hergün yeni bir ben olmak için karar veriyorum ama hevesim çabuk kaçıyor.

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.689
83
39
arkadaşlar merhaba,

hemen hergün diyete başlama bakımlı olma yeni bir dil öğrenme yeni bir kitaba başlama gibi kararlar alıyorum ama yarım saat sonra tüm heves kaçıyor. nasıl motive olunur.

Yeni bir dil öğrenme kolay değil de kitap okumak,bakımlı olmak,diyete başlamak çok keyifli işler bence.
Kendinizi zorlamalısınız.

Yeni bir dil öğrenme kolay değil de kitap okumak,bakımlı olmak,diyete başlamak çok keyifli işler bence.
Kendinizi zorlamalısınız.
olmuyor çok hevesleniyorum sonrada aman neyse yarın başlayım diyorum. yarın oluyor yine yarın diyorum böyle böyle yıllar geçti.

arkadaşlar merhaba,

hemen hergün diyete başlama bakımlı olma yeni bir dil öğrenme yeni bir kitaba başlama gibi kararlar alıyorum ama yarım saat sonra tüm heves kaçıyor. nasıl motive olunur.
Hevesiniz geçmeden ilgi duyduğunuz alanla ilgili araştırmaya girin başarı öykülerini okuyun. Kendi kendinizi motive edin.

Yıllar mı geçti??? Bacım sende miskinlik var o zaman yani tembellik motive olmak hırslanmak zor. Yani dil öğrenmeyi geç diğerlerini başlayıp devam ettirirsin zor bir şey mi?

enerjiniz düşük olabilir mi biraz enerji veren şeyler yiyip için. zorlayıp az spora başlayın 5 dkdan başlayın arttırırsınız.

bence insanı en iyi disipline eden şey spor. o iradeyi sporda kendinizi zorlayarak kazanıyorsunuz

ben de zorlu dönemlerden geçtim geçiyorum her seferinde kendimi baştan topluyorum kendimi zorluyorum. arkadaşlarımla dertleşiyorum onlar beni zorluyor hadi yap et diye.

dağınık odamın fotosunu bile atıp beni kınattığım arkadaşım olmuştu :)) üstelik erkekti arkadaşım o bile kınadıydı yani durum feci ehehe.

kitap ve dil de zevk alıyorsanız olacak şeyler zevkli hale getirin. dizi film izleyin o dilde müzik dinleyin heves gelir.

bir de ödül ceza motivasyon konularını araştırın bu işlerin sorumlusu dopamin aratın nette faydalı şeyler bulacaksınız. kendinizi evcil köpek gibi görüp gerektiğinde ödül gerektiğinde ceza verin.

Yıllar mı geçti??? Bacım sende miskinlik var o zaman yani tembellik motive olmak hırslanmak zor. Yani dil öğrenmeyi geç diğerlerini başlayıp devam ettirirsin zor bir şey mi?
valla bende miskinlikmi var başka birşeymi var bilmiyorum. hani gözüm kesmiyor denir ya öyle. hep halsizim hep uykusuzum troid bezlerim çalışmıyormuş galiba onunda etkisi var.

şunu şöyle yapsanız her gün periyodik bir şekilde mesala on dakikalık sorumluluklar edinseniz ve aylık olarak bu zaman dilimini artırsanız işe yarıyabilir

bi ara ingili
zcemi epey ilerletmiştim ama pratik yapmayınca unutmaya başladım çoğu şeyi

Aynı sorun bende de var. tamamen nefsimle alakalı olduğunu düşünüyorum. nefis terbiyesi olduktan sonra insanın başaramayacağı şey yoktur bence. oruç tutmaya başladım, nefis en iyi açlıkla terbiye olurmuş. onun dışında iradeli olmaya çalışıyorum. insana kendisinden başka kimse yardım edemez.

Bende her gün aynı kararları alıyordum ama hiç bişey yapmakta gelmiyordu içimden, sonra hayat bi tokat çarptı üç yıldır kendimde değilim yani hayatım kökünden değişti

Ajandanız olsun ve her gün kayda değer yaptığınız şeyleri not edin.kesinlikle işe yarıyor ve her gün anlamlı bir uğraş sahibi olmak için insanı motive ediyor

Bende de vardı bunlar esekaf arkadaşım Zincir kırma diye bir yöntem anlattı. Nette ayrıntılı var. Telefona da uygulamasını yükledim hedef takibi diye. Benim hedeflerim her gün 1 saat kitap okuma, akşam yatmadan mutfağı temiz bırakma, 1 saat spor, şeker orucu, çocuklarla mutlaka oyun oynama vs şeklinde baya abartılı. ama işe yarıyor. Böylelikle günüm planlı geçiyor. Diyette bir kaç kez kırıldı zincirim ama diğerlerinde çok iyiyim bakalım 90 günden sonra alışkanlık tamamen yerleşiyor diyorlar... Sen de dene istersen. İstikrarlı ol zinciri kırma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…