Mune abla yazdıklarının hepsinde haklısın. Zaten ben öz eleştiri de yaptım. Bu durumdayken keşke sussaydım diyorum.Bu yazdıklarına uygun herkesçe bilinen çok güzel bir söz var "iyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir" söz konusu hastalık olunca rehberim bu sözdür, keyfe istenen 1 lira bile olsa vermem ama sağlık söz konusu olunca ister vefasız kardeş olsun ister yedi kat el, o para geri gelir mi diye de bakmam, gelmeyecekmiş gibi düşünürüm, eniştenin gamsızlığını düşünürsen kendi kendini sürekli doldurursun, o onun duyarsızlığı, nişanlın bence kendine yakışanı yapıyor, kötü bir hastalığa yakalanmış kardeşini kaybedince en çok onun canı acıyacak, kocası 2 gün sonra hayatına devam edecek belki ama nişanlın eğer yardım etmezse vicdanen hep kendini sorgular, belki yardım etseydim yaşardı diye bile söylenir kendine, ki dünyanın en kötü kardeşi bile olsa onun ölecek olma ihtimali ciğerini yakar insanın, kardeş kaybetmiş biri olarak nişanlının hassasiyetini anlayabiliyorum, şunu da söyleyeyim nişanlın bu paranın çok daha fazlasını yerine koyacak emin ol, insan olmanın, kardeş olmanın, vicdanlı olmanın ekmeğini yiyecek, belki hasta kardeşinde bile olmayan değerlerini yitirmemiş çünkü.
Ama ben sizin bu üslupsuzluğunuzu hiç yadırgamadım.Ay ne ayıp paramı ödesin demek.
ParaMı demek?!
Verdiği parada alın terin, emeğin mi vardı?
Seninle mi kazandı? Senden önce yok muydu o kadar parası? İstediği yere harcamasında söz sahibi misin?
Parasına güvenip mi evlenmek istedin?
Adam unutmuş yaşanılanları, hayır o bile sineye çekmiş, sana ne oluyor? O ikisinin arasında. Adın bile geçmemiştir aralarında.
Hastalık bu ya, param varsa ben de verirdim kardeşim için. Kocasının cebindeki miktarı, evlerinin değerini gözetmeden.
Para neden kazanılır? Yaşamak için değil mi?
Ölüm geldiğinde ne faydası olacak o paranın?
Çok ayıp çok kınadım.
Bunu yazmanı da neden bilmiyorum yadırgadım
Ben yorumumu yazdım, gerçek nedir veya gerçeği söylemek gibi kaygı gütmedim.Ama ben sizin bu üslupsuzluğunuzu hiç yadırgamadım.
Ne demek parasına güvenip mi evlendiniz ?
Evlenecek kişiye en çok lazım olan şey paradır.
Beni haklı bulun demiyorum ama bu şekilde yazdığınız zaman inanın bana gerçekleri söylemiş olmuyorsunuz.
Kuzum zaten en büyük korkum da bu ailevi mesele. İnan yanaşasım bile kalmıyor bu sebepten.Kuzum acik konuscam sizin işiniz yaş.
Oyle boyle evlenirsiniz para sıkıntı degil hallolur. Hani diyormus ya ne alayim sana falan filan.
Bu ailesiyle samimi olacak. Gör bak.
Ben gecen günkü konuna da yazacaktim da toparlayamadim yazmadim o yuzden baban sana kızmış ya evden cikarken hani sen daha iyisini bulurdun uygun kismet falan demis nisanlin lise mezunu diye
Ben sana bise dicem ama bana kızma
Ben senin yerinde olsam babamı dinlerim. Hemde her konuda. Senin baban farklı bir insan onun hayat tecrubesine güvenmelisin .
Nişanlım her şeyin farkında . Bal gibi biliyor . Ama yapmazsam da bir şey olursa kendimi affedemem diyor.Bulmuşlar iyi niyetli adamı kullanabildiğimiz kadar kullanalım diyolar heralde. Hastalık durumunda tabiki kardes kardese yardım etmeli elinden ne geliyosa yapmalı. Ama kendi satabilecekleri 2. Bi evleri varken bu adama(nisanliniza) da yazık degil mi ya? Ben mi cok insafsızım bilmiyorum ama bu resmen kullanmak. Nisanlinizin da umarım en yakın zamanda gözü açılır ve her seyin farkına varır.
Niye boşansın ki ? Bu kişiyi istediği gibi yönetebiliyor. Babasının evine dönse bunların 10 da 1 i olmayacak :)Yazdım yazdım sildim de tek bişey sorucam haddimi asiyorum belkide bu hasta olan kişi niye kendisine bi faydası olmayan esini yanında tutuyor boşasin babasının sigortasindan faydalansin bari ben ölüp gittikten sonra napiyim evi napiyim kocayi
Bide canı sikiliyorsa kocasına dert yansin yâni bi tuhaf AILE vesselam
Baban kral adam olmasa zaten boyle düşünmez böyle konusmaz. Adam gibi adam valla .Kuzum zaten en büyük korkum da bu ailevi mesele. İnan yanaşasım bile kalmıyor bu sebepten.
Babama çok kızdığım zamanlar oldu , oluyor da. Ama bu durumda bana hep kızım aman sakin ol , namertlik bize yakışmaz adamı üzdüğünü duymayacağım diyor.
Ailesini beğenmiyorsan , istemiyorsan insanca ayrılırsın ama bu durumda değil diyor.
Ben çok seviyorum ama doğru tektir be canım...
Aman dur canım yok yere kavga etme :) ben senin kalbini çok iyi biliyorum.Baban kral adam olmasa zaten boyle düşünmez böyle konusmaz. Adam gibi adam valla .
Dogru tek valla.
Ben okurken cok sinirlendim. Ya ters konuscam taslancam buralarda
Allah var benden bir şey saklamaz. Olanı olduğu gibi anlatır.Parası olup para isteyenin yüzsüzlüğü de, kardeşini hastayken yarı yolda bırakmayıp üzerine düşeni yapan da kendi vicdanıyla yüzleşir her şey bitikten sonra. Nişanlınız güzel insan, düğün evlilik diye bencillik yapmayın. Bencilsiniz demiyorum ama anlık olarak duygusal bir tepki göstermiş ve bencil bir davranış sergilemişsiniz. Sizin bu durumda nişanlınıza “dert etme, ne uygun geliyorsa onu yap sağlık her şeyden önce gelir” diyebilmeyi öğrenmeniz lazım. Bugün onun kardeşi yarın sizin allah korusun, hiç belli olmaz.
Sevinin ki arkanızdan iş çevirmiyor, bütün kartlar önünüzde açık ve net. Haksızlık etmeyin adama.
Ya ben simdi bise dicem..benim bir tanıdığım 15 sene kadar annesiyle konuşmadı. Bu kişi de kadın.Aman dur canım yok yere kavga etme :) ben senin kalbini çok iyi biliyorum.
Sen ben üzülmeyeyim diye konuşuyorsun. Sadece ben bu sürede gerçekten dirayet istiyorum.
İnan yaşadığım bunalımı anlatsam inanmazsın..
Anladım elbette canım. Ama 15 yaşında ki erkek yeğeni ilk kez gördü nişanlımı. Ve o an bende şahit oldum ki gerçekten haberleri yokmuş birbirlerinden.Ya ben simdi bise dicem..benim bir tanıdığım 15 sene kadar annesiyle konuşmadı. Bu kişi de kadın.
Sonra annesi hastalandi . Tam olarak ne oldugunu bilmiyorum ama hastalığın kan lazımdı
Bu da kan bulmaya çalıştı hatırlıyorum. Uğraşıyordu
Neyse aradan zaman gecti gecen sene ya da onceki seneydi sanırım annesi vefat etti.
Cenazesine bile gitmedi.
Ince çizgiyi anladın mi? Bazi insanlar gercekten karakterli.
O belli zaten uzun yillar küslük olmus. Boyle seyleri kınamam. Bana gore hayatta insanin dik duruşu olması lazım. Bazi çizgileri olması lazım ve o çizgiyi aşan insanlara yol vermesini bilmesi lazım. Kişinin oz annesi babasi ablasi bile olsaAnladım elbette canım. Ama 15 yaşında ki erkek yeğeni ilk kez gördü nişanlımı. Ve o an bende şahit oldum ki gerçekten haberleri yokmuş birbirlerinden.
Neresinden tutarsam tutayım bu insanlar başımıza çöreklenecek. Ben bunu üzülerek söylüyorum ama hissediyorum.
Sadece ben zamana bıraktım bir takım şeyleri.
Ablacım kocasının gamsızlığı onu alakadar eder bir durum, adam karısına duyarsız demek ki, bu nişanlını bağlamaz, mesela eşim bana kardeşim için başında kocası var, o duyarlı olsun dese veya bu düşüncesini hissettirse, kocasının ne düşündüğü ne yaptığı beni ilgilendirmez ben ablayım derim kendi yapabileceklerime bakarım, nişanlının gözü görmüyordur enişteyi, o kardeşinin durumu için ne yapabilir ona odaklanmış, kardeşi hastalığından dolayı gel deyince gel git deyince git diyen birine dönüşmüştür belki durumdan faydalanmaya çalışıyordur belki de hastalığın yarattığı psikolojiyle gerçekten yalnız kalmaktan korkuyor ilgilenilmek istiyordur sonuçta grip değilMune abla yazdıklarının hepsinde haklısın. Zaten ben öz eleştiri de yaptım. Bu durumdayken keşke sussaydım diyorum.
Keşke onun bana yaptığının 10 da 1 olacak kadarını yapabilseydim.
Ama inan bana paradan ziyade bu gamsızlık canımı çok sıktı. Şimdi eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar derler ya ... tam olarak böyle bir durumdayım. Zamanında ben çok acılar çektim. Ve bu olaylarda beni panikletti.
Çok yersiz konuştum biliyorum ama inan o son arama olayında benim sabrım taştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?