Her şey bir anda altüst oldu.

Kız deme kocana öyle !!!
Biz 4 ay bitti . 1 senemiz de dolmak üzere.

Mune abla başın sağ olsun. Mekanı cennet olsun inşallah.
Bir de ben olaya şu açıdan bakıyorum aslında. Kardeşine bile sırtını dönen adam bana mı merhamet eder ?Zor günümde bana da asla bakmaz , ilgilenmez diye düşünüyorum.
Gerçekten inan bana aklımda bin tane şey var . Hepsi farklı bir yerden konuşuyor. Hepsi haklı... ama en çok nişanlım haklı...

Tahmin ediyorum bencil bir yapıya sahip olmadığınızı, yorumlarınızdan aşağı yukarı biliyorum. Mesele genele bakıp 1.5 ayı kısa bir zaman dilimi olarak görebilmek. Kendinizi sağlama almak isterseniz konuşun nişanlınızla, sağlık olduğu için maddi yardıma hiçbir şey demeyeceğim ama hayat kuracaksak beraber belli sınırlarımız olması lazım diye belirtin yapmadıysanız. Onun dışında biraz sabredin zor da olsa... Sağlık gerçekten bozuldu mu insan ilişkileri de değişiyor ruh halleri de.

Kajmery senin bazı şeyler gözünü kör etmiş durumda.Son evre hasta olan birinin sıkılmasına falan takıcak biri misin gerçekten?Sıkıldım demiş hastalık psikolojisi ile bunalımda olabilir değil mi?Kadın gerçekten de ölecek belki.Yazık değil mi ya? Yani son evre diyorsun.Mama ile besleniyor diyorsun.

Enişte çöp tamam da hasta ve son evrede olan insana biraz merhamet edilir kaprisi nazı da çekilir ya 7 kat yabancı bile olsa.

Bence bu iş çok sıkıntılı.Kızkardeşi iyileşse de iyileşmese de bu aile başınıza çok iş açar.

Gözümü kör etti demeyelim de gözüm korktu diyelim.
Söylediklerinizi her gün inanın milyar kez düşünüyorum. Yapma sen böyle bir kadın değilsin diyorum.
İnanın içim çok çok acıyor . Sonuçta yaşama şansı çok az. Vefat ederse de bu düşüncelerim için çok üzüleceğim.
Ama eskiden yaşadığım şeyleri yaşamaktan da deli gibi korkuyorum. O kadar anlatılmaz bir durumdayım ki...
Ben sadece ilerisini düşünüyorum. Ya bizi üzerlerse ? Ben zaten çok yara almış bir kadınım . Bir tanesini daha inanın kaldıramam...

Onun sağlığı bozuldu . Bizimkinden bin beterini yaşıyor .ama bizim de ruh sağlığımız bozuldu. Çok üzülüyorum gerçekten. Beni az çok tanıyanlar , yorumlarımı okuyanlar bilirler ben çok duygusal bir kadınım.
Ama iş kendi menfaatime dönünce , gözüm döndü...

Sağol ablacım, 8 yaşında bir melekti kuzum, melek olarak da bırakıp gitti bizi.
Nişanlının kardeşine şifa diliyorum umarım bu hastalığı yener ve ailesine, evlatlarına yürek acısı yaşatmaz
Ama hani bazen şer gördüklerimizde hayır, hayır gördüklerimizde şer vardır ya, biz baştan bilmeyiz de sonradan anlarız bazı şeyleri, belki kötü bir tecrübe, belki hastalık üzerinden böyle bir çıkarım yapmak çok duygusuz ve zalimce ama bu yaşadıklarınız, bu hastalık sebebiyle bundan sonra yaşayacaklarınız nişanlının ailesi ve nişanlın hakkında daha net düşünmene yardımcı olacak, belki düğünün ertelenmesinin bile senin için hayırlı bir sebebi vardır bilemezsin, bana kalırsa şimdilik sükunetini koruyup gözünü kulağını dört açarak gözlemlemende yarar var.

Abla durum düzelecek gibi değil . Son evrede çünkü... Hemde o kötü hastalık yayılmış her yere. Dediğin şey çok doğru ben susup beklemeye alacağım kendimi. İnşallah yeniden patlamam. Kendimi çok telkin edeceğim . Hatta bu süreçte nişanlımla çok görüşüp aramayı bile düşünmüyorum.
Çünkü o üzülünce bende ağzımı açıyorum. Ailesini hep merak ediyordum abla. Görmüş oldum biliyor musun ? Ve yerden göğe kadar haklıymış adam dedim.

Ne diyeceğimi bilemedim Allah acılarını dindirsin sen yine de hepten aramamazlık yapma, sabırlı olmaya gayret ederek yanında olduğunu hissettir, tamam haklısındır dayanamıyorsundur ama hastalık ölüm olunca aile dünyanın en kötü en berbat ailesi de olsa et tırnaktan ayrılmıyor, kardeş ana baba için çaba gösteriliyor, en azından vicdanen yapmak istiyorsun, zor bir durum Allah yardım etsin.

Son düzenleme:
Nişanlınız anlattığınız kadarıyla şahane bir insana benziyor. Ben sizin yerinizde olsam her fırsatta görmeye giderim. Yemek yapar, yemek alır götürürüm kardeşin hasta onun için dua etmek dışında elimden bi şey gelmez ama ona destek olan sana iyi bakarak belki biraz yardımım bu şekilde dokunur derim. Eriyip zayıflıyorsun önümde dayanamıyorum ne getirsem gerekirse hastane bahçesinde birlikte yiyeceğiz derim. Yani uzaklaşmayın yaklaşın nişanlınıza ve bir insanın ölümü halinde vicdanınızı sızlatacak adımlar atmayın. Hasta kardeşinin sözlerini de kafaya takmayın hasta insanlar özellikle de ölümün pençesindeyken bencil olabilir, kızabilir, kalp kırabilir... Lütfen bunlara kulak tıkayın ölümden korkuyor kızgın öfkeli aciz öyle düşünün ve ilişkinizi güzelleştirmeye çalışın.

Siz tek çocuk musunuz bilmiyorum ama nişanlınızı da anlamaya çalışın.
Evet 150 bin az para değil, 2 ev varmış, enişte umursamıyormuş vs ama nişanlınızın gözü bunları göremez şu an.
Araları kötü de olsa hastalık bu, sonunun nereye varacağı belirsiz. Yarın kardeşine bir şey olsa en çok onun canı yanar, "keşke elimden fazlası gelseydi" der. Sizin şimdi söylediğiniz sözler de unutulmaz, ilişkinize zarar verir.

Siz de kendi açınızdan haklısınız. Ama hastalık söz konusuysa kimin haklı olduğunun önemi yok.
Enişte eş olarak üzerine düşeni yapmıyor. Nişanlınız kardeş olarak üzerine düşeni yapıyor.
Size düşen de nişanlınıza destek olmak. Bunun için birliktesiniz, bu hayatta birbirinize destek olmak için.

O yüzden destek olmaya çalışın. Para tekrar kazanılır ama sizin şu anki tepkileriniz geri dönülemez sorunlara yol açabilir. Denge kuramayacağı konusundaki endişelerinizi paylaşın ama para konularına girmeyin bence.

Evet durum aynen bu şekilde.

Çok net söylüyorum, nişanlınız ben borç vermedim, ihtiyaç vardı verdim diyor ya, kafanıza takmayın çünkü borç verseydi de bunlar ödemezdi. Eşini seven evini satar en güzel şekilde baktırır, kardeşini seven evlilik arifesindeyken ona bu kadar yüklenmez, kocasını zorlar ve evi sattırır. Adam satmamakta direniyorsa, tavrını koyar. Kendi adıma düşünüyorum da ailemin evine gelir, o adamdan ayrılırdım.

Adam büyük olasılıkla malım gitmesin, ölürse ölsün ya da bir ödeyen var diye düşünüyor. Daha vahim olanı kardeş kişisi aman eşimin malı dursun, ben iyileşince rahatım bozulmasın diye düşünüyor. Günah almak istemiyorum, belki iyileşince eşini borcu ödemeye zorlayacaktır ama bu küçük bir ihtimal. Keyfi çağırdı yazmışsınız, ona demek ki gezen herkes batıyor, kıskançlık yapıyor.

Şimdi çok zor bir durum ve inanın başına bu tarz bişi gelen tek siz değilsiniz, hastalıklar aniden herkesi bulabiliyor. Başka bir sey olsa evlenecekken parayı ailesine harcayana söyleyecek bir sürü lafım olurdu ancak bu apayrı bir durum. Bence nişanlınıza yaptığı ile ilgili tek kelime demeyin.

Bu noktada karar sizin, ben ilişkiyi noktalansanız asla sizin hakkınızda kötü düşünmem. Kaldıramayabilirsiniz bu hastalığı, sonuçta sizin akrabanız değil henüz evlenirseniz bilerek bu aileye gelmiş olursunuz. Evliliği ertelemk istemiyor da olabilirsiniz. Yukarıda zaten ailesi sürekli bu durumdan dolayı benden öncelikli olursa kabul edemem demişsiniz, kararlıysanız ayrılın. Nişanlınızı suçlmadan bana ağır geliyor deyin ve bitirin. Yok evlenirseniz bunu kabul etmiş olursunuz, bir ömür söylenmeyin ve kabullenin.

Ben bana söylediği şeyi aynen size yazayım. “Aynı durumda ben olsam kapımı dahi açmazlar” dedi. Zaten her şeyin farkında . Ama ah o vicdanı yok mu ...
İşte bu enayilikdir bu kadarı fazla . Bu kadarı kendini kullandirmak.nişanlınıza bu surecte destek olun bence ve gözünü açmaya çalışın .nişan atmayın bence ama bu kadar iyi niyetli bir insan yalnız birakilmamali

Nisanlinizin kardesi bu durumdayken o adamim bence yapabilcek baska birseyi yok. Butun bir hayati boyunca yapamadiklari icin vicdan azabu ile yasamasini mi istiyorsunuz? Ayrics bence kardesinin soylediklerini fazla takiyorsunuz. Insan ölümcül hastalikla mucadele ederken verilen ilaclardan bile dengesi sasiyor su an mantikli bir insan yok zatrn karsinizda hastaligi ile mucadele eden biri var. Bence ya nisanliniza destek olun ama tabi cok abartarak da demiyorum kendinizi garanti altina alarak. Ya da bi dusunun ben butun bir omur boyu bu insanjn hastalığını ve yaptiklarini kaldirabilir miyim diye cunku ciddi bi imtihan bu. Ona gore evliliginize yon verin bence. Cunku evlendikten sonra hersey daha da farklilasiyor ve geriye donmeniz biraz zor oluyor

Madem nisanlinizla hersey bu güne kadsr cok güzeldi ve bazi sinavlari tabide tutmussunuz iyilikten baska bisey görmemissiniz bu durumuda o güzel günlerin hatrina tolere edebilirdiniz hemen „Seni bosarim ha“ demek yanlis ve sert bi cikis olmus bence .. yapmasaydiniz iyi olurmus .. biliyorum bazi durumlari kabul etmek güc anliyorum sizi ama tolere edilebilir

Ben de buna benzer şeyler yaşadım. Ailesi eşimi maddi manevi duygusal her şekliyle sonuna kadar sömürüyordu. Çok yıpratıcı bir durum ya anlıyorum. Umarım düzelir ama nişanlına da çok yüklenme ne de olsa ailesi pek de birşey yapamaz. Bu aile yapıları sıkıntılı işte

Burda yapılan tüm yorumlara iyi veya kötü hepsine katılıyorum. Allah tez zamanda şifasını versin inşallah.Ama ben biraz yine farklı bir bakış açısıyla bişeyler yazacağım ki senin içinde bir öngörü olsun.
Kardeşi son evredeymiş muhtemelen ölecek (keşke hiç yakalanmasaydı bu hastalığa)...
Nişanlınız iki kardeşse eğer o aile tek çocuklu kalmış olacak. Ana babanın bi gözü artık mecburen oğullarına kayacak. Artık mecbur görüşecekler. Arayı düzeltecek tek çocuk kalmış küs durmaz o anne baba. Yapılanlar belkide yanlarına kar kalacak. İyiyi oynayacaklar belkide. Siz de tek çocuklarının eşi olarak onlarla bir yerde mecbur kalacaksınız görüşmeye. O yüzden aileyi bu süreçte çok iyi tartın. Evlendikten sonra görüşmem vs olayınız bence olmayacak. Görümcenizin çocuklarının yüküde belliki onun eşine kalmayacak. Adam hasta karısı için elini cebine atmıyor. Eğer çocuğu varsa anneanne ya da dede dolayısıyla sizin nişanlınıza sorumluluk düşecek mi? Eğitim masraflarını ben karşılıyım aman gidip ilgileniyim aman hasta olmuşlar yani bunlar yapılırda devamlı sizle kuracağı yuvayı ihmal edip sürekli yapması sorun. Tek seferlik yaptım olayı olmayacaksa hepsinin yükü sizin dolayısıyla senin omuzlarında olacaksa lütfen iyi düşün. Yanlış bi evliliğin bizdeki yıkımı biz herkesten iyi biliyoruz. Herzaman 5 yıl sonrasını düşünüp yaşayacağın sorunları kafanda ölçüp tartmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…