Herkes annesine anlatır ki..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.881
57.682
798
Iyi akşamlar kızlar..

Evet bugün laf lafı açtı. Bir konu konuşuyorduk.

Ben herkes evliliğinin içini annesine mi anlatacak sanki dedim anneme. Aklı başında insan annem üzülmesin diye anlatmaz eğer boşanmayacaksa dedim.

Annem dedi ki " Herkes annesine anlatır tabi kızım. Ciddi bir şeyi nasıl saklasınlar. Sen anlatmiyor musun yoksa?"

İçim cız etti espriye vurup geçiştirdim..

Ailenize evliliginizdeki büyük sorunları mutlaka duyuruyor musunuz?

Yoksa üzülmesin diye sakladıklariniz oluyor mu merak ettim..

Ben hicbir şey anlatip ailemin agzina laf vermiyorum
Babam benim dertlesmemi firsat bilip esimi bana kotuluyor ve etrafa anlatıyor halama vs.
O yüzden bi kac arksdsim disinda kimseye anlatmam. :/

Ne kocayla arada geçen aileye, ne aileyle arada geçen kocaya anlatılır. İki taraf da sizin affedebileceginiz ama onların birbirini affetme olasılığı daha düşük olan insanlar çünkü.

Ben hicbir şey anlatip ailemin agzina laf vermiyorum
Babam benim dertlesmemi firsat bilip esimi bana kotuluyor ve etrafa anlatıyor halama vs.
O yüzden bi kac arksdsim disinda kimseye anlatmam. :/

Senin durumunu biliyorum canım. Zaten bu evliliği istemeyen ailen bunu fırsat bilir. Bu durumda anlatmamak en güzeli tabi..

Her şey anlatılmaz, anlatmam. Ben ertesi gün kocamla yağlı ballı olurum ama annem eşime kırılır, kinlenir ve endişe duyar. Ayrıca özelimiz sadece bizi ilgilendirmeli diye düşünüyorum.

Peki mesela şiddet, alkol, kumar, aldatma gibi sorunlar icin de mi özelimiz bu dersin?

Ben kimseye hicbir sey anlatmam.. Sen unutursun el unutmaz. Mesela esimle küçük bir seyden tartistik diyelim ee anneme anlattim ne olacak? Yarin ben unutup esimle gülüp eglenicem ama annem unutmayacak.
O yuzden gerek yok. Ha büyük sorunlarda eger bir çözüm bulamiyorsaniz anlatip destek, öneri alabilirsiniz diycem ama bir çözüm cikmazsa da anlatmayin gerek yok..

Ne kocayla arada geçen aileye, ne aileyle arada geçen kocaya anlatılır. İki taraf da sizin affedebileceginiz ama onların birbirini affetme olasılığı daha düşük olan insanlar çünkü.

Teşekkürler kızlar..
Elimden geldiğince saklayacağım ben de kararlıyım ama bu tarz konular geçince acaba ailem bilmeli mi haksızlık mı ediyorum yalan söylediğim konular da oluyor çünkü bağlantılı olarak. Bazen vicdanım sizliyor böyle..

Evli değilim ama her şeyi anlatmam. Hastalık durumlarında bile ki geçen gün mühim bir durum oldu, onu bile doktora gittikten sonra söyledim.
Hatta çok şey saklıyorum, çok da büyük şeyler. Hayatımın trajedisi dediğim şeyi bilmiyor mesela. Ya en ufak şeyi büyütür, üzülür de üzülür. Aferdersin ishal oldum desem gece uyuyamaz. O nedenle anlatmıyorum.
Daha çok annem bana anlatır, nedense bana danışmayı sever.

Annem de ciddi bir sorun aileden saklanmaz. Duyurmayip nasıl baş edecek kendi diye yorumladı.
Bir evladın ailesinden gizleyerek mutlu evli rolü yapamayacağını düşünüyor sanırım..

Ben anlatmam.
Kötü görürler çünkü.
Ayrılma kararı verdiğim an sorunları anlatır istemiyorum derim sadece bu kadar

Ben de elimden gelse her şeyi saklarim.
Bir şekilde öğrendiklerine de saklayamadim diye üzülürüm.

Ama bugün anladım ki bilmek ister her şeyi sanırım..

Belki de söylemedin diye kızacak bir gün.

Annem de ciddi bir sorun aileden saklanmaz. Duyurmayip nasıl baş edecek kendi diye yorumladı.
Bir evladın ailesinden gizleyerek mutlu evli rolü yapamayacağını düşünüyor sanırım..

Ya aslinda biraz soyle, mesela kumar alkol vs demissiniz. Allahim gostermesin basima boyle bir sey gelse ilk önce elimden geleni yaparim, tedavi vs ne gerekiyorsa. Baktim ki bir işe yaramiyor o zaman ailemi de araya sokup bir hal caresine bakmak isterim sanirim. Çünkü böyle agir yükler insani gittikçe yaslandirir.. Canimiza yazik sonucta..

Annesine bagli bence, ama turk annelerinin ortalama haleti ruhiyelerine bakacak olursak ih ih cik anlatilmaz bence, turk annesi kincidir fesattir cocugunu koruma icgudusuyle duygusal davranir, kotuluk kendine yapilmis gibi tavir alir kisaca dert 1 ken 2 ye cikar. Ustesinden gelinebilecek kisaca zamanla halledilebilecek seylerse, kisaca 1 aya kadar bosanmak icin mahkemeye basvurulmayacaksa hicbirsey anlatilmaz anneye. Hem annenin ruh sagligi icin, hem kocayla iliskin acisindan hem anne-damat iliskisinin gelecegi acisindan...
Senin kocandir sen zamanla affeder unutursun anne unutmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…