- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi deniz54321
-
Sevince, sorumluluk pekde dert gibi gelmiyor.kedilere bayılırım. gördüğüm yerde sevmeden duramam ama gel gör ki ben onun sorumluluğunu bile yerine getirememekten korkarım.
Gerçekten her kadın anne olmak ister mi? Yaklaşık 3 yıllık evliyim ve aklımda bin türlü soru var. Neden istemediğimi maddeler halinde sıralamak istiyorum. Bir tür iç dökme..
1- Ya ona düzgün bir hayat için gerekli maddi imkanları sağlayamazsam
2-Ya manevi anlamda yeterli olamaz da iyi bir anne olmazsam
3-Hayat çok da güzel bir şey değil ki neden bir de çocuk isteyeyim ( asla isyan etmiyorum, herkesin kendine göre derdi var)
Daha bir çok şey vardı aslında aklımda ama nedense bu üç madde en çok kafama takılan. Belki de güzel bir çocukluk geçirmediğim içindir çocuk istememem. Benden bir tane daha gerekmez bu dünyaya. Ha bir gün istersem olacak diye bir şartta yok Rabbimin takdiri.
Bilmiyorum kızlar böyle bir içimi dökmek istedim. Benim gibi düşünenler var mı merak ediyorum.
aynen o günler benim de gelmiyor hiç :)Ben de biyolojik saati bozuk olanlardanim sanırım. Çocuk isteyeceğim, benekli kadın görünce gözlerimin dolacağı günleri bekliyorum bekliyorum gelmiyor.
Bu arada anne olmak istemeyenler çocuk sevmiyor gibi bi algı oluşmuş, alakası yok. Çocukları severim iyi anlasirim güzel zaman geçiririm ama kendi çocuğum olması fikrine bir türlü yaklaşamıyorum.
Benim de biyolojik saat bozuk be Sep bi doğru zamanı gösteriyor, bir daha var diyor, anlamadım yakın zamanda 3 arkadaşımın çocuğu oldu, ondan sanırım?Ben de biyolojik saati bozuk olanlardanim sanırım. Çocuk isteyeceğim, benekli kadın görünce gözlerimin dolacağı günleri bekliyorum bekliyorum gelmiyor.
Bu arada anne olmak istemeyenler çocuk sevmiyor gibi bi algı oluşmuş, alakası yok. Çocukları severim iyi anlasirim güzel zaman geçiririm ama kendi çocuğum olması fikrine bir türlü yaklaşamıyorum.
Benim de biyolojik saat bozuk be Sep bi doğru zamanı gösteriyor, bir daha var diyor, anlamadım yakın zamanda 3 arkadaşımın çocuğu oldu, ondan sanırım?
Hani ben de yetişmeliyim kaygısı mı ki? Bir yandan da beni biliyorsun, hiç öyle domestik bir tarafım yok, bence anne olmak için yaratılan o kadınlardan değilim, ruhum o değil.
Bilmiyorum. Bir manyaklık anında hamile kalır da bebeğin hayatını hiç ederim diye ödüm kopuyor.
Haa koca da istemiyorum sanki pek, o nasıl olacak o da muamma.
İstiyorum mu istemiyorum mu benden anne olur mu olmaz mı onu bile bilmiyorum. Bildiğim tek şey, annelik kutsal değil, gayet fizyolojik bir olay .
Gel kolkola girip tamirciye gidelim. Bi baksın şu saatlere...
Annelik kutsal, cennet anaların ayağı altında, anneler doğa üstü insan üstü varlıklar masalları bence de saçma. İstersem ben de anne olabilecek yetiye sahip miyim sahibim. Olay bitmiştir herhangi bir çocuk sahibi kadinin benden üstün yani olamaz..
Bende de bu aralar bir bebek kokusu hasreti baş gösterdi. Ne zamandır bebek görmedim hiç ondan heralde..
3 ay sonra nasipse bir bebegim olacak. Oturdum kutsallasmayi bekliyorum halaSuan icin bir degisiklik yok. Hamile kalmasaydim da ayni insan olup ayni hayata devam edecektim. Simdilik boyle bakalim ilerdr kafamin ustunde hare mi gorunur, kanatlarim mi cikar bilmem.
3 ay sonra nasipse bir bebegim olacak. Oturdum kutsallasmayi bekliyorum halaSuan icin bir degisiklik yok. Hamile kalmasaydim da ayni insan olup ayni hayata devam edecektim. Simdilik boyle bakalim ilerdr kafamin ustunde hare mi gorunur, kanatlarim mi cikar bilmem.
Kafanda hareyle yerden 10 cm yukarda süzülerek gezmeye baslayacaksin doğumdan sonra...
Yani anneliğinde mutlu olana ne mutlu ama bu annelik kutsaldır lafları falan bana "anne ol, otur bir köşeye, erkek işine de pek bulaşma" erkek kafasının işleri gibi geliyor ne yalan söyleyeyim.Gel kolkola girip tamirciye gidelim. Bi baksın şu saatlere...
Annelik kutsal, cennet anaların ayağı altında, anneler doğa üstü insan üstü varlıklar masalları bence de saçma. İstersem ben de anne olabilecek yetiye sahip miyim sahibim. Olay bitmiştir herhangi bir çocuk sahibi kadinin benden üstün yani olamaz..
Bende de bu aralar bir bebek kokusu hasreti baş gösterdi. Ne zamandır bebek görmedim hiç ondan heralde..
Bugun bi eve gittik misafirlige, kadin hafif zihinsel engelli ogluna gariban bi kiz bulmus evlendirmis ( adamin kendi iradesiyle evlenemeyecegi belli) bu evlilikten 2 de çocuk var (4,5 ve 2,5 yaslarinda ) ve cocuklar da da bariz zihinsel sikintilar var . gelin kayinvalide ile 2+1 evde yasiyor. Ben bu kadinin isteyerek dusunerek mantigini kullanarak kendinden bi sekilde coxuk yapma karari aldigini ve yaptigini dusunemem? O cocuklar 'yapilmis ' da ne olmus?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?