Herkes çift, ben neden tekim diyenler...

Giderken oraya duyulan ozlem sevdiklerine kavusma falan olunca ben yol nasil geciyor hic anlamiyorum ama donüste huzunlu oluyorum eve dönerken tek mutlu oldugum yer kv ler

Nereye gidersem gideyim öğrenci evimden çıktığımda hevesli heyecanlı olmuyorum Sadece geçtiğimiz aralıkta Van’a giderken oldu. Onun dışında nerede olursam olayım hep evimi özlüyorum.

Bunda biraz ailemin şu anki evine 2015’te taşınmış olmamızın da etkisi var. Daha alışamadım oraya, öğrenci evimde oradan daha fazla vakit geçirdim. Yani öğrenci evimde ailemin evinden daha fazla yaşadım Maalesef eylül sonunda buradan çıkıyorum. Zor olacak benim için.

Bir de evden bağımsız olarak Eskişehir’den çıkıp Antalya’ya giderken hep ağlarım. Sevemiyorum orayı.

Hic öğrenci evim olamadı benim o duyguyu hiç yasamadm lisans master doktora hep izmirde olunca bundan sonrasnda izmirden ayrılmak zorunda olursam baska yere alışmam cok zor olur tahmin edebiliyorumm... sana da kolayliklar diliyorum eskisehir cok guzel bi yer kopmak zor olacaktr

Hayatımda bir sayfa kapanıyor yeni bir sayfa açılıyor. Bu histen kurtulamıyorum. Geçiş zor geliyor insana Neyse diyorum, sen bir atanmayı başar da, çalışırkenki ilk evin olacak bu sefer de. Onun heyecanları telaşları olacak.

Sen akademisyen miydin Regen, alanın neydi?

Benim lisans not ortalamam 2.42 de, alanımdan yüksek lisans yapabilir miyim acaba, beni alırlar mı diye düşünüyorum bu ara Akademisyenlik denemek istemiyorum (zaten olmaz da), sadece alanımda gelişmek, ve öğrenciliği bir şekilde devam ettirmek isteğim var. Yani 2.00 gerekiyor en az diyorlar ama 2.42 çok mu düşük acaba, yoksa üniversitem fark eder mi? Yani mesela Akdeniz’in giriş puanı çok daha düşük, stajları bizimki gibi değil, derslerinden geçmesi çok daha kolay, kredileri derslerin ağırlıkları da çok farklı. Orada 3.00 yapan bir öğrenci bizde 2.50’yi göremez. Bunlar fark eder mi acaba. Ales değil ama dil puanı normalde beni öne taşırdı ama bizim alanda çoğunluğun dili iyi zaten Ales kasıp eğitimden de girebilirim belki. Atanabilirsem sonrasında rotam bu olacak, gittiğim şehirde (varsa) ya da doğu görevinden sonra yapmayı düşünüyorum. Birazcık fikir almak istiyorum yüksek lisans yapan hanımlardan

Bir de alanımda tezsiz yl var. Aöf olarak da tezsiz var. Sanırım tezsiz programa girerek notlarını yüksek tutarsan tezliye geçiş varmış. Bu da son bir, yolu uzatarak yl yapma çabası olarak aklımda Aöf’e giriş daha kolay normale oranla, ortalamam yetmez de kabul edilmezsem diye böyle bir şey düşündüm, çok mu saçma

Benim alanım fizik, 3 uzeri ortalamayla mezun oldum iyi bir universiteden mezun oldugum icin baska bir universitede yuksek lisansa basvurumda zorlanmadm begenerek aldılar cunkü okulumun iyi bir temel verdigini biliyorum odtüye de gidebilirdim ama izmir dısına gitmek istemedim ben... kafan bayaa karışık geldi bana ögretmen olaraka atansan yuksek lisansla ugrasir miydin bunu sor bir önce kendine çunku ben lisansin 2. yılinda akademiye karar vermistim ögretmenlik yapmam istemedim bilim kadını olmalıydım bu yuzden odaklanmada sorun yasamadim.. ögretmen atamalarindaki skntılardan dolayı cogu genç akademiyi alternatif kesin memuriyet olarak görüyor bu fikirdekilerin asla ama asla akademisyen olmasini istemem cunku ales ve dil kasarak universiteye kapak attim nasilsa dusuncesiyle sıfır üretkenlikte yer isgal ediyorlar.. ben ureticem arastrma benim isim bunlarla hayatimi gecirmek istiyorum diyosan tercih et ama alternatifse senin icin tercih etme cok zorlu bir süreç yuksek lisans bitirmek icin bitirenlerle doldu ülkemiz sayica o kadar fazlalar ki ama kalite desen yok sonra niye uluslararasi dergilerde yayınlarimiz yok niye cogu profun citation ı yok diye haberlere çıkıyoruz... bu yuzden okuldada senin gibi gelen ögrencilerime aynı seyi söylüyorum gercekten inanarak istiyosanız yuksek lisans yapın yoksa hic girismeyin bu zorlu yola ...

Umarım yardımcı olmusumdur

Yok hayır kariyer olarak akademi düşüncem hiç yok. Doktora yapmaya yetecek bir ortalamam yok, dolayısıyla akademiye girip yer işgal etmek istemiyorum . Akademisyenliği dediğin gibi bu işe odaklanacak ve bu işte yükselebilecek insanlar yapsın bence de.

Sadece mesleki gelişim ve derslere girme isteği var Atanırsam yapmak istiyorum yl. Bir de alanımda tezsiz yl var zaten, akademisyen olmak için şart 5 yıl kadar öğretmenlik yapmış olmak. Tezsiz olduğu için akademik değeri pek yok.

Öğrencilikten kopmak istemiyorum daha çok. Hobi gibi. Okuma aşkımı doyuramadım, araştırmayı okumayı çok severim. Aöften çocuk gelişimi gibi alanımla alakalı bir bölüm de okuyabilirim veya aöf ya da örgün alanımdan yüksek lisans yapabilirim diye düşündüm.

Bir de Milli Eğitim Bakanı’nın hedeflerinden birisi öğretmenliğe yüksek lisans şartı getirmek. Hedeflerine ulaşırsa alanımda yl yapmış olmanın devlette getirisi çok olacak.

Tezsiz yl i ben pek sevmiyorum kendink gelistirecegin sekilde olmayacaktr okuma yeni seyler ogrenmekse amacın tezli tercih et derim.. ogretmen olarak atanrsan devlet ztn sana 2 gün yanılmıyorsam izin veriyor o zaman univestene gidip yl derslerini verirsin sonraki yılda tezini o gunlerde danışmanınla halledebilirsin... yl sartin sebebi artik herkes yapiyor yl olmayan öğretmen kalmayacak artık neyse ki doktoraya herkes gireyim diyemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…