• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey anlatılmalımı sizce?

Kızlar tesadüfen okudum başlığı ve mesajlarınızı da tek tek okudum...Bence anlatılmalı herşey olduğu gibi hemde..Neden diyeceksiniz.?

Bende sizler gibi düşünüyordum gerek büyük gerek küçük kavgalarımızı hiç bir zaman özellikle kendi aileme yansıtmadım üzülmesinler diye onlarda hep bizi çok mutlu sandı.

.Dayak haricinde her şeyi yaşadım kumar,geç gelmeler,karı kız ne ararsanız en kötüsünü yaşadım bunları anlatmakla bitiremem.Öyle bir gün geldiki dayanamadım ve kendi isteğimle boşandım.Boşandım ama gelin bana sorun bu aşamaları ..hani biz mutlu bir aile tablosuyuz ya hani biz çok uyumlu mutllu bir çiftiz ya bunu gelde ailene anlat sonradan....Suçlu o değilde ben oldum sanki.

Ne kadar da anlattıysam olanları kabullenemiyorlar yok sen şöyle anlamışsındır yok şöyle sanmışsındır sanki ben keyfine boşanıyormuşum gibi bir tablo çizdi tüm ailem..İnanın çok zor bunları sonradan onlara anlatmak bu nedenle herşeyinizi anlatmayın tabiki ama evliliğinizi temelden sarsacak şeyleri mutlaka paylaşın.a.s.

kesinlikle eşimin ailesine sorunlarımı allatmam çünkü onların düşünceli değilde düşünmeden davranacaklarından eminim.......benneyaptımki

nilüfer sana katılıyorum aynı durumu arkadaşım da yaşadı ve tıpkı senin söylediğin ğibi oldu bence kadın kendi ailesine anlatmalı ama duruma müdahale ettirmemeli taki dayanma gücü bitene kadar......

Kızlar tesadüfen okudum başlığı ve mesajlarınızı da tek tek okudum...Bence anlatılmalı herşey olduğu gibi hemde..Neden diyeceksiniz.?

Bende sizler gibi düşünüyordum gerek büyük gerek küçük kavgalarımızı hiç bir zaman özellikle kendi aileme yansıtmadım üzülmesinler diye onlarda hep bizi çok mutlu sandı.

.Dayak haricinde her şeyi yaşadım kumar,geç gelmeler,karı kız ne ararsanız en kötüsünü yaşadım bunları anlatmakla bitiremem.Öyle bir gün geldiki dayanamadım ve kendi isteğimle boşandım.Boşandım ama gelin bana sorun bu aşamaları ..hani biz mutlu bir aile tablosuyuz ya hani biz çok uyumlu mutllu bir çiftiz ya bunu gelde ailene anlat sonradan....Suçlu o değilde ben oldum sanki.

Ne kadar da anlattıysam olanları kabullenemiyorlar yok sen şöyle anlamışsındır yok şöyle sanmışsındır sanki ben keyfine boşanıyormuşum gibi bir tablo çizdi tüm ailem..İnanın çok zor bunları sonradan onlara anlatmak bu nedenle herşeyinizi anlatmayın tabiki ama evliliğinizi temelden sarsacak şeyleri mutlaka paylaşın.a.s.

yaşadıklarına çok üzüldüm,geçmiş olsun :çok üzgünüm:zararın neresinden dönülse kardır ama keşke olaylar ciddileşmeye başladığında anlatsaydın ailene.hem bunlar altından tek başına kalkılabilecek sorunlar değilki.dayak hariç demişsin ama ya yaşadığın manevi şiddet ne olacak.boşanıp kurtulmuşsun ama ailen artık açtığın yeni ve temiz sayfaya destek verse a.s.

Eşinizle mutlaka ufak tefek ya da büyük sorunlar yaşamışsınızdır/yaşıyorsunuzdur.peki sizce sorunları ailelerimize yansıtmalımıyız?onlara anlatmalımıyız?

BENCE SORUN HER NE OLURSA OLSUN AİLELERE YANSITILMAMALIDIR.ÇÜNKÜ EĞER YANSITILIRSA DÜZELTİLECEK BİR KONU İSE ZATEN DÜZELMEYECEK BİR HAL ALIR.
ÇÜNKÜ İKİLİ İLİŞKİLERDE HER NE SORUN OLURSA OLSUN SORUNLAR KARŞILIKLI ÇÖZÜLMELİDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ÇÜNKÜ ARAYA BİR ÜÇÜNCÜ KİŞİ GİRDİĞİ TAKTİRDE O SORUN NE İSE DAHA DA İŞİN İÇİNDEN ÇIKLIMAZ BİR HALA ALIYOR..

tabi ki bence de herşey hemen anlatılmamalı.çünkü aileler maalesef tarafsız olamıyor konu kendi evladı olunca,bazen insanı yersiz yere kızştırdıkları bile oluyor.en iyisi ne kadının ailesi ne de erkeeğinki gereğinden fazlasını bilmemeli.çok büyük bi sorun olmadıkça işin içinden çıkılmadıkça sorunlar ailelere anlatılmamalı.bu hem onlar için debiyi olur.onları sürekli endişelendirmek,üzmek doğru ve sağlıklı değil

Asla yansıtılmamalı.
Çünkü başıma geldi. Evliliğimizin ilk aylarında anlatmak gibi bir gaflette bulundum. İster istemez ailemin eşime karşı tutumu değişti. Sonra eşimle aram düzeldi ama bu seferde ailem hala soğuktu eşime karşı. Neyse ki düzelti. Bir daha mı asla. Ağlamış morelim bozuk dahi olsa gülümseyen maskemi yüzüme takmadan onların yanına gitmiyorum.
Çünkü onları üzmeye hakkım yok...

yaşadıklarına çok üzüldüm,geçmiş olsun :çok üzgünüm:zararın neresinden dönülse kardır ama keşke olaylar ciddileşmeye başladığında anlatsaydın ailene.hem bunlar altından tek başına kalkılabilecek sorunlar değilki.dayak hariç demişsin ama ya yaşadığın manevi şiddet ne olacak.boşanıp kurtulmuşsun ama ailen artık açtığın yeni ve temiz sayfaya destek verse a.s.

Teşekkürler canım desteğin için :1hug: ayrılmayı hiç düşünmüyordum düzelir diye bekledim hep umutla ailemi de huzursuz etmek istemedim, dediğin gibi şimdi destek verseler keşke:çok üzgünüm: potansiyel suçlu gibi görüyorlar senağlama

benim çok zor zamanlarım hiç olmadı ama eşimle babamın yanında tartıştığımızda babam hep damadını tuttu.bende aileye çok anlatılması taraftarı değilim..

güzel şeyleri paylaşırım ama sorunlarımızı ikimiz aramızda halletmeye çalışırız, her ikimizin ailesindende kimsenin ruhu duymaz. Raconuda budur bu işin eflatun gacısıa.s.

güzel şeyleri paylaşırım ama sorunlarımızı ikimiz aramızda halletmeye çalışırız, her ikimizin ailesindende kimsenin ruhu duymaz. Raconuda budur bu işin eflatun gacısıa.s.

yerin senin raconunu burbuk'um jeyyar doğru güzel şeyler paylaşılmalı.kol kırılır yen içinde kalır diyenlerdensin demek sende Şeniz

bence de anlatılmamalı.ama bi keresinde bende söylemek zorunda kaldım onun ailesine.çünkü tam 1 hafta küs kaldı benimle.allah razı olsun benden tarafa çıktılar hep.hele kendi aileme şimdiye kadar hiç bişey söylemedim.kimseyi üzmek istemiyorum çünkü.

bende anlatılmamalı diyenlerden yanayım...
bir yandan anne baba üzülüyor, senin kinin gidiyor fakat onlarınki biraz zor...
çok önemli bir sebep olmadıkça bence meseleyi dallandırıp budaklandırmayalım

Ben de bugüne kadar hiç bir sorunumu anlatmadım aileme.. 2 yıllık evliyim. Gerçekten çok çok zor dönemlerim oldu. O dönemlerde bile;ayrılmayı,tek başıma nasıl bu hayata devam ederim diye düşündüm. Ama aileme ne anlatayım diye hiç düşünmedim.
Bilmiyorum ama; bir gün boşanacak bile olsam,yine yaşadıklarımı paylaşmam. "Anlaşamadık" der,konuyu kapatırım.:1closedeyes:

ağzından yel alsın canımcım...
ben de anlatmak taraftarı değilim...çünkü ben eşimle yaşadığım sorunu unuturum yarın barışırız ama ailem unutmaz ve bence bu daha da büyük sorunlar yaşatır insana...henüz öyle çoookkk büyük sorunlar yaşamadım (2.5 aylık evliyim ondan sanırım) ama ailemle mutluluğumu keyif aldığım olayları paylaşmayı tercih ediyorum...bence doğrusu da bu...

ben ailemle paylaşırım annem ve iki kız kardeşimle büyük sorunlarım olmadı şu güne kadar herşeyimizi birbirimize anlatırız çok mutluyuz anlatmaklada hiçbir sorun yaşamadım tabiki hayatımda büyük bir sorun olmadığı için

Bence anlatılmamalı 2 kişi arasında halletmeli. Ama büyük problemlerse olabilir. Onun dışında herşey anlatılmamalı. Ben birde en basit bir olayda babasının evine gidenlere çok karşıyım. Çocuk oyuncağımı canım, giderken iyi düşünmek lazım. Ben gittimmi gelmem mesela onun içinde çok düşünürüm.:icecream:

Back
X