içim parçalandı yüreğim darlandı ya nasıl bırsey ki severken ayrılmak ınsallah barısırsınız
Kısmet..
belkı bı an duanda hayırlı olanı dıledıgın ıcındır bu ayrılık.. boylede düşünmek lazım..
Hayırlısı olan budur elbette..
ilerde çoluk çocuk olunca daha çok canın acırdı hayırlısı buymuş Allah bahtını açık etsin
Beterin beteri var, farkındayım. Ama yaşanmamışlıklar ve yarım kalan hayallerde çok fazla acıtıyor..
Amin inşallah, hepimizin..
ayy ne iyi dedin, nişanlısından ayrılmış arkadaşının konusuna mehmetcikle yaptığın gelinlik alışverişini anlattın ne iyi oldu, hatta gelinlik ararken de bu arkadaşını görmeyi umdun...bencilsiniz hanımefendi. sizi; arkadaşınızın konusuna saygı duymaya ve görgülü davranmaya davet ediyorum.
konu sahibi arkadaşım, elbette hiç birimiz yaşadığınız süreci anlayamayız. naçizane tavsiyem; hatıraların içinde kalsın gözünün önünde değil, ona ait olan şeyleri kaldır odanın şeklini rengini yapısını değiştir, bilmiyorum nereden mezunsunuz ama okula geri dönebilirsiniz lisans okumuşsanız yüksek lisans yapabilirsiniz, ya da bir kursa kaydolabilirsiniz ama mutlaka hayata bakışınızı değiştirmeniz lazım. hiç acaba diye düşünmeyin "acaba nasıl olurdu" diye, şimdi geri dönse ne olur ben hemen bir senaryo yazayım:
her dediğine evet dersiniz tekrar kaybetmemek için
bu evetler zamanla onda "nasıl olsa herşeyimi kabulleniyor" duygusu oluşturur
bu duygu zamanla onun gözündeki değerinizi kaybetmenize sebep olur
eşiniz sizi elinin altındaki kişi olarak görürse aldatmaya kadar gidebilecek ciddi evlilik problemleri başlar
sizin istekleriniz ve hayalleriniz ve ihtiyaçlarınızın hiç bir önemi kalmaz, sonuçta siz "onu herşeyiyle kabullenmiş" kişi olursunuz.
istekleriniz ve fikirleriniz konusundaki en ufak tepkiniz "hani sen herşeyimle kabullenmiştin beni en başta böyle konuşmuştuk" gibi karşılık bulur.
bu liste devam eder gider. unutmayın, o kişi artık sizi seven sizi el üstünde tutan o biricik kişi değil, öyle biri artık yaşamıyor, o zannettiğiniz kişi size o mutlu anları yaşatan kişi değil başka biri ve inanın o başka biriyle yaşam savaşı vermeniz çok zor olacaktır.
şu an belki bir kaç sene sürebilir bu duygu durumunuz ama yukarıda anlattığım şekilde bir hayat inanın daha zordur ve her defasında şu soruları sorardınız: acaba başka biriyle olsaydım? acaba bana cidden aşık ve değer veren ve beni el üstünde tutan ihtiyaçlarıma ve isteklerime cevap veren beni mutlu eden biriyle beraber olsaydım? düşünsenize hayatınız boyunca soracaktınız ve mutsuz bir şekilde...
bu tekrar aynı kişiyle denerseniz yaşama ihtimaliniz olan bir durum, ama sizi cidden seven ve değer veren biriyle bu ihtimal dahilinde bile olmaz...
Teşekkür ediyorum yorumunuz için.
Ciddi anlamda, herşeyi toparladım ortadan, unuttuğum birşey varsa bile görmüyorum.
Üniversite sınavına girip yeni bir bölüm okumak fikri aklımın bir köşesinde, fakat şuan maddi sebeplerden dolayı çalışmak zorundayım. Memnun olduğum bir işim var şükür. 12 saat çalışıyorum ve iş içerisinde çok fazla aklıma düşürmüyorum.
Yaz bitiminde de şuan oturduğumuz yerden uzak, sahil kenarına gideceğiz. O zaman tamamiyle yeni bir başlangıç yapacağım işte.
Ben hep diyorum hayırlı olan buymuş demek ki. Belki çok pişman olacağım bir hayatım olacaktı, belki bundan sonra gelen daha da pişman edecek beni. Hayatın ne süprizleri var kestiremiyorum, artık kesin gözüyle bakmıyorum hiçbirşeye. Olumlu ve olumsuz bütün ihtimalleri kabulleniyorum. Her acının ve her güzelliğin Rabbimden geldiğini bilmek, isyan boyutuna getirmiyor hiçbirşeyi.
Keşke demeyi kimse istemez, bende istemem elbette. Bu durumda olanlar için dua ediyorum hep.
İyi insanlarla karşılaşalım inşallah..
Yazdıklarınızı okudum okudum acaba niye yazdınız diye anlayamadım ...
Neden bu kadar bencilsiniz ,, arkadaşın derdi kendine yetiyorken yok düğün hazırlığı,, yok gelinlik almaya gelmiştim
Yazık gerçekten ,, kocasından dert yanan arkadaşlara kendi kocasını anlatırlar ,, arkadaş düğün arefesinde ayrılmış toparlanmaya çalışıyor ,, kendi düğün hazırlığını anlatır ...
Düşmez kalkmaz bir ALLAH ,, umarım bencilliğiniz size ve etrafınızdakilere zarar vermeden sonlanır.
Ben arkadaşın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.
Ama düşüncesizlik ettiğine katılıyorum.
Bencillik demeyelim de düşüncesizlik diyelim..
Elbette düğüne gün sayarken nişanlısından ayrılmış biri ile konuşurken, dertleşirken
çok dikkatli olmak gerekir. Mutluluğunuzu onun gözüne gözüne sokmak anlamsız.
O zaten şuan kendini dünyanın en mutsuz insanlarından biri olarak görüyor.
Tatlı heyecanlarınızı başkalarıyla paylaşın.
Bu kızın yıkılmış hayallerine,kanayan yarasına dokunmanız yanlış.
Aynı şekilde katılıyorum eşiyle çok mükemmel evliliği olan birinin, mutsuz bir evliliği
olan birine kız aman amannnn benimki çok değer verir
banaaa maşallah diyerek anlatması etik değil.
Bebeği olmayan biri ile konuşurken de bebeğiyle ilgili uzun muhabbetler yapanlara da
sinir oluyorum ben.
Gerçekten düşüncesizlik..
Arkadaşımın kötü niyeti olduğunu düşünmüuorum. Onunda heyecanları var, paylaşmak istiyor. Herkesin telaşı var bu telaşlar içerisinde kimsenin beni anlayışla karşılamasını, beni anlamasını beklemiyorum, istemiyorum da.
Yutkundurmuyor değil, elbet hüzünlü bir gülümseme oluyor yüzümde. 3 kuzenimin de düğünü var bu yaz. Hiçbir anlarına tanıklık edemiyorum. Onlar da yanımda bahsetmiyorlar zaten. Bahsetseler kırılmam, alınmam aksine onlar için mutluluk duyuyorum ama kendimi düşünmeden de edemiyorum.
Biz beraber asker bekledik, nişan şafağı, düğün şafağı saydık. O yüzden beni anladığını biliyorum.