Her kadın anne olmak ister Mİ?

kelime kelimesine katılıyorum. aslında bende istemiyorum ama bir yandan da çocuksuz evlilik saçma geliyor. o zaman niye evlendim di mi. ne bileyim kafada bi dünya fikir.
aslında evliliği çok isteyerek yaptım. ailemden ayrı kendi evim kendi düzenim olması ve bu evi sevdiğim bir insanla paylaşmak güzel ama işte çocuk çok farklı bir sorumluluk. ben böyle iyiyim kendimi zor idare ediyorum anneliğin hakkını veremem diye düşünüyorum

her kadın anne olmak istemez
çünkü her kadın çocuk sevmeyebılır.. kimse sevmek zorunda da degıl :=)
şu da bir gercek; kimse tam olarak hazır olmaz bebege, aklından gecırıyorsa yapar.

iki insan evli diye illa çocukları olacak dıye bir kural yok.
herkesın hayatı kendıne
kimseyı ılgılendırmez.

evet benim çevremde bu konuda çok geleneksel düşünce yapısına sahip. bir kadının çocuk istememesine asla anlam veremiyorlar ve altında başka bir şey arıyorlar o yüzden sürekli doktora git diyorlar. yani aslında ben istiyorum da olmuyor o yüzden böyle söylüyorum sanıyor herkes

aynen. bende ailemle yaşamaktan bıkmıştım, kuşak çatışması falan. kendime yeni güzel bir sayfa açmak istedim ama ne biliyim ya hiç çoluk çocuk yoktu hayallerimde. çocuk bile sevmem ben. ha olursa severim ama ne biliyim ya... ama bizim gibi düşünen ve sırf gelenek görenek diye çocuk yapan ve yapacak olan çok kadın var. tıpkı benim yapacağım gibi.

Hayır herkes istemek zorunda değil herkes anaç olmayabilir ya da hazır olmayabilir. Ben çocukları çok seviyorum ama annelik sorumluluğu için yeni yeni şartlar olgunlaşmaya başladı ben de anneliğe hazır olmaya başladım.

Orna Donath adında bir sosyolog bazı kadınların, anne olmaktaktan pişman olduklarını gösteren bir araştırma yapmış. Kadınlarla görüşmüş. Ortada bir sorun yok ama bazı anneler hayat boyu sürecek bu endişe duygusu ve sorumluluk olmadan çok daha Mutlu olacaklarını düşünüyormuş. Anketler gizli yapılmış. Hepsi çocuğunu seviyor ama onlar olmadan daha mutluydum diyor.

evet benim durumumda bu sanırım. bir çocuğum olursa onu çok seveceğimi bütün enerjimi zamanımı paramı herşeyimi ona harcayacağımı biliyorum ama buna ne gerek var ben böyle daha mutluyum

Herkes anne olmak istemeyebilir.
Bir kısmı da toplumsal baskı yüzünden anne oluyor.
İşte bu yüzden sağlıklı bireyler yetişmiyor.
Belki ben anne olmaya hazır değilim,belki bencilim,belki bir çocuğun sorumluluğunu alamam....
Ama bunları anlatsak kaç kişi anlar reel hayatta.

evet benim durumumda bu sanırım. bir çocuğum olursa onu çok seveceğimi bütün enerjimi zamanımı paramı herşeyimi ona harcayacağımı biliyorum ama buna ne gerek var ben böyle daha mutluyum
Ben evli bile değilim ama aynı bu şekilde düşünüyorum. Ben böyle iyiyim diyorum.

Hayır, bir çok kadın anne olmak istemeyebilir. Çocuk sahibi olmak istememek de en az istemek kadar normal bir şey. Annelik kutsal filan da değil. Bu kültürel bir bakış açısı. 10 yıldır ABD'deyim, bir kere bile duymadım Amerikalılarda bu kutsallık muhabbetini. :) Bu gibi olağanüstü anlam yüklemelere takılmayın yani.

Bana göre kutsal ..

Her kadın anne olmak istemez. Çünkü bazı kadınlar rahatına düşkün. Evlat gibisi var mı be. Allaha büyük konuşmayın sakın. Şu an hamileyim ve karnımda başladı onu koruma iç güdüm.

Son düzenleme:
bu konu daha önce de açıldığında düşüncelerimi yazdığımda bir sürü tepki aldım. anne olma isteğinin tamamen toplum baskısı ve sürü psikolojisinden ileri geldiğini savunan bir yazıydı benimki ve hala da fikirlerimin arkasındayım. ha çocuk doğduktan sonra elbet her anne baba çocuğuna çok özel bir sevgi duyuyor ve o artık çok farklı bir bağ oluyor, sonuçta doğumundan beri emek verdiğin, senin şekillendirdiğin bir birey o ama hiç sahip olmamışken deli gibi çocuk aşkıyla yanıp tutmak tamamen dışsal bir özenti bana göre.

Benim ne yaşadığım şehir, ne bulunduğum semt gelenekçi değil aslında.
ebeveynlerimde gelenekçi olmadılar hiç. Cemiyetimizde bize benzer insanlardan.

İşin komik tarafıda bu zaten. Gelenekle ilgisi yok çoğunun.

Kadın faktörü varya, bazen inanılır gibi değil.
"Benim var senin yok muuuu" cular var. Sayıları az ama var Şakada yapmıyorum. Bana göre Anneliğin ne olduğunun farkında bile değiller. Bunu ben söylüyorum siz düşünün.

Bir kısmıda ( ki bunu yazarkende çok ciddiyim) "çocukları yüzünden almak zorunda oldukları sorumlulukları var, kendilerine vakit ayıramıyorlar, tatil, geceleri club vs. sosyal olamıyorlar" bunun acısınıda bebek yap, bebek yap diyerek bence benden ve benim gibilerden çıkartıyorlar. Mürit toplar gibi, Kulüplerine ne kadar kişi katılsa o kadar iyi onlar için desem yeridir.

Bir kısmıda anne olmak için yaratılmışlar resmen, tüm iyi niyetleri ile benimde annelik duygusunu yaşamamı, kaçırmamamı isteyerek söylüyorlar ki ben bir tek onlarla görüşlerimi paylaşıyorum, saygı duyuyorum, ruhları bu çünkü, onları dövmek gelmiyor içimden mesela

ben 1.5 senelik evliyim ve cocuk istemiyorum...hic istemedim hayat boyu. icimde oyle bir duygu yok. cocuklari cok severim kiyamam hepsi bir melek...ama bana sorsalar dogmazdim ve hic mi ic icinden gelmiyor bu ulkede cocuk yapmak... zaten istemiyordum heoten uzaklastim ulkenin gidisinden oturu...kisaca yanliz degilsiniz

ne
ne guzel yazmissiniz...hepsine katiliyorum....gercekten bazilari "ben cektim sen de cek cekmelisin" diye cocuk yao diyor bazilari ise dogustan anne olmaya gelmis delirirlerdi evlenip cocuk yapamasalar. ama onlar nasil cocuk diye cildiriyorsa benim gibilerin de istememesine saygi duyulmali....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…