- 3 Eylül 2012
- 21.881
- 57.682
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ya aslinda biraz soyle, mesela kumar alkol vs demissiniz. Allahim gostermesin basima boyle bir sey gelse ilk önce elimden geleni yaparim, tedavi vs ne gerekiyorsa. Baktim ki bir işe yaramiyor o zaman ailemi de araya sokup bir hal caresine bakmak isterim sanirim. Çünkü böyle agir yükler insani gittikçe yaslandirir.. Canimiza yazik sonucta..
Senin durumunu biliyorum canım. Zaten bu evliliği istemeyen ailen bunu fırsat bilir. Bu durumda anlatmamak en güzeli tabi..
Peki mesela şiddet, alkol, kumar, aldatma gibi sorunlar icin de mi özelimiz bu dersin?
Ben asla anlatmam kiminle problemim varsa onla çözerim ne zaman ki başkası araya girse ben halliyken haksız oluyorumIyi akşamlar kızlar..
Evet bugün laf lafı açtı. Bir konu konuşuyorduk.
Ben herkes evliliğinin içini annesine mi anlatacak sanki dedim anneme. Aklı başında insan annem üzülmesin diye anlatmaz eğer boşanmayacaksa dedim.
Annem dedi ki " Herkes annesine anlatır tabi kızım. Ciddi bir şeyi nasıl saklasınlar. Sen anlatmiyor musun yoksa?"
İçim cız etti espriye vurup geçiştirdim..
Ailenize evliliginizdeki büyük sorunları mutlaka duyuruyor musunuz?
Yoksa üzülmesin diye sakladıklariniz oluyor mu merak ettim..
Hane içinde olan başkasına anlatılmaz, kapı kapanır herkes kapı dışında kalır. Boşanma,siddet, aldatma gibi şeyler olmadığı sürece bir zahmet kimse bilmeyiversin hâne içinde olanları. Sonuçta yıllar sonra iki ayrı karakter aynı evi paylaşıyor ee doğal olarak da çatışma olabilir. Mühim olan konuyu çözmek ısıtıp ısıtıp surekli eş önüne sunmamak. En önemlisi de eşe dosta anlatmamak ! Kimsenin ağzına laf vermeye gerek yok bu ana baba bile olsa...
Kimseye güvenmem, bugün anlatırım yarın arkamdan duyarsam anlattığım kişi için iyi olmaz. ayrıca esimi kimseye anlatmaya gerek duymuyorum iyi ya da kötü. İyiliğini gören görüyor zaten kötü kısmı da bana kalsın :) Allaha şükür bu zamana kadar büyük bir kavganın içinde bulmadım kendimi. Benim kavgalar nişan zamanı oldu hesaplaştık bitti gitti :))) kimseye güvenme derim ben.Valla ben arkadaşlarıma da anlatmasam çatlarım. Birileriyle paylaşmam şart..
Tabi en yakınlarıma anlatıyorum..
Ne güzel kimseye anlatmadan durabilmeniz..
Boşanmayacaksan anlatmayacaksın, eşler birbirini affeder ama aileler edemezIyi akşamlar kızlar..
Ben herkes evliliğinin içini annesine mi anlatacak sanki dedim anneme. Aklı başında insan annem üzülmesin diye anlatmaz eğer boşanmayacaksa dedim.
Annem dedi ki " Herkes annesine anlatır tabi kızım. Ciddi bir şeyi nasıl saklasınlar. Sen anlatmiyor musun yoksa?"
Genelde hiç bahsetmem. Annem beni yanlış yönlendiriyor, dolduruşa getiriyor, mantıklı yaklaşmıyor beni savunma veya koruma havasına giriyor. Küçücük şeyleri büyütüp aile içi sorun haline getiriyor vs vs . Üstelik güvenmiyorum da, konu komşuya beni övmek amacıyla anlatabiliyor işte elifvav'ın şöyle dertleri var çok sabırlı benim kızım vsIyi akşamlar kızlar..
Genelde hiç bahsetmem. Annem beni yanlış yönlendiriyor, dolduruşa getiriyor, mantıklı yaklaşmıyor beni savunma veya koruma havasına giriyor. Küçücük şeyleri büyütüp aile içi sorun haline getiriyor vs vs . Üstelik güvenmiyorum da, konu komşuya beni övmek amacıyla anlatabiliyor işte elifvav'ın şöyle dertleri var çok sabırlı benim kızım vs
Sonuç olarak anneme anlatmıyorum, 2 yıllık evlilik bana bunu öğretti.
Not: ben hakperest bir anne olacağım
Cok asiri buyuk sorunlarimiz yok esimle ama tartistigimiz zamanlarda olmuyor degil.
Ne anneme ne arkadaslarima anlatirim.
Bir arkadasim bana anlatiyor sasiriyorum nasil anlatiyor diye.
Yarin birgun biz herseyi unuturuz guzel gunlere adim atariz ama baskasi unutmaz.
Birde birgun birsey soyler zoruma gider diye anlatmam.
Esimde anlatmaz. Anlatmasinida istemem zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?