- 20 Ekim 2009
- 4.488
- 5.144
- 723
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Hayır ben mutlu... şaka be şaka, evlendikten sonra şaftım kaydıKesinlikle öyle. Ben evlendikten sonra hayatı güzelleşen kadınların oranının, evlendikten sonra hayattan soğuyan kadınların oranınından daha az olduğunu düşünüyorum. Lütfen alıntılayıp hayır ben mutluyum demesin kimse. Ne güzel şanslı azınlıkta demek ki
Valla insanları terslemeyince devam ediyorlar. Evlendim daha 23 yaşımdayım 1 sene oldu çocuk çocuk diye muhabbet başladı. Babannem doğursana 1 sene oldu diyor. Doğurup atıcam sana babanne sanki siz ilgilenceksinizde konuşuyorsunuz köyde salıp salıp büyütmüşsünüz senin 5 aylık emekli maaşın yetmez doğumuma dedim. Daha da ses yok. Ne kadar mahrem konu ya söyleyinde girmesinler özel alanınıza evlilik öyle bakkaldan ekmek almaya benzemiyor. Evlenince söylerim ben size sormayın diyin.Merhaba arkadaslar,
29 yasima girdim, okulum bitti, güzel bir meslegim var. Hayatima biri girsin istiyorum ama bu halimle de mutluyum.
Gel gelelim etrafimdaki herkes evlenmeme takmis durumda! Daha biraz once ust komsumuzla karsilastim, kadin resmen hala birini bulamadin mi dedi bana?! Yasimi sordu, soyleyince olsun olsun dedi. Hayir dogru kisiyi bekliyorum diyip kem küm ettikce devam etti. Senin gibi guzel bir kiz nasil birini bulamaz, aman merak etme cirkin degilsin falan dedi?! Icimden bir his: cirkin oldugun icin bulamadin dedi diyor. Senin oglun 45 yasina geldi, once o evlensin demek istedim, tuttum kendimi.
Zaten kendimi cirkin hissederim, icimden kendime bakmak bile gelmiyorsimdi buna da takarim gunlerce.
Tek o degil tabii; ailemden bile laf sokuyorlar, kac yasindasin, yasinda gecti vs.
Gercekten biktim artik. Herkes evlenmek zorunda mi? Karsima biri cikmadi, ama evlenmek de istemeyebilirim. Bundan herkese ne? Yildim gercekten, size icimi dokmek istedim.
Ağzınıza sağlık.Bende 32 yaşındayım bu sorulardan bunalmış durumdayım. Henüz atanamadım ve evlenemedim. İnsanlar beni gördüklerinde nasılsın diye sormazlar. Sordukları sey atanmadın mı daha yok mu biri diyip yüzük parmağıma bakmaları beni öyle üzüyor ve kırıyor ki anlatamam.
En son geçen gün düğün de yine böyle bi soruyla karşılaşınca bu dediğim kişi de her defasında sorar ve yapıştırdım cevabı, hayır atanmadım çalışmıyorum ve evlenmedim. Babamın parası çok yiyip,içip geziyorum keyfime bakıyorum dedim renk değiştirdi resmen
Babamın parası çok yiyip,içip geziyorum keyfime bakıyorum dedim renk değiştirdi resmen
Aynen öyle sana ne? Evlensem kocamı sana mı yollayacağım ? İşe girsem maaşıma mı ortak olacaksın ? Boş insanlar işte. Kem küm etmeyin daha çok üstünüze gelirler . Evlenirken düğüne çağarırım merak etme deyin. Ben genelde öyle diyordum . Bir gün tepem atık evlenmiyor musun dedi yine kendini bilmezin biri yok dedim .Neden dedi kadın ya !...O an kan beynime sıçradı ben sevişmeyi çok sevmiyorum da dedimKadının suratı kireç gibi oldu ee bunu paylaşmak istemezdim ama sen sordun dedim
29 günümüzde genç bir yaş. Onlar kendi zamanındaki gibi sanıyor her şeyi. (Komşu için söyledim.)
Ben 25 yaşındayım. Mesleğimi aldım elime. Bana bile yaşın geçiyor. Birini bul, evlen diyorlar. :) Sanki bir görevmiş gibi. Birini buldum tik. Evlendim tik. Görev tamamlandı tik. :)
İnsanlar hiç susmaz. Bekarsan evlen derler. Evliye çocuk yok mu derler. Çocuğu olana ikinciyi yapmayacak mısın derler. Onlar hep konuşur. Ama evlenmek için evlenip mutsuz olana da nasılsın, neden mutsuzun demezler. Sen mutsuzluğunu kendin yaşarsın. O yüzden bir şey söyleyene böyle mutluyum, zamanı gelince o da olacak. Evlenmek için evlenilmez deyin. Çok canınızı sıkarlarsa tersleyin hak ediyorlar çünkü. Kimse kimsenin özeline karışamaz. Terslenmek istemiyorlarsa özel konularda haddini bilmeyi öğrensinler. Her şeyin zamanı vardır. Evliliğin de var. Demek ki daha zamanı gelmemiş, karşınıza kimse çıkmamış. Bu sadece sizi ilgilendirir. Siz dışında herkes kendi işine baksın.
Benim aklıma şey geldi o komşunuz kendi oğluna istiyor olmasın sizi ondan öyle bir yoklamış olabilir mi acaba ?
Şimdi ki aklım olsa 35 den önce evlenemezdim.
Ne gereği var olacak olan 35 de de 40 da da oluyor zaten.
Hayır 29 yaşında evlendin bı sefer yaa yaşın geçiyor çocuk yap derler.
Çocuk yapmadan neden çocuğun olmuyor derler.
Çocuk olsa ona bişey derler.
Hiç sevmiyorum boyle insanları.
Herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın.
Evlenip mutsuz olsan daha mı iyi yada bosansan.
Kimse benim aşımı,ekmeğimi vermiyor annem de dahil o zaman bana karisamazsiniz diyorum her seferinde.
Ben nasıl kimsenin hayatına müdahil olmuyorsa onlarda haddini bilecek .
Bana bekar oğlu için ağzınızı arıyor gibi geldi ama?
Ben 27 de evlendim o ana kadar baskı yaptılar.
Daha erken evlenenlere yine baskı yaptılar.
Yani sorun evlenmekte değil bence insanların işsizliğinde
Ben 33 yaşımdayım çocuğum yok. Annem geçen gün bana bir kase şeker getirdi. Komşusu çocuğum olsun diye okumuş ahahaMillete gerçekten dert oluyor. Bizim millet magazini seviyor ama hakkaten de batıyor senin hayatının ona göre rayında gitmemesi. Şekerle çikolatalı kurabiye yaptım inşallah böyle de oluyordur
Ayy evet, bana 26 yasinda yasin gecti diyen insan 24 yasinda evlenene cok erken diyip burun kivirdi. Kendisi 19 yasinda evlendi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?