Her kadın anne olmak ister Mİ?

Ben de biyolojik saati bozuk olanlardanim sanırım. Çocuk isteyeceğim, benekli kadın görünce gözlerimin dolacağı günleri bekliyorum bekliyorum gelmiyor.

Bu arada anne olmak istemeyenler çocuk sevmiyor gibi bi algı oluşmuş, alakası yok. Çocukları severim iyi anlasirim güzel zaman geçiririm ama kendi çocuğum olması fikrine bir türlü yaklaşamıyorum.

Bende cocuk istemiyorum Oysaki çocuklari severim çok iyi oyun arkadaşı olamasamda onlara iyi bir eğitmen iyi bir dost anne olabilirim çocukların mutlu olmasi beni aşırı mutlu ediyor ama işte gel gelelim anne olma işi daha dogrusu dogurma işi beni çok düşünduruyor korkuyorum istemiyorum doğurmak ama evlat edinmë hayallerim var bunu gerçekten isterim çünkü kimsesi olmayan bir çocuğun annesi olmak dogurmaktan daha güzel geliyor bana

kedilere bayılırım. gördüğüm yerde sevmeden duramam ama gel gör ki ben onun sorumluluğunu bile yerine getirememekten korkarım.
Sevince, sorumluluk pekde dert gibi gelmiyor.
Hayvanlar soz konusu olunca, sorumluluktan kacmam.
Lakin cocuklarida kendimi bildim bileli hic sevmedim.
Gormeye bile dayanamiyorum.
Sanirim onemli olan sevmek.

İstemeyebilir.
Ben de hiçbir zaman istemeyeceğimi düşünmüştüm.
Zor bir karar.
İhmal sonucu hamile kaldım, iyi ki ihmalkar davranmışız yoksa ben artık çocuk istiyorum demezdim sanırım hiç.

Bebek olayı, anneliğin kutsallığı falan tamamen toplum tarafından kadınları köleleştirmek için yapılan şeyler.Her kadın anne olmak istemez bence, ben hiç istemiyorum mesela.

Sebeplerim sizinkilere benzer ama ek olarak hayat boyu bir canlının kahrını çekme fikri de hiç cazip gelmiyor açıkçası.

Tabi ki her kadın çocuk istemez. Ama sizin saydığınız sebepler istememek değil de daha çok kararsızlık kaynaklı bence.
Çünkü bu maddelerin hepsini ben istemeye başladıktan sonra teker teker eledim. Kalbine girdikten sonra o endişe yerini umuda bırakıyor.

aynen o günler benim de gelmiyor hiç :)

Benim de biyolojik saat bozuk be Sep bi doğru zamanı gösteriyor, bir daha var diyor, anlamadım yakın zamanda 3 arkadaşımın çocuğu oldu, ondan sanırım?
Hani ben de yetişmeliyim kaygısı mı ki? Bir yandan da beni biliyorsun, hiç öyle domestik bir tarafım yok, bence anne olmak için yaratılan o kadınlardan değilim, ruhum o değil.
Bilmiyorum. Bir manyaklık anında hamile kalır da bebeğin hayatını hiç ederim diye ödüm kopuyor.
Haa koca da istemiyorum sanki pek, o nasıl olacak o da muamma.
İstiyorum mu istemiyorum mu benden anne olur mu olmaz mı onu bile bilmiyorum. Bildiğim tek şey, annelik kutsal değil, gayet fizyolojik bir olay .

Gel kolkola girip tamirciye gidelim. Bi baksın şu saatlere...

Annelik kutsal, cennet anaların ayağı altında, anneler doğa üstü insan üstü varlıklar masalları bence de saçma. İstersem ben de anne olabilecek yetiye sahip miyim sahibim. Olay bitmiştir herhangi bir çocuk sahibi kadinin benden üstün yani olamaz..

Bende de bu aralar bir bebek kokusu hasreti baş gösterdi. Ne zamandır bebek görmedim hiç ondan heralde..

3 ay sonra nasipse bir bebegim olacak. Oturdum kutsallasmayi bekliyorum hala Suan icin bir degisiklik yok. Hamile kalmasaydim da ayni insan olup ayni hayata devam edecektim. Simdilik boyle bakalim ilerdr kafamin ustunde hare mi gorunur, kanatlarim mi cikar bilmem.

Şey vardı mesela,dun erkek arkadasimla yemege ciktik,yan masada iki tane velet allahim annelerine rahat vermediler tum restorani gezdiler oynadilar zipladilar,benim için sorun yoktu ama kadın çok mahcup oldu bagirmak kizmak zorunda kaldi ikizlerdi bide.
O an dönüp baksana sunlara asla cocuk yapmayacağım dedim,nasil kinle bakmissam erkek arkadasimin yüzü şöyle ""

Kafanda hareyle yerden 10 cm yukarda süzülerek gezmeye baslayacaksin doğumdan sonra...

Bugun bi eve gittik misafirlige, kadin hafif zihinsel engelli ogluna gariban bi kiz bulmus evlendirmis ( adamin kendi iradesiyle evlenemeyecegi belli) bu evlilikten 2 de çocuk var (4,5 ve 2,5 yaslarinda ) ve cocuklar da da bariz zihinsel sikintilar var . gelin kayinvalide ile 2+1 evde yasiyor. Ben bu kadinin isteyerek dusunerek mantigini kullanarak kendinden bi sekilde coxuk yapma karari aldigini ve yaptigini dusunemem? O cocuklar 'yapilmis ' da ne olmus?

Yani anneliğinde mutlu olana ne mutlu ama bu annelik kutsaldır lafları falan bana "anne ol, otur bir köşeye, erkek işine de pek bulaşma" erkek kafasının işleri gibi geliyor ne yalan söyleyeyim.
Benim yazın bir yarım annelik tecrübem oldu, oyy kurban olurum, o nasıl güzel bir bebektir, o nasıl mis kokmaktır, kokusu burnumda tütüyor da arada bir sevmek güzel ama anne olarak 7/24 onunla olmak, o mevzu biraz karışık tabii :)

Ya iki tane bir de... Aralari bu kadar azsa devami da gelecek.

Bn normalde çocuklara asla tahammul edemeyen bir insanım ama evlendiğimde deli gibi çocuk istedim. Ha yaşımda çok genç,ama o imkana sahip olunca yani evli olunca çok istedim. Çok şukur şuan hamileyim ve yaklaşık 1 haftadr deli gibi tekme atıyor.. Ve bugun uzandığımda tekmesini hissedince goztaşlarımı tutamadım. Allahım dunyada bundan daha guzel birşey olamaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…