- 22 Eylül 2015
- 131
- 176
- 23
- 39
- Konu Sahibi deniz54321
-
aslında evliliği çok isteyerek yaptım. ailemden ayrı kendi evim kendi düzenim olması ve bu evi sevdiğim bir insanla paylaşmak güzel ama işte çocuk çok farklı bir sorumluluk. ben böyle iyiyim kendimi zor idare ediyorum anneliğin hakkını veremem diye düşünüyorumkelime kelimesine katılıyorum. aslında bende istemiyorum ama bir yandan da çocuksuz evlilik saçma geliyor. o zaman niye evlendim di mi. ne bileyim kafada bi dünya fikir.
evet benim çevremde bu konuda çok geleneksel düşünce yapısına sahip. bir kadının çocuk istememesine asla anlam veremiyorlar ve altında başka bir şey arıyorlar o yüzden sürekli doktora git diyorlar. yani aslında ben istiyorum da olmuyor o yüzden böyle söylüyorum sanıyor herkesDüşündükleriniz bence normal.
Maddi yönünü hiç düşünmedim.
ama;
manen bende kendimi çok sorgulamıştım, kariyerimi çoook fazla düşündüm, eşimle free time takılayım derken..
Yaş geldi 39 ve cidden benden geçti diyorum şimdi.
Yani hep bir bahanem oldu veya ben bahane buldum hep.
Zaten üremek amacı ile evlenenlerden de değilim.
Hepimizin hayattan aldıkları ve katkıları, beklentileri farklı..
"Ayyy Neden bebek yapmıyorsunn" sorusuda beni hep gıcık etmiştir. Sana ne arkadaş sana neeeeediyerek soranın üzerine atlamamak için zor tutuyorum kendimi.
aslında evliliği çok isteyerek yaptım. ailemden ayrı kendi evim kendi düzenim olması ve bu evi sevdiğim bir insanla paylaşmak güzel ama işte çocuk çok farklı bir sorumluluk. ben böyle iyiyim kendimi zor idare ediyorum anneliğin hakkını veremem diye düşünüyorum
evet benim durumumda bu sanırım. bir çocuğum olursa onu çok seveceğimi bütün enerjimi zamanımı paramı herşeyimi ona harcayacağımı biliyorum ama buna ne gerek var ben böyle daha mutluyumOrna Donath adında bir sosyolog bazı kadınların, anne olmaktaktan pişman olduklarını gösteren bir araştırma yapmış. Kadınlarla görüşmüş. Ortada bir sorun yok ama bazı anneler hayat boyu sürecek bu endişe duygusu ve sorumluluk olmadan çok daha Mutlu olacaklarını düşünüyormuş. Anketler gizli yapılmış. Hepsi çocuğunu seviyor ama onlar olmadan daha mutluydum diyor.
Ben evli bile değilim ama aynı bu şekilde düşünüyorum. Ben böyle iyiyim diyorum.evet benim durumumda bu sanırım. bir çocuğum olursa onu çok seveceğimi bütün enerjimi zamanımı paramı herşeyimi ona harcayacağımı biliyorum ama buna ne gerek var ben böyle daha mutluyum
Hayır, bir çok kadın anne olmak istemeyebilir. Çocuk sahibi olmak istememek de en az istemek kadar normal bir şey. Annelik kutsal filan da değil. Bu kültürel bir bakış açısı. 10 yıldır ABD'deyim, bir kere bile duymadım Amerikalılarda bu kutsallık muhabbetini. :) Bu gibi olağanüstü anlam yüklemelere takılmayın yani.
evet benim çevremde bu konuda çok geleneksel düşünce yapısına sahip. bir kadının çocuk istememesine asla anlam veremiyorlar ve altında başka bir şey arıyorlar o yüzden sürekli doktora git diyorlar. yani aslında ben istiyorum da olmuyor o yüzden böyle söylüyorum sanıyor herkes
ben 1.5 senelik evliyim ve cocuk istemiyorum...hic istemedim hayat boyu. icimde oyle bir duygu yok. cocuklari cok severim kiyamam hepsi bir melek...ama bana sorsalar dogmazdim ve hic mi ic icinden gelmiyor bu ulkede cocuk yapmak... zaten istemiyordum heoten uzaklastim ulkenin gidisinden oturu...kisaca yanliz degilsinizGerçekten her kadın anne olmak ister mi? Yaklaşık 3 yıllık evliyim ve aklımda bin türlü soru var. Neden istemediğimi maddeler halinde sıralamak istiyorum. Bir tür iç dökme..
1- Ya ona düzgün bir hayat için gerekli maddi imkanları sağlayamazsam
2-Ya manevi anlamda yeterli olamaz da iyi bir anne olmazsam
3-Hayat çok da güzel bir şey değil ki neden bir de çocuk isteyeyim ( asla isyan etmiyorum, herkesin kendine göre derdi var)
Daha bir çok şey vardı aslında aklımda ama nedense bu üç madde en çok kafama takılan. Belki de güzel bir çocukluk geçirmediğim içindir çocuk istememem. Benden bir tane daha gerekmez bu dünyaya. Ha bir gün istersem olacak diye bir şartta yok Rabbimin takdiri.
Bilmiyorum kızlar böyle bir içimi dökmek istedim. Benim gibi düşünenler var mı merak ediyorum.
ne guzel yazmissiniz...hepsine katiliyorum....gercekten bazilari "ben cektim sen de cek cekmelisin" diye cocuk yao diyor bazilari ise dogustan anne olmaya gelmis delirirlerdi evlenip cocuk yapamasalar. ama onlar nasil cocuk diye cildiriyorsa benim gibilerin de istememesine saygi duyulmali....Benim ne yaşadığım şehir, ne bulunduğum semt gelenekçi değil aslında.
ebeveynlerimde gelenekçi olmadılar hiç. Cemiyetimizde bize benzer insanlardan.
İşin komik tarafıda bu zaten. Gelenekle ilgisi yok çoğunun.
Kadın faktörü varya, bazen inanılır gibi değil.
"Benim var senin yok muuuu" cular var. Sayıları az ama var Şakada yapmıyorum. Bana göre Anneliğin ne olduğunun farkında bile değiller. Bunu ben söylüyorum siz düşünün.
Bir kısmıda ( ki bunu yazarkende çok ciddiyim) "çocukları yüzünden almak zorunda oldukları sorumlulukları var, kendilerine vakit ayıramıyorlar, tatil, geceleri club vs. sosyal olamıyorlar" bunun acısınıda bebek yap, bebek yap diyerek bence benden ve benim gibilerden çıkartıyorlar. Mürit toplar gibi, Kulüplerine ne kadar kişi katılsa o kadar iyi onlar için desem yeridir.
Bir kısmıda anne olmak için yaratılmışlar resmen, tüm iyi niyetleri ile benimde annelik duygusunu yaşamamı, kaçırmamamı isteyerek söylüyorlar ki ben bir tek onlarla görüşlerimi paylaşıyorum, saygı duyuyorum, ruhları bu çünkü, onları dövmek gelmiyor içimden mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?