Her şey bir anda altüst oldu.

Tüm sayfaları okumadım nasıl gelişti nasıl oldu bilmiyorum Allah şifa versin inşallah. Şimdi kimse beni taşlamasın ama 2 tane evleri varmış satipta tedavi masraflarını pekala karsilayabilirlerdi senelerdir görüşmediği parasız zamanında sırt donduğu kardeşinden para istemekten daha akıllıca bi davranış olurdu . Özel hayatınıza müdahale etmesi de ayrı bir saçmalık zaten

Yazdım yazdım sildim de tek bişey sorucam haddimi asiyorum belkide bu hasta olan kişi niye kendisine bi faydası olmayan esini yanında tutuyor boşasin babasının sigortasindan faydalansin bari ben ölüp gittikten sonra napiyim evi napiyim kocayi
Bide canı sikiliyorsa kocasına dert yansin yâni bi tuhaf AILE vesselam

Kuzum acik konuscam sizin işiniz yaş.
Oyle boyle evlenirsiniz para sıkıntı degil hallolur. Hani diyormus ya ne alayim sana falan filan.
Bu ailesiyle samimi olacak. Gör bak.
Ben gecen günkü konuna da yazacaktim da toparlayamadim yazmadim o yuzden baban sana kızmış ya evden cikarken hani sen daha iyisini bulurdun uygun kismet falan demis nisanlin lise mezunu diye
Ben sana bise dicem ama bana kızma
Ben senin yerinde olsam babamı dinlerim. Hemde her konuda. Senin baban farklı bir insan onun hayat tecrubesine güvenmelisin .

Nisanlin esittir benim esim. Bekarligindan beri olabildigince somurulmus, abisi ile arasinda bariz ayrim yapilmis bir insan. Abisinin dugununden esyasina herseyini yaptilar esime gelince adeta uvey evlat muamelesi gordu. Ne yaptiniz, paraniz var mi diye sormadilar bile. Kaldi ki dugun takilarimizi bile vermediler. Sonradan ogreniyoruz ki bunu sadece bize yapmislar. Cok vicdanli, saf biri esim. Ben kimsenin hakkina girmeyim de benim hakkima girseler de Allaha hesap versinler der hep. Bunu oyle guzel kullandilar ki onlar anlatamam. Hele o abisi tam bir uyanik. ilk evlendigimiz sene epey borca girdik. 400 lira hali taksidimiz vardi. Onu odeyemedik bir ay. Mahcup olmak istemedik insanlara. Abisinden istedik. 5 gun sonra maas alacaktik odeyecektik hemen. Abisinin kendi guzellik salonu var. Iyi de kazaniyor. Adam bize param yok ben de sıkısıgım, faturalari faln odeyemiyorum dedi. 1 hafta sonra altina araba cekti. Ha ama kendisi soz konusu olunca g.tu sıkıştıkca bizi arar. Dukkan kirasini veremez bizi arar(kirasi 6bin lira olan dukkan bu ustelik) , arabasi bozulur tamir parasini bizden ister. Vermedikce arsiz arsiz istemeye de devam eder. Hala istiyor. Ama avucunu yaliyor. Anne babasi da oyle. Annesinin saglik sigortasi yatirilacak benim kocam aranir, babasinin arabasinin sigortasi yapilmamis jandarma cevirir benim kocamdan istenir parasi, kardesine soz, nisan yapilacak ilk biz araniriz. Kaldi ki bizim ne nisan ne dugunde ellerini ceplerine atmayan insanlar bunlar. Insan istemeye utanir. Bir verdi iki verdi bakti karsiliginda bir deger goremiyor o da kesti. Yok demeyi ogrendi. Ha ustelik bunlar borc olarak alinacak ve asla bize geri odenmeyecek paralar bu arada . Bunlarin bilincine sonunda vardi da daha fazla para kaptirmadik. Bu konuda baslarda biraz soylensem de sonradan tek laf etmedim. Kendi gorsun ben kotu olmayim diye bekledim sabirla. Nitekim gordu de.
Saglik soz konusu oldugunda eyvallah kardes anne baba derim ama keyfiyetten kullandilar 1 sene boyunca esimi. Ustelik paralari da var. Oyle fakir degiller. Biz iki maasliyiz ama ay sonu onlardan daha az para kalir elimizde. (Upuzun yazmisim valla hakkini helal et bu konu benim en derin yaramdir,kendimi tutamadim )
Velhasil nisanlin eninde sonunda gozunu acacaktir buna emin ol. Sen karisma ve uzaktan izle. Er gec anlayacak o da kullanildigini.

Mune abla yazdıklarının hepsinde haklısın. Zaten ben öz eleştiri de yaptım. Bu durumdayken keşke sussaydım diyorum.
Keşke onun bana yaptığının 10 da 1 olacak kadarını yapabilseydim.
Ama inan bana paradan ziyade bu gamsızlık canımı çok sıktı. Şimdi eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar derler ya ... tam olarak böyle bir durumdayım. Zamanında ben çok acılar çektim. Ve bu olaylarda beni panikletti.
Çok yersiz konuştum biliyorum ama inan o son arama olayında benim sabrım taştı.

Bulmuşlar iyi niyetli adamı kullanabildiğimiz kadar kullanalım diyolar heralde. Hastalık durumunda tabiki kardes kardese yardım etmeli elinden ne geliyosa yapmalı. Ama kendi satabilecekleri 2. Bi evleri varken bu adama(nisanliniza) da yazık degil mi ya? Ben mi cok insafsızım bilmiyorum ama bu resmen kullanmak. Nisanlinizin da umarım en yakın zamanda gözü açılır ve her seyin farkına varır.

Ama ben sizin bu üslupsuzluğunuzu hiç yadırgamadım.
Ne demek parasına güvenip mi evlendiniz ?
Evlenecek kişiye en çok lazım olan şey paradır.
Beni haklı bulun demiyorum ama bu şekilde yazdığınız zaman inanın bana gerçekleri söylemiş olmuyorsunuz.

Ben yorumumu yazdım, gerçek nedir veya gerçeği söylemek gibi kaygı gütmedim.
Ne tür bir hırsmış hayret ettim o kadar.

Kuzum zaten en büyük korkum da bu ailevi mesele. İnan yanaşasım bile kalmıyor bu sebepten.
Babama çok kızdığım zamanlar oldu , oluyor da. Ama bu durumda bana hep kızım aman sakin ol , namertlik bize yakışmaz adamı üzdüğünü duymayacağım diyor.
Ailesini beğenmiyorsan , istemiyorsan insanca ayrılırsın ama bu durumda değil diyor.
Ben çok seviyorum ama doğru tektir be canım...

Nişanlım her şeyin farkında . Bal gibi biliyor . Ama yapmazsam da bir şey olursa kendimi affedemem diyor.

Niye boşansın ki ? Bu kişiyi istediği gibi yönetebiliyor. Babasının evine dönse bunların 10 da 1 i olmayacak :)
Kimse hesapsız, aptal değil...

Parası olup para isteyenin yüzsüzlüğü de, kardeşini hastayken yarı yolda bırakmayıp üzerine düşeni yapan da kendi vicdanıyla yüzleşir her şey bitikten sonra. Nişanlınız güzel insan, düğün evlilik diye bencillik yapmayın. Bencilsiniz demiyorum ama anlık olarak duygusal bir tepki göstermiş ve bencil bir davranış sergilemişsiniz. Sizin bu durumda nişanlınıza “dert etme, ne uygun geliyorsa onu yap sağlık her şeyden önce gelir” diyebilmeyi öğrenmeniz lazım. Bugün onun kardeşi yarın sizin allah korusun, hiç belli olmaz.

Sevinin ki arkanızdan iş çevirmiyor, bütün kartlar önünüzde açık ve net. Haksızlık etmeyin adama.

Baban kral adam olmasa zaten boyle düşünmez böyle konusmaz. Adam gibi adam valla .
Dogru tek valla.
Ben okurken cok sinirlendim. Ya ters konuscam taslancam buralarda

Baban kral adam olmasa zaten boyle düşünmez böyle konusmaz. Adam gibi adam valla .
Dogru tek valla.
Ben okurken cok sinirlendim. Ya ters konuscam taslancam buralarda
Aman dur canım yok yere kavga etme :) ben senin kalbini çok iyi biliyorum.
Sen ben üzülmeyeyim diye konuşuyorsun. Sadece ben bu sürede gerçekten dirayet istiyorum.
İnan yaşadığım bunalımı anlatsam inanmazsın..

Allah var benden bir şey saklamaz. Olanı olduğu gibi anlatır.
Zaten ben bu konuda yorum yapmak dahi istemiyordum . Yemek yerken bir anda biz huzurluyken arayıp yok yere çağırmasına delirdim...
Keşke sussaydım diyorum ama tutamadım kendimi. Bende 1,5 aydır çok ciddi manada acı çekiyorum. Bencil bir insan değilimdir aslında ama o an öyle davrandım.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim...

Ya ben simdi bise dicem..benim bir tanıdığım 15 sene kadar annesiyle konuşmadı. Bu kişi de kadın.
Sonra annesi hastalandi . Tam olarak ne oldugunu bilmiyorum ama hastalığın kan lazımdı
Bu da kan bulmaya çalıştı hatırlıyorum. Uğraşıyordu

Neyse aradan zaman gecti gecen sene ya da onceki seneydi sanırım annesi vefat etti.
Cenazesine bile gitmedi.
Ince çizgiyi anladın mi? Bazi insanlar gercekten karakterli.

Anladım elbette canım. Ama 15 yaşında ki erkek yeğeni ilk kez gördü nişanlımı. Ve o an bende şahit oldum ki gerçekten haberleri yokmuş birbirlerinden.
Neresinden tutarsam tutayım bu insanlar başımıza çöreklenecek. Ben bunu üzülerek söylüyorum ama hissediyorum.
Sadece ben zamana bıraktım bir takım şeyleri.

O belli zaten uzun yillar küslük olmus. Boyle seyleri kınamam. Bana gore hayatta insanin dik duruşu olması lazım. Bazi çizgileri olması lazım ve o çizgiyi aşan insanlara yol vermesini bilmesi lazım. Kişinin oz annesi babasi ablasi bile olsa
Mesela benim sutu bozuk esim diyorki bi insan nasil babasiyla 10 senedir konusmaz. Bir arkadasim var 26 yasinda senelerdir babasiyla küs. Ve yine kız bu kişi. Esim herkesi kendi gibi karaktersiz zannediyor simdi sen onu sezinlediysen biz anlayamayiz burdan ortamlarini. Coreklenecek tiplerse coook ama cok sinir bozucu. Siz kac aydir nisanlisiniz ?

Ablacım kocasının gamsızlığı onu alakadar eder bir durum, adam karısına duyarsız demek ki, bu nişanlını bağlamaz, mesela eşim bana kardeşim için başında kocası var, o duyarlı olsun dese veya bu düşüncesini hissettirse, kocasının ne düşündüğü ne yaptığı beni ilgilendirmez ben ablayım derim kendi yapabileceklerime bakarım, nişanlının gözü görmüyordur enişteyi, o kardeşinin durumu için ne yapabilir ona odaklanmış, kardeşi hastalığından dolayı gel deyince gel git deyince git diyen birine dönüşmüştür belki durumdan faydalanmaya çalışıyordur belki de hastalığın yarattığı psikolojiyle gerçekten yalnız kalmaktan korkuyor ilgilenilmek istiyordur sonuçta grip değil yalnız bir kardeşi kaybetme düşüncesi öyle kötü bir düşünce ki beni sırtında taşı dese taşırsın, kardeşim öldüğünde çok büyük değildim ama mesela bana kardeşini sırtında taşırsan ölmez deselerdi veya ölecek ama sen taşırsan mutlu olacak deselerdi taşırdım, kaybetme korkusu insanın psikolojisini derinden sarsıyor maalesef, nişanlının ruh halini anla diye yazıyorum, bu konular seni rahatsız ediyorsa ona göre bir tavır alırsın karar verirsin, sen nişanlının kardeşine tolerans göstermek zorunda değilsin, tolerans göstermezsen de ayıplamam şahsen ama ilk mesajımda yazdığım gibi nişanlın vicdanlı bir adam, kardeş olarak maddi manevi üstüne düşen neyse sonuna kadar yapacaktır, yapmaya da devam edecektir çünkü yapısı bu, ona dönüldüğü gibi kimseye arkasını dönemiyor, dönmez de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…