- 31 Aralık 2017
- 6.463
- 22.153
- 348
- 28
- Konu Sahibi benneyanginlargordum
-
Ya aslında evlilik çok güzel bence. Ama işte aması var. Bekarken nasılsa evliyken de öyle olsun. Özgürlük kısıtlaması olmasın, sorumluluk vs öyle pek olmasın. İşte bu da mümkün değil demi? Yani hem yüksekten atlayayım ama yer çekimi ile de yere düşmeyeyim demek gibi bir şey sanki..
bir zaman sonra etrafındakiler evlenince sadece evlilik ve çocuk muhabbeti insanı çok yormaya başlıyor amaÖyle zaten de ne bileyim valla bekar/evli farketmeksizin mantıklı insanların otrup evlenmenin +/- lerini düşündüğünde verecekleri kararın asla evlilik olmayacağına inanıyorum.
Tabii milyonda bir rastlanan ütopik bir evliliğe sahip değilse... Herkesin imzasına kimse karışamaz eyyorlamam bu kadardır
İşte bu da biraz kişinin yaşantısı ile alakalı. Ben mesela kendi hayat görüşümden dolayı birlikte yaşayamam sevgili ile. Ama o cümlede kastettiğim şey hayatına birini almak kısmı da dahil. Ama bu da kişiden kişiye değişir. Mesela kimi yalnız olmamak için kısa süreli de sevgili olur, kimi çocuk istediği için biraz mantığı ön plana alıp evlenir. Kişilerin fikirleri farklı olduğu için istekleri de farklı. Evliliği ben istiyor muyum? Şuan zaten çok erken benim için. Ama erken olduğunu düşünmesem bile düşününce bir ilişki için benle benzer düşüncede birini bulmak, karşılıklı sevmek vs çok zor geliyor ya. :) Hem hayatımda biri olsun hem de bekarlık hallerinden ödün vermeyeyim diyorum. Oluru var mıGerçekten mutluluğunu paylaşmak veya hayat arkadaşın olması için imza gerekmiyor ki
Düşünce biçimimiz yanlış işte..
Evli insanlara soruyorsun evlenmek için sebepler söyle diye %95'i ergen bebeler gibi yok efendim sabah uyanınca yanında sevdiğin olması, yok efenim akşam işten dönünce beni karşılayan biri olması yok effendim sabah işe giderken ceketimi tutması falan bu tarz komik sebeplerle evliliğin gerekliliğini savunuyorlar.böyle şeyler için tüm hayatını birine ipotek ediyor o imzadan sonra alacağın tüm kararlarda başka birinide katman gerektiğine ve ona göee hareket etmen gerekmesine falan katlanıyorlar. Eee bu yukarda ki şeyleri yapmak için evli olmaya gerek yok ki? Sevdiğinle birlikte yaşa bunları yine yap...
Ama yok illa evlenmemiz gerekiyor. Aksine git evlenmenin saçma ve gereksiz olduğunu savunan birine bu düşüncesinin sebebini sor sana 500 tane mantıklı sebep sunar.
Evlenmek için tek mantıklı sebep herhalde çocuk yapma isteğidir o da değişken bir sebep
Bir yerde görmüştüm
evlenmek için en iyi sebep:çocuk
Evlenmemek için en gerekli sebep: çocuk
Aynı böyle bir durum işte...
Velhasıl evlenmeyin, evlendirmeyin, ömrünüzü uzatın
Aynen öyle. Herkesin hareket edebilecek alanı olmalı. Arkadaşlarınla gezip dolaşmalı ya da sevdiğin şeyleri yapabilmelisin.Evliliklerimizin nasıl olacağını evleneceğimiz insanlar ve onlarla olan uyumumuz belirleyecek bence. Doğru kişiyi seçmek çok önemli gerçekten. Gözlemim bu yönde. Çok çift, benim anne babam da dahil, aynı ev içinde ayrı hayatlar yaşıyorlar. Ayrı zaman da geçirebilmeliler, bir arada da. Yüksek miktarda paylaşım önemli bence. Birbirinin hayatından haberdar olmayan çiftler de var. Aynı ev içinde aylarca küs kalabilen, zorunlu haller dışında ayrı uyuyan vs. Bunlar hep ilişkideki bağları zayıflatan şeyler.
Ama işte o uyumu yakalamak sanki zor gibi. :) Bilmiyorum şuan kendimi hazır hissetmediğim için belki böyle geliyordur bana. :) Evlilikten ziyade kişinin kendisi ile uyumlu olabileceği, hayatı beraber yaşayabileceği kişi ile evlenmesi önemli evet. Hayattaki kişinin sadece kağıt üstünde eş olmasındansa bekar olmak çok daha güzel.Evliliklerimizin nasıl olacağını evleneceğimiz insanlar ve onlarla olan uyumumuz belirleyecek bence. Doğru kişiyi seçmek çok önemli gerçekten. Gözlemim bu yönde. Çok çift, benim anne babam da dahil, aynı ev içinde ayrı hayatlar yaşıyorlar. Ayrı zaman da geçirebilmeliler, bir arada da. Yüksek miktarda paylaşım önemli bence. Birbirinin hayatından haberdar olmayan çiftler de var. Aynı ev içinde aylarca küs kalabilen, zorunlu haller dışında ayrı uyuyan vs. Bunlar hep ilişkideki bağları zayıflatan şeyler.
Gerçekten mutluluğunu paylaşmak veya hayat arkadaşın olması için imza gerekmiyor ki
Düşünce biçimimiz yanlış işte..
Evli insanlara soruyorsun evlenmek için sebepler söyle diye %95'i ergen bebeler gibi yok efendim sabah uyanınca yanında sevdiğin olması, yok efenim akşam işten dönünce beni karşılayan biri olması yok effendim sabah işe giderken ceketimi tutması falan bu tarz komik sebeplerle evliliğin gerekliliğini savunuyorlar.böyle şeyler için tüm hayatını birine ipotek ediyor o imzadan sonra alacağın tüm kararlarda başka birinide katman gerektiğine ve ona göee hareket etmen gerekmesine falan katlanıyorlar. Eee bu yukarda ki şeyleri yapmak için evli olmaya gerek yok ki? Sevdiğinle birlikte yaşa bunları yine yap...
Ama yok illa evlenmemiz gerekiyor. Aksine git evlenmenin saçma ve gereksiz olduğunu savunan birine bu düşüncesinin sebebini sor sana 500 tane mantıklı sebep sunar.
Evlenmek için tek mantıklı sebep herhalde çocuk yapma isteğidir o da değişken bir sebep
Bir yerde görmüştüm
evlenmek için en iyi sebep:çocuk
Evlenmemek için en gerekli sebep: çocuk
Aynı böyle bir durum işte...
Velhasıl evlenmeyin, evlendirmeyin, ömrünüzü uzatın
Evet işte insanın evlendikten sonraki 40-50 senesini ilk günkü gibi mutlu yaşayabileceği fikrine aldanıp birine çok sıkı iplerle bağlanmak ve buna imza atmak bana korkutucu ve gereksiz geliyor.İşte bu da biraz kişinin yaşantısı ile alakalı. Ben mesela kendi hayat görüşümden dolayı birlikte yaşayamam sevgili ile. Ama o cümlede kastettiğim şey hayatına birini almak kısmı da dahil. Ama bu da kişiden kişiye değişir. Mesela kimi yalnız olmamak için kısa süreli de sevgili olur, kimi çocuk istediği için biraz mantığı ön plana alıp evlenir. Kişilerin fikirleri farklı olduğu için istekleri de farklı. Evliliği ben istiyor muyum? Şuan zaten çok erken benim için. Ama erken olduğunu düşünmesem bile düşününce bir ilişki için benle benzer düşüncede birini bulmak, karşılıklı sevmek vs çok zor geliyor ya. :) Hem hayatımda biri olsun hem de bekarlık hallerinden ödün vermeyeyim diyorum. Oluru var mı
Öyle zaten de ne bileyim valla bekar/evli farketmeksizin mantıklı insanların otrup evlenmenin +/- lerini düşündüğünde verecekleri kararın asla evlilik olmayacağına inanıyorum.
Tabii milyonda bir rastlanan ütopik bir evliliğe sahip değilse... Herkesin imzasına kimse karışamaz eyyorlamam bu kadardır
Balkonsuz erkekte ne biliyim otsuz bahçe gibiBüyük olan tek şey göbeği. Gün geçtikçe büyüyor
Ama işte o uyumu yakalamak sanki zor gibi. :) Bilmiyorum şuan kendimi hazır hissetmediğim için belki böyle geliyordur bana. :) Evlilikten ziyade kişinin kendisi ile uyumlu olabileceği, hayatı beraber yaşayabileceği kişi ile evlenmesi önemli evet. Hayattaki kişinin sadece kağıt üstünde eş olmasındansa bekar olmak çok daha güzel.
Bunun birde baskı yapan versiyonu var. Geçmişte hatrı ben de çok olan ama zamanla aramıza soğukluk giren -en azından benim için öyle- bir arkadaşım vardı. Arada konuşurduk, konu bir şekilde evliliğe gelirdi. Son konuşmada tam bir saat boyunca kendimi ifade ettim, bu konuları konuşmak istemediğimi. Ama böyle tane tane, uzun uzun, açıklayarak.. En sonunda anlaşıldığımı düşünmüştüm ki telefonu kapatmaya yakın yine evlilik ile ilgili bir şey dedi bana. Bir saat öyle açıklama yapmama mı yanayım neye yanayım bilemedim. Bir süre görüşmek istemiyorum demek zorunda kalmıştım.[
bir zaman sonra etrafındakiler evlenince sadece evlilik ve çocuk muhabbeti insanı çok yormaya başlıyor ama
Böyle evlenmem diyenler ilk gidenler oluyorEvet işte insanın evlendikten sonraki 40-50 senesini ilk günkü gibi mutlu yaşayabileceği fikrine aldanıp birine çok sıkı iplerle bağlanmak ve buna imza atmak bana korkutucu ve gereksiz geliyor.
Hayat görüşünden dolayı evlenmek istemene bişey diyemem bu geçerli bir sebep benim için ama dediğim gibi dişe dokunmayan Basıt sebeplerden ötürü Evlenme fikrini benimseyip aslında kendi isteğiyle değil toplum tarafından benimsetilen insanların evlilik düşüncesini savunup, Biz evlenmeyi saçma bulanları yargılıyor olmaları bana komik geliyor.Böyle diyenler genelde ilk evlenenler oluyor diye içinizden geçtiğini biliyorum hahaha çevremdekilerde hep öyle diyor senin gibi kesin konuşanlar genelde ilk evlenen oluyor diye...
Aynen öyle, toplum bana dayatsaydi, kesin evlenmezdim, bebek yapin dediler çıkın paralari, odeyin kredimizi olur, ne kadar bakcaniz bi de dedim surekli tersledim. Nefret ederim bu kafalardan. Senene len senene diyesim geldi hep, coguna da dedimEvet işte insanın evlendikten sonraki 40-50 senesini ilk günkü gibi mutlu yaşayabileceği fikrine aldanıp birine çok sıkı iplerle bağlanmak ve buna imza atmak bana korkutucu ve gereksiz geliyor.
Hayat görüşünden dolayı evlenmek istemene bişey diyemem bu geçerli bir sebep benim için ama dediğim gibi dişe dokunmayan Basıt sebeplerden ötürü Evlenme fikrini benimseyip aslında kendi isteğiyle değil toplum tarafından benimsetilen insanların evlilik düşüncesini savunup, Biz evlenmeyi saçma bulanları yargılıyor olmaları bana komik geliyor.Böyle diyenler genelde ilk evlenenler oluyor diye içinizden geçtiğini biliyorum hahaha çevremdekilerde hep öyle diyor senin gibi kesin konuşanlar genelde ilk evlenen oluyor diye...
Gerçekten sevince 'hayatını ona ipotek etmek' fikri bile güzel geliyor
Benim dayım yıllarca birlikte yaşayıp evlendi. Evlenmezlerdi de, kadının bir aile dostnun kızı lezbiyenmişAdamcağız da kızına evlenince ev düzmek istiyormuş Yengeme "siz evlenin, beyaz eşyalarınız benden" demiş. O yüzden evlendiler 1980 doğumlu ikisi de, çocukları yok, istemiyorlar da hiç. Dayım böyle yıllarca birlikte yaşadı, şimdi sülaledeki gençler de birlikte yaşayabiliyor. O açıdan rahatım. Evlenmeden birlikte yaşayabilirim. O dediğin sebepler için evlenmeye gerek yok, evet. Evlenmek istemek için mantıklı sebebim yok ama birlikte yaşama özgürlüğüne sahip olmama rağmen evlenmek istiyorum ben Az daha büyüyünce
Bakis açıları acayip dar. Onca anlatirsin cevap 'sen yine de...' diye gelirBunun birde baskı yapan versiyonu var. Geçmişte hatrı ben de çok olan ama zamanla aramıza soğukluk giren -en azından benim için öyle- bir arkadaşım vardı. Arada konuşurduk, konu bir şekilde evliliğe gelirdi. Son konuşmada tam bir saat boyunca kendimi ifade ettim, bu konuları konuşmak istemediğimi. Ama böyle tane tane, uzun uzun, açıklayarak.. En sonunda anlaşıldığımı düşünmüştüm ki telefonu kapatmaya yakın yine evlilik ile ilgili bir şey dedi bana. Bir saat öyle açıklama yapmama mı yanayım neye yanayım bilemedim. Bir süre görüşmek istemiyorum demek zorunda kalmıştım.
Yaptığı şeyler bana göre olmamasına karşın ben onu eleştirmedim, tebrik edip geçtim. Görüşmüyorum kendisi ile ama mutlu olmasını isterim hep. Birde sinirlerimin bozuk olduğu bir döneme denk gelmiştim. Kapattıktan sonra telefonu oturup ağlamıştım. Kız lohusa diye stres olmasın diye bir şey de dememiştim konuşurken.Bakis açıları acayip dar. Onca anlatirsin cevap 'sen yine de...' diye gelirbebegi neden ertelediğini tane tane anlatirsin, bebek dunyaya getirmek zorunda olmadigini da, sonuç yine 'oyle planla olcak isler degil, bebek rizkiyla gelir, hem istediğinizde olcak mi bakalim' a baglanir
Valla ben gereksiz feminizm yapan tiplerden değilim hatta feminist bile değilimdir.Sonuna kadar saygi duyuyorum, haksızsın demiyorum, ama misal ben 6 yıldır keske evlenmeseydim demedim hiç, ki az cok anlamissindir feminist bakışımı fakat işte denk gelmesi önemli
Iste insanlarin kotu niyeti demiyorum ama densizligi beni deli ediyor ve boyle insanların apışıp kalacagi cevaplar vermek cidden farz. İletişimi de koparcan o anda, bitti gitti oh rahat kafa. Ne kadar az insan, o kdar iyiYaptığı şeyler bana göre olmamasına karşın ben onu eleştirmedim, tebrik edip geçtim. Görüşmüyorum kendisi ile ama mutlu olmasını isterim hep. Birde sinirlerimin bozuk olduğu bir döneme denk gelmiştim. Kapattıktan sonra telefonu oturup ağlamıştım. Kız lohusa diye stres olmasın diye bir şey de dememiştim konuşurken.
Benim için geçmişte çok değerli biri olmasa cevap verirdim ama hatrı olduğu için sert konuşmadım, kırmak istemedim sadece iletişimi bitirdim. O arkadaşım için demiyorum ama genel olarak da açıkçası iyi niyetle diyorlar diyemiyorum eskisi gibi. Evlen mutlaka, evlen diyenlerin evliliğine bakınca kaçı evliliğinde mutlu, mutsuz olup da baskıyı yapanlar var.Iste insanlarin kotu niyeti demiyorum ama densizligi beni deli ediyor ve boyle insanların apışıp kalacagi cevaplar vermek cidden farz. İletişimi de koparcan o anda, bitti gitti oh rahat kafa. Ne kadar az insan, o kdar iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?