çocugun olunca anlarsın diyicem ama anlıycak gibi diilsin maalesef
bende çocugumu kv demie bırakıyorum ama onun işi olduğundada başka bir yer bulmak gerektiğinde komşuya bırakılabilir bnce
aaaaa iyiki söledin yaa kesin düşünememiştir.ne kadar ön yargılısınız.acıdım o kadına gerçekten
benim aprt.komşuluk ilişkilerim çok zayfıftır çalıştığımdan ama 1 saat ya hepi topu kimden istersem bakar.
tabiki de teşekkür ve rica etmek erdemdir.ama bilmeyen insanada zorla ögretemessin
yardım etmeti bilmiyor ya da sevmiyorsa dile getirecek o zman...
Evliyim iki cocugum var büyük okula gidiyor, kücük bir yasinda
1-Büyük okula yanliz gidip gelemedigi icin kücügü hep yanimda götürüp getirmek zorunda kaliyorum, karda kista cok zor oluyor hele yagmur yada kar varsa dahada zor, kücücük cocugu evde yanliz birakamam ama hergün hergün buz gibi havada disari cikarmakta cok zor.
2-Büyügü okula götürüp getirirken kücügü karsi komsuma birakiyorum, ilk basta güvenememistim ama kac yillik komsum, benim icin büyük nimet, karda kista minigim sicacik evde, yanliz evde ki gelin bu durumdan pek memnun degil, surat asip duruyor aslinda kendi cocuguda var birlikte oynarlar demiyor, belki o da hakli ama kendini benim yerime koysa....
3- Allah karsi komsumdan razi olsun, büyügü okula götürüp getirirken kücügü onlara birakiyorum, yavrum bu soguklarda benimle sokaklarda sürünmekten kurtuluyor, hemde komsumun torunuyla oynuyor, icim okadar rahatki Allah onlardan bin kere razi olsun.
3 senaryo yazdim begendiginiz alin
Kv ile oturuyorum bi suredir yazmistim bi kackere bilen bilir.
Apartmanda herkes onun eskiden beri komsusu,ben pek sevmem oyle komsuculugu falan.
Mesafeliyimdir biraz.
Bi komsu varki karsi dairede.kv ile samimi.daha dogrusu kullanmayi sevdigi icin samimi gorunuyo.
Ben pek muhattap olmadim ilk gunden beri sevmedim tavrini.oyle kapiya vurur acarsin hemen iceriye dalar buyur etmeden.bakti ben sogugum geri cekti kendini.
Neyse sorun su ki bebegi var bi yasinda ve birde ilk okulda cocugu.
Her oglen ve aksam birer saatligine bize birakiyo 1 yasinda olanini.
Digerini okula getirip goturmek icin.
Bir olur iki olur ama 1 senedir haftanin bes gunude olurmu.
İlk gunlerde rahatsiz olmuyodum sonucta insaniz yardimlasma olur.
Ama hergun biraz sikmaya basladi.
Birde teklifsizce davranmiyomu sinir oluyorum.hicbi sikilma utanma yok.kapiyi caliyo birakiyo iceri.ne bi evdemisiniz ne bi musaitmisiniz.bazen tam evden cikicakken geliyo kapiya diyorum disari gidiyoruz aaaa oylemi hemenmi gidicksiniz diye usteliyo.
Gecen gun birakti iceri nasil olduysa rahatsiz ettik ama falan diye geveledi.
Bende dayanamadim dedim evet biraz oyle oldu.aksama yine birakti.daha ne kadar acik olabilirim
anlamadim.
Bi saat bakilir bakilmasinada bu teklifsizlik beni deli ediyo,hic gelemiyorum boyle seylere.
Oglum var 3 yasinda kiskaniyo cocugu huzursuzluk yapiyo dogal olarak o da ayri bi stres.
Birazdan gelicek almaya cocugu dicem kv sana gelip baksin okul saatlerinde oglum hzursuzluk cikariyo.
Kotu birimiyim ben kizlar yoksa.
aaaaa iyiki söledin yaa kesin düşünememiştir.ne kadar ön yargılısınız.acıdım o kadına gerçekten
"seninde bir gün işin olursa çocugu bırakmak istediğinde "
cümlen aynen böyle başlıyor. bir gün işi olan komşuya zaten herkes anlayış gösterir karşılıklı. ama ayın tatiller hariç her günü ise bilemiyorum...
1-Büyük okula yanliz gidip gelemedigi icin kücügü hep yanimda götürüp getirmek zorunda kaliyorum, karda kista cok zor oluyor hele yagmur yada kar varsa dahada zor, kücücük cocugu evde yanliz birakamam ama hergün hergün buz gibi havada disari cikarmakta cok zor.
2-Büyügü okula götürüp getirirken kücügü karsi komsuma birakiyorum, ilk basta güvenememistim ama kac yillik komsum, benim icin büyük nimet, karda kista minigim sicacik evde, yanliz evde ki gelin bu durumdan pek memnun degil, surat asip duruyor aslinda kendi cocuguda var birlikte oynarlar demiyor, belki o da hakli ama kendini benim yerime koysa....
3- Allah karsi komsumdan razi olsun, büyügü okula götürüp getirirken kücügü onlara birakiyorum, yavrum bu soguklarda benimle sokaklarda sürünmekten kurtuluyor, hemde komsumun torunuyla oynuyor, icim okadar rahatki Allah onlardan bin kere razi olsun.
çocugun olunca anlarsın diyicem ama anlıycak gibi diilsin maalesef
Bunun kötülükle alakası yok canım.
Komşu komşuya her zaman muhtaç olabilir ve de elimizden geldiği kadar birbirimize yardım etmeliyiz.
Ancak senin yaşadığın bu olayda bir tuhaflık var,daha doğrusu komşunun sizlerin iyi niyetini ve sessiz kalışını kullanması
var.Arada bırakılabilir ama önce soracak edecek güzelce rica edicek.Senin komşunun davranış biçimi çok abes.
Bu devirde ben bile kendi babama-kayınvalideme önce sorarım telefon ile sonra bırakırım oğlumu.
Bu bir görgü ve saygı kuralıdır.
öyle teklifsizce çocuğunu kapıdan salıp gitmek te çok kaba bir davranış.hele ki günde 2 saat ve hergün yapılıyorsa
katlanmak zor gerçekten.
Şimdi yanlış anlaşılmak ta istemem ama insanlar çocuklarına bi kaç saatkik gözetim için bile para veriyorlar bi başkasına-bakıcıya filan.
Elbet komşulukta bu tür bir menfaat olmaz ama rutine bindirilmiş ve rica edilmeden yaptırılan zoraki bir gözetimcilik var burada.
Bence sen tavrını koymalısın ve hergün bu şekilde kabul edemeyeceğini açıkca belirtmelisin komşuna.Bu zamana kadar kendi anlamamışsa sen anlatmak durumundasın.
Çocuğunu yanında götürse kendisine büyük eziyet olacak sonuçta-arabasına indir bindir-giydir vs. o kendisine güzel bir çözüm bulmuş,komşusuna sırtını dayamış ama komşusunun rızası olmadan.
Bu tür insanlara da çıkarcı deniliyor ne yazık ki.Var böyle insanlar.Karşısındakini kullanmayı sanat haline getiren:))
yardım etmeti bilmiyor ya da sevmiyorsa dile getirecek o zman...
Her sayfaya yazdim tavrindan rahatsizim dlye bi tek siz okumussunuz onu sanirim.tamam konu çok yönlü
tartışmaya açıkta
birbirmizi kırmanın anlamı yok
zaten konu sahibi bırakmasından çok
kadının tavrından rahatsız
evde kv olduguiçin elinden fazla bişey gelmiyorki
kadın çocugunu bırakacagı saattlerde
sende al evladını girin odanıza başbaşa oyun oynayın
yada dışarı çıkın
tamam konu çok yönlü
tartışmaya açıkta
birbirmizi kırmanın anlamı yok
zaten konu sahibi bırakmasından çok
kadının tavrından rahatsız
evde kv olduguiçin elinden fazla bişey gelmiyorki
kadın çocugunu bırakacagı saattlerde
sende al evladını girin odanıza başbaşa oyun oynayın
yada dışarı çıkın
Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.Aslında konu sahibi bakmaktan da rahatsız. Üslubu da tuz biber oluyor ya da bahane oluyor. Ben öyle hissettim. Gerçi bir çoğumuz rahatsız olur her gün olmasından. Yani en azından kalıcı çözümler bulunabilir da komşu alternatif ve kötü gün dostu olarak bir kenarda durur.
Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.
komşunun işine geliyor. aynen öyle iyi niyet suistimali bu..Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?