her şey için çok mu geç

Mukemmel bi düşünce bence. Okumanın yaşı yoktur. Daha çok gençsiniz.

Canım önerilerin için çok teşekkür ederim, seni görünce çok mutlu oluyorum :)) Hepsini araştırıyorum ama öncelik ders çalışmak :)

Tekrar herkese teşekkür ederim. Tartışan iki arkadaş var lütfen tartışmayın herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor, gelecek kaygısı çok zor. Umarım bir gün yastığa başımızı rahat koyarız her birimiz.

Anlamamakta direniyorsunuz..Bakın siz cevrenizdeki işçi avukat arkadaşları konu sahibine mal etmişsiniz ben buna sinirlendim..belki konu sahibi arkadaş yahutta ben hukuku kazandigimizda belkide çok başarılı birer avukat olacağız.. ben kararimdan kim ne derse desin vazgeçmem ama konu sahibi belkide sizin 1 lafiniza hayallerinden vazgeçecek..yorum yazarken yapıcı olalım biraz..tek istediğim bu.
benim cevremde aldığı davalardan ari gibi calisip evine bile gidemeyen buroda yatip kalkan tonla para kazanan avukatlar var..cunku layikiyla yapıyorlar işini..madem bu isin icindesiniz konu sahibisine 25 yas gec isci avukat olursunuz demek yerine,eğer işi paraya dokmek niyetindeyseniz ve severek yapacaginiza inaniyorsaniz ari gibi calismaniz gereken cok mesakatli bir meslek der gecersiniz..

Umarim anlamissinizdir beni..

Hukukun eskisi gibi olmadığını ben de araştırdım ve duydum. İşin içinde olan o bu yüzden bu kadar sert yaklaşmayalım bence. Her şey öğretmenlikten iyidir bunu bilip bunu söylüyorum yalnızca.

Tatlım benim yok tartismiyoruz..sen oku avukat ol ben başka bisey istemiyorum..birak ben dusuneyim geçmi kaldım diye..sen 25 ben 32..Allah gönlüne göre versin ablam..

Tatlım benim yok tartismiyoruz..sen oku avukat ol ben başka bisey istemiyorum..birak ben dusuneyim geçmi kaldım diye..sen 25 ben 32..Allah gönlüne göre versin ablam..

Umarım siz de emeklerinizin karşılığını alırsınız. İçten yorumlarınız için çok sağ olun. Ne geç olacak oh be bunu söyledim sonunda. Beni yıldıran ailemin tavrıymış galiba.

Hukuk olarak yorum yapamam alanım değil ama psikoloji mezunuyum. Genelde bizim alanımızda uzmanlık gerekiyor yani yüksek lisans yapmanız. Psikoloji için çok talep var ve açılan kontenjan sayısı oldukça az oluyor (kıytırık, sadece paraya bakan özel ticarethaneler hariç). Psikoloji bölümünde iyi bir yerlere gelebilmek için hep okumalı ve araştırmalısınız. Genel olarak bilindiği gibi "Heh 4 yıllığı bitirdim haydi kendime terapi ofisi açayım" diyebileceğiniz bir bölüm değil. Psikolojinin klinik dışında başka bir alanına yönelseniz dahi eğitim süreci bitmeyecek. Hep eğitimle vakit geçirdiğiniz için bunu belirtmek istedim. Sanki hukukta iş hayatına daha kolay atılırsınız gibi geliyor bana. Psikolojide de atılırsınız ama iyi bir yerlere gelmek çok zaman alabilir.

Insan idealleri için Yaşar bence sizde bu hususta etrafı çok takmayın kalbinizin sesini dinleyin

Yaşıt sayılırız. Henüz çok gençsin niye geç olsun onu anlamadım ? Sırf bizim sınıfta 25 yaş üstü kaç tane arkadasım var. Lakin hukuk ve psikoloji baba meslekler gibi gözükse de malesef bu ülkede revaçta olan bölümler değil. Gerçi şimdi size ne desem önü açık olur onu da bilmiyorum. Kaç tane öğretmen mühendis mimar arkadaşım işsiz. Çalışan da çok cüzi bir maaşla çalısıyor. Aynı durumdayız benim de bölümümün önü açık değil. Anca özel sektörde belki.

Tıp-Hemşirelik ya da sağlık bilimlerinin işsiz kalma olasılığı nerdeyse yok. Fakat ha deyince şu bölümü okuyayım demekte olmuyor tabi.

Grafik olabilir neticede bilgisayar iş bulma olasılığın var. Araştırdın mı hiç ?

Anlamamakta direnmiyorum güzel kardeşim. Avukat olup ciddi rakamlar kazananlar var evet; ama işçi avukat olmak, bir avukatın yanında avukatlık etmek ve sizin sandığınız gibi çok para kazanılmıyor ki işi öğrenmek için de bir avukatın yanında uzun uzadıya çalışmak gerekiyor. Büro açıp, tutunmak zorlaştı küçük illerde bile. Arkadaş okusun yine okusun; ama sürünmek istemiyor, okursa uzunca süre sürünecek, işi öğrenmesi için gerekiyor bu.

Katılıyorum. Herkes hukuk okumaya başladı ve iyi bir maaş alabilmen için baya yol gerekıyor. Bürolarda çalışmak zaten tam bir rezalet ufacık paralarla binbir türlü şeyle ugrasmak zorunda kalıyorsun. Çevremde var oradan biliyorum.

Bakın bir tip ogrencisi mezun olduktan sonra uzmanlığı kazanamazsa yerinde sayar durur..uzmanligi kazanan pratisyenler yine 4 ile 6 sene tekrar okuyor ve ozaman belli bir yere geliyorlar..demem o ki hukuk bittikten sonra en geç 3 yıl sonra o kişi isterse çok başarılı bir avukat olup isim yapar ve tanınır..hicbir meslek kolay değil belli şartları var..bugun universitede araştırma görevlisi olan biri daha iyi bir maaş ve iyi bir statü için, prof. olmak icin yillarini vermiyormu?

Kısacası,Kader gayrete aşıktır derler, çektiğin zahmet gün gelir rahmete dönüşür.

Kusura bakmayın sizi kirmak değil niyetim..bu konuda çok hassasım sadece..kimse kimsenin ne yasadigini bilmez hayatta..bazen hayaller askida kalıyor ve insanin gozu hep o askiya takiliyor..biraz cesaret biraz gayret olsa hersey hallolacak..sizi kırdıysam affola..iyi geceler

Umarım siz de emeklerinizin karşılığını alırsınız. İçten yorumlarınız için çok sağ olun. Ne geç olacak oh be bunu söyledim sonunda. Beni yıldıran ailemin tavrıymış galiba.

O zaman şunu sakın unutma ablam..
Kader gayrete aşıktır derler, çektiğin zahmet gün gelir rahmete dönüşür.Sabret..

Idealim bu dediginiz birsey varsa, onu yapmadikca hagat boyu mutsuz olacaksaniz, 40 bile gec degildir. Ama bir meslek edinmek için geç bir yaş. Ben hukuk mezunuyum, aktif bir çalışma hayatım yok, sevmiyorum, mesleğin de bir geleceği olduğunu sanmıyorum. Psikoloji de bildiğim kadarıyla mezun olmanin yetmediği bir bölüm. Psikolog olabilmek icin yuksek lisans bitirmek gerekiyor, klinik psikolog deniyor. Yani kayipsiz bile gitse nerden baksanız 6 sene gibi.
Dediğim gibi, ideal için okunur ama meslek sahibi olmak için bu yaştan sonra zor

3 yıl gayet iyimser bir rakam. :) inşallah hayallerindeki gibi olur; lakin benim sizin hayallerinize bir müdahelem zaten yok, gayret edin ve başarın. Hanımefendinin istediği kriterler hukukta yok, bunu anlatıyorum ben sadece. Ben de kırdıysam affola, iyi geceler.

Pozitif bakacaksin hayata..birseyleri zamaninda yapamadıysan ya hakkımda hayirlisi boyleymis der tevekkül edersin,yada daha iyisi bir yerlerde seni bekliyordur kaldığın yerden başlar devam edersin..eger ikincisi olduğunu dusunuyorsan hiç durma başla..meslek edinmek için okumak icin en güzel yas seninkisi..bunu kafana bile takma..
neyse benden bu kadar konu sahibi..bak benimde 1 hafta sonra vermem gereken finallerim var..saat kaç oldu..cocuklar uyudu..bende hukuk için cabaliyorum..Allah kimseye yapamayacağı işi aklına getirmezmiş.. yapabileceğine inanan yolunda hiç durmadan ilerler..kayalar taşlar yani zorluklar illaki çıkacak.. sen bu taslardan kendine merdiven yapıp zirveye tırmanacaksın.Allah gönlünden geçeni hakkında hayirli kılsın..

Bilgisayar işinde çok arkadaşım var yani grafik tasarımda değil ama aynı sektörde. Okumana gerek yok iş yerleri yaptığın işe bakıyor demişlerdi amatör olarak ilgileneceğim ancak tam da araştırmadım.

İnşallah, dua edeceğim sizin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…