- 12 Temmuz 2016
- 2.195
- 6.645
- 158
- 41
- Konu Sahibi Hamile_annee
-
İçtiğim çay genzime kaçtıBiraz geç. İkinciyi düşününce yumurtalıklarınızı doldurmaya başlayın. Temelden yetişsin. Sjsjsjshs
Wodka tavsiye ederim.Aaayyy bayilicam. Kolonya verin bana.
Yoooo ben nazlı değilim canım o olacak bu olacak dediler hiç olmadı bunlara da katlanırım sende oldu diye herkeste olacak anlamına gelmiyor kiiiii.İlk hamileliğimin ilk 3 ayında 7 kilo verdim
İkinci ve üçüncü hamileliklerimde 6 kilo verdim
hepsinde hastanelik oldum, susuz kaldığım için. 2 numarada yuksek tansiyon oldu.
Yine iki numarada 8. Aydan sonra ayakta durduğum 5. Dakikada ağrıdan ağlamaya başlıyordum.
rahim duvarında varis olmuş, onun agrısıymış, doğumda anlaşıldı.
1. ve 3. De 4. Aydan doğuma kadar sıkıntı olmadı.
ilk doğumumda 30 saat sancı+suni sancıdan sonra sezaryen oldum.
3 sezaryen Doğumda da ayıldıktan 2 saat sonra duşumu aldım, ertesi gününde hastaneden çıktım. Her işimi kendimi yaptım.
İyi mi yaptım? Hayır. Keşke yardım alabileceğim birileri olsaydı da yapmasaydım.
anlatılanlardan korktunuz ve endişe mi ettiniz?
evet korkun ve endişe edin. Dünyaya insan getireceksiniz, ağrılı ve acılı olacak. Doğum sonrası depresyona da girebilirsiniz, kendinizi yetersiz ve yalnız da hissedebilirsiniz.
insani her şeyden vazgeçip robot mu olsun insanlar? Derdiniz ne anlamadım ki.
Yoooo bakan bakıyorDoğurunca anlarsınız neden yorulduklarını. Dünyadan haberiniz yok.
Evinde ne nerde bilmiyorsan bu bir başarı değil bence. 5 kişi bana baksın ben yine evimde ne var bilirim insanları kullanmak hoş muHer bünye farklidir.
Naz yapmak istiyorsa da birakin naz yapsin, size ne?
Hamileligim rahat gecti, sezeryanim da sorunsuzdu sukur.
Ama annem dogumdan 1 ay once geldi, 4 yil oldu hala her seyimi annem ve yardimci abla yapar. Evimde ne nerde bilmem bile. Kayinvalidem de baska sehirden geldi ayni semtte ev aldi bana destek olmak icin. Aksama ne yemek istedigimi yazarim, yapar yollar. Cunku keyfim boyle istiyor, nazimi ceken de var. Siz bunun mesela neresindesiniz?
Kaldi ki daha dogurmamissiniz bile. Bi dogurun da oyle ahkam kesin. Belli mi olur? Daha lohusalik depresyonu var.
Bebek sut emince ben bayilacak gibi oluyordum mesela.
Hamilelikte dusuk riski olan var, odemi olan var, varisten yuruyemeyen var, sekeri tavan yapan var. Zorluk yasayan insanlari elestirmek anlayissizlik. Sizin basiniza gelmedi diye siz mukemmel olmuyorsunuz.
O zaman sormadığım halde demeyecek bu olacak şu olacak diye.Ağrı eşiği farklılıklarını duymadınız mı?
Siz hele bir doğurun da sonra nazlı diye itham edin.
Ben rahat hamilelik geçirdim sezeryan oldum. Ağırdı gayet. Üç gün yatarken çol canım yandı. Ama en kötüsü meme ucı yarasıydı. Kimse bana bunun acıtacağını söylememişti. Ben ağlaya ağlaya emzirdim, uykusuzluğa hazır değilmişim çok da homurdandım.
Herkesin ağrı eşiği farklıdır. Bundan size ne?
Benim 3 aylıkken kanamam oldu. 3 gün sonra işe başladım hemde pandemi döneminin ilk zamanlarında ve markette kasiyerdim. Çünkü mecburdum. Ama daha sonra cok kolay bi hamileliğim oldu cok şükür. 7 aylıkken işi bıraktım tam bebeğime hazırlık yaparken covide yakalndim 3 günde öyle yattim hastanede. Doğum yaptım bebeğim 6 gün kuvezde kaldı ben 3 gün hastanede ne lohusalik bildim ne bişey. Çok şükür sağlıklı bi şekilde aldım yavrumu kucağıma. Zor bi doğum geçirdim tam 12 saat suni sancı verdiler normal doğum yaptım dikişlerim çoktu. Daha doğum yapmadınız sanırım bu kadar kolay konuştuğunuza göre kolik bi bebeğim var ve bazen aşırı yoruluyorum bunalıyorum cunku bende bi insanım o bahsettiniz insanlarda öyle kiminin çocuğunu besigine bırak 5 dakika sonra uyur kiminin cocugu 1 2 saat uğraş zor uyur bence siz daha dogurmadan bebek bakmadan bu kiyaslamalara girmeyin insallah kolik bi bebeğiniz olmaz.Doğumuma az kaldı çok şükür hamileliğim iyi geçti bulantım olduğunda yemek yerdim geçerdi olmadı ilaç içerdim öyle abartı bir bulantım olmadı yani.
Hamileyken temizlik de yemek de yaptım yürüyüşe de çıktım şükür ödem falan olmadı.
Doğumum sezaryen olacak bazı insanlara bakıyorum normal doğumdan sonra bile 40 gün kalkmıyorlar.
Bunlar neden hep aynı insanlarda aynı şekilde oluyor?
Mesela hamileyken çok nazlanmayan doğumda da hemen ayaklanıyor.
Ama hamileyken tv bile silemiyorum diyen normal doğuran arkadaş 40 gün kalkmadı yerinden.
Gerçekten doğumları hamilelikleri bu kadar mı zor geçiyor mesela bir arkadaşım senin de ödem olur herkesin olur çatlak olur demişti uyu uyu hamileliğin son zamanlarında uyuyamazsın demişti hiçbiri olmadı bende.
Doğumunu abarttı abarttı ama sezaryen olanlar bile kolay dediler sonuçta hiç ağrısız olmaz can çıkıyor içinden.
Şimdi ne zaman konuşsam yoruluyorum yoruluyorum diyor içime fenalık geliyor evindesin çalışmıyorsun bi tane bebeğin var bu kadar neye yoruluyorsun anlamıyorum.
Neden bu kadar nazlılar insan gerçek sanıyor yaşayınca anlıyor...
Şimdi de sezaryeni ölüm gibi anlatanlar var bakıyorum her şeyleri zor hep olumsuz insanlar böyle anlatıyorlar...
Ama öyle geçiren de varBi de benim tüm aile büyüklerim emzirmek harika, böyle şahane anlattı durdular. İlk üç ay acıdan ağlaya ağlaya emzirdim. Bana canı tatlı nazlı diyenin alnını karışlarım. Doğum ve doğum sonrası süreç asla kolay ve pembe bir dönem değil.
O nazlı dediğiniz kadınlarda bakıyor çocuklarına zaten.Yoooo bakan bakıyor
Demek o yüzden oraya düşmanca şeyler yazmışsınız tabii size alınmış gerçekten psikolojik olarak iyi görmüyorum sizleriBana her cocuk icin bilezik takildi. "Yine dogur yine takarim" dedi kayinvalide.Ha ek olarak cocuk odasini ve cocuk arabasini aldilar. Bu yeterli mi doldurmamak icin yoksa baslayim mi yinede bir yerden
Peki hiç şikayet etmeyip çok şükür dedikleri halde başlarından dert eksik olmayanları ve kötüyü çağırmadıkları halde sıkıntı çekenleri nasıl yorumlarsınız Yâ Üstâd? Malum teşhisi yapıştırmışsınız.
Ne oldu puanlamaya mı bozuldunuzPeki hiç şikayet etmeyip çok şükür dedikleri halde başlarından dert eksik olmayanları ve kötüyü çağırmadıkları halde sıkıntı çekenleri nasıl yorumlarsınız Yâ Üstâd? Malum teşhisi yapıştırmışsınız.
O nazlı dediğiniz kadınlarda bakıyor çocuklarına zaten.
Siz mi bakıyorsunuz yoksa onların yerine?
Bebeğiniz doğunca, hiç yorulmadan, uykusuz kalmadan, şikayetlenmeden güle oynaya bakarsınız siz, ilgili makamlara da haberin verin ki madalyanız elinize ulaşsın.
Şu kolik nedense bizim ülkede bu kadar yaygınBenim 3 aylıkken kanamam oldu. 3 gün sonra işe başladım hemde pandemi döneminin ilk zamanlarında ve markette kasiyerdim. Çünkü mecburdum. Ama daha sonra cok kolay bi hamileliğim oldu cok şükür. 7 aylıkken işi bıraktım tam bebeğime hazırlık yaparken covide yakalndim 3 günde öyle yattim hastanede. Doğum yaptım bebeğim 6 gün kuvezde kaldı ben 3 gün hastanede ne lohusalik bildim ne bişey. Çok şükür sağlıklı bi şekilde aldım yavrumu kucağıma. Zor bi doğum geçirdim tam 12 saat suni sancı verdiler normal doğum yaptım dikişlerim çoktu. Daha doğum yapmadınız sanırım bu kadar kolay konuştuğunuza göre kolik bi bebeğim var ve bazen aşırı yoruluyorum bunalıyorum cunku bende bi insanım o bahsettiniz insanlarda öyle kiminin çocuğunu besigine bırak 5 dakika sonra uyur kiminin cocugu 1 2 saat uğraş zor uyur bence siz daha dogurmadan bebek bakmadan bu kiyaslamalara girmeyin insallah kolik bi bebeğiniz olmaz.
Şu an her anne ama her anne ağzı hariç yerleriyle gülüyor size emin olun.Yoooo ben nazlı değilim canım o olacak bu olacak dediler hiç olmadı bunlara da katlanırım sende oldu diye herkeste olacak anlamına gelmiyor kiiiii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?