Her gün görüşmek isteyen anne baba

Haftada bir bence yeterli. Hangisi daha anlayışlıysa onunla kibarca konuşun. Kendinize ait bir hayatınızın olduğunu, eşinizin işten yorgun geldiğini ve dinlenmesi gerektiğini anlatın. Müsait olduğunuzda zaten geleceğinizi söyleyin. Çocukları özlüyorlarsa arada sadece onları bırakın, siz evdeki işlerinizi halledin. Akşam da gider alırsınız bir saat sohbet edip kalkarsınız. Her iki tarafın da gönlü olur bence.

Kocamı götürmeyince sorun oluyo malesef niye gelmio diye takıyolar kafalarına.haftada 2 görüşüorum zaten lakin fazlasına vaktim yok cocuklarmn dersleri ev işleri eşim derken kalmıo zamanım

Ailenizle konuşmaktan başka şansınız yok.

Kimseyi üzmek kırmak istemiyorum demek de bana en saçma bahane geliyor. Sizin eşiniz dese kötü damat olur ama siz kızlarısınız.

Tek başınıza bir gün ailenize gidip durumunuzu anlatacaksınız. Sizi anlıyorum ben de gelmek isterim ama benim de bir evim düzenim var diyeceksin. Hatta düzenim yok düzensiz çalışma saatleri o yüzden de ben kardeşim gibi sürekli gelemem size anlayışlı olun biraz de. Siz yabancı degilsiniz içimi açabilirim size , bende isterim ama şartlarım bu .Hem adam dinlenmek istiyor onun ailesi olsa haftada iki gün bile beni götürse ben istemem ,o bir şey bile demiyor geliyor ama dinlenemiyor görüyorum diye söyle.Eşinin fikri olmadığını yani onun gitmek istemediğini düşünüp eşine bilenmesinler sonra. Böyle konuşuyorum çünkü alınıp gücenmenizi istemiyorum. Eşim cocuklar yani size elimden geldiğince vakit ayırıyorum içim rahat ama sizin de bu yüzden surat asmanızı görünce ben bu kadar fedakarlık yaptığım halde bunun görünmediğini görünce üzülüyorum de.

Ben mi cok iletişim yönünden açığım bilmiyorum ama hayatta susarak birilerinin bir şeyleri anlamasını bekleyemiyorum. Her şey konuşularak halledilir bu tarz sorunlarda.

Bende onu sorguluyorum zaten haftada 2 acaba azmi diye.haftada 2 görüşüorm suan.cocuklar okula gidiyo ve dersleri var ondan bırakamıyorum yoksa aklıma geldi

Benzer konusmayı 1 hafta önce yaptım anlar gibi davrandılar.2 gün evvelde akşam 1 saat eşimle ugradm az oturduk diye söylendiler ertesi gün annemi aradım soguk soguk konustu kapı calıyo diye kapattı telefonu hakikaten bazen insanlara derdini anlatamamakta zor oluyo anlamıyorlar

Sizi anlayana kadar bir süre daha bu konuşmayı yapın, hatta böyle giderse eşinizde sürekli kendi ailesine gitmek istese hayır diyemem beni zorda bırakıyorsunuz deyin. Yani hayat bu ne olacağı belli olmaz ilerde eşinizin ailesi yakına gelse eşiniz de sizden aynı şeyi bekleyecek. Siz onun ailesiyle haftada 2 görüşseniz cok zorlanırsınız.

Aynı davranisi kayın ailesi yapsa naparsaniz ona göre davranın . Aileler kıymetli ama dengeyi kurmak gerek. Eşinizi cocugunuzuda boğmamak gerek .ilerde daha kötü olabilir

Söylediklerinizi denicem tekrar tekrar anlatıcam insallah anlarlar.kesinlikle eşimin yerinde ben olsam zorlanırım haklı yani cok şükür empati yapabiliyorum Allah'tan yoksa evllikte kalmaz

Aynı davranisi kayın ailesi yapsa naparsaniz ona göre davranın . Aileler kıymetli ama dengeyi kurmak gerek. Eşinizi cocugunuzuda boğmamak gerek .ilerde daha kötü olabilir
Kesinlikle eşimle kavga ederdm cok dogru yani.allahtan empati yapabiliyorum ama gel gör ki anneme babama anlatamıyorm

Ozaman evlenmeseydiniz esinizin yerinde olsam asla haftada iki gorusmem onun aileside yakin olsaydi haftada 4 gun ailelerle olcaktiniz mantiklimi bu durum ? Aileniz kirlirsa kirilsin zamanla alisirlar bide cocuklar varmis gorusmeyin olur biter hem ayrica haftada bir gorusmeyi kabul etmiyosuniz bizim ne dememizi bekliyosunuz haftada 3 gun gidin dememizimi :)

Baştan alistirmissiniz malesef...şimdi yavaştan haftada 1 e düşürün ..sonra 2 haftada 1 ..böylelikle alisirlar..buarada evleriniz yakinmi

Acaba aslinda torunlarini mi gormek istiyorlar? Eger oyleyse cocuklar da isterse onlar gitsinler. Aile yapiniz nasil bilemiyorum "anne bilirsin evin isi bitmez, bitmiyor cocuklar da sizi ozledi onlar gelsin" deseniz anneniz nasil tepki verir?

Ben haftada bir görüşmeyi kabul etmiyo deglm acaba haftada 2 gercekten az mı ve sizler kendi ailenizle haftada kac gün görüşüosunuz diye fikir alısverisinde bulunmak istedm.ve aileme bu durumu nasıl anlatırım diye fikir almak istedm

Baştan alistirmissiniz malesef...şimdi yavaştan haftada 1 e düşürün ..sonra 2 haftada 1 ..böylelikle alisirlar..buarada evleriniz yakinmi
Evet yürüme mesafesi.amacm sadece dengede tutmak kimse kırılsın incisin istemem

Acaba aslinda torunlarini mi gormek istiyorlar? Eger oyleyse cocuklar da isterse onlar gitsinler. Aile yapiniz nasil bilemiyorum "anne bilirsin evin isi bitmez, bitmiyor cocuklar da sizi ozledi onlar gelsin" deseniz anneniz nasil tepki verir?
Kesinlikle torunlarınıda görmek istiyorlar fakat cocuklar okula gidio ve dersleri var gündüz akşama kadar okul akşamda ders ardından uyku.cocuklarda at yarışı gibi koşturma içindeler bu sistemde malesef

Benim de kizim ve oglum evli.
Cocuklarimi haftada bir, en gec 10 gunde bir kapidan da olsa gormek isterim, cunku ozluyorum.
Ama gelin, damat neden gelmek zorunda olsun ki?
Herkesin isi gucu var.
Kizimla ayni sokaktayiz, ne kadar kosturdugunu gorup dururken, kapris yapip bir de ben mi uzeyim?
Ailenizi bencil buldum.
Okul cocuklariyla haftada iki kez nasil gorusuyorsunuz?
Haftada bir, esiniz olmadan bir kac saat gayet makul. Hatta birakin cocuklari, siz islerinize bakin.
Kapris de yapilsa uzerlerine dusmeyin, alisirlar...

Benden yasca büyük ve evli cocukları olan birinden böyle bir mesaj almak içimi rahatlattı Allah razı olsun sizden.acaba benmi büyüklerimi anlamıyorum acaba benmi yanlış yapıyorum acaba diyordum.kesinlikle çoçuklarında dersleri var onların akademik hayatı benm için cok mühim.hatta ders konusu bile söylediğimde amann baska zaman yapar dersini cevabını alıyorum.ama benm için onların basarısı cok önemli bir gün ödev yapmasa geri kalırlar.gercekten bencillik belkide yaptıkları

Bende aileme cok duskunum ama haftada bir kere gorusuruz bir kerede kv ile gorusuruz fazlasi bizi boguyor onlara kalsa tabi her gun isterler bunu zamanla azaltarak yapicaksiniz isim var diye biseyler uyduracaksiniz misafirim var misafirlige gidicez hastayim falan filan zamanla haftada bire dusureceksiniz fazla cagirirlarsada izah edin biraz kirilsinlar kendi hayatiniza bakin esiniz icin bu cok kotu bir durum bence

Kesinlikle bencillik.
Torunumu ben buyuttum. Tek torun, varin anlayin ne kadar kiymetli. Dedesi cami donusu goreyim diye arar, son dakika derse oturmustur, kapidan doner. Bunu kizim rahatca bize soyleyememis olsa, cok daha fazla uzuluruz.
Tabi ki firsat buldukca ana-baba ihmal edilmemeli...Ancak ailenizin istedigi makul bir istek degil. Hele ki damattan...

Anlayışınıza hayran kaldım vallahi.benm ailemdede ders önemli degl.önemli olan birlikte olmak.ama hayat böyle degl işte ilerde meslek gerekli para pul gerekli neden kazanamadn dediklerinde ben aileme hep zaman ayırdım ondan olmadı dese evlatlarım cok üzülürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…