- 6 Ekim 2015
- 58
- 40
- 38
- 37
- Konu Sahibi bebekozlemi01
-
Bu cümlelerinize takıldım nedense.
Diyelim annesine söyledi, bir ihtimal annesi de dedi ki: "Aman oğlum, benim için torun sahibi olmaktan daha önemlisi SENİN mutluluğun, senin seçtiğin ve beraber olmak istediğin kişi ile birlikte olman. Git ve evlen"
Bunu dese gelip sizinle evlenecek mi?
Yani annesinin İZNİ mi gerekiyor evlenmesi için? Bu yaşta ve bu devirde? Evlenmesinin amacı annesini torun sahibi yapmak mı yoksa kendisine bir hayat arkadaşı seçmek mi? Bu 3 günlük dünyada hayatı kendisine kolaylaştıracak bir eş bulmak mı? Yoksa üremek ve neslini devam ettirmek mi?
Annesi "Aman oğlum, torun sahibi olmazsam gözüm açık gider bu dünyadan" dese gidip kendisine çok afedersiniz ama damızlık birini mi bulacak annesini babaanne yapmak için?
Kusura bakmayın lütfen, ama bu adamda HİÇ iş yok. Hele ki sizin gibi ince düşünceli, romantik, naif bir kadına hitap edecek bir erkek değil bu.
Size son bir sorum olacak: Bu adam size gelse dese ki "Ben çocukken bir hastalık geçirdim ve hiç spermim yok, çocuk sahibi olmam imkansız, ama seni çok seviyorum ve seninle evlenmek istiyorum" siz o zaman annenize mi gidip sorarsınız, annenizin torun sahibi olma isteği mi belirler kararınızı?
Amcasının torunlarıymış da davranışlarıymış da vs vs hikaye bunlar. Adam olan adam kararını kendisi verirdi. Kalkıp da deseydi ki "hayır, evlenemeyiz çünkü benim için BABA olmak çok önemli" o zaman OK. Ama yok annem de ailem de amcamın torunlarıydı da.
Arkadasimin da sizinki gibi durumu ve 10 senelik evli, evlat edinme icin basvurmaya hazırlanıyorlar simdi, cunku arkadasim cok istiyor...
Neyse ben olsam 33 yasina gelmis ama hala kendi kararlarini verirken baskalarindan etkilenen, hele de evlilik gibi bir kararda annem babam ne der diye tereddut eden biriyle evlenmezdim. Evet simdiden annem sunu derse babam bunu dusunurse diye sorun ediyorsa, fazlasiyla sorun yasayacaksiniz demektir.
Bende hic adet gormedim ve ustelik gogus gelisimimde olmadi.
Bence hiç bir şey çözümsüz değil. Siz de evladınızı karnınızda değil yüreğinizde büyütürsünüz. Sizin gibi farkındalığı yüksek ve olgun birinden mükemmel bir anne olur.
Annemin teyze kızının çocuğu olmadı bir süre. Doktor demiş ki ikinizde de sorun yok ama birlikte çocuk yapamazsınız. Bilmemneleri uyumlu değilmiş falan her neyse. Bu insanlar ayrılmadılar, çünkü evliliklerinin sebebi birbirlerine aşık olmalarıydı. Şuan çok yakışıklı bir evlatları var. Başka bir kadının bedeninde doğmuş ama olsun. Çok zeki hayırlı bir evlat oldu.
Ben hep söyle düşünürüm geçmişi fazla okumadim ama
Allah çocuk vermiyor ise başkalarının annelik yapamadığı gunahsizlara annelik yapma görevini verdiği içindir.
Kaderi bilemeyiz evlatlık alma fikrini düşünüyor musunuz illa dogurmak marifet değil bence oda minik bir sabiye baba olmuş olur yani siz bu durumu bilmeyip te evlenebilirdiniz belki es adayinizinda çocuğu olmayacak onun bir garantisi varmı
Sizden bu konuda ayrılıyor sa üzülmeyin bence, ayrılmaz ise sevginin aşamadigi hiç bi problem yoktur
Biliyorum dışardan gözüken durum çok garip, haklısınız
Bende bu sorunun yaşadıklarının cevabındayım.
Ama hayat bazen gri oluyor çok keskin çizgiler ile ayrılmıyor.
Yaşarken planlandığı gibi gitmiyor.
Ve biliyorum bana söylememesi gereken şeyleri anlatıyor ama onları bir şekilde anlattıkça ben rahatlıyorum. Beni korkutan karanlık bilinmezlik.
Sonuca karşı korkum yok. İçim çok çok rahat ve huzurluyum.
Ama zor bir dönemden geçiyoruz.
Tam eşikteyiz.
Amaa Rabbime güvenim sonsuz, bakalım neler olacak.
Ayrıca tanıdığım süre boyunca ailesine karşı tavrında beni rahatsız eden bişey olmadı. Ailesinin bana tavrında da olmadı.
Zaten ben rahatladığım için konuştum, madem bu noktaya geldik ince bir çizgideyiz ailenle konuş dedim.
Yoksa anlattığınız kadar bağımlı biri olsaydı, ailesi farklı davransaydı zaten o görüşme yarım saatte biterdi ve şu an hiç bunları yaşamazdım.
Evet hiçbişey çözümsüz değil
İnşaallah hakkımızda en hayırlısı olur çok teşekkür ederim mesajınız için
Ben zaten bu fikre sıcagım, sorunum o değil
hayır yani görüştükten sonra aşık olmuşsunuz, vazgecemiyosunuz birbirinizden, o da aşık olmuş ki bırakamıyo seni..Pek oyle sayilmaz. Bizi akrabasi tanistirdi ve zorla gorustuk
Ikimizde gorusmemek icin gittik
Onceleri daha cok uzuluyordum bazen nisanlim ve ailesine karsi kendimi mahcup hissediyorum. Sonra diyorim ki verende alanda RabbimÜzülme sakın tamammı
Merhaba..
Bu konunun uzerinden bir yildan fazla zaman gecmis..
Ben artik evli esine cok asik ama kucuk triplerden vazgecmeyen cok mutlu bir kadinim..
En son msjimdan uc hafta sonra kayinvalidem ameliyat oldu.. o gunler, toparlanma sureci, benden guc almalari, heyecanlari, benimle mutlu olmalari simdi hepsi ruya gibi.
Esim bir kez daha manevi olarak zora dustu, bir ay surdu. Ben rahatsizlandim ve gunlerce kipirdamadan yattim ilk defa is yerimden bu kdr uzak kalmistim tamamen tesaduf eseri iyilesebildim, sirtim kollarim omuzlarim tutulmustu. Iyilesmeye basladigim donem geldi kardesleri ve annesi ile konustu onlar destek oldu gece sabaha kdr konustuk ayrildik son kez bulusmak icin niyetlenmistikki.. bi anda baristik, yirmi gun sonra ruya gibi bir evlenme teklifi aldim, 10 gunde soz bir ay sonra nisan yaptik. Sekiz ay sonrasina da dugun.. hersey cok guzel ilerledi, bu arada ben vajina icin tedavi gordum, cok guzel uzman harika bir dr ile cok kolay tedavi gordum. Ohal dolayisi ile cok sorun yasadik o yokusu da astik bir ayda evimizi duzduk bir haftada mobilyalarimiz evdeydi hersey mucizevi sekilde ilerledi..
Su an ikimzde cok mutluyuz..
Ailelerimizde ...
Ohal dolayisi ile ayri sehirlerdeyiz..
Ozlem yakiyor kavuruyor.
Ama ne dikenler taslar gecmis ayagimizin altindan
Bu mu gecmesin..
Bu arada ne kayinvalidem ne gorumcem bana ufacik imada dahi bulunmadi..
Hatta bunu unuttuk arada canimiz didismek istiyor galiba baska sorunlar cikiyor
Msj atmak yazmak istedim..
Benim hikayemin sonu masal gibiydi..
En guzel ruyam simdi basladi...
Cok ama cok sevindim boyle guzel.bitmesine hikayenizin. Rabbim insallah tedavinizun sonucunu almayida nasip etsin.
Çok sevindim sizin adınıza :)
İnşallah bir ömür boyu mutlu olun :)
Cok tesekkur ederim. Biz hic pisman olmadik, en kotu gunumuz boyle olsun insallah.. unuttugum bir suru guzellik mucize supriz var... ama onemli olan mutlulugum degilmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?