müdürünüze dün bir avukat ile görüştüğünüzü, kendinize yaptığı şeyin mobbing olduğunu ve devam ettiği taktirde dava açacağınızı söyleyin. size 2 sene bebek yok diyemez. mesai saatleri dışında çalıştıramaz. ve hamilesiniz diye eziyet edemez. hamilelikte bazı avantajlarınızda var yukarıda bir arkadaşta demiş size ağır bir şey taşıtamaz vs.. haklarınızı koruyun. ve bu yüzden ağlayıpta bebeğinizide olumsuz etkilemeyin.
Kızlar desteğiniz için çok teşekkür ediyorum hepinize.. Dün akşam evde ağla ağla mahvoldum baş ağrısından zor uyudum.
ve sabah yine geldim işe.. Ama gram çalışasım yok Allah biliyor ya
Merhaba bence şefinize şikayet ediceğinizi söyleyin işkura oda gidip patrona söylesin kendini toparlasın. Olmazsa 170i arayın durumu anlatın haklarınızı öğrenin gerekirse noterden bir dilekçe gönderin işyerinize çalışma saatlerinizi ve iş yükünüzü yoluna koydun sizi işten kovamaz ama doğumdan sonrada çalışamazsınız. doğum iznininizi alırsınız raporunuz bitince çalışmak istemezse tazminatınızı verir gönderir. çok sıkıntı yaşarsanız da 170 hat ile irtibata geçin onlar yazı gönderiyor. Hakkında hayırlsı ama unutma sen ses çıkarmazsan ben ses çıkarmazsam bu düzen böyle devam eder. Düzelmesi için biizm birz uğraşmamız lazım.
hamile olduğu işten çıkaran ya da çıkmaya zorlayanlar için mevcut tazminatın 3 katı tazminat ödetiyomuş devlet. bu sabah bi gazetede okudum. çok detaylı olmasa da..