- 2 Ekim 2011
- 841
- 733
- 333
- Konu Sahibi acembuselik
-
" ŞU ZAMANDA NE SÜRTÜKLER VAR ARAYIP SORMAZ İŞ BİLMEZ"
Ben olsam o lafın üstüne şunu mutlaka söylerdim;
"Öyle deme yenge, kimbilir o sürtük gelinler hangi ahlaksızlara, konuşmayı bilmeyen edepsizlere, kaba insanlara düşmüştür, bilemeyiz.. Hatta kayınvalidesi anlayışsız, laf taşıyan biri bile olabilir.. İçini bilemeyiz hiçbir durumun. Kınamayalım, sonra başımıza gelir"
Üstüne mi alındı.. Ne alakası var canım, sürtük diye size mi dedi de, siz ona söyleyesiniz?
Tekrar gidin oturmaya.. Konuyu dolandırıp dolandırıp evliliğin ne güzel olduğuna getirin. Çok şanslı olduğunuzu, mükemmel bir aileye düştüğünüzü belirtin.. Şu zamanda ne sürtükler var gelinine kötü davranan, laf taşıyan.. da deyiverin.. Ama sürtük gelinler de var, iş bilmeyen arayıp sormayan.. Allah'ın sizi koruduğunu da ekleyin böyle olmaktan ve böyle bir aileye düşmekten.. O lafın altında kalmayın çok rica ederim. Hangi edeple, hakla bunu söyleyebilir ki..
Eşiniz yanınızdaysa korkmayın.. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış..
Eşiniz de annesine mümkünse beklentilerini azaltmasını söylesin. Hakkınızda konuşmaya devam etmesinin yalnızca sizi değil, onu da kötü gösterdiğini, başkasına laf taşımanın günah olduğunu da söylesin.. O kavramlar bir şey ifade ediyorsa tabi ki..
ooo onlara sorsan hepsi hacı hoca neymiş facebook günahmış içimden kafayı bozmuşsunuz siz facebook la demek geçiyor da yutuyorum işte sırf büyük diye güzel fikir canım müsait bi zamanda bu sekilde laflarını iade edebilirim
Canim biz ona demedik dicek direk dese haklisin da simdi ben ustume alinmis olcam onlar gene siyrilcak esim cene yorduguyla kalcakbiri bana surtuk diyecek bu esimin ailesinden bile biri olsa esim ortaligi yikardi valla. yarin surduk diyenler oburgun baska bir sey der canim. ben olsam bu lafin ustune esimi iyice bir kiskirtirdim az laf degil bu.
Ne kadar sabırlıymışsınız. Bana da eşimin ailesinden böyle yapmaya çalışanlar oldu. İlk defa karşılaşmışız bana neler diyorlar. Sessiz falan sandılar herhalde. Bir güzel payladım hepsini. Burunlarından da getirdim. Eşim ne diyeyim diye kem küm etti önce. Nikah yapmıştık. Yarın sana boşanma davası açıcam. Senin ailenin zırvalıklarıyla uğraşamam ben dedim. Şimdi hiç birinin gıkı çıkmıyor. Hayır bir de durmadan aranmayı neden bekliyorlar anlamıyorum. Ceyda bizi aramıyor, arasam ne zamandır konuşmuyoruz, sen çaldır ben ararım. Manyak manyak laflar. Benim hiç umurumda olmuyor. Senin de olmasın canım. Açık açık söylerlerse de biz evliyiz ve özel hayatımız var. Eşimle mi ilgilencem, evimle mi yoksa milletle mi de...kızlar resmen söyledikleri laflar kursağıma oturdu, kaldıramıyorum. Dünden beri sinir harbi geçiriyorum içimde. Konuya geleyim;
Eşimin babasının dayısı avusturalyadan geldi, kv bana geldiği gün 1 saat önce aradı syledi tabi şok geçirdim kızdım da daha önceden haber vermediler diye. gitmedim o gün. dün eşimi ikna ettim hoşgeldine gidelim diye, nasıl mutluyum geldiler diye geçen sene tanıştım ve o kadar samimi sıcak davrandılar ki, gittik. soğuk soğuk hoşgeldiniz dediler yaşlı başlı insanlar diye önemsemedim ben geldim diye gülücükler saçacak hali yok ya sonuçta. ben gülüyorum hoş sohbet onlar dinliyolar sonra yenge mutfağa geçti eşimin halası da ordaydı onunla mutfağa gittik ve resmen kv nin doldurduklarını kusmaya başladılar nasıl üzüldüm anlatamam. biz kv ye gidip gelmiyomuşuz hep onlar arıyomuş (gidip kayıtları çıkartasım geldi 1 senedir nişanlı ve ekimden bu yana nişanlıyım 5 kere aradı mı acaba) soğuk olmamamız gerekiyomuş öyleymiş böyleymiş bende dedim ki eşimin haftada bi gün izni var alışverişe bile gitmiyoruz ki fırsat buldukça gidiyoruz zaten bu ara çok yoğun çalışıyo geldiği saat bile belli olmuyo dedim meğerse kv kp ile bitmiyomuş ki mesele. bi gün teyzesini halasının birini onu bunu arayıp çay koyun geliyoruz dicekmişiz bizim altımızda araba yok nereye gidiyosak pat diye hepsi çok uzak en az 2 3 vesait gidebileceğimiz mesafeler. biri hasta olmuş aramamışız eşimin kardeşi var ilkokul 1 de onun 23 nisan gösterisine gitmemişiz kv hep ağlıyomuş, nedense bize geldiğinde laf sokup gülücükler saçıyo.. herkesi idare edecekmişiz biz büyüklerin hepsini arayıp sormalıymışız. hay dedim gelmez olaydım ama burda bitmedi tabi.. yenge beni resmen aşağıladı dediği cümleyi aynen yazıcam
"AY X'İN (EŞİM) ŞARK GÖREVİ GELDİ, SEN ORDA İŞTE BULAMAZSIN ŞİMDİ!" işsizliğin psikolojimi nasıl etkilediğini onlar bilmese de ben biliyorum resmen gözlerim doldu bu cümlede hayırlısı olsun dedim sadece
bi yerden lafı gelin kv ilişkisine getirdi ve patlattı bombayı "NE GELİNLER BİLİYORUM, BENİM GELİNİM SADECE SU BÖREĞİNİ FALAN YAPAMAZ YOKSA HER İŞ GELİR ELİNDEN, ÖYLE MEMNUNUM Kİ GELİNİMDEN ÇOK İYİDİR ÇOK... burda duraksayıp bana bakarak ŞU ZAMANDA NE SÜRTÜKLER VAR ARAYIP SORMAZ İŞ BİLMEZ" beynimden vurulmuşa dönüp fırladım marketten bişi alcaktım geç olmadan alayım ben dedim sigara içmeye indim eşimde geldi anlattım gözler dolu tabi onunda canı sıkıldı. annemle konuşayım ne derdi varsa gelsin bizle konuşsun dedikodumuzu yayacağına bana da her gittiğim yerden bişi diyolar işte bu yüzden dedi... sus pusum dünden beri içime oturdu resmen. yazmasam çıldıracaktım birilerine anlatmak istedim içimden zehri atmak için. okuyan herkese teşekkürler. ama ben hep güler yüzlü olmaya çalıştım her gittiğim yerde soğuk durmayım ortama gireyim diye kendimi yırttım onlar görmediyse allah görsün ne diyim ama bundan sonra hiç birinin yüzüne gülesim gelmiyo toplanıp kazanımızı kaynatıyolar
çekemediklerinin farkındayım canım onlar maddi destek çıkmazsa biz hep kötü şeylerle idare ederiz diye düşündüler şükür çok hayalimdeki gibi olmasa da beğendiğim gelinliği giydim istediğim bindallıyı aldım ha çekemediklerini şu cümle anlatır galiba "ay ne abartılı olmuşsun" bir de çeyiz günü " aaa hepsini korkmazdan bernardodan almış aynıları bilmem nerde de var sanki çok paraları var da" onlara inat daha hırslı çalışıyorum dünden beri yiyip yutcam o kitapları bende memur olcam yeter artık memur değilsin doğru düzgün işi yok lafını duyduğum
Burda okudugum konulardan çıkardığım sizi suclamayan yanınızda olan bir eşiniz varsa diğerleri önemsiz. Benim esimin halası ve yengesi de kv doldurmaya çalışıp arkamdan konusmuslardi.ama hiç takmadim onlara b... yemek düşer afadersin.görüşmeyi gelip gitmeyi kestim.siz kendiniz de onlari arama sorma gibi bir yükümlülük görmezseniz olay bitmiştir zaten.hepsi size kv olmaya çalışıyor. niyetleri iyi olsa tabi böyle şeyler söylemem ama acikca belli etmişler kendilerini. Kv gidin su an ne sıklıkla gidiyorsaniz o Eşinizin ailesi maalesef katlanmak zorundasınız bir yere kadar.diğerleriyle karsilasinca nasilsindan öte gitmeyin derim.bir de cevap verip onların ttekrar size laf soyleme durumunu olusturmayin.kv ile bu konu acilirsa onlar bana karisamaz.düşündükleri ilgilendirmiyor kendimi ispatlamak zorunda değilim deyin.
kızlar resmen söyledikleri laflar kursağıma oturdu, kaldıramıyorum. Dünden beri sinir harbi geçiriyorum içimde. Konuya geleyim;
Eşimin babasının dayısı avusturalyadan geldi, kv bana geldiği gün 1 saat önce aradı syledi tabi şok geçirdim kızdım da daha önceden haber vermediler diye. gitmedim o gün. dün eşimi ikna ettim hoşgeldine gidelim diye, nasıl mutluyum geldiler diye geçen sene tanıştım ve o kadar samimi sıcak davrandılar ki, gittik. soğuk soğuk hoşgeldiniz dediler yaşlı başlı insanlar diye önemsemedim ben geldim diye gülücükler saçacak hali yok ya sonuçta. ben gülüyorum hoş sohbet onlar dinliyolar sonra yenge mutfağa geçti eşimin halası da ordaydı onunla mutfağa gittik ve resmen kv nin doldurduklarını kusmaya başladılar nasıl üzüldüm anlatamam. biz kv ye gidip gelmiyomuşuz hep onlar arıyomuş (gidip kayıtları çıkartasım geldi 1 senedir nişanlı ve ekimden bu yana nişanlıyım 5 kere aradı mı acaba) soğuk olmamamız gerekiyomuş öyleymiş böyleymiş bende dedim ki eşimin haftada bi gün izni var alışverişe bile gitmiyoruz ki fırsat buldukça gidiyoruz zaten bu ara çok yoğun çalışıyo geldiği saat bile belli olmuyo dedim meğerse kv kp ile bitmiyomuş ki mesele. bi gün teyzesini halasının birini onu bunu arayıp çay koyun geliyoruz dicekmişiz bizim altımızda araba yok nereye gidiyosak pat diye hepsi çok uzak en az 2 3 vesait gidebileceğimiz mesafeler. biri hasta olmuş aramamışız eşimin kardeşi var ilkokul 1 de onun 23 nisan gösterisine gitmemişiz kv hep ağlıyomuş, nedense bize geldiğinde laf sokup gülücükler saçıyo.. herkesi idare edecekmişiz biz büyüklerin hepsini arayıp sormalıymışız. hay dedim gelmez olaydım ama burda bitmedi tabi.. yenge beni resmen aşağıladı dediği cümleyi aynen yazıcam
"AY X'İN (EŞİM) ŞARK GÖREVİ GELDİ, SEN ORDA İŞTE BULAMAZSIN ŞİMDİ!" işsizliğin psikolojimi nasıl etkilediğini onlar bilmese de ben biliyorum resmen gözlerim doldu bu cümlede hayırlısı olsun dedim sadece
bi yerden lafı gelin kv ilişkisine getirdi ve patlattı bombayı "NE GELİNLER BİLİYORUM, BENİM GELİNİM SADECE SU BÖREĞİNİ FALAN YAPAMAZ YOKSA HER İŞ GELİR ELİNDEN, ÖYLE MEMNUNUM Kİ GELİNİMDEN ÇOK İYİDİR ÇOK... burda duraksayıp bana bakarak ŞU ZAMANDA NE SÜRTÜKLER VAR ARAYIP SORMAZ İŞ BİLMEZ" beynimden vurulmuşa dönüp fırladım marketten bişi alcaktım geç olmadan alayım ben dedim sigara içmeye indim eşimde geldi anlattım gözler dolu tabi onunda canı sıkıldı. annemle konuşayım ne derdi varsa gelsin bizle konuşsun dedikodumuzu yayacağına bana da her gittiğim yerden bişi diyolar işte bu yüzden dedi... sus pusum dünden beri içime oturdu resmen. yazmasam çıldıracaktım birilerine anlatmak istedim içimden zehri atmak için. okuyan herkese teşekkürler. ama ben hep güler yüzlü olmaya çalıştım her gittiğim yerde soğuk durmayım ortama gireyim diye kendimi yırttım onlar görmediyse allah görsün ne diyim ama bundan sonra hiç birinin yüzüne gülesim gelmiyo toplanıp kazanımızı kaynatıyolar
KV dende zerre kadar akıl olsa öyle müsfettelere laf vermez ama suç KV denilen kadında.
aynen yılanın başı o ben ne kadar uğraştım onu idare etmek alttan almak için anneme bile söylemedim şöyle yaptı böyle yaptı diye o kapı kapı dedikodu dağıtıyo
bence rahat ol.onun yüzüne gülenler onun ne mal oldugunu biliyorlardır.kendi egolarını tatmin için onun dedikodularını dinliyorlardır.zavallı işte kendini ne hallere soktugunuı bir farkedebilse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?