hergun hergun olmazki,olurmuki?

• Konu Sahibi Konu Sahibi n_o_d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ne şanslı hatunlar var bizde bir zamanlar kiracıydık kadının bizimle alakası yoktu ki kızımda küçüktü bende çalışıyordum ,ne yemek verir ne ilgilenir , sizin gibi merhametli insan bulmuş ki bu zamanda ama nedense bu iyiniyeti suistimal etmiş sanki size mecburi vazifeymiş gibi , aslında konuşmalı bu kadınla tabi abartı var çünkü siz akraba değilsiniz bir menfatınızda yok ,hayat işte kim kimi kullanabilirse ,bu kadında bunu güzel beceriyor ,sıkılma yok,çekinme yok kaynanan çok yüz vermiş , birde bu çocuğa bir şey olsa zan alrında kalarsınız aınındada kadın düşman kesilir,her şey menfaat üzerine kurulmuş maalesef

Ama sen de anlamazsın ki bu konuyu tam olarak senin tuzun kuru kvaliden bakıyormuş çocuğa… yani çocuğunu bir yere emanet etme duygusunu çek ten öte yaşamamış oluyorsun maalesef.

1.senorya hic okadar da yazdiginiz kadar dramatik degil

Buda yasanmakta olanu
Ilk okula giden bir kizim var birde bir yaslarinda oglum
Oglum hergun disariya cikarken cok keyif aliyor mutlu oluyir o mutlu olunca bende mutlu oluyorum
Hem hergun duzenli hava almis oluyor
Bend kimseye yuk.olmadigim icin kafam rahat gidiyorum
(Ilk okul basladigimda acabalarim vardi ama zor degilmis)

Bunun kötülükle alakası yok canım.
Komşu komşuya her zaman muhtaç olabilir ve de elimizden geldiği kadar birbirimize yardım etmeliyiz.
Ancak senin yaşadığın bu olayda bir tuhaflık var,daha doğrusu komşunun sizlerin iyi niyetini ve sessiz kalışını kullanması
var.Arada bırakılabilir ama önce soracak edecek güzelce rica edicek.Senin komşunun davranış biçimi çok abes.
Bu devirde ben bile kendi babama-kayınvalideme önce sorarım telefon ile sonra bırakırım oğlumu.
Bu bir görgü ve saygı kuralıdır.
öyle teklifsizce çocuğunu kapıdan salıp gitmek te çok kaba bir davranış.hele ki günde 2 saat ve hergün yapılıyorsa
katlanmak zor gerçekten.
Şimdi yanlış anlaşılmak ta istemem ama insanlar çocuklarına bi kaç saatkik gözetim için bile para veriyorlar bi başkasına-bakıcıya filan.
Elbet komşulukta bu tür bir menfaat olmaz ama rutine bindirilmiş ve rica edilmeden yaptırılan zoraki bir gözetimcilik var burada.
Bence sen tavrını koymalısın ve hergün bu şekilde kabul edemeyeceğini açıkca belirtmelisin komşuna.Bu zamana kadar kendi anlamamışsa sen anlatmak durumundasın.
Çocuğunu yanında götürse kendisine büyük eziyet olacak sonuçta-arabasına indir bindir-giydir vs. o kendisine güzel bir çözüm bulmuş,komşusuna sırtını dayamış ama komşusunun rızası olmadan.
Bu tür insanlara da çıkarcı deniliyor ne yazık ki.Var böyle insanlar.Karşısındakini kullanmayı sanat haline getiren:))

aaaaa iyiki söledin yaa kesin düşünememiştir.ne kadar ön yargılısınız.acıdım o kadına gerçekten

Ne diyosun arkadaşım sen ya? Soru da mı soramayacağız?

Acıdıysan git sen bak Allah Allah, iki dkda sinir kat sayısını arttırıyorsunuz insanın.

tamam konu çok yönlü
tartışmaya açıkta
birbirmizi kırmanın anlamı yok
zaten konu sahibi bırakmasından çok
kadının tavrından rahatsız
evde kv olduguiçin elinden fazla bişey gelmiyorki
kadın çocugunu bırakacagı saattlerde
sende al evladını girin odanıza başbaşa oyun oynayın
yada dışarı çıkın

Tatiller haric hergun ogle ve aksam.

sağnak yağmur olur kar olur tipi olur o ayrı ... ama haftanın 5 günü de çok komik olur.. hele ki teşekkürü ricayı dile getirmeyen biri için değil mi

diğer insanlar; insan evladı değil mi ? bebek arabasında ,kucağında götürürken...

bakın acil durumlardan ya da zor hava şartlarından bahsetmiyorum

çocukları bu kadar pamuklara sarıp sarmalamak ne derece doğru o zaman yollarda annelerinin sırtlarında olan çocukların donması gerekirdi.
bazı şeyler suistimale giriyor...
soğuk havada dışarı çıkmak hasta etmez çocuğu.

çocugun olunca anlarsın diyicem ama anlıycak gibi diilsin maalesef

Çocuğum yoksa bu konuya yorum yapamam, yaptığımda yersiz yani öyle mi

Kusura bakmayın da ben daha hamile bile değilken
Çocuğum olursa diye anneme yakına taşınmaya çalışan bi insanım
Birçok anne de var öte yandan saldım çayıra mevlam kayıra mantığında boy boy çocuk yapıp, sonra da böyle etrafa rahatsızlık veren işte
Sadece doğurmayla anne olunduğunu düşünmüyorum ben

Siz kalkmış sonsuz bi anlayışla teşekkür etmeyi bilmiyordur belki derken, beni eleştiriyorsunuz çocuğum yok diye ( Ki çocuk öyle bakkaldan alınan bişey değil, sözlerimizin nereye gittiğine dikkat etmek lazım )
Çocuk yapmaktan daha kolay halbuki 'teşekkür ederim' demek

Evet cnm bu konuda haklisin cocigu giydir araba koy naylon ort vb on onbes dakika aliyot birde ben 4.kattayim asansorde yok
Ama nedir kafam rahat oluyor oglum yanimdayken

yardım etmeti bilmiyor ya da sevmiyorsa dile getirecek o zman...

belli etmiş zaten istemediğini.. illa komşunun kafasını duvara sürtüp kıvılcım çıkartması mı gerekiyor anlatması için? insan biraz duyarlı olmalı, bunun için de 7 ayrı bölümde eğitim almaya gerek yok..

Her sayfaya yazdim tavrindan rahatsizim dlye bi tek siz okumussunuz onu sanirim.

Aslında konu sahibi bakmaktan da rahatsız. Üslubu da tuz biber oluyor ya da bahane oluyor. Ben öyle hissettim. Gerçi bir çoğumuz rahatsız olur her gün olmasından. Yani en azından kalıcı çözümler bulunabilir da komşu alternatif ve kötü gün dostu olarak bir kenarda durur.

senaryolar gayet güzel de konuda bahsi geçen komşusun tavrı sizin senaryodakiler gibi değil ki.
Konu sahibinin de şikayeti bu aslında yani kadının kabalığı ve teklifsizliği.
Komşusuna yaptığı iyilik için müteşekkir olan daha doğrusu Allah razı olsun diye düşünen kişi bunu komşusuna da söyler ve
bu şekilde gönlünü alır komşusunun.

Bu işte suistimal var kim ne derse desin bakmaya beceremediğin çocuğu oraya buraya bırakarak büyütmeyeceksin , hergün,hergün
olmaz sonuçta babaannesi değil, nenesi değil ,

Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.

Bir çoğumuz bırakmaması yönünde. Bir kısım ise benim fikrimce tepki çekmemek için mağdura yardım etmenin etik olduğunu savunmaya çalışıyor..burada kim mağdursa artık...

Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.

Niye kucağına alıp gitmiyor ki diğer cocuk mu yoruyo onu?

Bir yasinda 13.5 kg oglumu hergun bebek arabasiyla ihlaya pihlaya alip gidiyorum okula ablasini almaya.asansorum yok apartmanda.kendim de kiloluyum.gidip gelene kadar su icinde kaliyorum.cok samimi olmasam da komsum bana da birakabilirsin dedi.bakariz sagol dedim gecistirdim.ama niye birakayim elaleme yavrumu.arabasina battaniyesini yagmurlugunu taktimmi tamam.

komşunun işine geliyor. aynen öyle iyi niyet suistimali bu..

iki çocuk yıpratıcıdır az da olsa kendince çocuğu size bırakıp kafa dinliyordur! rahat rahat gezinip geliyordur. o bebenin hava alma ihtiyacı yok mu ? yazık yahu

ne teşekkür ne rica bilir.. öyle biri olsa zaten biraz utana sıkıla davranır Allah razı olsun da der ..hatta senin çocuguna da birşeyler getirir. bu yarım elma gönül almadır.

yüzsüz bir insanmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…