Herkes evlenmeme takti, artik biktim gercekten!

33 yaşındayım akrabadan komşuya, iş arkadaşından yeni tanıdığım birine kadar herkese medeni durumum dert oluyor. Mesela daha 2 gün önce bir tartışma esnasında hala kızı olacak kuzen bozuntusu(olmaz olsun) "-instagrama boy boy fotolarını atıyorsun ama bakan yok, sen kocayı rüyanda görürsün" falan diye mesaj attı. Bende senin gibi iyi kötü bir koca olsun diye malın birini bulup evlendiğim için beni kimsenin beğenmediğini mi sanıyorsun oysaki senin gibi mal bir koca istedikten sonra bugün evlenirim, senin suratınada o maldan başka bakan olmadı oda zaten baktığına bin pişman oldu dedim lafı yapıştırdım geçtim. Tavsiye ederim insanlarla kötü olmayacağım diye içine atma lafı yapıştır geç yoksa içine dert olur.

Hayır ben mutlu... şaka be şaka, evlendikten sonra şaftım kaydı

Bende 32 yaşındayım bu sorulardan bunalmış durumdayım. Henüz atanamadım ve evlenemedim. İnsanlar beni gördüklerinde nasılsın diye sormazlar. Sordukları sey atanmadın mı daha yok mu biri diyip yüzük parmağıma bakmaları beni öyle üzüyor ve kırıyor ki anlatamam.
En son geçen gün düğün de yine böyle bi soruyla karşılaşınca bu dediğim kişi de her defasında sorar ve yapıştırdım cevabı, hayır atanmadım çalışmıyorum ve evlenmedim. Babamın parası çok yiyip,içip geziyorum keyfime bakıyorum dedim renk değiştirdi resmen

Valla insanları terslemeyince devam ediyorlar. Evlendim daha 23 yaşımdayım 1 sene oldu çocuk çocuk diye muhabbet başladı. Babannem doğursana 1 sene oldu diyor. Doğurup atıcam sana babanne sanki siz ilgilenceksinizde konuşuyorsunuz köyde salıp salıp büyütmüşsünüz senin 5 aylık emekli maaşın yetmez doğumuma dedim. Daha da ses yok. Ne kadar mahrem konu ya söyleyinde girmesinler özel alanınıza evlilik öyle bakkaldan ekmek almaya benzemiyor. Evlenince söylerim ben size sormayın diyin.

Ağzınıza sağlık.

Oh olsun, istedigini söyleyen istemedigini isitirmis.

Bana da 26 yasinda baslamislardi :) gercekten bozmak lazim, kirmayim derken ben kiriliyorum. Bir dahakine komsumuza laflar hazirladim.

Aynen öyle. Herkes kendi kapisinin önünü süpürsün.

Ben 27 de evlendim o ana kadar baskı yaptılar.
Daha erken evlenenlere yine baskı yaptılar.
Yani sorun evlenmekte değil bence insanların işsizliğinde

Bana bekar oğlu için ağzınızı arıyor gibi geldi ama?

Bu daha vahim. Adam 45 yasinda, gunun yarisini icip, yarisini sizarak geciriyo. Ayik oldugu zamanlarda annesine babasina satasiyor.

Okumusum, meslegimi almisim. Onun ayyas oglunu mu bekliyordum. Kendisi evlensin daha uygun.

Bunlar nasil kafalar anlamak mümkün degil.

Ben 27 de evlendim o ana kadar baskı yaptılar.
Daha erken evlenenlere yine baskı yaptılar.
Yani sorun evlenmekte değil bence insanların işsizliğinde

Ayy evet, bana 26 yasinda yasin gecti diyen insan 24 yasinda evlenene cok erken diyip burun kivirdi. Kendisi 19 yasinda evlendi.

Ben 33 yaşımdayım çocuğum yok. Annem geçen gün bana bir kase şeker getirdi. Komşusu çocuğum olsun diye okumuş ahaha Millete gerçekten dert oluyor. Bizim millet magazini seviyor ama hakkaten de batıyor senin hayatının ona göre rayında gitmemesi. Şekerle çikolatalı kurabiye yaptım inşallah böyle de oluyordur

Ben lisedeyken kadın ya da erkek hiç evlenmemiş kişilere gıptayla bakardim. Yasitlari coluk çocuk peşinde koşarken onlar sürekli hayatın eğlenceli kısmını yaşıyor gibi gelirdi. Büyüdüm ama hala da bu fikrim degismedi:) Evliliği kotulemiyorum çünkü hayalimdeki gibi bir evlilik olursa ben de evlenirim. Onun dışında yok yani ben işyerinde bir kaç saat bile bazen birilerine tahammül edemiyorum. Benim hayatım zaten çok güzel, evlendigim kişi bunu değiştirecek diye korkuyorum Benim hayatım değerli ve evlilik te değerli bir olgu. O yüzden çok zor evlenirim ben ya da hiç evlenmem. Merak etme bekarlar olarak hepimiz yasiyoruz aynı şeyi. Kiro kıro şakalar espriler. Ben de eskiden ses etmiyordum ama valla artık diyenin dilinden cevap veriyom. Mesela benle aynı yaşta bı kiz var 20 yaşında evlenmisti şimdi 3 çocuğu var bana evde kaldın bak gibi bi saka yaptı ben de gülerek sen evlendin de ne oldu bak bu yaşta teyzeme dönmüşsün dedim küstü bana, laf söylerken iyiydi yani duyunca zoruna gitti. Herşey evlilik deil yani o çocukları ve ailesi uğruna kendini feda etmiş olabilir karşılığında evliyim diyor olabilir ama ben de asla onun yasayamayacagi guzel şeyler yaşıyorum. Yine başka bi arkadaş bu tarz bir şey söylemisti baktım gözlerinden mutsuzluk akıyor yani ona da senin gibi olacaksam hiç evlenmicem ben dedim. Niye öyle diyorsun ne varmış bende dedi, mutsuz görünüyorsun evlilik boyle olacaksa olmasın dedim. Hala konuşmuyor benle. Bu tarz kişiler benden uzak dursun zaten.

Inan bana boşluktan soruyorlar. Boş vakit, boş hayat, boşluk. Cok zor insanlar için. Ben düğünden 1 yıl once nikah yaptim, tayin icin, okuldaki yardimci teyze bir turlu anlamak istemedi tayin icin oldugunu ve 4-5 ay karnima bakti, kilo mu aldin sen? Vs diyerek. Çünkü erken nikah sebebim ona gore hamile kalmamdi, bakti gördü olmuyor, ondan vazgecti. Gorumcen var mi dedi var dedim, cok severim (eskiden beri tanıyorum ablamin arkadasiydi cunku), yazik tuh olmasaydi dedi, yoo dedim ben seviyorum iyi bir insan, yok yok dedi gorumceler sorun cikarir.
Sonra ordan malzeme cikmadi, kayinvaliden nasil dedi, cok iyi cok tatli sag olsun dedim. E daha ayri sehirlerdesiniz hic bir arada olmadiniz ondan simdi oyle dedi, yok dedim yazin full birlikteydik, orda kaldik, kadin cok iyi cok uyumlu vs, tasininca gorcem ben dedi. Orda da olmadi umdugunu bulamadi.
Esin nasıl, anlaşıyonuz mu faslina geçti. Dedim iyi ya, birlikte elimizden geleni yapiyoruz iste, yeemk temizlik kredi vs cok sukur...
Cocuk olsun gorcem ben dedi.

Bitmedi...

Devam etti...

Surekli baska kanal acti...

Bu aylar sürdü...

En sonunda dedim; 'ya sen ne olsun istiyosun, ne duyunca rahatliycan, bi soylesene bana onu soyleyeyim de rahatla. Yok yani sana malzeme cikmaz benden, sıkıntı yok bak, oyle gidiyo dumduk' sonunda kıpkırmızı surat, hik mik ve susuş.

Yani insanlar boş, hayatlari boş. Bunlar da onlar icin gunluk malzeme. Konuşup zaman dolduracaklar, yaaa bak gordun mu ben demstim diyecekler vs vs. Bitmez asla... O yuzden hee oyle evet heee boyle deyip gecistir. Yillarca cocuk yapin diyenlere, bana butce saglarsan hemen yapcam deyip ağızlarına tikadim. Bocalama, rahat rahat laf cevir. Cok da tinlama

Benim de halam bı kağıda bir dua yazmış gelmiş ne bu hala dedim, her sabah aç karnına suya okuyup icceksin mi ne öle bişi dediydi sonra nasibim çıkacakmış karşıma Hey allahim ya

Ben 25 yaşındayım okul yeni bitti bu devirde evlenmek o kadar zor ki. Yani sırf evlenmek için de evlenmek istemiyorum. Evlenince sorular bitmiyor daha beterleri başlıyor ve insanlar yatak odanıza bile karışıyor. Bu devirde evlenmek çok zorlaştı. İnsanlar artık bu sorumluluğu almak istemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…