Her şey bir anda altüst oldu.

Merhabalar . Aslına bakacak olursan burada da seni sıkmadan biraz bir şeyler karalamak istiyorum.
İlk evliliğimde ben çok severek evlendim. Çook büyük emek ve hayallerle. Yeri geldi bana köpek gibi davrandı ben onu bile sineye çektim. Hiç kimseye merhamet etmeyen ve hayatında sadece ailesi olan bir vasıfsızdı.
Bana hiç bir zaman merhamet etmek istemedi. Çocuğumuz olmadı, bana sen yarımsın dedi.. ve bu kişi okumuş ve çok iyi bir kariyeri olan bir Allahım cezası.
Ben şimdi yalan konuşamam . Nişanlımı seviyor muyum ? Evet. Beni öpünce içim gidiyor mu ? Evet. Ama aşk ? Aşk konusunun yerini bende karakter aldı biliyor musun ?
Herkesin önceliği farklıdır. Ben vicdanlı ve merhametli olmayan bir insanı kesinlikle kabul etmiyorum. Daha evvel karşıma bir sürü kişi çıktı ama kimseden bu elektriği alamadım.
Şu an benim en önemli önceliğim; namuslu olması, merhametli olması ve vicdanlı olması.

Şimdi o günler gelmeden ben bir şey diyemiyorum. Ona sadece şunu söyledim bu hastalık için doktor tedavi süreci 3 ay belirledi. 3 aydan evvel evlenme lafını aklından çıkart dedim. O tabi durmuyor bu arada, sürekli bana evlenmek için bir şeyler anlatıyor.
Ama eğer aksi bir durum olursa ben onun tavırlarına bakacağım. Kendide gayet farkında bundan sebep evlenmek istemediğimin.

E babası yapsın o zaman masrafları yaa.Genç ve daha evlenmemiş adamın üstüne çullanmışlar.Ne biçim insanlarmış yaa.

E babası yapsın o zaman masrafları yaa.Genç ve daha evlenmemiş adamın üstüne çullanmışlar.Ne biçim insanlarmış yaa.
Ya sonrada ailemi hiç bir şeyimde istemiyorum deyince ben tepki vermiştim. Nasıl bir aile yapısı diye. Adam sonuna kadar haklı.
Neden elleri ceplerine gitsin ki ? Burada bir enayi var nasılsa.

Bunlar bence ablanın öleceğine eminler , ondan ona giden masrafa da acıdıkları için para harcamak istemiyorlar.Bir cengaver nişanlın çıkmış.Eniştenin mama bile almaması falan hep boşa masraf gördüğünden.Yazık ya.

Onda ona 18 yılı vermiş...
Ne garip bir hayat değil mi ? Boşa verilen 18 koca yıl...
Ve hiç bir değeri olmaması.

Onda ona 18 yılı vermiş...
Ne garip bir hayat değil mi ? Boşa verilen 18 koca yıl...
Ve hiç bir değeri olmaması.
Gerçekten çok yazık.Nişanlın iyi bir insan ama fazla iyi olmak da iyi bir şey değil işte.Ben olsam ayrılırdım böyle bir adamdan.Çocuklara da nişanlına baktırır bunlar maddi yükünü üstlenir.Hep sorun hep sıkıntı.Hayat kısa bunları çekmek için.Ha yaşın 18 olsa neyse yine insan daha enerjik ve aşkı için her şeyi yapabilecek güçte oluyor.Ama 30lu yaşlar için sıkıntı.Senin anne olman lazım mesela.Düğünü ertelemişsiniz.Ben gelemezdim böyle şeylere yaa.Allah yardımcınız olsun.

O kadar haklisin ki bu hislerinde.Rezil,insanlikdisi bir adamdan sonra bir kadinin onceligi aşk zaten olamaz.Bu aile konularini iyi dusun ama.Pek birakacak gibi degiller pesini.

Hastalik ve ölüm hayatin bir gercegi. Bu kadar kontrolu kaybedecegi bir durum yok aslinda,taa ki calisanlarina maas veremeyecek kendini getirene kadar. Bence su anda hasta kardesten cok parasizlik psikolojiyi bozuyor. Kalkip 150 bini kardesine verir bir insan,ama ne durumdaysa verir? Evi barki olmaz,sokakta kalmistir,ustune de hastaligi vardir verirsin,ardina da dusmezsin. Bir nevi hayir isi olur o artik. Verdigimiz sadakadin dahi nereye gittiginden biz mesuluz,neye inanirsak inanalim. Iki evi olan adama hayir islenmez. Mantigi manasi yok. Bak kimsesiz cocuklar var yurtlar dolu,huzurevi var devletin dolu,siginma evi var kadinlara da erkeklere de onlar da dolu. Hayir isleyecek insan bunlarla ilgilenirse anlami var. elin oglu karisi ölecek diye mama parasini bile karisinin ailesine yikmissa orada hayir islenecek bir durum kalmamistir. Madem bosansin kardesi,mal paylasimi olsun,nisanliniz hayatinin sonuna kadar baksin kardesine,kimse agzini acmaz bu durumda. Ama nisanlinizin su anda yaptigi sey ne iyilik,ne hayir islemek ne de vicdan temizligi. Enayilik sadece bu. Kendi calisanimin maasini veremeyecek duruma geldiysem bu benim enayiligimdir baska bir sey degil. Simdi ben enayiyim diye yanimdaki hayat yoldasimi da kendimle beraber bu hayata suruklemeye hakkim yok. O yuzden en guzeli yol vermek.

Sen dunya kadar zorluk cekmissin,bir evlilikten cikmissin,yipranmissin,kendi kendini tamir etmek zorunda kalmissin,kendi hayatini yoluna sokmaya ramak kalmisken bu yola hic girme. Once sen. Sana da yazik. Herkes once kendini dusunecek bu dunyada. Gerisi sonra.

Boyle yaziyorum diye acimasiz oldugumu dusunme hasta insana karsi. Konu hastalik degil cunku nisanlinin hayat felsefesi. Insallah tez vakitte kardes sifa bulur,insallah duzelir,allah kendine ve cocuklarina acisin cok zor bir durum.

Simdi bir sey diyecegim ama ne olur yanlis anlama.
Kötü niyetler yazmiyorum, sadece kelimeleri kötü seciyor olabilirim, pesinen özür dilerim

Sen bu adama asik degilsin, ama karakterini cok begeniyorsun ve adami seviyorsun diye biliyorum. Yani konularindan hep boyle gordum, boyle anladim.

Malesef o karakteri bir tek sen begenmiyorsun. Sana merhametli olan kisi elbette ailesine de merhametlidir. Senin bir dedigini iki etmeyen ailesine de öyledir. Senin gördügün o sevkatli yonu ablasi da kardesi de herkes goruyor. Zaten aksi takdirde gercek bir merhamet degildir.

Kaj, pek konusmuslugumuz yok ama seni taniyor ve seviyorum konularindan. Mutlu olmani istiyorum.

Yillar once ugruna ölüp bittigim adamdan bu sebepten ayrildim. Kendisi hala is arkadasim, dolayisiyla gorusuruz her gün. 9 kardes. Suan hepsi tatilde. Benim garibim 80 yasindaki anne babasini birakip gidemiyor. 9 kardesin biri de demiyor ki bir hafta göz kulak oluruz git bi hava al gez gel. Ne de olsa o evde, ne de olsa o yapar, ne de olsa vicdanlidir bir gun bile onlari zorda birakmaz... 3 4 saatlik bulusup gezmek degil ama tam gün bi aktivitemiz olsa en az o tel 20 kere calardi. Nerdesin kacta geliceksin annemler yalniz vs. tüm kardeslerdeki dusunce buydu. Ayni sekilde bizim ilk gorustugumuz zamanlarda abilerinin siteleri olmasina ragmen kimse bi ucundan tutalim evlen demedi, herkes sırt döndü. Suan adam milyon dolarlarla oynuyor, 20ye yakin yegenin tüm masrafi onda:) hic bir kardesi de yoksul degil. Ama onlarin cocuklarina araba almaya kadar bunda :) 40ına geldi hala evlenmedi. Cunku ben ayrilirken ona bi kadinin kendisiyle mutlu olmasinin pek mumkun olmadigini acik acik soyledim. Kimsenin günahina girmeyeyim dedi, cunku kendi huyunu biliyor.

Cok iyi dusun.

Selam tatlım; pizza yemeye çağırdığı akşamı diyorsun değil mi geçen konuşmuştuk yine senle.
Vallahi kusura bakma ama bu adam bayağı yıpranık, kardeşi de çok bencil.
Bence bir süre görüşmemen hayırlı olacak; bu zamana kadar sabrettin; kötü günümde bıraktın diyemez.

vallahi insanlar ne kadar bencil yaa, hayret bir şey...
yarın öbür gün adamın işleri biraz kötü gitse kimse de ona yardımcı olmaz
bence bu tarz kişilerin de psikolojik sıkıntıları oluyor çünkü böylesine kendini heba etmek de akıl karı değil.

elemanların maaşını da mı verdi

Kajmery34 tatlım bu yorum çok mantıklı olmuş. Kadının eşi tam da bu düşüncede bir insan ve nişanlın da ne olursa olsun evini satmayacağını bildiği için verdi parayı. İnsanlık yaptı yani. Kardeş ya sonuçta, ne olursa olsun. Nişanlın adam gibi adam.

Düşüncem aynı, bu süreçte ayrılık falan düşünmezdim, bekler ve gözlerdim sadece.

öncelikle Allah yardımcınız olsun işiniz zor
nişanlınızın durumu daha da zor, hasta kardeşine mi üzülsün maddi olarak yaşadığı duruma mı üzülsün
1- bu devirde sgk nasıl olmaz, hasta olan kardeşin eşi ne iş yapıyor
dediğiniz gibi karısı hasta, 2.evleri var ve nişanşı abiden mi maddi destek bekliyor, pes yani bu nasıl bir eniştedir ya
nişanlınızın iyi niyetini bu kadar kullanmak doğru değil
2- nişanlınızın annesi ve babası bu duruma nasıl izin veriyorlar, sizin anneyle babayla aranız nasıl
3- tepkinizde haklısınız bence, susup susup bir yerde patlamışsınız, yerinizde kim olsa aynı tepkileri verirdi
4- siz olaylara dışardan objektif bir şekilde bakabiliyorsunuz, ama nişanlınız malesef daha duygusal davranıyor doğal olarak
5- düğün ertelenmesi problem değil de, nişanlınızın bu kadar maddi olarak kullanılması problem
6- elemanlarının maaşını ödeyemeyecek duruma gelmesi de çok üzücü, elemanlar işten çıkarsa ne yapacak
7- birinin nişanlınızla oturup adam gibi konuşması lazım, onun ailesinden yada sizin ailenizden nişanlınızın sevdiği saygı duyduğu biri illaki vardır, siz durumu anlatın, oturup konuşsunlar yoksa bu işin sonu nereye kadar böyle gider
Allah hasta kardeşe Acil şifalar versin, size ve nişanlınıza da kolaylıklar versin

her ailenin bir kurbanı olurmuş sizin sevdiğiniz adam da o ailenin kurbanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…