Her tatilde kayınvalideye gidilir mi

Omrumu 7

Ömrüme ömür olmasını beklediğim...
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2019
196
255
53
Kızlar 10 yıllık evliyim her tatilde her izinde her bayramda kayımvalidemdeyim.benim annem vefat etti( babam tekrar evlendi) dolayısıyla her seferinde ben ailemle vakit geçiremiyorum eşim mutlu olsun diye ailesinin yanına gittik.ailesiyle çok fazla bi sorunum yok.farklı şehirlerde yaşıyoruz.eşim 1 hafta izin almış gidelim diyor siz olsanız ne yapardınız.bu arada ramazan bayramı orda kurban bayramı orda.en son 30 ağustosda izin aldı gitmiştik.

Biz de eşimin ailesi ile aynı yerdeyiz benimkiler farklı bir şehirde. O yüzden biz de neredeyse her tatilde bizimkilerin yanına gideriz çünkü başka zaman yok. Bana normal geldi ama sizin aile dinamiğiniz farklı olabilir.

Benim ailemde eşimin ailedi de farklı şehirlerde
Yani 3 farklı şehirlerdeyiz

Yapılacak başka bir plan, küçük bir tatil yoksa gidilebilir; bilemedim.
Ben kayınvalidemlerle iyi vakit geçirdiğim ve çok sevdiğim için giderim herhalde ( başka bir planım yoksa, evde oturmak ve kayınvalideme gitmek arasında kaldıysam ) çok sorun yapmam. Ama dediğim gibi biz birlikte vakit geçirmekten keyif alıyoruz, yani bunu sorun haline getirmedim hiç.. 2 yılı geçti evliliğim 2 yıldır hep böyle her seferinde kaynanaya gitmeye ya da gelmesine can atarım

Normal tatilinizi yapiyorsaniz , bence normal geldi . 2 bayram var , 2 3 kere de izin alsa .1 yil icin normal. Probleminizde yokmus .insan ailesinide özlüyor

Oraya gitmekten normal tatile fırsat yok ki
Bu olmaz öyleyse.. durum değişir :) her seferinde oraya gidip küçük kısa bir tatil programı yapamıyorsanız ve artık iş diretmeye giriyorsa o zaman durumlar değişik..
Gitmeyin o halde ? her seferinde gittik zaten bu sefer gitmek istemiyorum deyin.. başka plan yapmayı önerin.. ufak bir tatil prgramı ya da gezi programı ayarlayın. Sözünüzü geçirin o halde madem 600km mesafe var ooo nerelere gidilir nerelereee

Aslında eşim biraz anne kuzusu oraya yok diyemiyor .özledik dedikleri anda yelkenler suya düşüyor.başka bir yere de gitsek zevk alamaz aldırmazda

Bunun sırrı ne bizi de bi aydınlatsanız

Bunun sırrı ne bizi de bi aydınlatsanız
Bilemedim ki :) ya bence aslında sorun biraz da biz gelinler de biliyor musun :) ben öyle düşünüyorum bilmiyorum.. Kayınvalideye herşeyden önce sevdiğim adamın annesi gözü ile bakmamız gerektiğini düşünüyorum ya da kaynana değil de anne gibi bakmamız, öyle görmemiz gerekiyor. Tabi şartlar eşit olmalı karşı tarafta gelin değil kız gözü ile görmelii.
Bizim aramızda hiçbir zaman kaynana gelin ilişkisi olmadı, hep anne- kız kavramı; oturup saatlerce sohbette ederiz, karşılıklı türk kahvesi sigara keyfide yaparız. Yeri gelir bir yanlışım olur hatam olur alır karşısına beni konusur patili sen burda burda haksızsın diye :) ama alınmam.. kırılmam.. ya da yanlıs anlamam. Çünkü aynısını öz annemde yapar, ona nasıl ki kırılmıyorsam bağırmıyorsam kayınvalideme de çok absürt tepkiler göstermem :) ve inanın ne ekiyorsanız onu biçiyorsunuz :) bu bir gerçek.. Biz iyi olalım da varsın kaynanalar kötü olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…