- 9 Kasım 2016
- 1.334
- 2.689
- 83
- 39
- Konu Sahibi willedwoman
-
Aynı ben. Sonuç: Motive olamadı...arkadaşlar merhaba,
hemen hergün diyete başlama bakımlı olma yeni bir dil öğrenme yeni bir kitaba başlama gibi kararlar alıyorum ama yarım saat sonra tüm heves kaçıyor. nasıl motive olunur.
Aynı ben. Sonuç: Motive olamadı...
olmuyor çok hevesleniyorum sonrada aman neyse yarın başlayım diyorum. yarın oluyor yine yarın diyorum böyle böyle yıllar geçti.Yeni bir dil öğrenme kolay değil de kitap okumak,bakımlı olmak,diyete başlamak çok keyifli işler bence.
Kendinizi zorlamalısınız.
Hevesiniz geçmeden ilgi duyduğunuz alanla ilgili araştırmaya girin başarı öykülerini okuyun. Kendi kendinizi motive edin.arkadaşlar merhaba,
hemen hergün diyete başlama bakımlı olma yeni bir dil öğrenme yeni bir kitaba başlama gibi kararlar alıyorum ama yarım saat sonra tüm heves kaçıyor. nasıl motive olunur.
Eee tabi siz bilirsiniz o zaman.olmuyor çok hevesleniyorum sonrada aman neyse yarın başlayım diyorum. yarın oluyor yine yarın diyorum böyle böyle yıllar geçti.
valla bende miskinlikmi var başka birşeymi var bilmiyorum. hani gözüm kesmiyor denir ya öyle. hep halsizim hep uykusuzum troid bezlerim çalışmıyormuş galiba onunda etkisi var.Yıllar mı geçti??? Bacım sende miskinlik var o zaman yani tembellik motive olmak hırslanmak zor. Yani dil öğrenmeyi geç diğerlerini başlayıp devam ettirirsin zor bir şey mi?
zcemi epey ilerletmiştim ama pratik yapmayınca unutmaya başladım çoğu şeyienerjiniz düşük olabilir mi biraz enerji veren şeyler yiyip için. zorlayıp az spora başlayın 5 dkdan başlayın arttırırsınız.
bence insanı en iyi disipline eden şey spor. o iradeyi sporda kendinizi zorlayarak kazanıyorsunuz
ben de zorlu dönemlerden geçtim geçiyorum her seferinde kendimi baştan topluyorum kendimi zorluyorum. arkadaşlarımla dertleşiyorum onlar beni zorluyor hadi yap et diye.
dağınık odamın fotosunu bile atıp beni kınattığım arkadaşım olmuştu :)) üstelik erkekti arkadaşım o bile kınadıydı yani durum feci ehehe.
kitap ve dil de zevk alıyorsanız olacak şeyler zevkli hale getirin. dizi film izleyin o dilde müzik dinleyin heves gelir.
bir de ödül ceza motivasyon konularını araştırın bu işlerin sorumlusu dopamin aratın nette faydalı şeyler bulacaksınız. kendinizi evcil köpek gibi görüp gerektiğinde ödül gerektiğinde ceza verin.
bunu deneyebilirim..şunu şöyle yapsanız her gün periyodik bir şekilde mesala on dakikalık sorumluluklar edinseniz ve aylık olarak bu zaman dilimini artırsanız işe yarıyabilir
japonların sorumluluk edinme yötemlerinden biri tam ismini hatırlamıyorumbunu deneyebilirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?