her şey için çok mu geç

Bir iki sene yoğun geçerse fedakarlık yaparım istiyor ve seviyorsam :) Bir yolunu bulup bu makus talihi yenmeliyim. Mümkün mertebe çalışmam gerekecek okurken ama ne yapalım, şu halden iyidir. Teşekkür ederim.

25 çok erken bir yaş, ama yine umudunuzu sadece okula bağlamayın,
tamamen farklı sektörlerde de kendinizi geliştirmeye çalışabilirsiniz.
şu an biz aynı ekipte aynı işi yapan 3 arkadaşız, biri jeoloji mühendisliği, biri halkla ilişkiler, biri amerikan dili ve edebiyatı mezunu (pr ve reklamcıyız üçümüz de)
şirketin diğer ayağı ik, danışmanlık, eğitim hizmetleri veriyor, hepsi o kadar alakasız bölümlerden mezunlar ki, ama biyerden başlamışlar işte... gayet iyi gelirleri, koşulları, yüksek yaşam standartları ve kariyerleri olan insanlar bunlar.

Bence 25 yas icin gec degil tekrar universite okumak icin.Afla geri donen cok vardi benim zamanimda.
Ama hem calisip hem okumak nasil olur bilmiyorum.Istediginiz bolumlerin ikinci ogretimleri varsa daha kolay olabilir sizin icin.

Ben okudum 25 yasindan sonra. Bana da neler soylediler,avukatlar açmış, artık kişi başına sekiz avukat düşüyomuş... Ben dinlemedim kimseyi ,iyi ki de dinlememisim. Dinleseydim su an bulundugum yerde olamazdim.

Hukuk okumak hayalimdi,basarili olacagimi dusunuyorum gibi mesleki bir heves yok mesajinizda, onun icin yorumum biraz farkli olacak.

Bence insan sevdigi işi yaparsa basari kendiliginden gelir. Yani garanti meslek diye bir olgu gunumuzde tip fakulteleri haric kalmadi. Yaptiginiz işi en iyi yaptiginiz an ,sizin mesleginiz sizin icin garanti meslek haline gelir zaten.

Hangi alana ilginiz varsa o alana yonelin. Yasiniz gercekten kucuk. Hicbir sey icin gec kalmadiniz. Gec kaldiginizi dusunerek harekete gecmezseniz yillar sonra cok pisman olursunuz.

Hepinize teşekkür ederim.
Her yorumdan pay çıkardığım şeyler oldu. Farklı sektörlerde de deniyorum ama olmuyor yapamıyorum yapamayacakmışım gibi geliyor şansım hiç dönmeyecekmiş gibi.
İdealist olamıyorum artık gelecek kaygısı ön planda çünkü herkesin benden bir beklentisi var karşılayamamaktan bıktım.
Ne olursa olsun bu yıl hazırlanarak gireceğim :)

Onu da yapacağım tabii ama öyle bir bölüm ki bir b planım da olsun istiyorum açıkçası. Üniversiteye girebilmek çok fazla torpil gerektiriyor merkezi alımlar tamamen kalktı.

umutsuz olmayın
benim torpilim hiç yoktu ve mülakatım bana göre çok kötüydü ama şimdi üniversitedeyim
ben hukuk okumuş biri olarak önümüzdeki yıllar için hukuk okumanızı tavsiye etmem

umutsuz olmayın
benim torpilim hiç yoktu ve mülakatım bana göre çok kötüydü ama şimdi üniversitedeyim
ben hukuk okumuş biri olarak önümüzdeki yıllar için hukuk okumanızı tavsiye etmem

Tavsiyelerinizi ciddiye alacağım. Tezimi vereyim o işlere de girişeceğim ocak ayına kadar zor görünüyor.

Sağlıkla ilgili bir bölüm okusanız. İki yıllık olanlardan. Anestezi teknikerliği yada paramedik. Atamasını bilemiyorum ama özelde de rahat iş bulursunuz diye biliyorum.

Ben de ogretmenim. Aynı yastayiz. Ben hiçbir zaman öğretmen olmak istemedim. Sevmiyorum öğretmenleri isin doğrusu, vaktinde yol gösteren olmadı yazdım gittim. Pişman da oldum. Yaparım orası ayrı ama haksızlık çok. Kimi doğuda emekliliğe dek yaşlanıyor kimi batıda keyif catiyor. Burnu havada tavırlardan vs sıkıldım, çoğunu soksan sınava mümkün değil atanamaz. Ben olsam doğu görevini hepsine zorunlu yaparım. Hiç doğu görmeyen de gitsin bir görsün şartları sonra sukretsin haline. Neyse. Benim şuan çift bölümüm daha var okuduğum. Biri pdr, biri sağlıkta çok güzel bir bölüm. Bitseler diye bekliyorum. Niye yapamayasin bal gibi de yaparsın. Ama ben olsam eğer onceligim atama ise ataması kolay bölümlere bakarım. Bu arada bir de mimarlık kazanmıştım lysde ama ona yetemedim :) bu sene bi daha girdim sınava kazanırsam iyi bir bölüm ileride sallana sallana okuyacağım hobi gibi. Ben çok tembel bir insanım yapı olarak tanışan beni sen nasıl okuyorsun dersin, yani ben yapiyorsam sen hayli hayli yaparsın :)

Psikoloji bilmem de hukuk için evet geç bir karar. Mezun olduğunda işçi avukattan öteye gidemezsin, şu anki piyasa bunu gösteriyor.

Size katılmıyorum.. nerden biliyorsunuz belki çok başarılı bir avukat olacak yada hakimlik savcılık sınavını kazanacak..daha dün konu açtım ben 32 yaşındayım.. seneye hukuk için dgs ye hazırlanıyorum..mezun olur olmaz işim hazır hemde kaç yerde..sirf yorum yazmak için yazmayın.azicik empati ve anlayis lutfen

Daha dün konu kaçtım.. ben 32 yaşındayım..hicbir ihtiyacım yok ama cocuklarim büyüdükçe bir boşluk oluşmaya başladı.. insanları ve hakkı aramayı sevdiğim için adaletten dgs ile hukuka gecmeye karar verdim..seneye insallah hukuk düşünüyorum..varsa imkanin asla pes etme..sen şuan 25 yasindasin..istesende istemesende 30 yaşına geleceksin..30 yaşına gelene kadar senin istediğin gibi geçsin zaman..30 unda avukat hanim olmak senin elinde..dun biri yazmıştı..suan üniversitede asistanliktan doçentliğe profluga geçmek için yillarini veriyor hocalar..anlayacagin okumanin yaşı yok kardeşim.. bildiğini yap icinde kalmasın..

Sen daha fakülteye bile girmemiş birisin, ben bu işin içine girmiş biriyim ki bir çok ilde tanıdığım avukatta var, diğer illerde nasıl gidiyor işler az buçuk duyuyoruz. O dediğiniz yerlerde işçi avukat olarak çalışmaya bir başlayın da görün ne demek istediğimi. Bu arada hakim-savcı olmak da öyle basit bir olay değil. Yorum yazmak için yazdığımı da zaten daha fakülteye bile girmemiş biri diyebilirdi.

keping ve çay tabağı arkadaşlar, harikasınız. biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacım vardı. ders çalışmaya başlayacağım. karar verdim :) bölümü de düşünüp netleştiririm ama öncelikle eksiklerimi tamamlamalıyım. eşit ağırlık çıkışlıyım ama sözel bölüm olunca sayısalda paslandım.

Sektörün kötü olduğunu ben de duymuştum. Bakalım zaman neler gösterecek. Belki gerekli puanı bile alamayacağım. Bu kararı almak bile güzel benim adıma. Yorumlarınız için teşekkürler.

Daha küçücüksün :))
Hiçte geç değil
Ama mevzu gelecek kaygısı ve zaman ise
Farklı bölümleri araştır

Grafik tasarım
Gıda müh
Hatta raylı sistemler gibi
Daha gelecek vaad eden ve okuması nispeten daha kolay bölümlere bak

Allah aşkıniza cemkirip durmuşsunuz..fakulteye bile girmemis biri yazmaktan parmaginiz yorulmadimi..bu ne curet insanlari aşağılamak hakkini size kim veriyor..en sevmedigim insan tipi modelini sergilemissiniz...kimsiniz nesiniz bilmiyorum ama mesleğinizde basarız olduğunuz aşikar..ben hukuku kazanırmiyim kazanmazmiyim orasını Allah bilir ama insanlık sıfatını layikiyla vermişim birkez daha anladim..kimsenin sevkini kırmaya hakkınız yok..hos hakkın ne oldugunu ne kadar biliyorsunuz orasida tartışılır.. sizinle muhattap olmayı isterdim ama frekanslarimiz el vermiyor..sizinki cızırtı yapiyor anlayamıyorum.. o yuzden hayırlı geceler

Köpekler çemkirir önce bunu bir öğrenirseniz kendi açınızdan iyi olur; çünkü ben size insan diliyle yaklaştım, "sırf yorum yazmak icin yazmadığımı" bilgisizsiniz ve bilgisiz olduğunuzu söylüyorum. Bu arkadaş zaten rahat etmenin derdinde, ben de realite neyse şu anda onu dedim. Üstüne gelip yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz, diyen sizsiniz. Ben okumayın mı demişim de şevki kırılsın? Rotasını doğru yöne çevirsin diye yardım etmek istedim, benim insanlığımı da sen değil Yaradan sorgular sadece. Birilerinin başarılarına dil uzatabilmek için önce aynı seviye gelmek gerek, size de hayırlı akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…