Herkesin hamilelik haberini almak

Dışardan liseyi bitirsem napacağım ne çalışabilirim ne boşanabilirim
Çalışabilirsin, boşanabilirsin. Neden olmasın. Ha durumun bu kadar kötüyse günahsız sabiyi de ateşe atma. Çocuk falan yapma. Kendine bakamayan evladına nasıl sahip çıksın? Çoğu zaman gerçekler acıdır. Kendi sıkıntına bir bebeği ortak etmeye çalışma.

Yemin ederim trol değil hepsi doğru o fotoğraf benim fotoğraf o konuyu da ilaç önerisi için açmıştım asla yalan söylemiyorum

Hadi inanayım.
Salt sen tutunacaksın diye böyle bir ana çocuk yapmak "Ama napiğm" demek...
Çocuk neye tutunacak, annesinin dayak yediği anlara mı, annesinin ağlamalarına sızlamalarına suratındaki darp izlerine mi tutunacak? Babasının anasını nasıl bk gibi savurduğuna mı tutunacak?

Canlı(!) çocuk, senin o oyuncak bebeklerine benzemez güzelim, hop yatır hop kaldır oynayamazsın.
İnsan yetiştireceksin insan.

Sen kendini yetiştirememişken daha, bir de çocuk yetiştireceksin ha?
Ayrıca şikayet ettim, baksınlar yemine gerek yok, net olsun kafalar karışmasın.

Son düzenleme:
Ben kurtulmak istiyorum çok istiyorum okul okumak çalışmak kendi ayaklarımın üzerinde durmak ben aşık olmak istiyorum ben severek evlenmedim ama gerçekten bildiğiniz gibi değil çıkacak bir yolum bile yok kalkıp ne babamın evine gidebilirim ne sığınma evine babamın evine çoğu kez gittim beni geri gönderdi o kadar aklıma soktular ki çocuk yap düzelir çocuk olsun düzelir beni buna ikna ettiler en başından bende istemiyordum çok çabaladım çok ağladım ne eşim beni boşadı ne babam beni kabul etti pes ettim bende belki Bi çocuğum olursa yalnız olmam diye düşündüm sadece bu

E tamam böyle anlat işte.
Ama şöyle birşey var.
Kocanın çocuğunu dövmeyeceğinden emin misin?
Yapma ya çocuk falan.
Gerekirse sürekli git kapılarına. Bir şekilde liseyi açıktan okumaya çalış. Ayaklarının üzerinde durmaya gücün olursa kendin boşanmak isteyeceksin. Eşin kaç yaşında, neden zorla evlendirdiler seni? Şu işin aslını astarını güzelce anlat hatta konuna yaz. Çünkü böyle oldukça çok tepki alacaksın.

Okumak istiyorum desen açıktan falan izin verirler mi ? Ayrıca çekip sığınma evine gitsen asla ne adını ne adresini bulamazlar

Çocuk yap düzelir. Düzelir evet, ama senin için değil ailen için düzelir. Çocuğum var diye zırt pırt aile evine dönmezsin artık, onların kafası rahat eder. O sözün özü bu kısaca maalesef.

Allah’ın bir bildiği var demek ki.19 yaşında olup henüz kendinizin çocuk olması gibi? Ya da baba olmak istemeyen birini zorla ve resmen kandırarak çocuk sahibi olmak gibi? Umarım şakadır.19 yaşında olup nasıl çocuk sahibi olmak için geç kaldığınızı düşünüyorsunuz? Henüz gerçekten kendinizi çocuk gibi hissetmiyor musunuz? İnsan bir çocuk yetiştirirken en iyisi olsun ister,dünyaya faydalı olsun ister.Sahi bu kafayla çocuğun dünyayı geçtim kendine faydası olacağına inanıyor musunuz? Kafamda deli sorular

Konu sahibi bak bir bdv nin tozlu sayfalarındaki konulara
Seni suçlayamıyorum bugun senden yaşça buyuklerin bile mantıksız düşüncede oldugunu gördüm

Çok affedersin ama allahtan kocan çocuk istemıyor buna yat kalk dua et
Bu çaresizlikle o istese hemen çocuk olurdu o kadar çaresizsin ya

Bak güzel kardeşim, burada senden yaşça büyük ve tecrübeli pek çok kadın aynı şeyi söylüyor. O çocuğu yapıp onu sefaletin, huzursuzluğun, mutsuzluğun, sevgisizliğin içine savurmaya hakkın yok. Sırf senin acılarını paylaşsın diye bir çocuğun günahına girme. Çocuk asla çözüm olmaz evlilikte. Önce evliliğini yoluna koy. Yaş alıp biraz büyü. En azından 22 - 23 yaşına gel. Ondan sonra yeniden düşün. Sağlıklı düşünemeyecek kadar toysun ve sıkıntıdasın.

aslinda hakli degilsin ama yargilamadan yazacagim sana

bebek denerken en zor gunler regl oldugun gunler. normalde de hormonlarin alt ust olurken, gebelik olmayinca bir de buna devasa bir hayal kirikligi ekleniyor. su an hormonlarinin etkisi alti dasin. 2 gun sonra daha az bu konuyu düşünüyor olacaksin.

bugunler hamile kalmak icin gercekten dogru zamanlar degil. oncelikle bir kendi sagliklarimizdan emin olalim. su virus tehlikesinin gecmesini bekle. bu sekilde hem kafan dinlenir. cocuk.konusunu takinti yapmamis olursun.

zaten cok erken evlenerek bir hata yapmissin. bir de cok erken anne olmaya calisarak hayatini daha da zindan etme.

Ben ikibinliyim eşim seksenyedili orta okul mezunuyum babam başta beni okuldan aldı sonra beni nişanladılar defalarca ben istemiyorum dedim kimse beni dinlemedi tanıdıkça seversin dediler eşim çevresinde sevilen sayılan biri evliliğin ilk aylarında bile dayak yemeye başladım önce sustum geri gidersem benim problemli olduğumu düşüneceklerddi eşim susmamdan cesaret aldı daha çok üstüme geldi daha çok ezdi beni toparlamaya çalıştım olmadı babamlara gittim bir kaç gün kaldım beni geri yolladılar hep böyle oldu artık eşim gelip beni almıyordu bile babam kendi eliyle götürüyordu boşanacak olmamı hazmedemiyor bizim ailede hiç boşanmış kimse yok sonra hamile kaldım o kadar güzel Bi his gibi geldi ki kendimi ilk defa işe yarar hissettim ilk defa değerli hissettim karnımda öldü kürtaj oldum ikinciyi ben kendim istedim inkar etmiyorum evet eşimden gizli oldu yaptım ama eşimi sevdiğimden aşık olduğumdan değil yalnızlığımdan kurtulmak için anne olmak için ama o da öldü kan pıhtılaşmam varmış spnra insanların baskılarına dayanamadım çok zorlanıyorum ben zayıf karakterli Bi insanım kimseye sanane diyemiyorum silik Bi çocukluk geçirdim babam dövdü babamdan korktum kocam dövdü ondan korktum bu yazdıklarımda en ufak bir yalan bile yok yemin ederim hepsi gerçek asla yalan söylemiyorum

Ya çok kötü bir hayat geçirmişsin.
Çok üzüldüm.
Ama yapma böyle bak. Çocuk senin için bir kurtuluş değil. Eminim anne olmak, bir bebeği karnında hissetmek mükemmel bir histir. Ama bu adama çocuk verilir mi? Sen 17 yaşındayken adam 30 yaşındaymış. Bir kere aranızda kuşak farkı var. Sen bu adamla aşık olan bile anlaşması çok zorken sevmeden hiç anlaşamazsın. Anlıyorum ben seni. Ve üzülüyorum da. Ama dediğim gibi, çocuk sadece çilene ortak olmaya gelir, yalnızlığına değil. O çocuğu dövmeyeceğinden de emin olamazsın. Hem o zaman boşanıp ayrılman daha zor. Şuan bir bağım yok. Ne diyebilirim bilmiyorum kelimeler boğazımda. Keşke elinden tutabilsek senin. Kocana söylesen seni açıktan okumaz mı? En azından kültür edinirsin lise mezunu olursun. Ya da halk eğitim kursları falan. Dikiş, pastacılık gibi mesela. Bi düşün bunları. Eminim çok zor bir hayat yaşıyorsundur ama bir çıkış yolu aramak zorundasın. Nokta kadar ümidin bile olsa kazanırsın, inanıyorum ben sana.

İstemeden yaptiginiz bir evlilikte bu kadar çocuk ısrarı neden , severek evlenenlerin bile ilişkisi sarsılıyor çocuktan sonra . Iyice eliniz kolunuz bağlanmış olacak bir de çocuk olsa. Yaşınız çok küçük, eminim isteseniz size zerre değer vermeyen bu adamdan kurtulup belki aşık olup , mutlu bir yuva kurup, sevdiğiniz- Sizi seven bir adamdan çocuk sahibi olabilirsiniz . Gizlice kondom delmek yerine gizlice liseyi üniversiteyi bitirin mesela. Bile bile kendinizi ateşe atmak için bin tane konu açmışsınız.

Keşke çocuk ehliyeti diye birşey olsa
Sadece belirli şartlara uyanlar çocuk yapabilse.
Ne güzel olur.

Ütopik hayalim herkesin kısır doğması. Belli koşullara sahip insanların tüp bebek gibi tedavilerle çocuk sahibi olabilmesi. Keşke böyle bir dünyada yaşasaydık.

Kardeşim, yalan söylediğini düşünmüyorum, maalesef bunları yaşayan tek çocuk sen değilsin. Üzücü bir gerçek, kadın sığınma evleri o kadar az ve yetersiz ki endişelerini ben de hissettim seninle. Sakın unutma sen değersiz bir et parçası değilsin. Her şeyin bir çaresi var ölümden başka. Moralini düşürme, sana değer vermeyen insanları memnun etmek için sakın canından çok seveceğine emin olduğum bir bebeğe zamanından önce sahip olma. Biliyorum sen de istersin sağlıklı bir ailede, aşık olduğun adamdan olmasını çocuklarının. Zayıf olmak zorunda değilsin, seni yok sayan insanlara kendini kanıtlamaya çalışma. Sen bundan fazlasısın. Bunu senin bilmen yeterli. Dışarıdan okuyabiliyorsan oku, yalvarırım geciktirme. Araştırma yap, halk eğitim merkezlerine git. Asla yalnız değilsin sakın bunu unutma. En önemlisi bu. Seni anlamayacak, sana bu çocuk hevesinin tek suçlusuymuşsun gibi davrananlar olacak. Sakın vazgeçme. Dik dur. Kimse seni kendi hayatını istediğin için suçlayamaz. Kardeşim, düşün ve hareket et. Ama her zaman önce kurtuluşu düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…