- 25 Ağustos 2016
- 2.690
- 3.429
- 53
- Konu Sahibi brenda chenowith
-
Geç değil
Ben üniversitedeyken sınıfımızda 30-35 yaşında insanlar vardı (psikoloji okudum)
Ve gayet umutlulardı
Nerede ne yapıyorlar şu an bilmiyorum gerçi
Örgün eğitim ve çalışma bir arada nasıl gider bilmiyorum yalnız
Psikolojinin ilk iki senesi giriştir, çok zorlamaz
Tekrar yaparak rahat geçersin
Yalnız son iki sene daha klinik ağırlıklı ve yoğundur
Ömründen ömür götürebilir
Koca tanı kitaplarını ezberlediğim günleri hatırladıkça fenalaşıyorum
25 yaş nedir ki ya? Eğer çok istiyorsanız, başarabilirsiniz bence...
merak ettim, branşınız nedir?
Onu da yapacağım tabii ama öyle bir bölüm ki bir b planım da olsun istiyorum açıkçası. Üniversiteye girebilmek çok fazla torpil gerektiriyor merkezi alımlar tamamen kalktı.
umutsuz olmayın
benim torpilim hiç yoktu ve mülakatım bana göre çok kötüydü ama şimdi üniversitedeyim
ben hukuk okumuş biri olarak önümüzdeki yıllar için hukuk okumanızı tavsiye etmem
Psikoloji bilmem de hukuk için evet geç bir karar. Mezun olduğunda işçi avukattan öteye gidemezsin, şu anki piyasa bunu gösteriyor.
Kızlar selam.
Bu sefer konu gelecekle ilgili. Branş öğretmeniyim. Alanımda yüksek lisans yapıyorum ve atanamadım atanma ihtimalim neredeyse 0. Özel kurumlarda şartlar berbat. Şu an yine iş buldum ama kendi alanım değil. Nereye kadar böyle gidecek?
Şimdi arkadaşlar konu şu. 25 yaşındayım. Başarısız bir öğrenci sayılmazdım. Kendime de güveniyorum. Başka bir bölüm okumak için geç mi sizce? Bir yandan da çalışacağım öğretmenler anlayış gösteriyor durumumu anlatırım kazandıktan sonra. Çalışmamam sadece öğrencilik yapmam söz konusu değil çünkü ailemden bu kadarını isteyemem.
Ayrıca iki bölüm daha bitirdim açık öğretimden normal üniversitemin yanı sıra. Ama hiçbir faydası olmadı. Psikoloji ya da hukuk istiyorum en azından denemedim demeyeyim. Ama olurda kazanırsam bu yaştan sonra geç mi olur? Fikirlerinizi merak ediyorum, ailem artık bırak bu okul işlerini diyor ama ben bu hayat standardını hak etmiyorum. Biraz daha çalışır biraz daha zorlanır geleceğimi daha güzel şekillendiririm diyorum. Siz ne diyorsunuz?
Sen daha fakülteye bile girmemiş birisin, ben bu işin içine girmiş biriyim ki bir çok ilde tanıdığım avukatta var, diğer illerde nasıl gidiyor işler az buçuk duyuyoruz. O dediğiniz yerlerde işçi avukat olarak çalışmaya bir başlayın da görün ne demek istediğimi. Bu arada hakim-savcı olmak da öyle basit bir olay değil. Yorum yazmak için yazdığımı da zaten daha fakülteye bile girmemiş biri diyebilirdi.Size katılmıyorum.. nerden biliyorsunuz belki çok başarılı bir avukat olacak yada hakimlik savcılık sınavını kazanacak..daha dün konu açtım ben 32 yaşındayım.. seneye hukuk için dgs ye hazırlanıyorum..mezun olur olmaz işim hazır hemde kaç yerde..sirf yorum yazmak için yazmayın.azicik empati ve anlayis lutfen
Sen daha fakülteye bile girmemiş birisin, ben bu işin içine girmiş biriyim ki bir çok ilde tanıdığım avukatta var, diğer illerde nasıl gidiyor işler az buçuk duyuyoruz. O dediğiniz yerlerde işçi avukat olarak çalışmaya bir başlayın da görün ne demek istediğimi. Bu arada hakim-savcı olmak da öyle basit bir olay değil. Yorum yazmak için yazdığımı da zaten daha fakülteye bile girmemiş biri diyebilirdi.
Sen daha fakülteye bile girmemiş birisin, ben bu işin içine girmiş biriyim ki bir çok ilde tanıdığım avukatta var, diğer illerde nasıl gidiyor işler az buçuk duyuyoruz. O dediğiniz yerlerde işçi avukat olarak çalışmaya bir başlayın da görün ne demek istediğimi. Bu arada hakim-savcı olmak da öyle basit bir olay değil. Yorum yazmak için yazdığımı da zaten daha fakülteye bile girmemiş biri diyebilirdi.
Köpekler çemkirir önce bunu bir öğrenirseniz kendi açınızdan iyi olur; çünkü ben size insan diliyle yaklaştım, "sırf yorum yazmak icin yazmadığımı" bilgisizsiniz ve bilgisiz olduğunuzu söylüyorum. Bu arkadaş zaten rahat etmenin derdinde, ben de realite neyse şu anda onu dedim. Üstüne gelip yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz, diyen sizsiniz. Ben okumayın mı demişim de şevki kırılsın? Rotasını doğru yöne çevirsin diye yardım etmek istedim, benim insanlığımı da sen değil Yaradan sorgular sadece. Birilerinin başarılarına dil uzatabilmek için önce aynı seviye gelmek gerek, size de hayırlı akşamlar.Allah aşkıniza cemkirip durmuşsunuz..en sevmedigim insan tipi modeli...kimsiniz nesiniz bilmiyorum ama mesleğinizde basarız olduğunuz aşikar..ben hukuku kazanırmiyim kazanmazmiyim orasını Allah bilir ama insanlık sıfatını layikiyla vermişim birkez daha anladim..kimsenin sevkini kırmaya hakkınız yok..hos hakkın ne oldugunu ne kadar biliyorsunuz orasida tartışılır.. sizinle muhattap olmayı isterdim ama frekanslarimiz el vermiyor..sizinki cızırtı yapiyor anlayamıyorum.. o yuzden hayırlı geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?