- 1 Mart 2016
- 608
- 510
- 33
- 33
- Konu Sahibi brenda chenowith
-
Mukemmel bi düşünce bence. Okumanın yaşı yoktur. Daha çok gençsiniz.Kızlar selam.
Bu sefer konu gelecekle ilgili. Branş öğretmeniyim. Alanımda yüksek lisans yapıyorum ve atanamadım atanma ihtimalim neredeyse 0. Özel kurumlarda şartlar berbat. Şu an yine iş buldum ama kendi alanım değil. Nereye kadar böyle gidecek?
Şimdi arkadaşlar konu şu. 25 yaşındayım. Başarısız bir öğrenci sayılmazdım. Kendime de güveniyorum. Başka bir bölüm okumak için geç mi sizce? Bir yandan da çalışacağım öğretmenler anlayış gösteriyor durumumu anlatırım kazandıktan sonra. Çalışmamam sadece öğrencilik yapmam söz konusu değil çünkü ailemden bu kadarını isteyemem.
Ayrıca iki bölüm daha bitirdim açık öğretimden normal üniversitemin yanı sıra. Ama hiçbir faydası olmadı. Psikoloji ya da hukuk istiyorum en azından denemedim demeyeyim. Ama olurda kazanırsam bu yaştan sonra geç mi olur? Fikirlerinizi merak ediyorum, ailem artık bırak bu okul işlerini diyor ama ben bu hayat standardını hak etmiyorum. Biraz daha çalışır biraz daha zorlanır geleceğimi daha güzel şekillendiririm diyorum. Siz ne diyorsunuz?
Canım önerilerin için çok teşekkür ederim, seni görünce çok mutlu oluyorum :)) Hepsini araştırıyorum ama öncelik ders çalışmak :)Daha küçücüksün :))
Hiçte geç değil
Ama mevzu gelecek kaygısı ve zaman ise
Farklı bölümleri araştır
Grafik tasarım
Gıda müh
Hatta raylı sistemler gibi
Daha gelecek vaad eden ve okuması nispeten daha kolay bölümlere bak
Köpekler çemkirir önce bunu bir öğrenirseniz kendi açınızdan iyi olur; çünkü ben size insan diliyle yaklaştım, "sırf yorum yazmak icin yazmadığımı" bilgisizsiniz ve bilgisiz olduğunuzu söylüyorum. Bu arkadaş zaten rahat etmenin derdinde, ben de realite neyse şu anda onu dedim. Üstüne gelip yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz, diyen sizsiniz. Ben okumayın mı demişim de şevki kırılsın? Rotasını doğru yöne çevirsin diye yardım etmek istedim, benim insanlığımı da sen değil Yaradan sorgular sadece. Birilerinin başarılarına dil uzatabilmek için önce aynı seviye gelmek gerek, size de hayırlı akşamlar.
Anlamamakta direniyorsunuz..Bakın siz cevrenizdeki işçi avukat arkadaşları konu sahibine mal etmişsiniz ben buna sinirlendim..belki konu sahibi arkadaş yahutta ben hukuku kazandigimizda belkide çok başarılı birer avukat olacağız.. ben kararimdan kim ne derse desin vazgeçmem ama konu sahibi belkide sizin 1 lafiniza hayallerinden vazgeçecek..yorum yazarken yapıcı olalım biraz..tek istediğim bu.
benim cevremde aldığı davalardan ari gibi calisip evine bile gidemeyen buroda yatip kalkan tonla para kazanan avukatlar var..cunku layikiyla yapıyorlar işini..madem bu isin icindesiniz konu sahibisine 25 yas gec isci avukat olursunuz demek yerine,eğer işi paraya dokmek niyetindeyseniz ve severek yapacaginiza inaniyorsaniz ari gibi calismaniz gereken cok mesakatli bir meslek der gecersiniz..
Umarim anlamissinizdir beni..
Tekrar herkese teşekkür ederim. Tartışan iki arkadaş var lütfen tartışmayın herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor, gelecek kaygısı çok zor. Umarım bir gün yastığa başımızı rahat koyarız her birimiz.
Tatlım benim yok tartismiyoruz..sen oku avukat ol ben başka bisey istemiyorum..birak ben dusuneyim geçmi kaldım diye..sen 25 ben 32..Allah gönlüne göre versin ablam..
Insan idealleri için Yaşar bence sizde bu hususta etrafı çok takmayın kalbinizin sesini dinleyinKızlar selam.
Bu sefer konu gelecekle ilgili. Branş öğretmeniyim. Alanımda yüksek lisans yapıyorum ve atanamadım atanma ihtimalim neredeyse 0. Özel kurumlarda şartlar berbat. Şu an yine iş buldum ama kendi alanım değil. Nereye kadar böyle gidecek?
Şimdi arkadaşlar konu şu. 25 yaşındayım. Başarısız bir öğrenci sayılmazdım. Kendime de güveniyorum. Başka bir bölüm okumak için geç mi sizce? Bir yandan da çalışacağım öğretmenler anlayış gösteriyor durumumu anlatırım kazandıktan sonra. Çalışmamam sadece öğrencilik yapmam söz konusu değil çünkü ailemden bu kadarını isteyemem.
Ayrıca iki bölüm daha bitirdim açık öğretimden normal üniversitemin yanı sıra. Ama hiçbir faydası olmadı. Psikoloji ya da hukuk istiyorum en azından denemedim demeyeyim. Ama olurda kazanırsam bu yaştan sonra geç mi olur? Fikirlerinizi merak ediyorum, ailem artık bırak bu okul işlerini diyor ama ben bu hayat standardını hak etmiyorum. Biraz daha çalışır biraz daha zorlanır geleceğimi daha güzel şekillendiririm diyorum. Siz ne diyorsunuz?
Kızlar selam.
Anlamamakta direnmiyorum güzel kardeşim. Avukat olup ciddi rakamlar kazananlar var evet; ama işçi avukat olmak, bir avukatın yanında avukatlık etmek ve sizin sandığınız gibi çok para kazanılmıyor ki işi öğrenmek için de bir avukatın yanında uzun uzadıya çalışmak gerekiyor. Büro açıp, tutunmak zorlaştı küçük illerde bile. Arkadaş okusun yine okusun; ama sürünmek istemiyor, okursa uzunca süre sürünecek, işi öğrenmesi için gerekiyor bu.Anlamamakta direniyorsunuz..Bakın siz cevrenizdeki işçi avukat arkadaşları konu sahibine mal etmişsiniz ben buna sinirlendim..belki konu sahibi arkadaş yahutta ben hukuku kazandigimizda belkide çok başarılı birer avukat olacağız.. ben kararimdan kim ne derse desin vazgeçmem ama konu sahibi belkide sizin 1 lafiniza hayallerinden vazgeçecek..yorum yazarken yapıcı olalım biraz..tek istediğim bu.
benim cevremde aldığı davalardan ari gibi calisip evine bile gidemeyen buroda yatip kalkan tonla para kazanan avukatlar var..cunku layikiyla yapıyorlar işini..madem bu isin icindesiniz konu sahibisine 25 yas gec isci avukat olursunuz demek yerine,eğer işi paraya dokmek niyetindeyseniz ve severek yapacaginiza inaniyorsaniz ari gibi calismaniz gereken cok mesakatli bir meslek der gecersiniz..
Umarim anlamissinizdir beni..
Anlamamakta direnmiyorum güzel kardeşim. Avukat olup ciddi rakamlar kazananlar var evet; ama işçi avukat olmak, bir avukatın yanında avukatlık etmek ve sizin sandığınız gibi çok para kazanılmıyor ki işi öğrenmek için de bir avukatın yanında uzun uzadıya çalışmak gerekiyor. Büro açıp, tutunmak zorlaştı küçük illerde bile. Arkadaş okusun yine okusun; ama sürünmek istemiyor, okursa uzunca süre sürünecek, işi öğrenmesi için gerekiyor bu.
Anlamamakta direnmiyorum güzel kardeşim. Avukat olup ciddi rakamlar kazananlar var evet; ama işçi avukat olmak, bir avukatın yanında avukatlık etmek ve sizin sandığınız gibi çok para kazanılmıyor ki işi öğrenmek için de bir avukatın yanında uzun uzadıya çalışmak gerekiyor. Büro açıp, tutunmak zorlaştı küçük illerde bile. Arkadaş okusun yine okusun; ama sürünmek istemiyor, okursa uzunca süre sürünecek, işi öğrenmesi için gerekiyor bu.
Umarım siz de emeklerinizin karşılığını alırsınız. İçten yorumlarınız için çok sağ olun. Ne geç olacak oh be bunu söyledim sonunda. Beni yıldıran ailemin tavrıymış galiba.
3 yıl gayet iyimser bir rakam. :) inşallah hayallerindeki gibi olur; lakin benim sizin hayallerinize bir müdahelem zaten yok, gayret edin ve başarın. Hanımefendinin istediği kriterler hukukta yok, bunu anlatıyorum ben sadece. Ben de kırdıysam affola, iyi geceler.Bakın bir tip ogrencisi mezun olduktan sonra uzmanlığı kazanamazsa yerinde sayar durur..uzmanligi kazanan pratisyenler yine 4 ile 6 sene tekrar okuyor ve ozaman belli bir yere geliyorlar..demem o ki hukuk bittikten sonra en geç 3 yıl sonra o kişi isterse çok başarılı bir avukat olup isim yapar ve tanınır..hicbir meslek kolay değil belli şartları var..bugun universitede araştırma görevlisi olan biri daha iyi bir maaş ve iyi bir statü için, prof. olmak icin yillarini vermiyormu?
Kısacası,Kader gayrete aşıktır derler, çektiğin zahmet gün gelir rahmete dönüşür.
Kusura bakmayın sizi kirmak değil niyetim..bu konuda çok hassasım sadece..kimse kimsenin ne yasadigini bilmez hayatta..bazen hayaller askida kalıyor ve insanin gozu hep o askiya takiliyor..biraz cesaret biraz gayret olsa hersey hallolacak..sizi kırdıysam affola..iyi geceler
Yaşıt sayılırız. Henüz çok gençsin niye geç olsun onu anlamadım ? Sırf bizim sınıfta 25 yaş üstü kaç tane arkadasım var. Lakin hukuk ve psikoloji baba meslekler gibi gözükse de malesef bu ülkede revaçta olan bölümler değil. Gerçi şimdi size ne desem önü açık olur onu da bilmiyorum. Kaç tane öğretmen mühendis mimar arkadaşım işsiz. Çalışan da çok cüzi bir maaşla çalısıyor. Aynı durumdayız benim de bölümümün önü açık değil. Anca özel sektörde belki.
Tıp-Hemşirelik ya da sağlık bilimlerinin işsiz kalma olasılığı nerdeyse yok. Fakat ha deyince şu bölümü okuyayım demekte olmuyor tabi.
Grafik olabilir neticede bilgisayar iş bulma olasılığın var. Araştırdın mı hiç ?
İnşallah, dua edeceğim sizin için.Pozitif bakacaksin hayata..birseyleri zamaninda yapamadıysan ya hakkımda hayirlisi boyleymis der tevekkül edersin,yada daha iyisi bir yerlerde seni bekliyordur kaldığın yerden başlar devam edersin..eger ikincisi olduğunu dusunuyorsan hiç durma başla..meslek edinmek için okumak icin en güzel yas seninkisi..bunu kafana bile takma..
neyse benden bu kadar konu sahibi..bak benimde 1 hafta sonra vermem gereken finallerim var..saat kaç oldu..cocuklar uyudu..bende hukuk için cabaliyorum..Allah kimseye yapamayacağı işi aklına getirmezmiş.. yapabileceğine inanan yolunda hiç durmadan ilerler..kayalar taşlar yani zorluklar illaki çıkacak.. sen bu taslardan kendine merdiven yapıp zirveye tırmanacaksın.Allah gönlünden geçeni hakkında hayirli kılsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?