın şerefi haysiyeti onuru nerededir acaba ?
Çok üzgünüm eşin çocuklarının babası ama bu cümleyi kuran biri normal bir insan olamaz.
Bu insan mı imanlıymış sen de imansızmışsın öyle mi?
Allah korusun iftiralardan hele de insanın kocasından ,

eğer amaç iki lokma ekmek ve dört duvar olsaydı çevreniz haklı olurdu. Ama bu dünyada herkes mutlu ve huzurlu olmak için yaşıyor.

Terapistiniz ne diyor?

sadece 1 kez gittik terapiste sorunlarımız bu kadar büyük ve saygısızlaşmamıştı ..... Terapist bana aynı gittigin yoldan devam et elbet kabullenecek gibilerinden bişi söylemişti ....

bu cümleyi kuran insanın şerefi haysiyeti onuru nerededir acaba ?
çok üzgünüm eşin çocuklarının babası ama bu cümleyi kuran biri normal bir insan olamaz.
Bu insan mı imanlıymış sen de imansızmışsın öyle mi?
Allah korusun iftiralardan hele de insanın kocasından ,

aslında atacagını düşünmüyorum sinir harbiyle söyledi ama insan oğlu işte ciy süt emmiş yinede asla yapmaz diyemiyorum

Cocuklariniza cok iyi bir baba oldugunu, onlara göstermesi gereken sevgiyi maximum düzeyde gösterdigini ifade etmissiniz.
Bu cok tehlikeli bir durum biliyormusunuz. Aynen bu anlattiginizi bir arkadasim yasadi bende sahit oldum.
O cocuklar büyüdükce, babalarinin kendilerine normal ama annelerine bir hicmis gibi davrandigini gördükce, annelerine olan saygilari azaliyor.
Yani bu durum böyle devam ettikce, o evde sizi hic olarak görecek kisi sayisi giderek artacak gibi geliyor. ( insallah yaniliyorumdur)
Sabirda, deger vermede, ilgide karsiliklidir. Dünya kimsenin etrafinda dönmüyor.

Son düzenleme:
bu adamdan korkmuyor musunuz?
Nasıl arkanızı dönebiliyorsunuz bu adama?
Insan sadece güvendiğine sırtını dönebilir. Arkasından iş çevrilmeyeceğini bilir.
Hep tetikte olmak zorundasınız siz?
Ruh sağlığını kaybeder bunu söyleyebilen bir adamla yaşayan..

hayır ben bu adamdan korkmuyorum ...
çünkü allah şahit nasıl bi kadınım nasıl bi anneyim...
Hakkımızda hayırlısı ne ise rabbim en kısa zamanda göstersin die dua ediyorum ... Sebebi ben olmadan olsun ne olacaksa istiyorum ...

cocuklariniza cok iyi bir baba oldugunu, onlara göstermesi gereken sevgiyi maximum düzeyde gösterdigini ifade etmissiniz.
Bu cok tehlikeli bir durum biliyormusunuz. Aynen bu anlattiginizi bir arkadasim yasadi bende sahit oldum.
O cocuklar büyüdükce, babalarinin kendilerine normal ama annelerine bir hicmis gibi davrandigini gördükce, annelerinin olan saygilari azaliyor.
Yani bu durum böyle devam ettikce, o evde sizi hic olarak görecek kisi sayisi giderek artacak gibi geliyor. ( insallah yaniliyorumdur)
sabirda, deger vermede, ilgide karsiliklidir. Dünya kimsenin etrafinda dönmüyor.

bende iyi bir anneyim bende maksimum düzeyde seviyorum evlatlarımı .. Sadece ortak paylaşım alanımız çocuklartımız zaten .. Hatta ondan daha ii kollarım çocuklarımı

Cocuklariniza cok iyi bir baba oldugunu, onlara göstermesi gereken sevgiyi maximum düzeyde gösterdigini ifade etmissiniz.
O cocuklar büyüdükce, babalarinin kendilerine normal ama annelerine bir hicmis gibi davrandigini gördükce, annelerinin olan saygilari azaliyor.
Sabirda, deger vermede, ilgide karsiliklidir. Dünya kimsenin etrafinda dönmüyor.

weis çok haklı.

bir evde saygı görmeyen kişilere çocuklar da saygı sevgi göstermiyor. eşinin her öfke anında sarfettiği sözlere bakılırsa seni sevmiyor, senin verdiğin rahatlığı, evin temizliğini, hazır yemeği, babalık ve kocalık payesini seviyor. toplum içindeki bu rütbesini yitirmektense senin adını lekelemeyi tercih ediyor.

maddi durumunuzu, yaşadığınız ortamı bilemiyorum. sadece çocuklarınızı kreşe, kayınvalideye bırakıp bir an önce iş bulup, birikim yapmanızı tavsiye ederim, ya da evde bir şeyler örüp satın. ilerde lazım olabilir.

hayır ben bu adamdan korkmuyorum ...
çünkü allah şahit nasıl bi kadınım nasıl bi anneyim...
Hakkımızda hayırlısı ne ise rabbim en kısa zamanda göstersin die dua ediyorum ... Sebebi ben olmadan olsun ne olacaksa istiyorum ...

Daha ne sebep arıyorsunuz ki?
Öyle çok sebep var ki?
Bir insan karısına, çocuklarının annesine, bırakın herşeyi bir insana sana iftira atarım diyebilir mi?
Boşanma talebinin ondan mı gelsin?
Niye gelsin ki?
Çocuklarına bakılıyor, kurulu bir düzen..
Sindirilmiş bir kadın.
Bu lafıma gücenmeyin. Sizi sindirmiş ki bunca lafın altında kalıyorsunuz. Bu adama bu cümleleri kurdurtabiliyorsunuz.
Gerçekten de ALlah yardımcınız olsun.
Eminim sabrınızın karşılığını bir gün alacaksınız. Mutlaka mükafatlanacaksınız.
Bunları kaldırmak herkesin harcı değil.
Kendi adıma benim değil.
Bu kadarını kaldırmak çok zor..
İnşallah evlatlarınız da babaları gibi davranmaya başlamaz size.
Ya da ezik bir anneye acıma duygusu beslemezler.
Sizin kıymetinizi anlar ve ona göre davranırlar.

daha ne sebep arıyorsunuz ki?
öyle çok sebep var ki?
Bir insan karısına, çocuklarının annesine, bırakın herşeyi bir insana sana iftira atarım diyebilir mi?
Boşanma talebinin ondan mı gelsin?
Niye gelsin ki?
çocuklarına bakılıyor, kurulu bir düzen..
Sindirilmiş bir kadın.
Bu lafıma gücenmeyin. Sizi sindirmiş ki bunca lafın altında kalıyorsunuz. Bu adama bu cümleleri kurdurtabiliyorsunuz.
Gerçekten de allah yardımcınız olsun.
Eminim sabrınızın karşılığını bir gün alacaksınız. Mutlaka mükafatlanacaksınız.
Bunları kaldırmak herkesin harcı değil.
Kendi adıma benim değil.
Bu kadarını kaldırmak çok zor..
Inşallah evlatlarınız da babaları gibi davranmaya başlamaz size.
Ya da ezik bir anneye acıma duygusu beslemezler.
Sizin kıymetinizi anlar ve ona göre davranırlar.

sindirilmişmiyim bilmiyorum ama o gün bu gündür gram güven duygusu yok ... Evde huysuz ev huzursuzum

Bence önce eşinizin sizi hala sevip sevmediğinden emin olun , ani verilmiş yanlış kararlar sonra sizi daha çok üzer...:50:

şimdi balkona çıktım oğlum dışşarıdan gecen arbaya ayy baba die bagırdı ... Içim acıdı .. Eğer boşanma söz konu olursa ben kendi memleketime dönecegim eşimde çalıştığı iş itibariyle bulunduğumuz ilde olamaz .... Yani baba baba die babasını bu kadar seven bi çocuğu ben nasıl babasız bırakıyım ayda yılda bir anca görüşürler .. Işte bunca nedenlerin arasında caresiz kaldım

zaten bi kavgamızda boşanma üzerine geldik yine o zaman bana çocuklar konusunda her türlü iftirayı atarım sana demişti ..... Sonra bana 7 yılbirlikte yaşayalım ayrı ayrı odalarda çocuklar secsin kimde kalacagını demişti aslında o kelimesinden sonra kocamın gercek yüzünü görmeye başlamıştım .. Daha sonrasında babası araya girdi falan derken olay düzeldi görünüşte amaiçimdeki sevgi ve saygıdan gram eser kalmadı tabi ...aaslında benm kocam çoktan boşanılmayı haketmişte işte ... Ailelerin desteği yaklaşımı kendi maddi imkanların hepsi rol oynuyor böle durumlarda

konunun ilk sayfalarında kurtabilirsiniz bu evliliği bazı birikimler patlak vermiş ,diyordum ama bu yazılanları okuyuncaya kadar
çocuklarının annesine her türlü iftirayı atarım diyen bir adam normal değildir.
böyle bir adamdan koca da olmaz baba da...
ama çaresizsin bir yandan ailenin desteği yok,maddi durumdan yetersizsin malesef türkiyedeki binlerce kadın gibi...
aslında çocuklar bahane asıl sorun bunlar sende biliyorsun böyle bir adam sadece sözde baba ...

şimdi balkona çıktım oğlum dışşarıdan gecen arbaya ayy baba die bagırdı ... ıçim acıdı .. Eğer boşanma söz konu olursa ben kendi memleketime dönecegim eşimde çalıştığı iş itibariyle bulunduğumuz ilde olamaz .... Yani baba baba die babasını bu kadar seven bi çocuğu ben nasıl babasız bırakıyım ayda yılda bir anca görüşürler .. ışte bunca nedenlerin arasında caresiz kaldım

hangi çocuk babasını sevmez bunca ayrılan insanın çocukları babalarını sevmiyorlar mıydı
ne karar verirseniz verin kendinizi kandırmayın

Back
X