Her şeye karışan kaynana

İstemese sokmazı kendine çevir istemesin istemiyo yani belli girme yarın sabah kahvaltıya akşam yemeğine

Temizliğede karışma bence bildiklerini unut doldur bi tasa su dök salonun ortasına viledayla yay etrafa
Pislikleride kvnin ayağının altına gelecek şekilde halının altına süpür
Toz alırkende kır onun ensevdiği biblolarını

Sonrada uzat bacaklarını tak kulağını kulaklığını keyfine bak

Senin yaptığın daha güzel oluyo ne de olsa senşn mutfağın de git içeri bekle yemeğin pişmesini

İstese mutfağa sokmaz mıymış e tamam sokmasın. Yemekleri herşeyi kendi halletsin.
Eşinizle konuşun anlatın çeksin ikinizi de anlatın rahatsızlıklarınızı, böyle geçer mi ömür ?
Millet 1 saat oturuyor yanında sinir krizi geçiriyor.
Allah yardımcınız olsun gerçekten sabır diliyorum işiniz zor.
Eşim yemek yapma diyo sen ne istiyosan hatta bana söyle sana getirrim ilten gelirken diyo yemek işlerine karışma diyo

Bugün oruçluydum ıspanak yemeği yapıcaktım daha yapmadan kaynanam böyle yapma güzel olmaz dedi.

böyle yapma dediği nasıl

zira herkesin bir yemek zevki var bir arada olunca da bu sıkıntılı

örneğin ben kıymalı yemek sevmem

sebzeyi de eti de rafine severim

kv kıymasız ıspanak yapmaz azıcık da olsa kıyma olacak

ya da bazıları sadece kavurup yumurta kırar vs vs

yani tarzını beğenmiyor olabilir bunlar ancak konuşarak aşılır ya da bir sefer öyle bir sefer öbür türlü yaparsınız

lakin zaten oruçluymuşsunuz yapsaydı kv

Evet değişecek. Size haksızlık yapan hiçkimse bunun farkına varmadan ölmeyecek. İş işten geçtikten sonra siz hastalıkları kaptıktan sonra değişmesinin benim gözümde çokta bir önemi kalmıyor. Geçen geçmiş heveslik bitmiş yaş oturmuş hastalıklar gelmiş. Şimdiden güzelleştirmeye çalışın hayatınızı. Kurallar koyun beraber mutfağa girmeyin. O yaparsa siz uzak durun siz yaptığınızda o uzak dursun. Tabii ki kv yapılırmı bilmiyorum. Dediklerine çok takılmayın dicem ama aynı evde kalınca insan ister istemez kafa takar. Allah yardımcınız olsun. Güzellikle çözümler arayın. Yaş ilerleyip hastalık sizi bulmadan önce.

Ispanak gibi yıkaması eziyet bir sebzeyi veririm eline "sen yıka o zaman" diye..
Bırak yapsın otur hazır yemeği ye..
Laf ederse "mutfak senin ya ondan" dersin..

böyle yapma dediği nasıl

zira herkesin bir yemek zevki var bir arada olunca da bu sıkıntılı

örneğin ben kıymalı yemek sevmem

sebzeyi de eti de rafine severim

kv kıymasız ıspanak yapmaz azıcık da olsa kıyma olacak

ya da bazıları sadece kavurup yumurta kırar vs vs

yani tarzını beğenmiyor olabilir bunlar ancak konuşarak aşılır ya da bir sefer öyle bir sefer öbür türlü yaparsınız

lakin zaten oruçluymuşsunuz yapsaydı kv
Şöyle ben ıspanakları yıkadım kestim sonra annem suyu kaynatırdı ıspanağı içine atrdı çıkarırdı ben hemn annemden öyle gördüğüm için hem kaynanam yaptığında ıspanakları baya öldürdüğü ve ben yiyemediğim için kendi istediğime göre yapmak istedim yani tek isteğim ıspanakları haşlanmış suyun içine atıp kızartıp yunurta kırmak mevzu ordan başladı onun yaptığından farklı bişi yapmadım geldi benim ocağa koyduğum kaynamaya başlicak olan suyu döktü böyle güzel olmaz dedi annem yıllarca bize öyle yedirdi. Hani yapsam çok kötü olmazdı kii ıspanak dediğim de 1 tabaklık çıktı yani sadce onla ben. Evin içinde yaşıyo olabilirim ama bana burası senin evin istediğin gibi yemek yap demesini biliyo ayrı eve çıkarmamak için bağırıp çağırmasını biliyo ben de keyfime göre davranabilirim çünkü kendi deyimiylr benim evm ya orası. 2 yıllık gelinim ilk defa anacımın yaptığı gibi yapmak istedim onu da çok gördü bana. Çok farklı yapmicaktım
Bide elimi ayağımı birbriine dolandırıyo sinirimi bozan da bu en çok. Bari yardım ediyosun elimi ayağıma birbriine dolandırma. Dünyanın sonu değildi yapsaydım

Evet değişecek. Size haksızlık yapan hiçkimse bunun farkına varmadan ölmeyecek. İş işten geçtikten sonra siz hastalıkları kaptıktan sonra değişmesinin benim gözümde çokta bir önemi kalmıyor. Geçen geçmiş heveslik bitmiş yaş oturmuş hastalıklar gelmiş. Şimdiden güzelleştirmeye çalışın hayatınızı. Kurallar koyun beraber mutfağa girmeyin. O yaparsa siz uzak durun siz yaptığınızda o uzak dursun. Tabii ki kv yapılırmı bilmiyorum. Dediklerine çok takılmayın dicem ama aynı evde kalınca insan ister istemez kafa takar. Allah yardımcınız olsun. Güzellikle çözümler arayın. Yaş ilerleyip hastalık sizi bulmadan önce.
Sabırdan başka diyeceğim bişiyim yok. Sadece sabır diyorum. Kendince bana iyilik yapıyo ama büyük kötülük yaptığını farkında değil. Tek dayanağım önce rabbim sonra eşim. Oda arada kalıyo.

Back
X