Her Şeyde Nazlanan İnsanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yoooo bakan bakıyor
Tabii ki herkes bir şekilde bakıyor. Ama yorulmuyorum diyen yalan söylüyordur. Benim çok yoğun, yorucu bir işte çalışan arkadaşım bile doğum sonrası ücretsiz izni bitip işe döndüğünde asıl şimdi iznim başladı diyordu. Benim de hamileliğim rahat geçti, doğum sonrası uyumayan bir bebekle zombi gibi gezdim aylarca. Hamilelik süreci doğum sonrasıyla kıyaslanamaz bile. O yüzden size de şimdi atıp tutması kolay geliyor.

Ben kitap okuyorum da çevreme de bakıyorum güzelce bakan da var

Ama öyle geçiren de var
Ya kim onlar Allah aşkına ya?
Çoğu moral vermek için inkar ediyor.
Bana da kaynanam emzirme güzellemes yaptı. Ben dedim meme ucu yarası çekerken hiç mi kanamadı anne seninli acımadı mı diye. Acımaz mı yavrum uyy dedi. Saçma sapan yazıyorsunuz.
Doğurun da sonra yazın. Tecrübeli annelere akıl vermeyin yani. Sizin geldiğiniz yerden biz geçtik.
Ben aşermedim. Bir kere bile kusmadım. Bir hafta sonunda sezeryanim iyileşti. Şanslıydım. Ama yine söylüyorum doğum kolay değil. Yenidoğan bakımı hele hiç kolay değil.

Ben kitap okuyorum da çevreme de bakıyorum güzelce bakan da var
Hangi kitaplarmış onlar?
Yenidoğanın gaz çıkaramadığı için ağladığını her kitap yazar. Şimdi saat kurup 3 saatte bir emzireceksiniz en az dört ay. Üç saat arayla bi uyanıp uyanıp geri uyuyun bakayım gece gündüz. Her şey kolay mı? Ben de uykusuz kalacağımı bilerek girdim bir yola, uyku düşkünü değilim ne kadar zor olabilir derdim. Yaşamadan da o uykusuzluk anlaşılmıyormuş.

Evinde ne nerde bilmiyorsan bu bir başarı değil bence. 5 kişi bana baksın ben yine evimde ne var bilirim insanları kullanmak hoş mu

Basari demedim ki, boyle rahatim o yuzden boyle yasiyorum.
Kullanmak derken, yani kayinvalideme zorla ev aldirip sehir degistirttigimi dusunuyorsunuz? Tamamen gonullu olarak yapti bunu.
Siz bir bilezik aldiramamisken benim milyonluk ev aldirip sehir degistirmelerini saglayabildigimi dusunmussunuz. Seref duydum, ancak oyle degil

Yoo o arkadaşımın yok canım oysa benim var

Evde bebek varken hamile olmak kadar yorucu bisey varmi? Sizin ilk çocuğunuz belli kiz en basitinden burdan anlamış olmanız lazim. O sizin kadar dinlenemiyor kendini zor taşıyor evin sorumluluklari arti bir cocugun sorumluluklari..

Tamammm peki.

Aynı bunları konuşan bir arkadaşım vardı, aman neyi bukadar abartıyor millet ben çocuğu alır konserlere bile giderim yok nazlanmam etmem, diyen.
Çocuğu oldu, yorgunluktan ve uykusuzluktan kendi başını duvarlara vurup patlatmak istiyormuş şu sıralar.

Lütfen çocuğunuz doğunca da yazın.

Benimkinin dönmediği nerden çıktı ki canım

Hiç naz yapılacak bişi yok

Ben beceririm canım

Aklıma yeni doğan bebeği haftada bir yıkasak yeter ne gerek var hergün yıkamaya diyen üye geldi

0 tecrübeyle engin bilgilerini paylaşıyorlar bizimle.

Ha şunu da söyleyeyim. Benim oğlum nispeten kolay bir bebekti. Gazı yoktu, kolik değildi. Ama sürekli emzir yatır, kucağında pışpışla, sırt bel ağrısı, uykusuzluk, hormonal değişimler beni gergin ve mutsuz yapmıştı. Toplumda sizin gibi mükemmel annecilik oynayanlar yüzünden hislerimden utanır ağlardım. Halbuli ne kadar normalmiş. Bebek büyütmek çok zor bir iş. Bebek işi emek emek devam eden bir iş.
Ağlayarak ablama sormuştum, ne zaman kolay olacak abla demiştim. Bazı şeyler kolaylaşacak evet ama başka şeyler zorlaşacak. Kolay değil bir insan büyütüyorsun demişti. Büyümek de sancılı zor büyütmek de demişti. Anlamamıştım. Şimdi dört yaşında oğlum, evet kesintisiz uyuyor, emmiyor, konuşabiliyor, kendi oynuyor, annecim diyor kolaylıklar var. Ama çok da zorluklar da var. Annelik her aşamada zor. Ama zorlukla güzellikler bir arada güzel. Zaten emek verdiğin için bu kadar seviyorsun. Çünkü insan büyütmek emek. Emek vermek de hafife alınacak bir şey değil.
Size göre ben nazlıysam da tekrar söyliyeyim, ücretsiz izin alıp iki sene gece gündüz ben büyüttüm oğlumu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…